X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry po weekendzie... jak zwykle dwa dni z malzem szybo minely. Mam nadzieje ze ten tydzien tez jakos zleci- dzsiaj, jutro jakos moze przezyje. w srode zamierzam miec mily dzien, w czwartek musze jechac badania zrobic a w piatek wizyta, co by sie na niej okazalo to juz bedzie prawie skonnczony 36tc- tak sie pocieszam choc stres juz jest.
    GOSHA trzymaj sie tam, w tym tyg konczysz 37tc wiec musi byc dobrze, a pod kontrola jestes to najwazniejsze.
    SYLWIA za Ciebie tez kochana trzymam kciuki, co by sie dzis nie okazalo lepiej wiedziec zeby zareagowac na czas.
    MANTISSA czytalam ze weekend pislas, ze Julinek postepy robi super, i bilirubina spadla, tereaz bedzie coraz lepiej, a laktacja sie unormuje, zobaczysz, podpytaj te polozne o jakies myki, bo pewnie maja, ale to prawda ze produkcja idzie w miare potrzeby, sprobuj odciagaac rzadziej do odczucia ulgi nie do konca- tyle wiem, ale polozne laktacyjne na pewno lepiej Ci to wytlumacza.
    ANKA mega ze jeszcze sie trzymasz w dwupaku, jak bedziesz dalej sie oszczedzac to rzeczywiscie bardzo realne jest ze jeszcze wytrzymasz, na pewno to ma znaczenie, ze przy pierwszym porodzie ta szyjka popekala i nie trzyma tak jak powinna.
    WERA ta 2 z przodu wyglada przerazajaco, odliczanie trwa aaaa
    no i reszty zapomnialam :)

sylvia007, Gosha lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia piekny brzusio i wydaje się być wysoko :) Trzymam kciuki kochana! I odezwij się po badaniach, bo my tu ze stresu umrzemy ;)
    A ja czekam na trzecia już wizytę położnej. Ma być 11.30-12.30. Jutro ktg u mojej lekarki, a pojutrze zaczynamy 36 tydzień. Jeszcze te dwa tygodnie byłoby bosko wytrzymac :) Chociaz do tego 23 marca...Moj mąż "optymista" wczoraj mi powiedział: Zobaczysz jak wstaniesz i odstawisz te wszystkie nospy i magnezy to 2-3 dni i jesteś na porodowce. Nie ma to jak wsparcie meza ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczyny. Zbieram się powoli, bo mam iść na to usg z położną, żeby dokładnie opowiedziała ginowi o tych moich zapisach ktg.
    Proszę trzymajcie kciuki!!!

Aguś86, Nadzieja84, KasiaKwiatek, Murraya, mimka84, misia83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, właśnie sie zreflektowalam ze mam 5 dni do donoszonej ciazy, ale zleciało :) a wg usg które wychodzi cała ciąże ze starsza o kilka dni to już donoszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:13

Aguś86, Gosha, Bambi85, lysinka, Jaga, maggie86, KasiaKwiatek, Murraya, Agusiek89, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    bryy.
    a ja dzis w głupim humorze, mąż pojechał na tydzień do Warszawy a ja się rozbeczałam. buuu:( mam gorszy dzień chyba ale pogoda ładna to może na jakiś spacerek wyjdę.
    zaraz lece po papiery do pierwszej klasy to sobie powypełniam i zaniosę popołudniu.

GOSHa czytałam-trzymaj się dzielnie!!! :*

Krysti co to znowu za zakupy Cię czekają?:)

JUSTINKA mąż mnie opieprzył że się sama wybieram na te warsztaty no i nie wiem w takim razie czy się wybiore;/ ehhh

własnie zjadłam pół pudełeczka ptasiego mleczka które SAMA sobie kupiłam na dzień kobiet;/
    Robotka lawa do living room ,szafka pod tv ,lodowka nowa ,dywan do living room kuzwa wszystko trza kupic :) ja się urzadzam dopiero po remoncie w chacie duzo rzeczy starych wypierdalam wsio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:12

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia i gosha trzymajcie sie dziewczyny..sylwia ale ty masz malenki brzusio :-) ja musze juz meza orosic zeby oomigl wstac z pozycji lezacej...
    moja mala na bank zmienila pozycje..nie moge soac ani na lewym ani na prawym boku bo boli i kopie po szyjce..tylko na plecach teraz..w czwartek wizyta u poloznej wiec sprawdzimy :-)
    babmi ty za u dnibtez bedzie 2 z przodu :-) no i grstuluje 36tc!!!!!

Gosha, Bambi85 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLWIA trzymam kciuki za wizytę, musi wyjsć wszystko ok :)
    A brzuszek ładny, ja mam 2 razy taki ;)

sylvia007 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a co u Ciebie od rana?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzien spie w sypialni zajebiscie :) jak male dziecko spie raz na siku wstalam :)

lysinka lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Sylwia piekny brzusio i wydaje się być wysoko :) Trzymam kciuki kochana! I odezwij się po badaniach, bo my tu ze stresu umrzemy ;)
    A ja czekam na trzecia już wizytę położnej. Ma być 11.30-12.30. Jutro ktg u mojej lekarki, a pojutrze zaczynamy 36 tydzień. Jeszcze te dwa tygodnie byłoby bosko wytrzymac :) Chociaz do tego 23 marca...Moj mąż "optymista" wczoraj mi powiedział: Zobaczysz jak wstaniesz i odstawisz te wszystkie nospy i magnezy to 2-3 dni i jesteś na porodowce. Nie ma to jak wsparcie meza ;)
    Mi się wydaje, że mój brzuch to od ponad miesiąca bez zmian jest nawet jak patrzę na zdjęcia z lutego, to wydaje mi się taki sam :-) Nawet ludzie nie bardzo mi wierzą, że to 9 miesiąc już!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia mi tez nie wierzą ;)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok a teraz naprawdę uciekam :-) Napiszę jak wrócę

hwesta, Gosha, lysinka, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia trzymam kciuki za dobre wiadomości. Brzuszek masz malutki, zgrabniutki :)

Bambi gratki 36 tygodnia :)

Jupi...Dostałam zdjęcia z sesji brzuszkowej :D

Bambi85, weronika86, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Gosia a co u Ciebie od rana?
    A tak dziwnie ;) zaraz maja mi podłączyć ktg, ciśnienie co godzine mierzą, takie najmniejsze było w nocy 138/89 czyli taki limit. I sikam do kanki ;) do 23 godziny mam zbiórkę tego moczu... Mały wariuje w brzuchu jak szalony :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁYSINKA zdjęcia pokazuj!!!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, WERA wiem, ze niedlugo mi ta dwojka z przodu tez wskoczy, dlatego mowie ze strasznie to wyglda :P, narazie mam 35 , ta 3 tez super nie jest ;). Moj maz juz caly podniecony, przez weekend ciagle mi powtarzal, ze moze juz za miesiac bedziemy miec Leona w domu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:25

hwesta, weronika86, Aguś86, liloe, Murraya, Justinka, lysinka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:08

Nadzieja84, Bambi85, Angela89, hwesta, weronika86, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Gosha, Robotka1, liloe, mantissa, Lali, Murraya, Justinka, lysinka, mimka84, sylvia007, iwonka1077, Agusiek89, Fasia, misia83, Eklerka lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka foteczek sprzed tygodnia :)

teraz lecę na spacerek, póki jest piękne słoneczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 08:22

MartaAlvi, Bambi85, Angela89, Krysti, maggie86, weronika86, Jaga, Aguś86, KasiaKwiatek, Gosha, Robotka1, liloe, mantissa, Lali, Murraya, mf, Justinka, natt, mimka84, sylvia007, Klaudia90, iwonka1077, Agusiek89, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    KasiaKwiatek ja do Ciebie pytanie: dlaczego wybrałaś Inflancka na poród ? :)
    Hwesta dlatego, że tam rodziłam obie dziewczyny moje, nawet w tym samym pokoju :-D 2 razy w życiu byłam w szpitalu...podczas dwóch porodów :-D ten szpital już znam nie chciałam poszukiwać nowego. Tam też mam ginekolożkę moją, do której chodzę na nfz.
    Byłam bardzo zadowolona poprzednio z opieki w trakcie i po porodzie, mam nadzieję, że teraz będzie podobnie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:11

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha trzymaj się kochana! Ciąża już praktycznie donoszona, wszystko będzie dobrze :)

Sylvia piękny zgrabny brzuszek :) Trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę.

Justinka dawaj foty z sesji! :D

Lysinka super fotki!

Ida super że się odezwałaś! Dobrze, że Franek się ładnie rozwija. Mam nadzieję, że niedługo uda się go karmić tylko piersią.
    Super, że Mąż jest tak ogromnym wsparciem :) Trzymajcie się dzielnie :)

Gosha, Justinka, lysinka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ