X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    to że mam tak a nie inaczej na imię to mnie z tą trawką od mimki kojarzycie. ja bogu ducha winna jestem :)

Hwesta - chciałam Ci podziękowac za namiary na warszawiankę. Byłam w tej chacie i kaczka przepyszna :) Ja zamówiłam pierogi ruskie - niestety nie mieli, ale nie omieszkałam powiedzieć pani kelnerce, że to ich strata bo ja jako ciężarna naślę im myszy :P Tak więc jeszcze raz dzięki :)

Angela - myśl pozytywnie. z oczkami u malutkiej będzie dobrze. trzymam kciuki

Maryśka, a nie wiesz, że imię jest wróżbą? :) Nomen Omen

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem do sutków z ziaji mam już zamówiony na gemini. Czekam na dostawę :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jeju słucham właśnie nagrań z lekcji z tą nauczycielką co dzieciakom taśmą klejącą usta zalepiała w czasie lekcji. Ta baba ma coś z mózgiem, ciągle tylko grozi i zastrasza.

http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Dolny-Slask-Skandal-w-szkole-w-Szczodrem-00001923

Mi się wydaje że baba ma schizofrenię bo z tego co słyszałam w tv to ona nie raz bardzo normalnie odzywała się do tych dzieci, że normalnie lekcje prowadziła a nieraz właśnie takie akcje robiła więc na pewno nie jest ona normalna.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy a pierzecie te obleśne siatkowe gacie przed pierwszym użyciem? bo mi ona jakoś tak jadą szpitalem :( bleh :( i się zastanawiam czy ich nie uprać :) i czy swoje koszule/staniki/szlafroki pierzecie w dzieciowych proszkach czy zwykłych?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka'a w pozytywnym nastawianiu się pomaga mi wietrzenie mieszkania. Otworzyłam drzwi na ogródek, zaraz wytaszczę tam fotel, przygotuję żarełko i będę siedzieę i czytać gazety. Muszę jakoś oszukać mój ból. :)

I wczoraj tak mnie nakręciłyście tymi truskawkami, że też dzisiaj rozmrażam i zrobię z ryżem. Mniam:)

Ja sutków nie smaruję, ale mama polecała je gąbką szorować, hartować znaczy się podczas kąpieli. Na razie zrobiłam to jeden raz. Zniosły to bez problemu. :)

Marta, trzymam kciuki za wizytę :)

Eweliśka, mi z cyców też nic się nie sączy, wprawdzie "trochę" urosły, ale nic nie zapowiada, że będę krówką:) Ale mimo to wierzę, że natury nie da się oszukać.

Booooli mocno :( Bu

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciekawe ja nie wąchałam tych majtek :D myślę że możesz je delikatnie przeprać w rękach, nie wrzucałabym ich do pralki. A swoje rzeczy wyprałam w swoim proszku, w sumie nie pomyślałam żeby je wyprać w dzieciowym.

weronika86 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • NY Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze od rana i odswiezam forum regularnie, zeby nie miec zaleglosci ;) oj pochlonela mnie ta stronka ;) ostatnio wlaczylam poczatkowe strony200-300 kiedy jeszcze bylam aktywna, mialysmy calkiem inne klopoty, dolegliwosci i emocje ;) stworzyl sie piekny przekroj tych naszych 9 miesiecy i wlasnie powoli dobiegamy do mety ( wprawdzie rozkroczone jak kaczuchy, z bolącymi spojeniami, ale jednak!) ;)
    Ja ostatnio u gina mialam cisnienie 90/60 mimo, ze zawsze mi podskakuje jak wchodze do gabinetu. A i miewam jeszcze nizsze w normalnych warunkach a tu dzis mierze i 131/73 kurde dla mnie to jest wielkie nigdy takiego nie mialam i mam nadzieje ze nie bedzie rosnac....

haneczka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Ulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Taką, na pompowanych kołach z tyłu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a9a5cab4f4.jpg

oo ja mam taki sam tylko w starej wersji kolorystycznej z 2014 roku :P granatowy :) świetnie się kieruje po domu ;D

Eweliśka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Yyy a pierzecie te obleśne siatkowe gacie przed pierwszym użyciem? bo mi ona jakoś tak jadą szpitalem :( bleh :( i się zastanawiam czy ich nie uprać :) i czy swoje koszule/staniki/szlafroki pierzecie w dzieciowych proszkach czy zwykłych?

Ja wyprałam koszule szpitalne w dzieciowym, ale te majtasy jednorazówki to się chyba nie pierze :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka, zapomniałam, żeby Ci napisać, że bardzo szykowny ten Twój wózek, głównie przez te drewniane akcenty :)

NY, mierz sobie regularnie co godzinkę, zapisuj wyniki. Może to jednorazowy skok i nie ma się co martwić.

A o tym forum to książkę by można napisać. Kto się podejmuje? :)

Kobietki chyba wypęzły z domów na ulice, taka piękna pogoda, bo jakoś tak tu ciszej niż normalnie o tej porze. :)

NY, Eweliśka lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i wlasnie zadzwonil doktorek z wynikami - gbs ujemny :) czekalam od tamtego poniedzialku

Ulka84, haneczka, weronika86, mimka84, lysinka, Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Ulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule prałam w zwykłym proszku a majtek nie ruszam :P

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Hmm ciekawe ja nie wąchałam tych majtek :D myślę że możesz je delikatnie przeprać w rękach, nie wrzucałabym ich do pralki. A swoje rzeczy wyprałam w swoim proszku, w sumie nie pomyślałam żeby je wyprać w dzieciowym.
    Ja wszystko wącham :D takie tam zboczenie :D
    paklanki te worki na pieluchy pachną pięknie :) takim kremikiem dla malucha :)

Ja koszule prałam razem z rzeczami Baśki ale przyszedł jeszcze szlafrok i nie chce mi się jednej rzeczy prać specjalnie w dzieciowym :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Adka'a w pozytywnym nastawianiu się pomaga mi wietrzenie mieszkania. Otworzyłam drzwi na ogródek, zaraz wytaszczę tam fotel, przygotuję żarełko i będę siedzieę i czytać gazety. Muszę jakoś oszukać mój ból. :)

I wczoraj tak mnie nakręciłyście tymi truskawkami, że też dzisiaj rozmrażam i zrobię z ryżem. Mniam:)

Ja sutków nie smaruję, ale mama polecała je gąbką szorować, hartować znaczy się podczas kąpieli. Na razie zrobiłam to jeden raz. Zniosły to bez problemu. :)

Haneczka nam położna laktacyjna mówiła ostatnio żeby broń boże nic z sutkami nie robić typu właśnie rady mamy i babci dot hartowania...

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A w jakich proporcjach mieszasz? I nie warzy Ci się ten balsam???
    balsam mam 500ml i dolałam olejek jak już zużyłam tego balsamu tak z 10% żeby mieć miejsce w butelce, te olejki kupiłam na próbe w buteleczkach po 30ml wiec dolałam po pół buteleczki, balsam się nie zważył tylko zmienił kolor i delikatnie zapach, resztę olejków dolałam do kremów do rąk bo mam takie w dużych butelkach z pompką i pozostałości olejków spróbuje na włosy od połowy bo tu dziewczyny pisały że fajnie działa to spróbuję

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Eweliśka, zapomniałam, żeby Ci napisać, że bardzo szykowny ten Twój wózek, głównie przez te drewniane akcenty :)

To jest brązowa skóra ;)

Gosha lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam dziś wyniki krwi i pięknie się wszystko poprawiło,a miałam za małe wartosci żelaza, b12 itp. a brałam od poczatku w tabletkach i nic nie pomagało tylko kupki nie mogłam zrobić jak należy a od początku roku biorę z polecenia znajomej farmaceutki żelazo i witaminy w płynie Floradix i wyniki piękne a problemy kupkowe zniknęły, nawet mama zaczęła pić i jakoś lepiej się czuje, mówi że włosy jej przestały wypadać, i smakuje dobrze, mogłabym cała butelke przechylić także jak ktoś ma problemy to polecam, zwłaszcza na potem podczas karmienia dzieci także będą z nas wysysały co najlepsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:37

shimmer_lip, mimka84, Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    balsam mam 500ml i dolałam olejek jak już zużyłam tego balsamu tak z 10% żeby mieć miejsce w butelce, te olejki kupiłam na próbe w buteleczkach po 30ml wiec dolałam po pół buteleczki, balsam się nie zważył tylko zmienił kolor i delikatnie zapach, resztę olejków dolałam do kremów do rąk bo mam takie w dużych butelkach z pompką i pozostałości olejków spróbuje na włosy od połowy bo tu dziewczyny pisały że fajnie działa to spróbuję
    Na włosy są super :) i same i mieszane z odżywką, która sama w sobie jest gówniana. Ale do balsamu jeszcze nie mieszałam :) trza spróbować ;) dzięks :)

Na jednym majtkowym opakowaniu (bo mam 3 różnych firm, żeby sprawdzić które najlepiej na moje grube dupsko pasują :) ) znalazłam info prać w 60 stopniach ;)

maggie86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jakby co , któż mnie wołał ?;)

shimmer_lip, weronika86, maggie86, mimka84, Eweliśka, Fasia, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Jestem jakby co , któż mnie wołał ?;)
    No :) ale jeszcze kilku sztuk brakuje :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 3395 3396 3397 3398 3399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ