X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha to pochwal się śniadaniem dzisiaj :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedziałek, mężowie w pracy i produkcja od rana :D

Anka1501, weronika86, Aguś86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wera różnica między chłopcami będzie 3 lata i 8 miesięcy :)
    Będę zadowolona jak do końca tygodnia wytrzymam :)
    to fajna roznica..u mnie bedzie 12 lat roznicy ...pytalam dzisiaj siostry kiedy ona rodzila swoje malenstwa..dziewczynke w 41+5...chlopca teraz we wrzesniu 40+4..ja stasia w 40+5..wiec raczej do kwietnia dociagne :D
    hwesta ja mam podobne problemy z szpitalem..w miesice mamy nowy oddzial..szpital doslownie 2 minutki samochodem, 10min na piechotke od domu...ale pytalam dziesiatek klientek ktore tam rodzily w tych ostatnich dwoch latach....angielek...iiii jesli rodzily w nocy, gdzie jest mniej porodow...opieka fantastyczna...rodzace w dzien, bez komplikacji..opieka slaba a nawet chujowa....mam do wyboru jeszcze szpitalw dewsbury ale 40min samochodem....sama mam mieszane uczucia...
    ania bardzo dobrze,ze nie pozwolilas..jesli wszystko jest ok to po co przyspieszac? atak te kilka dni to dla malenstwa baardzo duzo... mi sie wydaje ze do konca marca spokojnie dotrwasz :D oby do nastepnej pelni! ja jestem ciekawa czy potweirdzi sie moja teoria...moja mama urodzila sie w pierwszy dzien pierwszej kwadry ksiezyca..maz i ja tez...stasia zrobilismy w taki dzien i urodzilam tez w taki dzien...sarcia byla zrobiona identycznie i wychodzi na to ze jesli teoria sie sprawdzi powinna wyjsc 27ego marca :D no zobaczymy....w sumie wolalabym najpozniej urodzic na samiuskim poczatku kwietnia bo brzusio juz mam potezny...dzisiaj zrobie fotki iw rzuce jutro z rana...
    dzisiaj do pracy na 10.30..wracamy juz o 13.00 i prosto do budowlanego po wszystko do remontu i dzisiaj zaczynamy sciany i malowanie :D jutro odbior tapet i kurier z dywanem :D w czartek polozna i przyjazd tesciowej..ooo tez tydzien szybko mi zleci to pewne :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Ale obrzydlistwo i wcale nie do cukrzycy ta dieta... ja to jakieś luksusy miałam chyba jak leżałam w szpitalu.

Pozdrawiam dziewczynki, ja po wampirowni w domku już jestem.
    Buziaki
    no mi tez sie wydaje,ze tu same skrobia sa..cukier musialas miec gosia mega wysoki po tym sniadaniu.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodziła 15 i 13 dni po terminie, ja synka 16 ale do terminu mam jeszcze 4 tyg i tyle to raczej nie pociagne :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Moja siostra rodziła 15 i 13 dni po terminie, ja synka 16 ale do terminu mam jeszcze 4 tyg i tyle to raczej nie pociagne :)
    znajac zycie pociagniesz :D

Anka1501 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za duzo energii i za szybka jestem jak na rychly porod :D pewnie urodze w swoje urodziny po terminie..prezentu to ja juz niezobacze nigdy :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj :D

out.php?i=960789_can-t-keep-calm-because-29-days-to-go.png

Rudzia, adk_1989, maggie86, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Byłam dzisiaj zawieźć mocz na badanie okazało się ze musi być inny pojemnik i jeszcze morfo muszę oddać więc wkur..... wróciłam do domu bo niepotrzebnie samochód brałam i tak wcześnie wstawałam.
    Marcel dzisiaj jeszcze w domku bo przez 2 dni mi wymiotował wczoraj jeść nie chciał więc dzisiaj obserwacja i jak nic się dziać nie bedzie to jutro do szkoły.

Gosha trzymaj się dzielnie i czekam na wieści co dzisiaj lekarze wymącili. Z tego co pamiętam to jakoś w granicach tych dni twoja gin mówiła o prawdopodobieństwie rozwiązania ciąży.

Wera super , że szykujecie pokoik dla małej. Ja musiałam dostosować wszystko na potrzeby tego starszego bo mają miec później wspólny pokój.
    Ide chyba jeszcze pospac:(

Gosha lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Hej słoneczka
    Byłam dzisiaj zawieźć mocz na badanie okazało się ze musi być inny pojemnik i jeszcze morfo muszę oddać więc wkur..... wróciłam do domu bo niepotrzebnie samochód brałam i tak wcześnie wstawałam.
    Marcel dzisiaj jeszcze w domku bo przez 2 dni mi wymiotował wczoraj jeść nie chciał więc dzisiaj obserwacja i jak nic się dziać nie bedzie to jutro do szkoły.

Gosha trzymaj się dzielnie i czekam na wieści co dzisiaj lekarze wymącili. Z tego co pamiętam to jakoś w granicach tych dni twoja gin mówiła o prawdopodobieństwie rozwiązania ciąży.

Wera super , że szykujecie pokoik dla małej. Ja musiałam dostosować wszystko na potrzeby tego starszego bo mają miec później wspólny pokój.
    Ide chyba jeszcze pospac:(
    jagus trzymam kciuki aby maluch juz wyzdrowial...w anglii dzieci roznych plci jesli jedno jest starsze niz 10 lat nie moga spacw jednym pokoju razem...dziwne, ale chyba chodzi o to ze starsze potzrebuje czasu i przestrzeni, spokoju do nauki...chyba nie chodzi o jakies dziwne rzeczy.... takze jak nasz stas bedzie mial prawie 12 jak sie mala urodzi to musza miec osobne pokoje.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryy.
    a ja dzis w głupim humorze, mąż pojechał na tydzień do Warszawy a ja się rozbeczałam. buuu:( mam gorszy dzień chyba ale pogoda ładna to może na jakiś spacerek wyjdę.
    zaraz lece po papiery do pierwszej klasy to sobie powypełniam i zaniosę popołudniu.

GOSHa czytałam-trzymaj się dzielnie!!! :*

Krysti co to znowu za zakupy Cię czekają?:)

JUSTINKA mąż mnie opieprzył że się sama wybieram na te warsztaty no i nie wiem w takim razie czy się wybiore;/ ehhh

własnie zjadłam pół pudełeczka ptasiego mleczka które SAMA sobie kupiłam na dzień kobiet;/

Gosha lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Robotka, współczuję tygodnia bez męża! Ja przy swoim kiepskim samopoczuciu psychicznym ostatnio bym się chyba dodatkowo podłamała jak bym miała zostać sama. Ale masz nas! Tu zawsze ktoś jest kto pogada :) nawet w nocy :)

KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chyba nie dalabym rady bez meza teraz..tydzien szybko zleci!
    ja sobie ide kuopic spozniony prezent na dzien kobiet..opierdzile z 4 paczki z dzemem :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziękuję za miłe słowa i kciuki trzymane za nas. Ja od rana mam niesamowity stres przed tą dzisiejszą wizytą i modlę się, żeby wszystko ok było. Wstawię wam zdjęcie mojego dzisiejszego brzuszka, musiałam cyknąć dzisiaj fotkę, bo w piątek zapomniałam :-)
    c9011d804cbd14afmed.jpg

Gosha, liloe, Rudzia, Bambi85, Aguś86, lysinka, weronika86, Krysti, MartaAlvi, maggie86, Jaga, KasiaKwiatek, Murraya, mf, natt, kluska, mimka84, Klaudia90, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

23 dni do terminu. Mam nowy cel - nie urodzić do 20.03 (wizyta). U mnie dziś niżowo i spać się chce, chyba zalegnę przed tv.

Gosha trzymaj się. Pamiętaj, że my już w środę donoszone. Jak trzeba to rozwiążą i będzie bezpiecznie! co za paskudztwa, w moim szpitalu publicznym to niczym u Amy żarełko, a w Barcelonie Ci jakieś shity dają blee
    weronika86 wrote:
    ja sobie ide kuopic spozniony prezent na dzien kobiet..opierdzile z 4 paczki z dzemem :D

Wy tam macie pączki bezglutenowe? U nas brak :( zazdraszczam!

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha trzymam kciuki za Ciebie, myślę, że my obie podobny problem mamy, ale na pewno wszystko będzie dobrze, a Twój dzidziuś z tak piękną wagą będzie w razie czego bezpieczny poza brzuszkiem :-)

Gosha lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sylvia, nie dziwię ci się że masz stresa a my tu w większości razem z Tobą i będziemy trzymać kciuki!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia odezwij się po wizycie i staraj się nie denerwować. Kciuki!

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh sie okazuje teraz ze ta kolacja wczoraj to była podana bo nie spodziewali sie o 22 ze ktoś trafi na oddział jeszcze. Oczywiście tego chleba nie zjadłam bo po nim by były cyrki z cukrem.

Na śniadanko była bułka razowa tez posmarowana oliwka i tomate, szynka i kawa z mlekiem :) czyli i tak wiecej niz na ogol jem na śniadanie. Zaraz mi herbatę moja Roiboos mąż dowiezie bo uzależniona jestem od niej. Taki litrowy termos pieinien starczyć do wieczora ;)
    Ale przynsjmniej miałam prawo wyboru co chce na jutro na obiad i kolacje ;) wiec sobie na jutro ucztę szykuje ;)

Zaraz znowu ktg podlacza.
    Dziękuje za miłe słowa :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny!!! Jeśli przepływy wyjdą ok, to chyba poczuję największą ulgę w życiu. Już sobie myślę, że za tydzień mogę rodzić, ale jeszcze niech te parę dni Ninka posiedzi w brzuszku, no i niech ktg w końcu jakieś normalne wyjdzie, to pozwolą mi na SN :-)

mimka84 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 3371 3372 3373 3374 3375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ