X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Na włosy są super :) i same i mieszane z odżywką, która sama w sobie jest gówniana. Ale do balsamu jeszcze nie mieszałam :) trza spróbować ;) dzięks :)
    no właśnie mam kilka takich których nie moge wykończyć to pomieszam jak mówisz że ok

• mf Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:47

shimmer_lip lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambi ja cie potzebowalam kochana..to mozliwe zeby ktos z choroby schudl az 5kg? fakt maz nie chcial jesc, 2 tyg kaszlu i smarkania..ale jakos sie martwie..niby bmi 19..dolnaa granica prawidlowej wagi ale jakos mi tak mizernie wyglada..dodam ze pracuje jako tatuator.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    no właśnie mam kilka takich których nie moge wykończyć to pomieszam jak mówisz że ok
    Tylko ja mieszam na jedno użycie a nie do całego słoiczka, bo z olejem to się na bank szybciej psuje a ja nigdy nie wiem jak mi pójdzie z odżywką :) ja to samym często wieczorem nacieram, robię warkoczyk i idę spać a rano myję.

maggie86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do proszku to mialam prac dzieciece w dzieciowym i nasze w normalnym ale ten drigi dzieciowy proszek za 80 pran kosztuje tylko 10f..kupujac po 1p pran pudelka to fakt za 80 pran wyszloby az 32f..ale 10f to tak malo ze chyba zaczne prac wszystko w tym dzieciecym. w sumie juz zdecydowalam ze tak bede robic tylko musze kupowac te paki xxxl zeby sie oplacalo. dywan wlasnie doszedl :-) rzeczy do stufia rowniez..jade teraz po tapety, jeszcze jedna farbe bo moze zabraknac..musielismy polozyc kilka warst bo niwa sciana...i po wiertarke :-) za 40min bede w domciu :-) i zaczynamy :-) na razie siedze na myjni bo samochod wyglada jak orawdziwy 4 na 4 z wioski..ujebany z blota...

mimka84, lysinka, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała od ostatniego usg prawie nie urosła... Wazy nadal ok 2500 kg a lekarz twierdzi ze wszystko ok i ze taki jej urok ze bedzie calineczką.... Ze ja jestem b drobna itd ze miałam infekcje w ciazy, dużo leków ze anemię mam... Nie wiem czemu ale jestem załamana :( poza tym łożysko itd wszystko ok...

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i kupie wlasnie ten proszek teraz bo i tak sie konczy..dzieki za przypomnienie!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 5 tyg przybrała tylko ok 200 gram

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Tylko ja mieszam na jedno użycie a nie do całego słoiczka, bo z olejem to się na bank szybciej psuje a ja nigdy nie wiem jak mi pójdzie z odżywką :) ja to samym często wieczorem nacieram, robię warkoczyk i idę spać a rano myję.
    aha czyli na łapkę przed użyciem, a poduszka nie tłusci się, ja teraz u mamy więc nie chce rabanu za potłuszczone poduszki już wczoraj za brak mielonych dostałam

balsam póki co nie psuje się a mam już ponad miesiąc te mieszankę,tak go uwielbiam że mogłabym non stop się smarować

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    aha czyli na łapkę przed użyciem, a poduszka nie tłusci się, ja teraz u mamy więc nie chce rabanu za potłuszczone poduszki już wczoraj za brak mielonych dostałam

balsam póki co nie psuje się a mam już ponad miesiąc te mieszankę,tak go uwielbiam że mogłabym non stop się smarować
    Jak mam warkocz to jest spoko ale i tak za każdym razem ręcznikiem kąpielowym owijam poduszkę. Taką poszewkę z ręcznika konstruuję :)

Hwesta kochana wiem co czujesz. Też mi było smutno. Calineczki są fajne :D

maggie86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Przez 5 tyg przybrała tylko ok 200 gram
    hwesta moze ona juz jest na tyle rozwinieta i donoszona ze wiecej w brzuszku nie utyje? jesli lozysko ok to czym sie martwic? nie wpieraj sobie teraz wagi bo naprawde za duzo sobie wmawiasz w tej ciazy..a to bardziej szmodzi calineczce niz nisma waga...zreszta 2500gr jesli ty jestes malutka to ladna waga. ja tyle wazylam w donoszonej 40tyg ciazy a mama do najmniejszych nie nalezy :-)

Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer a Twoja tez mała ??

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta no co Ty, jak wszystko ok to sie nie martw wagą, łatwiej będzie Ci urodzić, sama jestes drobna. Ja ważyłam 2850 moja siostra podobnie i tez się nie spodziewam jakiegoś kolosa.

Fasia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie urodziłam 2690 i 48 cm

haneczka, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Shimmer a Twoja tez mała ??
    Malutka i do tego w pewnym momencie mocno zwolniła. Zawsze była jakiś tydzień do przodu a na usg w 31t0d 1,5 tygodnia do tyłu, ważyła jakieś 1,5 kg a na wcześniejszym 1,3 kg więc też wolniutko tyje. A jakie masz wszystkie parametry? kość udowa, głowa, brzuch? u mnie najmniejszym wymiarem jest brzusio.

Białka dużo mi kazali jeść w związku z tym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:55

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Hwesta pamiętaj, że ta wagą według usg to taka +/- :-) a jak reszta parametrów??? Obwody główki i brzuszka, kość udowa???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    bambi ja cie potzebowalam kochana..to mozliwe zeby ktos z choroby schudl az 5kg? fakt maz nie chcial jesc, 2 tyg kaszlu i smarkania..ale jakos sie martwie..niby bmi 19..dolnaa granica prawidlowej wagi ale jakos mi tak mizernie wyglada..dodam ze pracuje jako tatuator.
    możliwe, ale 5kg troche duzo, jak juz sie wyleczyl, to zadbaj bardziej o niego, jakies porzadne zdrowe jedznko i obserwuj. Kazda choroba nawet zwykla wirusowka potrafi trohe wyniszczyc. Ale teraz powinien sie odbudowac.

weronika86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja wszystko wącham :D takie tam zboczenie :D
    paklanki te worki na pieluchy pachną pięknie :) takim kremikiem dla malucha :)

Ja koszule prałam razem z rzeczami Baśki ale przyszedł jeszcze szlafrok i nie chce mi się jednej rzeczy prać specjalnie w dzieciowym :)

W rękach przepierz z dzieciowym:) I wystaw na słonko

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Główka adekwatnie do wieku ciazy a reszta na 32/33/34 tydz dokładnie napisze pozniej bo teraz w Kfc jestem

Eweliśka, maggie86, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    haneczka wrote:
    Eweliśka, zapomniałam, żeby Ci napisać, że bardzo szykowny ten Twój wózek, głównie przez te drewniane akcenty :)

To jest brązowa skóra ;)
    Serio?:D A wygląda jak drewno, ale tak czy siak, szykownie :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

‹‹ 3396 3397 3398 3399 3400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ