Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Mówicie 21 dni? To dobrze. Lysinka, tatuś może jak się jest małżeństwem, jak nie to trzeba być we dwoje. Niestety.
Angela. Przepraszam. Marudzac zupełnie nie pomyślałam jak ty musisz się czuć. Ale czuję ze psycha mi trochę siada i muszę pomarudzic, żeby odzyskać swój optymizm.
Spoko, dla mnie najważniejsze aby Martyna jadła obojętnie jak ale niech je. Nie mam parcia na to aby ssała z cyca tak samo aby jadła moje mleko. Jeżeli będzie jadła z butli moje to będę odsysała i jej dawała trudno. Jeżeli nie będzie mojego tolerowała trudno będę karmić ja mm i nie będę obwiniała się że jestem zła mamą bo robię wszystko aby jadła moje.
Mantissa ja wiem co czujesz, też mam gorsze dni. Ale trzeba się otrząsnąć bo musimy dla naszych maleństw być silne. Taaa i ja to piszęmimka84, mantissa lubią tę wiadomość
-
Nawet nie wiem co ile. Muszę zacząć liczyć. Z tym, że mam tak, że boli dłużej niż trwa przerwa. A skurcze normalnie trwają dość krótko chyba...
Nie mam tej aplikacji, będę zapisywać godziny, bo co mi pozostaje.
Na badania moczu miałam jechać w czwartek, ale może się szybciej wybiorę w takim razie. -
nick nieaktualnyA ja chciałam się pochwalić że jeszcze 2 kg zgubie i będę ważyła tyle co przed ciążą. Ale mam cel aby pójść dużo niżej.
maggie86, Eweliśka, haneczka, shimmer_lip, CzaryMary, Anka1501, lysinka, NY, malinka1984, MartaAlvi, Aguś86, Fasia, Rudzia, Klaudia90, sylvia007, weronika86, mimka84, Justinka, Gosha, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość
-
mantissa wrote:Haneczka, licz częstotliwośc (aplikacje są bardzo przydatne), weź ciepły prysznic i jak nie przejdzie to wiesz co robić.
i zrób pożegnalne zdjęcia brzuszka.
Mantissa, ale ja wczoraj byłam na IP i mam długą szyjkę bez rozwarcia i do tego na ktg moje bóle nie wyszły, bo nie mam skurczów od dna macicy tylko tak na dole. Ale całą noc i od rana się powtarza, już nie wiem co myśleć.
Nas razie będę zapisywać.mantissa lubi tę wiadomość
-
Haneczka ja też mam takie bóle mocno miesiaczkowe i boli dłużej niż jest przerwa ale wiem, że to nie to. Nie wiem czy można nie rozpoznać skurczy bo ja pamiętam po pierwszym porodzie. Ale może jedz to sprawdzić bo to może np szyjka się rozwiera a to nie muszą być skurcze typowo porodowe tylko właśnie taki ból jak na miesiączkę i klucie w szyjce
-
Ania, ja mam nadzieję, że to nie porodowe żadne, bo jeszcze 2 tyg do bezpiecznego terminu. Ale jakbym miała takie i Twoje rozwarcie to już bym była spanikowana.
Ale jak nie przejdzie dziś do wieczora to znów jadę. Bo o 17:30 to już będzie doba jak mnie boli cyklicznie. I możecie mieć rację, że coś się mogło od wczoraj z szyjką zmienić. -
nick nieaktualnymmmmmmmmmm ależ cudowna pogoda. Na słoneczku można na krótki rękaw siedzieć. Jak ja żałuję, ze nie mam zadnego lezaka
Haneczka- może to te braxtony trochę silniejesze?
Jeśli chodzi o wymiary dzieciaczka to mój największy ma brzuszek ( na 36+3 ) a najmniejszą główkę ( na 34+1) -
Dziewczyny nie zazdroszczę tych bóli u mnie 38w i cisza...totalna cisza i coś czuję że się przeterminuję no chyba że wcześniej łożysko przestanie działać albo przepływy spadną i wtedy CC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:39
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
haneczka wrote:Ania, ja mam nadzieję, że to nie porodowe żadne, bo jeszcze 2 tyg do bezpiecznego terminu. Ale jakbym miała takie i Twoje rozwarcie to już bym była spanikowana.
Ale jak nie przejdzie dziś do wieczora to znów jadę. Bo o 17:30 to już będzie doba jak mnie boli cyklicznie. I możecie mieć rację, że coś się mogło od wczoraj z szyjką zmienić.niech siedzi dzieć w środku bo z tego co kojarzę to Twoje też calinkowe maleństwo
Ja się trochę boję o swoją szyjkędawno jej nie miałam badanej a ostatnio miała 27mm, potem jak poszalałam z prasowaniem to takie przeciągłe kłucie mi się zaczęło
ale nie czuję się jakbym miała rodzić
nigdy
-
bryyy:)
MANTISSA nie wiem jak teraz ale chyba z tego co sie orientuje musisz jakieś oświadczenie napisać i Twój może śmiało sam iść zarejestrować Julka.
ja jak rodziłam młodą to tez nie byliśmy małżeństwem a wszystko załatwił tatuś.
RUDZIA ja zamierzam spróbować w wodzie rodzić
znowu słonko, zmykam na taras bo mnie książka woła:D
przeczytałam pobieżnie więc wiem tylko że Angela nie wytrzymała i poszła do małej:D że Wera ściany pomalowała:D ale nie widziałam jak wyglądająa smród utrzymuje się 2-3 dni max:) malowałam cały przedpokój, pokój młodej i teraz będę salon jeszcze malować z moim jak wróci.
dziś na dodatek młoda idzie na noc do koleżanki, świetnie, ocipieje sama.....
zrobię sobie rosołek na jutro już, posprzątam popołudniu a jutro wpada mama i będziemy robić krokiety na zamrożenie:D już mam ponad 200 uszek:D ostatnio ulepiłyśmy:D
zostaną pierożki wszelakiej maści i pokupić jakieś mięsa żeby potem tylko wyciągnąć i przyrządzić
a to my w kolejnym rozpoczynającym sie nowym tygodniu:D
maggie86, Anka1501, MartaAlvi, lysinka, Murraya, Fasia, CzaryMary, shimmer_lip, Eweliśka, Rudzia, Aguś86, Klaudia90, sylvia007, mimka84, Justinka, Ulka84, mantissa, misia83, mf lubią tę wiadomość
-
A widzisz Anka, czyli to były bóle rozwierające u Ciebie. Ale ciekawe, że teraz chodzisz z taką szparkąi nic
hihi
Przeczytałam, że "Skurcze rozwierające możesz odczuwać jako silny ból menstruacyjny, bóle w podbrzuszu, rozpieranie lub opasywanie brzucha taśmą. Niektóre kobiety opisują je jako bóle sięgające okolicy lędźwiowej."
Shimmer, mój malec ma 2300g, a średnia to 2600g. Poza tym taki niezawysoki będzie;)
Mary, no właśnie braxtony podobno raczej nie bolą i ustępują po godzinie... -
Brzusio w 36tc
Wydaje mi się, że raczej się nie obniżył. Julek siedzi na dole, bo od rana kilka razy czułam ruchy. Widocznie obrócił się w taki sposób, ze teraz czuję Go mniej.. Dziwnie, że na tym etapie ciąży aż tak znaczna zmiana położenia no ale cóż ja mogę
shimmer_lip, MartaAlvi, Murraya, lysinka, CzaryMary, Eweliśka, Rudzia, Aguś86, Krysti, Klaudia90, maggie86, sylvia007, weronika86, mimka84, Justinka, mantissa, misia83, mf lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:A widzisz Anka, czyli to były bóle rozwierające u Ciebie. Ale ciekawe, że teraz chodzisz z taką szparkąi nic
hihi
Przeczytałam, że "Skurcze rozwierające możesz odczuwać jako silny ból menstruacyjny, bóle w podbrzuszu, rozpieranie lub opasywanie brzucha taśmą. Niektóre kobiety opisują je jako bóle sięgające okolicy lędźwiowej."
Shimmer, mój malec ma 2300g, a średnia to 2600g. Poza tym taki niezawysoki będzie;)
Mary, no właśnie braxtony podobno raczej nie bolą i ustępują po godzinie...no to tego, hmmm... powodzenia
haneczka lubi tę wiadomość
-
Widzę dyskusja na temat wagi maluchów
U nas dzisiaj początek 35 tygodnia a mała waży 2kg. Lekarz mówi, że jak na dziewczynkę to idealnie i że do porodu bedzie miała ok. 3200. Wpisałam właśnie wymiary na BBF i te 2kg są poniżej 10 centyla, ciekaweNo ale cóz.. lekarz mówi że jest idealnie to niech tak będzie
Poza tym wszystko ok. Płuca małej ponoć już są dobrze rozwinięte co zapewne jest zasługą dexavenu. Łożysko ma nadal I* co jest trochę dziwne no ale cóż... Wody w normie, wszystko w normie. "Jak Pani pokażą po porodze chłopaka, to może być Pani pewna , że został podmieniony"
Morfologia też idealna co w sumie zdziwiło doktorka. Mnie zresztą też, bo ostatnio brałam mniej witamin, warzyw i soków też było mniej
Robotka, ale Ci zazdroszczę tego czytania ksiażki na tarasie!!!!!!!CzaryMary, Fasia, lysinka, Aguś86, Robotka1, sylvia007, weronika86, mimka84, Justinka, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość
-
Dobra, idę na ogródek, nie będę Was zanudzać. Poczytam sobie gazetki o dzieciach, mam tego całe mnóstwo.
A jak już usystematyzuję swoje odczucia, to się podzielę z Wami swoim przypadkiem medycznym, na wypadek, jakby serio miała powstać książka o naszym forum.
weronika86, mimka84 lubią tę wiadomość