Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
T
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:12
Fasia, Aguś86, Rudzia, sylvia007, hwesta, maggie86, CzaryMary, Bambi85, shimmer_lip, Eweliśka, weronika86, haneczka, Klaudia90, mimka84, lysinka, Justinka, Robotka1, KasiaKwiatek, iwonka1077, mantissa, misia83, Gosha, Angela89, mf, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Fasia jeszcze nie do zera. Spokojnie
Chyba już są niewielkie szanse żeby się obrócił, co? Chociaż teraz też myślałam, że jest to niemożliwe a tu proszę - psikus na rozpoczęcie 9 miesiącawredne dziecko po mamusi
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Możliwe, że tak jest
Szkoda tylko, że zmienił pozycję ... był ułożony główkowo i napierał na szyjkę, a teraz leży w poprzek czyli moje szanse na poród SN właśnie spadły do zera ...
Fasia, wiem że to marne pocieszenie ale jeżeli zmienił pozycje i będziesz miała CC to bynajmniej nie będzie sytuacji tak jak u mojej mamy która męczyła się 6 godzin rodząc siłami a na końcu robili jej na wariata CC. CC nie jest taka zła.mantissa lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:No to podziwiajcie mój nowy, wyjątkowy, piękny suwaczek!
Ida a kiedy pokażesz nam Franka?Aguś86, Angela89, Rudzia, sylvia007, maggie86, CzaryMary, mimka84, mantissa, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Chyba już są niewielkie szanse żeby się obrócił, co? Chociaż teraz też myślałam, że jest to niemożliwe a tu proszę - psikus na rozpoczęcie 9 miesiąca
wredne dziecko po mamusi
Nawet przed samym porodem może się obrócićspoko loko
Fasia lubi tę wiadomość
-
maggie86 wrote:A i Weronika czy przed zrobieniem tatuażu to jakieś badania trzeba sobie robić??czym się kierować przy wyborze salonu tatuażu?? pytam teraz bo nie wiadomo jak tam po porodzie będziemy się udzielały
dzieki
maggie86 lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Fasia, wiem że to marne pocieszenie ale jeżeli zmienił pozycje i będziesz miała CC to bynajmniej nie będzie sytuacji tak jak u mojej mamy która męczyła się 6 godzin rodząc siłami a na końcu robili jej na wariata CC. CC nie jest taka zła.
Ja wiem, że nie jest zła. Ogólnie to odkąd zaszłam w ciążę wiedziałam, że urodzę przez ccnad porodem sn się nawet nie zastanawiałam. Natomiast na ostatniej wizycie moja gin powiedziała, że jeśli zacznie się akcja skurczowa, która się utrzyma to mam próbować porodu naturalnego. Wtedy pierwszy raz o nim pomyślałam
Z mężem jak rozmawiamy to jesteśmy zgodni w tym, że w moim przypadku cc byłaby chyba lepsza .. Zobaczymy
To jest właśnie najgorsze co napisałaś - kobieta męczy się kilka lub kilkanaście godzin, a i tak wszystko kończy się cięciem .. Koszmar .. -
Rudzia miałam dziś takie same myśli jak Ty
za oknem totalna wiosna ! Cudowne błekitne niebo, zero chmur, jakiś 15 stopni w cieniu - zamarzyło mi się wyjść z Julkiem w wózku na spacer
no ale jeszcze troszkę, jeszcze troszkę!
)
Rudzia, CzaryMary, maggie86, haneczka, lysinka, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Rudzia miałam dziś takie same myśli jak Ty
za oknem totalna wiosna ! Cudowne błekitne niebo, zero chmur, jakiś 15 stopni w cieniu - zamarzyło mi się wyjść z Julkiem w wózku na spacer
no ale jeszcze troszkę, jeszcze troszkę!
)
Hhihi zawsze możesz wsadzić kota do wózka i z nim iśćsylvia007, Rudzia, hwesta, CzaryMary, maggie86, Anka1501, Fasia, haneczka, Eweliśka, mimka84, lysinka, iwonka1077, misia83, Gosha lubią tę wiadomość
-
lysinka wrote:Robotka, Fasia brzuszki super
i jakie okazałe
Haneczka nawet nie myśl o rozpakowywaniu, to ja zdecydowałam się na Trzebnicę a ty chcesz takiego psikusa zrobić
Ja też nie znam wagi małej, ostatnie pomiary miałam jakoś w połowie lutego, a teraz wizyta dopiero za 2 tygodnie
Łysinka:D skoro tak to ja biorę nospę 10 tabletek i no way!lysinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyna tvn style mówią o zjadaniu łożyska ...
Robotka i Fasiulka- cudne macie brzuszki. Będę tęskniła za tymi naszymi cotygodniowymi fotkami
Ja własnie siedzę przy otwartym balkonie i słyszę płacz maluśkiego dzidziula - wyglądam przez okno a tam Pani spaceruje z wózkiem i tak trzęsie tym wózkiem, że mi się tego dziecka szkoda zrobiło. Normalnie bałam się, że jej ta gondola odpadnie....Fasia, haneczka, mimka84, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Hhihi zawsze możesz wsadzić kota do wózka i z nim iść
Łajza spierdzieliłaby w sekundę i wpadła pod jakiś samochód. Ona się boi własnego cieniapoza tym sąsiedzi uznaliby mnie za wariatkę hehe
spoko, poczekam do kwietnia
Rudzia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika dzięki, na pewno Cie będę molestowała jak jeszcze będziemy w kontakcie, w jakim mieście i kraju zrobię to zależy kiedy mąż z remontem domu się upora,póki co jestem w Polsce u mamy pod Warszawą, jesienią chciałabym być już w Londynie z powrotem i jak skończę karmić to robię
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, te które robiły test pappa. On jest refundowany u kobiet od 35r.z? Moja siostra została wysłana na usg prenatalne i policzyli jej 200zł za samo usg. Ale ona ma skończone 35lat to chyba refunduja całe badanie razem z testem z krwi??
-
A ja wczoraj z tata juz rozmawialam i od lata zaczyna znowu mi prowadzic nauke jazdy i do konca roku mam zamiar zdac to prswo jazdy wkoncu !
az sie juz doczekac nie moge i mam nadzieje, ze Sofii da mi sie uczyc
Anka1501, maggie86, Fasia, CzaryMary, mimka84, lysinka, mantissa lubią tę wiadomość
-
maggie86 wrote:moje sa własnie takie rozpierające w krzyzu , bokami brzucha do pipki, i nie określam tego jako ból, tyle że mnie musi naprawdę cos konkretnie napierdzielac bym nazwała to bólem , pekniecie reki w dziecięcym latach nie było dla mnie zbyt bolesne
A Ty pisałaś że szorowałaś sutki czy cos w tym stylu??? bo położna mówiła że można tylko delikatnie smarować maścią na sutki a masowanie itp. mogą właśnie wywoływać przedwcześnie skurcze i wydzielanie się oksytocyny czy coś w ten den deseń, nie pamiętam dokładnie
Na razie szorowałam tylko razAle skoro odradzacie... Myślisz, że mogłam te bóle wywołać gąbką?
haha
Maggie, ja czuję ewidentny ból, który się nasila, potem słabnie i następuje przerwa itd. Na razie prowadzę zapisy , potem się podzielę. Ale wiesz, miesiączki miałam prawie bezbolesne, więc to co teraz czuję dla mnie jest mocne.
-
Aguś86 wrote:Fasia i Robotka piękne brzusie
Fasia a kiedy masz teraz wizytę? Poproś o usg to będziesz wiedziała jakiego "giganta" masz w brzuszku
Haneczka, Eweliśka produkcja mleka nie zależy od wielkości biustu. Ja mam B a mleka poprzednio było calkiem sporoI tez nic mi przed ciąża wtedy nie leciało i teraz tez nie leci. Don't worry
Hwesta i Marta każde dziecko rośnie już indywidualnie. Jak przeplywy są ok to ja bym się nie przejmowala wcale
Sylwia trzymam kciuki!
Nie no ja na rozmiar nie narzekam, ale jakoś jak Eweliśka nie przeczuwam w nich mlekaI nic nie wycieka.
Aguś86 lubi tę wiadomość