X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta nie załamuj się, kiedys taka waga była ok przy porodzie,no i Ty też drobna jesteś a usg nie jest takie super miarodajne, już tu dziewczyny które rodziły pisały sporo na ten temat, z małą na bank wszystko ok.

Weronika ja też zaczęłam prać wszystko w dzidziusiowym proszku bo tak mi się zapach spodobał ale zauważyłam że po kilku praniach ręczniki przestały chłonąc wodę i zrobiły się takie śliskie, nie dało rady się nimi wytrzeć i do tego dziwnie śmierdziały, już miałam wypieprzyć je ale mama wyprała w zwykłym proszku i wróciły do normy,nie wiem w czym rzecz, może za delikatne te proszki czy co?? jeansy tez były jakieś takie śliskie

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Dziewczyny mam pytanie.. czy ktoras planuje rodzic w wodzie?? Ja sie powaznie nad tym zastanawiam, poniewaz po wczorajszej rozmowie z polozna postanowilam probowac rodzic bez znieczulenia. Gdybym juz nie dawala rady to zawsze maga mi podac epidural wiec bez stresu moge probowac bez.. czytalam ze porod w wodzie jest mniej bolesny.. cos moze ktoras wie na ten temat? :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta - jeżeli inne pomiary są ok to się nie przejmuj. Tak jak Sylwia piszę waga na usg to +- a jak rozmowa o CC ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Weronika czy przed zrobieniem tatuażu to jakieś badania trzeba sobie robić??czym się kierować przy wyborze salonu tatuażu?? pytam teraz bo nie wiadomo jak tam po porodzie będziemy się udzielały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:03

• mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, cyckoboginia mogę być, ale żeby być prawdziwą matką karmiaca to do tanga trzeba dwojga a Juli znów się opiera. O 9 nie udało mi się go przystawic, dopiero o 10 wypił butle, więc już widzę, to karmienie o 12. :/ Ida, tak ci zazdroszczę, ze Franus pięknie ssie. Gratulacje. :)
    Maly na szczęście nie schudł, ale też nie przytyl. Na dodatek wróciła mu żółtaczka i znowu jest pod lampą. :( i przez to też spiacy i niechetny do jedzenia. Chyba nigdy stąd nie wyjdziemy. Nie spieszy mi się, bo maly słabo je, ale muszę go przecież zarejestrowac w urzędzie do końca tygodnia.
    Ale zrobiło mi się miło, polozna zobaczyła, ze dopiero teraz jem śniadanie i powiedziała, ze jak będę potrzebowac wsparcia, to mam śmiało przyjść. Taa, już widzę jak ide i mówię, żeby zajęły sie moim dzieckiem, bo ja nie mam siły. :P
    No i rozstepy mi na piersiach trochę wylazly a nawet nie mam kiedy smarowac, bo maly nie będzie chciał jeść.

Trzymam kciuki za wszystkie wasze dzisiejsze i bliskie wizyty. :)

Adk, a ty sobie nie wkrecaj, ja cię proszę. Wszystko jest w porządku. :)

Wercia, piękny lawendowy. Bardzo mi sie podoba. ;)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Moja mała od ostatniego usg prawie nie urosła... Wazy nadal ok 2500 kg a lekarz twierdzi ze wszystko ok i ze taki jej urok ze bedzie calineczką.... Ze ja jestem b drobna itd ze miałam infekcje w ciazy, dużo leków ze anemię mam... Nie wiem czemu ale jestem załamana :( poza tym łożysko itd wszystko ok...

W 36 skończonym tyg średnia to 2810g, a 5 centyl to 2200g. Więc waga prawidłowa jak na calineczkę:) Pewnie poprzednie USG było na wyrost. Tu się zdarzają błędy. Nie denerwuj się Kochana:)

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa teraz jest 3 tyg na rejestrację 21 dni

mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerku i zakupach na obiad :) piękne słoneczko u mnie :)

Rudzia z tego, co kojarzę to Lwica chce rodzić w wodzie

Hwesta spokojnie, twoja mała jest już spora i jak inne parametry są w porządku to nie ma co się denerwować. Zresztą ty też urodziłaś się drobna.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dzięki dziewczyny, cyckoboginia mogę być, ale żeby być prawdziwą matką karmiaca to do tanga trzeba dwojga a Juli znów się opiera. O 9 nie udało mi się go przystawic, dopiero o 10 wypił butle, więc już widzę, to karmienie o 12. :/ Ida, tak ci zazdroszczę, ze Franus pięknie ssie. Gratulacje. :)
    Maly na szczęście nie schudł, ale też nie przytyl. Na dodatek wróciła mu żółtaczka i znowu jest pod lampą. :( i przez to też spiacy i niechetny do jedzenia. Chyba nigdy stąd nie wyjdziemy. Nie spieszy mi się, bo maly słabo je, ale muszę go przecież zarejestrowac w urzędzie do końca tygodnia.
    Ale zrobiło mi się miło, polozna zobaczyła, ze dopiero teraz jem śniadanie i powiedziała, ze jak będę potrzebowac wsparcia, to mam śmiało przyjść. Taa, już widzę jak ide i mówię, żeby zajęły sie moim dzieckiem, bo ja nie mam siły. :P
    No i rozstepy mi na piersiach trochę wylazly a nawet nie mam kiedy smarowac, bo maly nie będzie chciał jeść.

Mały pewnie mniej chętnie je przez żółtaczkę, wiadomo szybciej się też męczy. Ty zazdrościsz Idzie że ładnie ssa a ja zazdroszczę Wam że wasze maleństwa w ogóle chcą jeść przez butelkę i nawet ssają cyca. Ja jeszcze cyca nie dawałam nawet.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia a miałaś mieć znieczulenie przez te Twoją cystę, coś się poprawiło z nią że próbujesz bez ?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:16

haneczka, Rudzia lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże boli tak mocno i co chwilę :( Ja nawet nie wiem na co czekam... A Wam te bóle podbrzusza przechodziły? Ile to trwało?

• lysinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa tatuś też może iść zarejestrować Julka, można wysłać też pełnomocnika, nie trzeba być osobiście; zresztą teraz jest na to 3 tygodnie

maggie86 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Boże boli tak mocno i co chwilę :( Ja nawet nie wiem na co czekam... A Wam te bóle podbrzusza przechodziły? Ile to trwało?
    Co ile Cię boli????

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ta rana mi sie troche poprawila tzn nie boli i nie ropieje juz chociaz nadal ta gulka tam jest nie zeszla mi, ale jutro mam kontrole w szpitalu i zobaczymy co powie lekarka :) chce ja zapytac o ten porod w wodzie i czy w ogole jest to mozliwe w mojej sytuacji.. jesli z ta rana sie nie pogorszy to chce probowac bez znieczulenia :) tym bardziej ze tutaj epidural podaja bez czegos takiego "ojj za pozno juz" no chyba ze juz glowka bedzie wychpdzic to juz faktycznie za pozno ale przy rozwarciu na 7 cm itd spokojnie zkieczulenie podaja :)

mimka84, maggie86, Eweliśka, lysinka, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka jak Was nadrabiałam to kojarze że któraś miała takie bóle mocne miesiaczkowe a skurczy nie było na ktg tylko wyszło coś w moczu, jakieś bakteryjne ale nie pamiętam kto to był

a może to nawet na tym wątku nie było bo czytałam też inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:17

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Haneczka mnie nic nie boli. Jak nawet złapie mnie ten braxton to trwa chwilę i jest trochę nieprzyjemny ale nie boli. Jak masz tą aplikację do liczenia skurczy to klikaj za każdym razem jak się zaczyna ten ból. Może coś się rozkręca?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, mam nadzieje ze wszystko ok

haneczka, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie 21 dni? To dobrze. Lysinka, tatuś może jak się jest małżeństwem, jak nie to trzeba być we dwoje. Niestety.

Angela. Przepraszam. Marudzac zupełnie nie pomyślałam jak ty musisz się czuć. Ale czuję ze psycha mi trochę siada i muszę pomarudzic, żeby odzyskać swój optymizm. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta 2500 kg to wcale nie taka maleńka :P

maggie86, Klaudia90 lubią tę wiadomość

‹‹ 3397 3398 3399 3400 3401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ