X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a gdybyś mu dala odciagniete mleczko w butelce zamiast modyfikowanego? W sytuacji awaryjnej gdyby nie chcial ssac piersi. Zawsze to jakieś wyjście :)
    Lysinka super zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:01

Angela89, lysinka, mimka84 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łysinka, super zdjęcia!!! :D cudne!

Ida myślę, że potrzebujecie trochę czasu jeśli chodzi o karmienie. Masz wsparcie więc na pewno sobie poradzisz :* Ja nie będę się wymądrzać bo nigdy dziecka nie karmiłam ale położna na szkole rodzenia kilka razy nam powtarzała, że są dwie najważniejsze zasady jeśli chodzi o karmienie. Pierwsza to nigdy nie próbować nakarmić dziecka, które płacze bo to się nie uda, trzeba je chociaż trochę uspokoić. A druga nie karmić jak się jest zdenerwowaną, mówiła że trzeba nawet czasami odstawić dziecko na chwilę i odłożyć, wyjść na 30 sekund wziąć parę oddechów i wrócić już uspokojoną. Nie wiem na ile to są cenne rady ale może Ci się przydadzą :)

Ja wypiłam sobie koktajl z mango, pomarańczy i mleka kokosowego. Nie przepadam za takimi rzeczami ale postanowiłam jakoś się ogarnąć jeśli chodzi o jedzenie bo ile można jeszcze placki ziemniaczane i kanapki? :D

Wiecie, że mi też już chyba brzuch nie rośnie, myślalam że dopiero teraz wystrzeli w kosmos ale jakoś od prawie dwóch tygodni nie bardzo się zmienia...

KasiaKwiatek, mantissa, Angela89, Murraya, lysinka, mimka84, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida spokojnie, najważniejsze, że zdrowi jesteście i wypuścili Was do domu. Mały nabierze sił i zacznie lepiej ssać, dla niego to teraz nie lada wyczyn. Nie napinaj się, po prostu stopniowo zwiększaj częstotliwość i podawania piersi a mniej butli. Na razie musi nabrać masy i siły. A dzieci...no płaczą :-D :-P bo zimno, bo za ciepło, bo pić, bo jeść, bo siku lub kupa, bo chce się przytulać...a on umie tylko płaczem dać znać. Niedługo się nauczysz który płacz co oznacza. Spokojnie Kochana. I cudownie, że mąż pomaga i jest taki zaangażowany!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:11

weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale ładny brzuszek mi się przewinął na ostatniej stronie:) rzeczywiście malutki i zgrabiutki:)

Lysinka o ja super foty:) w sam raz do rodzinnego albumu albo na ścianę do dzidziusia:D

IDA spokojnie, wszystko się jeszcze unormuje, wiem że bywa ciężko ale zobaczysz za niedługo nie będziesz pamiętała tych gorszych chwil, no i super że się mąż spisuje:)

Werka oj gdybyś musiała zostać sama to byś wytrzymała uwierz mi.
    w wojsku dodatkowo nie ma wymówek, dostaje rozkaz wyjazdu u adios.
    ja się tylko modlę żeby te ruski się jakoś dogadały z Europą bo jak Ameryka wkroczy do akcji to mogę więcej męża nie zobaczyć jak się wojna zacznie;(

ADK masz rację mam was:* wieczorki przynajmniej będę z wami spędzała jak córa pójdzie spać bo taka śliczna pogoda że od rana coś robię w domku, a może nawet do ogrodu z sekatorem wyskoczę.

a teraz uciekam na taras czytać książkę skoro jestem sama:P
    do towarzystwa mam sok marchewkowy, jabłko i banana;)
    250471091c6a9d88med.jpg

KasiaKwiatek, Krysti, hwesta, MartaAlvi, Aguś86, Murraya, Justinka, weronika86, lysinka, mimka84, iwonka1077, Agusiek89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK mi tez brzuszek przestał rosnąć, mierzą mi go co tydzien i od 3 tyg niby sie nie zmienia... Ważne ze dzieć rosnie :)
    ŁYSINKA świetne te zdjęcia... :)
    IDA ja to juz bym chyba chciała zeby mi ktoś tu z boku płakał ;) albo nieee, jeszcze materacyka nie mam i pościeli wyprasowanej ;) a tak poważnie, mysle ze swietnie sobie radzisz!

lysinka lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie flanelki kupilam 4 dla Ignasia w tkmaxx .W ilu stopniach je wyprac ! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e64947fca75f.jpg

Murraya, weronika86, lysinka, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA a gdzie Finlandia?! ;)

KRYSTI bardzo ładne pieluszydła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:16

Krysti, liloe, Robotka1 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem co do wozka kupic ,mowia ze cieplo bedzie chyba kupie cienką taką dopasowaną do wozka podusie wklad taki bialy i tyle kocykiem nakrywac bede i starczy .Szpiworki to na zime nie wiosne czu lato

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida super ze dobrze u ciebie a laktacja się rozbuja ze bedziesz jeszcze narzekac na mokre bluzki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:23

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRYSTI ja nie kupuje nic. Teraz to kocykiem bede przykrywać, latem pieluszka gole stopki ;)

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    KRYSTI ja nie kupuje nic. Teraz to kocykiem bede przykrywać, latem pieluszka gole stopki ;)
    Tak bezposrednio do wozka golego niby tam cosik jest pozniej pokaze jak moj srodek wyglada gosha to mi doradzisz.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti pewnie mają na metce napisane jak prać. Zanim wyrzucisz opakowanie to spojrz. Ja generalnie prawie wszystko piorę w 30-40. Kiedyś się pokusilam, zeby reczniki wyprac w 60 i niestety jeden puścił kolor. Nigdy więcej ;) A te 90 stopni to już chyba tylko na jakieś choróbska jest jak trzeba porządnie coś wyprać i prawie wygotować ;)

Krysti lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja lukne bo to kolorowe i szkoda by kolorki puscily .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda do dupy zachmurzenie i wiatr jest :/ wczoraj tak fajnie bylo .
    Ja w nocy ogrzewanie wylanczam najlepiej w zimnym mi wy tez tak macie .

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po rozmowie z babka z poradni. To nawal, chociaż późno się pojawil. Na szczęście bez stanu zapalnego. Kapusta idzie w ruch.
    Cel na dziś, jak najczęściej przystawiac małego w cyklu 1 pierś młody, ewentualnie dociagnac laktatorem 5 min jeśli nadal nie będzie znaczącej ulgi, drugą pierś 15 minut laktator. I tak na zmianę.

Maly tak jak myślałam schudł 30 g Ale dziś mimo to próbujemy tylko piersią, ze względu na moje piersi, bo z butli i tak całych porcji nie wypija, więc spróbujemy go trzymać przy cyca i ważyć przed i po karmieniu.
    Ciężki dzień dziś widzę. Karmienie, laktator, kapucha i tak w koło. A nocka praktycznie nie przespana.

Do banku mogłabym oddać, ale najpierw trzeba zrobić posiew, to są dwa dni a nie wiadomo przecież czy za dwa dni nie wyjdę. A później raczej nie będę miała czasu przywozic.

Ida, potrzeba czasu i cierpliwosci. Mój dopiero na 3 dzień pierwszy raz zassal pierś. I do teraz raz zalapie, raz nie i trzeba go non stóp pobudzać, bo zasypia przy piersi. Także ciężko ten dzisiejszy dzień bez butli widzę, bo szybko się denerwuję.ze źle przystawiam czy coś.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem! :)
    Wczoraj był super dzień z piękną pogodą, która spowodowała u mnie przypływ energii. Wybrałam się z mężem na spacer na pączki a potem grzaliśmy pyski w słońcu na ławeczce nad rzeką. Dziś... leje, wieje, łeb chce urwać! A co za tym idzie...? Czuję się dziś jak flak po kaszance. Poyyyyyebana pogoda w tym kraju naprawdę.

Dziewczyny trzymam kciuki za Was mocno, mocno co by wizyty poszły po Waszej myśli a wizyty szpitalne szybko się zakończyły. :)

Lysinka piękneeeee zdjęcia ! :)

Ida będzie dobrze, z czasem wszystko się poukłada. To nowa sytuacja i myślę, że oboje potrzebujecie trochę czasu. Ściskam. :*

W ogóle ktoś coś wspomniał o pakowaniu przekąsek do torby szpitalnej... co dobrze by było zabrać, rzućcie pomysł plisssss bo ja to nie mam pojęcia. :D

weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt ja biorę wodę, lizaki :D moze herbatniki?

weronika86 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Syn dał pospać do 9:30 :P Błogo :) Jeszcze to słoneczko, super!

Lysinka - super zdjęcia! Na pewno fajna pamiątka :)
    Robotka - hmm co do warsztatów to wszystko jak dobrze się czujesz i jesteś na siłach przyjechać... a nie masz kogo ze sobą zabrać do towarzystwa? :) Nie koniecznie ciężarną ;) ale wiem, że można z kimś przyjść, nie robią problemu, chociaż widzę że spore zainteresowanie i proszą o info gdyby się jednak nie przyszło... Zastanów się dobrze, bo w sumie wycieczka pociągiem i późny powrót, żebyś dała radę :) Ja będę autem, więc zawsze po na dworzec mogę podrzucić :) A i zazdroszczę tarasu!! a też już chce domek z ogródkiem ;)

Mantissa - spokojnie będzie dobrze, czasami karmienie jest trudne ale najważniejsze się nie poddawać, jak bardzo się chce to się uda! w sumie to samo mogę napisać do Idy :) Trzymam za Was kciuki! :)

Dziewczyny szpitalne, powodzenia!

Ok idę ogarnąć foty, aby pokazać :P

lysinka, mantissa lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , hej.
    Natt też się zastanawiam co wziąć ale na po porodzie bo przed nie można nic...
    Chyba jakieś ciastka zbożowe wezmę, Kubusia w saszetkach, bo takie rzeczy można już spakować i się nie zepsuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:14

xtmhqo7.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt ja tez sie podlaczam do pytania.. co zabdac dk zarelka na porodowke? woda i lizaki super :-) herabtniki? boje sie ze sie jdusze jam zaczne darc ryja z herbatnikiem w buzi :-) hehje moze woda z rozpuszczona glukoza?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ