Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia miałam Ci wczoraj pisać odnośnie tych ruchów i zapomniałam,
w piatek na izbie lekarz bardzo długo tłumaczył mi że na tym etapie dzieci są duże i ruchy bedą słabsze poza tym czesto zdarza się też tak że lekko obracają sie w taką stronę że ruchy są tak jakby wewnątrz, tam sobie cos gmera i my niestety możemy tego nie czuć. Ale oczywiście jesli jest totalne zero i sie przedłuża to niezwłocznie trzeba sprawdzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:55
-
Robotka, Fasia brzuszki super
i jakie okazałe
Haneczka nawet nie myśl o rozpakowywaniu, to ja zdecydowałam się na Trzebnicę a ty chcesz takiego psikusa zrobić
Ja też nie znam wagi małej, ostatnie pomiary miałam jakoś w połowie lutego, a teraz wizyta dopiero za 2 tygodnieRobotka1, Fasia, haneczka lubią tę wiadomość
-
Hej,
Super brzusie Robotkowy i FasiowyWidać, że coś tam się dzieje. Maluchy już nie takie małe
a niedawno podniecałyśmy się 15-20 tygodniem hehe
Ja w ciąży miałam tylko 3 USG i tylko 3 pomiary. Ostatni na początku stycznia i koniecNa każdej wizycie tylko bicie serduszka słucham. A tak bym chciała chociaż zorientować się co za gigant we mnie siedzi... Dlatego tak bardzo nie mogę doczekać się porodu
Taka ładna pogoda a ja leżę. Co za leniuch ze mnie, chociaż balkon otworzę, żeby troszkę słonka wpadło)
Fasia, mimka84, Gosha lubią tę wiadomość
-
Robotka, Fasia śliczne brzuszki!!! Też bym chciała taki widocznie ciążowy mieć
Ja dzisiaj byłam oddać krew i mocz i czekam teraz jak na wyrok do 18, mam nadzieję, że białko w moczu bez zmian na niskim poziomieFasia, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:
Przeczytałam, że "Skurcze rozwierające możesz odczuwać jako silny ból menstruacyjny, bóle w podbrzuszu, rozpieranie lub opasywanie brzucha taśmą. Niektóre kobiety opisują je jako bóle sięgające okolicy lędźwiowej."
moje sa własnie takie rozpierające w krzyzu , bokami brzucha do pipki, i nie określam tego jako ból, tyle że mnie musi naprawdę cos konkretnie napierdzielac bym nazwała to bólem , pekniecie reki w dziecięcym latach nie było dla mnie zbyt bolesne
A Ty pisałaś że szorowałaś sutki czy cos w tym stylu??? bo położna mówiła że można tylko delikatnie smarować maścią na sutki a masowanie itp. mogą właśnie wywoływać przedwcześnie skurcze i wydzielanie się oksytocyny czy coś w ten den deseń, nie pamiętam dokładnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:14
-
Eweliśka ja wiem, że na tym etapie dzieci są duże i ruchy mogą być mniej odczuwane. Chodzi o to, że myślałam, że to następuje stopniowo a nie tak nagle z wielkiego adhd trwającego kilka/kilkanaście tygodni, brzuch się trzęsie całymi dniami, dziecko wierci dziurę w brzuchu, spać się nie da, siedzieć się nie da, chodzić się nie da bo ciągle wypycha kosteczki i jest to dość bolesne, a tu nagle w ciągu następnego dnia jakieś marne 2-3 ruchy wieczorem? Wiem już, że się przekręcił co też wydawało mi się niemożliwe w 36tc i z moim ograniczonym miejscem w brzuchu .. no ale jak widać wszystko jest możliwe
Rusza się, inaczej niż w ciągu całej ciąży, leży centralnie na samym dole brzucha na linii włosów łonowych, czuję Go czasem w lewej i prawej pachwinie. Czyżby leżał poprzecznie?
Najważniejsze, że się ruszał z rana, kiepsko ale ruchy są więc nie panikuję.
Dzięki -
Fasia wrote:Eweliśka ja wiem, że na tym etapie dzieci są duże i ruchy mogą być mniej odczuwane. Chodzi o to, że myślałam, że to następuje stopniowo a nie tak nagle z wielkiego adhd trwającego kilka/kilkanaście tygodni, brzuch się trzęsie całymi dniami, dziecko wierci dziurę w brzuchu, spać się nie da, siedzieć się nie da, chodzić się nie da bo ciągle wypycha kosteczki i jest to dość bolesne, a tu nagle w ciągu następnego dnia jakieś marne 2-3 ruchy wieczorem? Wiem już, że się przekręcił co też wydawało mi się niemożliwe w 36tc i z moim ograniczonym miejscem w brzuchu .. no ale jak widać wszystko jest możliwe
Rusza się, inaczej niż w ciągu całej ciąży, leży centralnie na samym dole brzucha na linii włosów łonowych, czuję Go czasem w lewej i prawej pachwinie. Czyżby leżał poprzecznie?
Najważniejsze, że się ruszał z rana, kiepsko ale ruchy są więc nie panikuję.
DziękiAguś86 lubi tę wiadomość
-
Fasia i Robotka piękne brzusie
Fasia a kiedy masz teraz wizytę? Poproś o usg to będziesz wiedziała jakiego "giganta" masz w brzuszku
Haneczka, Eweliśka produkcja mleka nie zależy od wielkości biustu. Ja mam B a mleka poprzednio było calkiem sporoI tez nic mi przed ciąża wtedy nie leciało i teraz tez nie leci. Don't worry
Hwesta i Marta każde dziecko rośnie już indywidualnie. Jak przeplywy są ok to ja bym się nie przejmowala wcale
Sylwia trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:17
Anka1501, sylvia007, Eweliśka, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Fasia, dzieci na ok 2-3 tyg przed porodem mogą zacząć mniej się ruszać, a więcej spać. To takie naturalne ich przygotowywanie się na przyjście na świat
Możliwe, że tak jestSzkoda tylko, że zmienił pozycję ... był ułożony główkowo i napierał na szyjkę, a teraz leży w poprzek czyli moje szanse na poród SN właśnie spadły do zera ...
-
Aguś dziś będę dzwonić żeby się umówić, bo w pt kończy mi się L4 więc muszę jechać po kolejne. Ja na każdej wizycie mam badanie na fotelu żeby sprawdzić czy szew trzyma, później usg dopochwowe żeby sprawdzić długość szyjki i usg przez brzuch nawet na sekundę żeby sprawdzić ilość wód. Za dwie ostatnie wizyty moja gin nie chciała kasy, bo trwały chwilkę (ale te wszystkie badania miałam wykonane) więc też nie byłam jakoś bardzo zła, że nie dostałam zdjęcia i nie dowiedziałam się jaki jest duży i ile waży. Teraz nie odpuszczę hihi