X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, te które robiły test pappa. On jest refundowany u kobiet od 35r.z? Moja siostra została wysłana na usg prenatalne i policzyli jej 200zł za samo usg. Ale ona ma skończone 35lat to chyba refunduja całe badanie razem z testem z krwi??
    Tak jest. Ja nie robiłam pappa bo się pani dopatrzyła, ze 35 skonczę dopiero w marcu. Trzeba mieć skierowanie od gina ze wskazaniem do pappa i jest za darmo.
    I jak się zapisujesz to trzeba powiedzieć, ze masz skierowanie na nfz i jakie wskazanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:34

Anka1501 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No to podziwiajcie mój nowy, wyjątkowy, piękny suwaczek! :)
    Jaki Franek słodki aniołek .:) Wrzuć go tu!!! Prawdziwego

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja też usg w 31t0d miałam ostatnie. Też nie wiem jak to moje chude dziecie rośnie.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, te które robiły test pappa. On jest refundowany u kobiet od 35r.z? Moja siostra została wysłana na usg prenatalne i policzyli jej 200zł za samo usg. Ale ona ma skończone 35lat to chyba refunduja całe badanie razem z testem z krwi??
    Tak refundują o ile gin skierowanie wypisze! A nie miała skierowania na usg??? Strasznie dużo zapłaciła!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka pobudzanie skutków powoduje wyrzuty oxytocyna wiec jasne ze tak. Jakbyś była bardziej wrażliwa na oxy to byś mogła już urodzić wiec sobie odpuść takie zabawy :P

haneczka, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    na tvn style mówią o zjadaniu łożyska ... :O

Robotka i Fasiulka- cudne macie brzuszki. Będę tęskniła za tymi naszymi cotygodniowymi fotkami :)

Ja własnie siedzę przy otwartym balkonie i słyszę płacz maluśkiego dzidziula - wyglądam przez okno a tam Pani spaceruje z wózkiem i tak trzęsie tym wózkiem, że mi się tego dziecka szkoda zrobiło. Normalnie bałam się, że jej ta gondola odpadnie....

Ale dzieci uwielbiają takie mocne trzęsienie :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Na razie szorowałam tylko raz :P Ale skoro odradzacie... Myślisz, że mogłam te bóle wywołać gąbką? :D haha

Maggie, ja czuję ewidentny ból, który się nasila, potem słabnie i następuje przerwa itd. Na razie prowadzę zapisy , potem się podzielę. Ale wiesz, miesiączki miałam prawie bezbolesne, więc to co teraz czuję dla mnie jest mocne. :)

przyznam się ze wstydem, że ostatnio próbowałam coś z cycka wycisnąć. intrygowały mnie takie białe kropeczki. No i po tym manewrze, zaczął boleć mnie brzuchol - tak okresowo. Powiązałam te dwa fakty i nie tykam już cycuchów.

haneczka, Aguś86, Eweliśka, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Tak refundują o ile gin skierowanie wypisze! A nie miała skierowania na usg??? Strasznie dużo zapłaciła!
    Wcale nie tak dużo :P ja płaciłam 250 :P

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Na razie szorowałam tylko raz :P Ale skoro odradzacie... Myślisz, że mogłam te bóle wywołać gąbką? :D haha

Maggie, ja czuję ewidentny ból, który się nasila, potem słabnie i następuje przerwa itd. Na razie prowadzę zapisy , potem się podzielę. Ale wiesz, miesiączki miałam prawie bezbolesne, więc to co teraz czuję dla mnie jest mocne. :)
    ja się nie znam mówie tylko co położna gadała że nie można stymulować za wcześnie, tylko jak już lekko smarować mascią jako przygotowanie. Sama mozesz ocenic czy to nastąpiło jakoś niedawno po tym stymulowaniu ale ile w tym prawdy to ja nie wiem, może ktoś doświadczony cos podpowie.

U mnie też to rozpieranie z przerwami ale póki co nieregularne a rozwarcie już lekkie i brak czopa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:39

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ona jeszcze tego nie robiła, dopiero za tydzień ale tyle jej powiedzieli, ze za usg 200zł. Właśnie jej mówiłam, żeby poszła jeszcze raz po skierowanie na cały test pappa bo chciała zrobić. A w Gdańsku to koszt 500zł :/ no sorry

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Haneczka pobudzanie skutków powoduje wyrzuty oxytocyna wiec jasne ze tak. Jakbyś była bardziej wrażliwa na oxy to byś mogła już urodzić wiec sobie odpuść takie zabawy :P
    ale to takie przyjemne :D haha

Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

hahah ale tego nie mogę nazwać "mocnym". To musiało być dla tego malucha jak najwyższy stopień w skali richtera :)

haneczka lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Wcale nie tak dużo :P ja płaciłam 250 :P
    Ja bym w życiu tyle nie zapłaciła. U mnie 4d kosztuje 200 zł, no ale to Lublin nie Warszawa ;-)
    Ja chodzę do gin mojej do NZOZ-u i nawet na usg nie potrzebuję skierowania, wchodzę do gabinetu i mówię, że usg ciąży i tyle :-) W luxmedzie też nie płacę, bo mam pakiet wykupiony za całe 28zł miesięcznie i w tym mam też 3/4d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:40

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    ale to takie przyjemne :D haha

Ciekawe czy tak powiesz jak poród wywolasz? :D

Fasia, haneczka lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sylvia ona jeszcze tego nie robiła, dopiero za tydzień ale tyle jej powiedzieli, ze za usg 200zł. Właśnie jej mówiłam, żeby poszła jeszcze raz po skierowanie na cały test pappa bo chciała zrobić. A w Gdańsku to koszt 500zł :/ no sorry
    W Warszawie mi 600 zaśpiewali za całość. Poza tym ja nie wierzę w pappa i od razu byłam nastawiona na amnio w razie nieprawidłowości w usg, na harmony za 2500 mnie nie stać niestety :P

CzaryMary lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, co ma być to będzie, ale idąc za radą Mantissy zrobiłam fotkę 35 tyg brzuszka:)

ea9cf99346b9ddc2med.jpg

I wcale nie jest powiedziane, że to na pożegnanie. ;)

Ogarnęłam chatkę, zmykam na tarasik.:)

maggie86, sylvia007, MartaAlvi, CzaryMary, Fasia, NY, Klaudia90, Aguś86, Rudzia, Eweliśka, mimka84, lysinka, Justinka, KasiaKwiatek, iwonka1077, Krysti, mantissa, misia83, Gosha, weronika86, Murraya, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    nie każde, mojego brata synek to musiał mieć gładką powierzchnie jak kartka papieru bo inczej to darł się w niebogłosy, dobrze że mieszka na osiedlu gdzie mały ruch samochodowy to bratowa po ulicy z nim sunęła bo na chodnikach to syrena się załączała

Ach brzuszek boski:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:43

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    W Warszawie mi 600 zaśpiewali za całość. Poza tym ja nie wierzę w pappa i od razu byłam nastawiona na amnio w razie nieprawidłowości w usg, na harmony za 2500 mnie nie stać niestety :P

w stolicy z cenami za różne badania to jakaś padaka!

Anka1501, shimmer_lip, maggie86, Eweliśka lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To musi pójść po to skierowanie, tylko czasami lekarze nie chcą wystawiać skierowań, bo nfz się strasznie czepia. Moja gin to zawsze ma mnóstwo kontroli przez to, że kieruje na różne badania, ale ona się nie przejmuje, bo mówi, że nie będzie tych głupich wytycznych nfz przestrzegać :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee haneczka - ciotka Mary Ci mówi, że jeszcze nie rodzisz. Z tak pięknym brzuchem musisz się jeszcze trochę polansować :)

ooo i widzę , że dzisiaj u Ciebie Jogobella była grana :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:47

Fasia, maggie86, haneczka, MartaAlvi, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 3401 3402 3403 3404 3405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ