X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:45

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciąży chyba te normy szyjkowo- rozwarciowe są inne niż w pierwszej. Słyszałam, że sporo kobiet pod koniec już chodzi z rozwarciem. Może przez to, że wszystko jest już bardziej rozciagniete?

iwonka1077 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy kocyki z minky muszę wyprać ręcznie? On z jednej strony jest minky a z drugiej bawełna. Nie znam przepisu prania bo mama mi szyła :/

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa tak jak Agus pisze, szalwie odstaw bo zasusza pokarm. Najlepiej odciagaj co 4godziny i nie odciagaj do samego końca. Jak odciagasz całą pierś to organizm zwiększa produkcję bo "myśli" ze jest większe zapotrzebowanie. możesz też ściągać co trzy godz ale tylko po trochu np 50ml

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam minky w pralce w 30 stopniach.

iwonka1077, kluska lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF ja przy pierwszym dziecku miałam bardzo dużo pokarmu a jak go odstawilam to szałwia zasuszyla mi pokarm całkowicie chyba w trzy dni a jakoś jej dużo nie pilam.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska ogólnie producent minky nie zaleca prania w automacie ale myślę że lepiej wyprac. Jak masz opcje "delikatne " to spokojnie możesz wyprac a nawet na normalny program tylko na 30stopni najlepiej

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam minky normlanie w pralce i na moich jest naszywka z takim sposobem prania ale ważne żeby nie prasować po stronie minky :) bo się rozprostuje

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus właśnie. Ja jestem juz po poronieniu w 16 tyg, starszego synka urodziłam po terminie, był duży i wtedy moja szyjka pękła z dwóch stron. Chyba to ma wpływ na to ze juz teraz chodzę z takim rozwarciem. Ale i tak powinnam donosic. :)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Ci, żebyś jeszcze ten tydzień dotrwała :)

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania mi sie wydaje ze ze 2 tyg jeszcze spokojnie pochodzisz :D napewno wczesniejszy prood mial wplyw..jaka bedzie roznica pomiedzy dzieciaczkami?
    Adk meliska...nawet dwie torby- mi pomaga :D
    wlasnie z ta szalwia jest tak ze MALO dla jednej bedzie DUZO dla drugiej..ciezko ocenic granice..lepiej nie ryzykowac. Kluska nie znam sie na tych kocykach, wiec nie pomoge...
    Kaska to chyba byla taka kocia noc! ja myslalm ze mnie kurwica wezmie dzisiaj w nocy! kotka wychodzila z lezanki na srodek pokoju i wolala male do sibie...w cholere pisku i jej miauczenie...co mende pogonilam to poczekala a z przysne i znowu! pobudki co 30min a w koncu sie wkurzylam, obudzilam meza i kazalam wyniesz je do innego pokoju bo nie recze za siebie! masakra jakas!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka babeczki :)
    Mam ostatnio takie wahania, jednego dnia mam energię i chęć robić wszystko, a drugiego dnia leżę przyklejona do kanapy bez ochoty i siły na cokolwiek; zmienia się to też w ciągu dnia i ciężko mi coś zaplanować ;/

Sylvia, Gosha trzymam kciuki za was i maleństwa.
    Gosha kolacja wygląda po prostu mniamuśnie ;) czyli wszędzie są podobnie apetyczne posiłki.

Minky można prać w 30 stopniach, max 800 obrotów.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kluska z tego co pamietam jak ogladalam kocyki minky na allegro to pranie w 30 st, bez plynu do plukania, prasowac tylko strone bawelniana :)
    Milego dnia :)

hwesta, kluska lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera różnica między chłopcami będzie 3 lata i 8 miesięcy :)
    Będę zadowolona jak do końca tygodnia wytrzymam :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzieki za informacje o praniu minky :) ja dopiero śniadanie jem, pospalam do 8, w nocy miałam problem ze spaniem i czytałam o szpitalach warszawskich, o warunkach itd, i sama nie wiem ... Wiem, ze każdy poród jest inny i opinie są skrajne bardzo , od takich baaaardzo pozytywnych po wręcz bez happy endu... Jutro mam wizytę u lekarza, będę wiedziała jaka córka już duża i ktg :) Gosha trzymaj sie tam! I odpoczywaj!

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka i tak jesteś dzielna :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Anka i tak jesteś dzielna :)

Cieszę się, że nie pozwolilam w środę na przebicie pęcherza. Dałam synkowi jeszcze tydzien w brzuszku :)

hwesta, Aguś86, lysinka, weronika86, liloe, Agusiek89, Gosha, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Nienawidzę prać ręcznie a tylko to mi zostało.
    Dziewczyny jak będziecie po badaniach to dajcie znać. Anka fajnie że się trzymasz nadal w pakiecie.
    Co do nastrojów to powiem Wam, że ja poprzedni tydzień miałam taki dość smutny i chciało mi się wyć. Na szczęście już przeszło. Słonko świeci, ptaszki ćwierkają, wiosna coraz bliżej.
    Wczoraj złożyliśmy łóżeczko i nie mam w ogóle miejsca w pokoju. Dodatkowa komoda dla małego i jeszcze wózek. No nie ma się jak ruszyć. Teściowie zaproponowali nam, że możemy się przenieść do nich na górę na czas budowy, która jeszcze się nie zaczęła ( tam są trzy pokoje i oddzielne mieszkanie jakby ). Chyba skorzystamy tylko że tam też remont trzeba zrobić, więc jakby nie było kilka miesięcy trzeba będzie żyć w tej ciasnocie.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie, jest to dla bardzo ważne, tymbardziej ze tak naprawdę jestem z ta ciaze troszkę sama. Z dała od rodziny a z mężem tez jest nie bardzo...
    Ciśnienie spadło, w koncu... Książkowo 124/76. Dostałam ohydna kolacje dietetyczna... Tylko jakbym zjadła ten chleb to nie wiem jaki bym po tym miała cukier...;) dam znać jutro co i jak :*
    A to moja kolacja... Bleee
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90d44a92db64.jpg
    Dobranoc!

Ale obrzydlistwo i wcale nie do cukrzycy ta dieta... ja to jakieś luksusy miałam chyba jak leżałam w szpitalu.

Pozdrawiam dziewczynki, ja po wampirowni w domku już jestem.
    Buziaki

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek ja do Ciebie pytanie: dlaczego wybrałaś Inflancka na poród ? :)

‹‹ 3370 3371 3372 3373 3374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ