Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka1501 wrote:Dziewczyny mam pytanie, te które robiły test pappa. On jest refundowany u kobiet od 35r.z? Moja siostra została wysłana na usg prenatalne i policzyli jej 200zł za samo usg. Ale ona ma skończone 35lat to chyba refunduja całe badanie razem z testem z krwi??
I jak się zapisujesz to trzeba powiedzieć, ze masz skierowanie na nfz i jakie wskazanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:34
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Dziewczyny mam pytanie, te które robiły test pappa. On jest refundowany u kobiet od 35r.z? Moja siostra została wysłana na usg prenatalne i policzyli jej 200zł za samo usg. Ale ona ma skończone 35lat to chyba refunduja całe badanie razem z testem z krwi??
-
CzaryMary wrote:na tvn style mówią o zjadaniu łożyska ...
Robotka i Fasiulka- cudne macie brzuszki. Będę tęskniła za tymi naszymi cotygodniowymi fotkami
Ja własnie siedzę przy otwartym balkonie i słyszę płacz maluśkiego dzidziula - wyglądam przez okno a tam Pani spaceruje z wózkiem i tak trzęsie tym wózkiem, że mi się tego dziecka szkoda zrobiło. Normalnie bałam się, że jej ta gondola odpadnie....
Ale dzieci uwielbiają takie mocne trzęsienie -
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Na razie szorowałam tylko raz
Ale skoro odradzacie... Myślisz, że mogłam te bóle wywołać gąbką?
haha
Maggie, ja czuję ewidentny ból, który się nasila, potem słabnie i następuje przerwa itd. Na razie prowadzę zapisy , potem się podzielę. Ale wiesz, miesiączki miałam prawie bezbolesne, więc to co teraz czuję dla mnie jest mocne.
przyznam się ze wstydem, że ostatnio próbowałam coś z cycka wycisnąć. intrygowały mnie takie białe kropeczki. No i po tym manewrze, zaczął boleć mnie brzuchol - tak okresowo. Powiązałam te dwa fakty i nie tykam już cycuchów.haneczka, Aguś86, Eweliśka, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Na razie szorowałam tylko raz
Ale skoro odradzacie... Myślisz, że mogłam te bóle wywołać gąbką?
haha
Maggie, ja czuję ewidentny ból, który się nasila, potem słabnie i następuje przerwa itd. Na razie prowadzę zapisy , potem się podzielę. Ale wiesz, miesiączki miałam prawie bezbolesne, więc to co teraz czuję dla mnie jest mocne.
U mnie też to rozpieranie z przerwami ale póki co nieregularne a rozwarcie już lekkie i brak czopaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:39
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:Wcale nie tak dużo
ja płaciłam 250
Ja chodzę do gin mojej do NZOZ-u i nawet na usg nie potrzebuję skierowania, wchodzę do gabinetu i mówię, że usg ciąży i tyleW luxmedzie też nie płacę, bo mam pakiet wykupiony za całe 28zł miesięcznie i w tym mam też 3/4d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:40
-
Anka1501 wrote:Sylvia ona jeszcze tego nie robiła, dopiero za tydzień ale tyle jej powiedzieli, ze za usg 200zł. Właśnie jej mówiłam, żeby poszła jeszcze raz po skierowanie na cały test pappa bo chciała zrobić. A w Gdańsku to koszt 500zł
no sorry
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
Dobra, co ma być to będzie, ale idąc za radą Mantissy zrobiłam fotkę 35 tyg brzuszka:)
I wcale nie jest powiedziane, że to na pożegnanie.
Ogarnęłam chatkę, zmykam na tarasik.maggie86, sylvia007, MartaAlvi, CzaryMary, Fasia, NY, Klaudia90, Aguś86, Rudzia, Eweliśka, mimka84, lysinka, Justinka, KasiaKwiatek, iwonka1077, Krysti, mantissa, misia83, Gosha, weronika86, Murraya, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Ale dzieci uwielbiają takie mocne trzęsienie
Ach brzuszek boski:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:43
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:W Warszawie mi 600 zaśpiewali za całość. Poza tym ja nie wierzę w pappa i od razu byłam nastawiona na amnio w razie nieprawidłowości w usg, na harmony za 2500 mnie nie stać niestety
w stolicy z cenami za różne badania to jakaś padaka!Anka1501, shimmer_lip, maggie86, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Sylvia ona jeszcze tego nie robiła, dopiero za tydzień ale tyle jej powiedzieli, ze za usg 200zł. Właśnie jej mówiłam, żeby poszła jeszcze raz po skierowanie na cały test pappa bo chciała zrobić. A w Gdańsku to koszt 500zł
no sorry
-
nick nieaktualnyeeee haneczka - ciotka Mary Ci mówi, że jeszcze nie rodzisz. Z tak pięknym brzuchem musisz się jeszcze trochę polansować
ooo i widzę , że dzisiaj u Ciebie Jogobella była granaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:47
Fasia, maggie86, haneczka, MartaAlvi, weronika86 lubią tę wiadomość