X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a gdybyś mu dala odciagniete mleczko w butelce zamiast modyfikowanego? W sytuacji awaryjnej gdyby nie chcial ssac piersi. Zawsze to jakieś wyjście :)
    Lysinka super zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:01

Angela89, lysinka, mimka84 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łysinka, super zdjęcia!!! :D cudne!

Ida myślę, że potrzebujecie trochę czasu jeśli chodzi o karmienie. Masz wsparcie więc na pewno sobie poradzisz :* Ja nie będę się wymądrzać bo nigdy dziecka nie karmiłam ale położna na szkole rodzenia kilka razy nam powtarzała, że są dwie najważniejsze zasady jeśli chodzi o karmienie. Pierwsza to nigdy nie próbować nakarmić dziecka, które płacze bo to się nie uda, trzeba je chociaż trochę uspokoić. A druga nie karmić jak się jest zdenerwowaną, mówiła że trzeba nawet czasami odstawić dziecko na chwilę i odłożyć, wyjść na 30 sekund wziąć parę oddechów i wrócić już uspokojoną. Nie wiem na ile to są cenne rady ale może Ci się przydadzą :)

Ja wypiłam sobie koktajl z mango, pomarańczy i mleka kokosowego. Nie przepadam za takimi rzeczami ale postanowiłam jakoś się ogarnąć jeśli chodzi o jedzenie bo ile można jeszcze placki ziemniaczane i kanapki? :D

Wiecie, że mi też już chyba brzuch nie rośnie, myślalam że dopiero teraz wystrzeli w kosmos ale jakoś od prawie dwóch tygodni nie bardzo się zmienia...

KasiaKwiatek, mantissa, Angela89, Murraya, lysinka, mimka84, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida spokojnie, najważniejsze, że zdrowi jesteście i wypuścili Was do domu. Mały nabierze sił i zacznie lepiej ssać, dla niego to teraz nie lada wyczyn. Nie napinaj się, po prostu stopniowo zwiększaj częstotliwość i podawania piersi a mniej butli. Na razie musi nabrać masy i siły. A dzieci...no płaczą :-D :-P bo zimno, bo za ciepło, bo pić, bo jeść, bo siku lub kupa, bo chce się przytulać...a on umie tylko płaczem dać znać. Niedługo się nauczysz który płacz co oznacza. Spokojnie Kochana. I cudownie, że mąż pomaga i jest taki zaangażowany!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:11

weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale ładny brzuszek mi się przewinął na ostatniej stronie:) rzeczywiście malutki i zgrabiutki:)

Lysinka o ja super foty:) w sam raz do rodzinnego albumu albo na ścianę do dzidziusia:D

IDA spokojnie, wszystko się jeszcze unormuje, wiem że bywa ciężko ale zobaczysz za niedługo nie będziesz pamiętała tych gorszych chwil, no i super że się mąż spisuje:)

Werka oj gdybyś musiała zostać sama to byś wytrzymała uwierz mi.
    w wojsku dodatkowo nie ma wymówek, dostaje rozkaz wyjazdu u adios.
    ja się tylko modlę żeby te ruski się jakoś dogadały z Europą bo jak Ameryka wkroczy do akcji to mogę więcej męża nie zobaczyć jak się wojna zacznie;(

ADK masz rację mam was:* wieczorki przynajmniej będę z wami spędzała jak córa pójdzie spać bo taka śliczna pogoda że od rana coś robię w domku, a może nawet do ogrodu z sekatorem wyskoczę.

a teraz uciekam na taras czytać książkę skoro jestem sama:P
    do towarzystwa mam sok marchewkowy, jabłko i banana;)
    250471091c6a9d88med.jpg

KasiaKwiatek, Krysti, hwesta, MartaAlvi, Aguś86, Murraya, Justinka, weronika86, lysinka, mimka84, iwonka1077, Agusiek89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK mi tez brzuszek przestał rosnąć, mierzą mi go co tydzien i od 3 tyg niby sie nie zmienia... Ważne ze dzieć rosnie :)
    ŁYSINKA świetne te zdjęcia... :)
    IDA ja to juz bym chyba chciała zeby mi ktoś tu z boku płakał ;) albo nieee, jeszcze materacyka nie mam i pościeli wyprasowanej ;) a tak poważnie, mysle ze swietnie sobie radzisz!

lysinka lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie flanelki kupilam 4 dla Ignasia w tkmaxx .W ilu stopniach je wyprac ! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e64947fca75f.jpg

Murraya, weronika86, lysinka, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA a gdzie Finlandia?! ;)

KRYSTI bardzo ładne pieluszydła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:16

Krysti, liloe, Robotka1 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem co do wozka kupic ,mowia ze cieplo bedzie chyba kupie cienką taką dopasowaną do wozka podusie wklad taki bialy i tyle kocykiem nakrywac bede i starczy .Szpiworki to na zime nie wiosne czu lato

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida super ze dobrze u ciebie a laktacja się rozbuja ze bedziesz jeszcze narzekac na mokre bluzki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:23

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRYSTI ja nie kupuje nic. Teraz to kocykiem bede przykrywać, latem pieluszka gole stopki ;)

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    KRYSTI ja nie kupuje nic. Teraz to kocykiem bede przykrywać, latem pieluszka gole stopki ;)
    Tak bezposrednio do wozka golego niby tam cosik jest pozniej pokaze jak moj srodek wyglada gosha to mi doradzisz.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti pewnie mają na metce napisane jak prać. Zanim wyrzucisz opakowanie to spojrz. Ja generalnie prawie wszystko piorę w 30-40. Kiedyś się pokusilam, zeby reczniki wyprac w 60 i niestety jeden puścił kolor. Nigdy więcej ;) A te 90 stopni to już chyba tylko na jakieś choróbska jest jak trzeba porządnie coś wyprać i prawie wygotować ;)

Krysti lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja lukne bo to kolorowe i szkoda by kolorki puscily .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda do dupy zachmurzenie i wiatr jest :/ wczoraj tak fajnie bylo .
    Ja w nocy ogrzewanie wylanczam najlepiej w zimnym mi wy tez tak macie .

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po rozmowie z babka z poradni. To nawal, chociaż późno się pojawil. Na szczęście bez stanu zapalnego. Kapusta idzie w ruch.
    Cel na dziś, jak najczęściej przystawiac małego w cyklu 1 pierś młody, ewentualnie dociagnac laktatorem 5 min jeśli nadal nie będzie znaczącej ulgi, drugą pierś 15 minut laktator. I tak na zmianę.

Maly tak jak myślałam schudł 30 g Ale dziś mimo to próbujemy tylko piersią, ze względu na moje piersi, bo z butli i tak całych porcji nie wypija, więc spróbujemy go trzymać przy cyca i ważyć przed i po karmieniu.
    Ciężki dzień dziś widzę. Karmienie, laktator, kapucha i tak w koło. A nocka praktycznie nie przespana.

Do banku mogłabym oddać, ale najpierw trzeba zrobić posiew, to są dwa dni a nie wiadomo przecież czy za dwa dni nie wyjdę. A później raczej nie będę miała czasu przywozic.

Ida, potrzeba czasu i cierpliwosci. Mój dopiero na 3 dzień pierwszy raz zassal pierś. I do teraz raz zalapie, raz nie i trzeba go non stóp pobudzać, bo zasypia przy piersi. Także ciężko ten dzisiejszy dzień bez butli widzę, bo szybko się denerwuję.ze źle przystawiam czy coś.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem! :)
    Wczoraj był super dzień z piękną pogodą, która spowodowała u mnie przypływ energii. Wybrałam się z mężem na spacer na pączki a potem grzaliśmy pyski w słońcu na ławeczce nad rzeką. Dziś... leje, wieje, łeb chce urwać! A co za tym idzie...? Czuję się dziś jak flak po kaszance. Poyyyyyebana pogoda w tym kraju naprawdę.

Dziewczyny trzymam kciuki za Was mocno, mocno co by wizyty poszły po Waszej myśli a wizyty szpitalne szybko się zakończyły. :)

Lysinka piękneeeee zdjęcia ! :)

Ida będzie dobrze, z czasem wszystko się poukłada. To nowa sytuacja i myślę, że oboje potrzebujecie trochę czasu. Ściskam. :*

W ogóle ktoś coś wspomniał o pakowaniu przekąsek do torby szpitalnej... co dobrze by było zabrać, rzućcie pomysł plisssss bo ja to nie mam pojęcia. :D

weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt ja biorę wodę, lizaki :D moze herbatniki?

weronika86 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Syn dał pospać do 9:30 :P Błogo :) Jeszcze to słoneczko, super!

Lysinka - super zdjęcia! Na pewno fajna pamiątka :)
    Robotka - hmm co do warsztatów to wszystko jak dobrze się czujesz i jesteś na siłach przyjechać... a nie masz kogo ze sobą zabrać do towarzystwa? :) Nie koniecznie ciężarną ;) ale wiem, że można z kimś przyjść, nie robią problemu, chociaż widzę że spore zainteresowanie i proszą o info gdyby się jednak nie przyszło... Zastanów się dobrze, bo w sumie wycieczka pociągiem i późny powrót, żebyś dała radę :) Ja będę autem, więc zawsze po na dworzec mogę podrzucić :) A i zazdroszczę tarasu!! a też już chce domek z ogródkiem ;)

Mantissa - spokojnie będzie dobrze, czasami karmienie jest trudne ale najważniejsze się nie poddawać, jak bardzo się chce to się uda! w sumie to samo mogę napisać do Idy :) Trzymam za Was kciuki! :)

Dziewczyny szpitalne, powodzenia!

Ok idę ogarnąć foty, aby pokazać :P

lysinka, mantissa lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , hej.
    Natt też się zastanawiam co wziąć ale na po porodzie bo przed nie można nic...
    Chyba jakieś ciastka zbożowe wezmę, Kubusia w saszetkach, bo takie rzeczy można już spakować i się nie zepsuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:14

xtmhqo7.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt ja tez sie podlaczam do pytania.. co zabdac dk zarelka na porodowke? woda i lizaki super :-) herabtniki? boje sie ze sie jdusze jam zaczne darc ryja z herbatnikiem w buzi :-) hehje moze woda z rozpuszczona glukoza?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ