X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka lezenie, odpoczynek tez nic nie pomaga?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Eweliśka - jaką furę będzie miała młoda?

Taką, na pompowanych kołach z tyłu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a9a5cab4f4.jpg

Aguś86, lysinka, shimmer_lip, mimka84, maggie86, haneczka, Justinka, weronika86, KasiaKwiatek, CzaryMary, Rudzia, misia83, Ulka84, Gosha, Jaga, Fasia lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w aptece jest nowa pani i tak jej już nie lubię, że o matko!!! Paździoch jeden nic mi nie chce sprzedać!!! Ostatnio mi nie chciała sprzedać wapna na uczulenie, dopiero jak jej powiedziałam, że to dla męża, a dziś mi pokrzywy nie chciała sprzedać. Kazała się z lekarzem skonsultować!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jednak nie ma to jak ten instynkt macierzyński :) Czułam, że ja odwiedzisz :D

mimka84 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Witam się, wczoraj nie wytrzymałam byłam u małej nawet po pracy mąż do nas dojechał ze szpitala. U małej bez zmian dalej ulewa choć wczoraj pielęgniarka sama wpadła na to że za dużo jedzenia dostaje. Zobaczymy co dziś powiedzą.

Trzymam kciuki za wizyty i aby każda z was spokojnie doniosła brzusia do terminu :)
    Tak myślałam, że nie wytrzymasz :) ja też bym nie wytrzymała :)
    no to dobrze, że się pani domyśliła, lepiej późno niż wcale :) i teraz będzie coraz lepiej :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się! Niestety nie odniosę się do nikogo, mimo że nadrobiłam, bo jestem nieprzytomna :( ta noc była koszmarna :( a spojenie tak mnie boli przy wstawaniu i chodzeniu, że mam wrażenie że zaraz mi tam wszystko popęka :| Nadal w kwestii brzucha super, bo mi nie przeszkadza, wręcz go nie czuję, ale to spojenie, jakaś masakra, mam nadzieję, że mi się nie rozchodzi :|
    PO za tym tej nocy dopadł mnie ból łydki, ech czuję że się sypię :| ok po marudziłam! :)

Mam pytanie do Shimmer jak Twoja pościel od Natalii? nie wiem czy mi umknęło, ale dostałaś już? Jak sytuacja wygląda? Bo mi tylko od niej zamówienia brakuje i byłabym gotowa...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Angela jednak nie ma to jak ten instynkt macierzyński :) Czułam, że ja odwiedzisz :D

Nie dała bym rady. W następnym tygodniu mała będzie miała badany wzrok. Nie wiem czemu o to najbardziej się martwię. Wydaje mi się że mała ma ten wzrok jakby nie obecny, macha tymi źrenicami na lewo na prawo nie wiem czy to normalne u dzieciaczków?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Haneczka lezenie, odpoczynek tez nic nie pomaga?

Niet

Chociaż teraz jest przerwa. Ale wiem, że zaraz wróci menda.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Melduję się! Niestety nie odniosę się do nikogo, mimo że nadrobiłam, bo jestem nieprzytomna :( ta noc była koszmarna :( a spojenie tak mnie boli przy wstawaniu i chodzeniu, że mam wrażenie że zaraz mi tam wszystko popęka :| Nadal w kwestii brzucha super, bo mi nie przeszkadza, wręcz go nie czuję, ale to spojenie, jakaś masakra, mam nadzieję, że mi się nie rozchodzi :|
    PO za tym tej nocy dopadł mnie ból łydki, ech czuję że się sypię :| ok po marudziłam! :)

Mam pytanie do Shimmer jak Twoja pościel od Natalii? nie wiem czy mi umknęło, ale dostałaś już? Jak sytuacja wygląda? Bo mi tylko od niej zamówienia brakuje i byłabym gotowa...
    :D :D :D

Nie, jeszcze nie dostałam :D cierpliwy ze mnie człowiek, nie??? :D
    generalnie wiem tylko tyle, ze się szyje bo ja zamawiałam u niej kocyk do fotelika taki z wycięciami na pasy i w zeszłym tygodniu mnie prosiła o wymiary tych wycięć :D ale od tamtej pory cisza :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Tak myślałam, że nie wytrzymasz :) ja też bym nie wytrzymała :)
    no to dobrze, że się pani domyśliła, lepiej późno niż wcale :) i teraz będzie coraz lepiej :)

Teraz pytanie czy swoim pomysłem podzieli się z koleżankami. Mam nadzieje że na mojej sali będzie jakaś dziś normalna pielęgniarka i sama jej powiem. Wczoraj Pani miała chyba zły dzień bo się wydarła na inna mame.. szkoda słów.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dzieci z początku widzą niewyraźnie i tylko na odległość od cycka do Twojej twarzy. Więc to normalne :) Nie martw się

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie dała bym rady. W następnym tygodniu mała będzie miała badany wzrok. Nie wiem czemu o to najbardziej się martwię. Wydaje mi się że mała ma ten wzrok jakby nie obecny, macha tymi źrenicami na lewo na prawo nie wiem czy to normalne u dzieciaczków?
    Normalne. Takie maluchy nawet donoszone mają taki obłęd w oczach :) przynajmniej te maluchy, które ja znam :) i tak im te oczęta latają dziwnie trochę :) ale i tak są najpiękniejsze na świecie :D

mimka84, weronika86, Angela89, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po nieprzespanej nocy, łepek mam taki ciężki...

CzaryMary taka wesoła bo to chyba u Niej opary trawki w łazience, czy nie??

Angela mały Marceli z belly który urodził się 25 tyg ma wzrok ok,żadnej retinopatii to i z Twoją Martynką będzie dobrze. Trzymamy kciuki.

mimka84, Angela89, haneczka lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Teraz pytanie czy swoim pomysłem podzieli się z koleżankami. Mam nadzieje że na mojej sali będzie jakaś dziś normalna pielęgniarka i sama jej powiem. Wczoraj Pani miała chyba zły dzień bo się wydarła na inna mame.. szkoda słów.
    Mam nadzieję, że tak.

A ostatnio tak sobie o tych wszystkich położnych i pielęgniarkach myslałam. I wiecie ja nie wiem jaka bym była gdybym codziennie patrzyła na te maluchy. Jeszcze tak jak Twoja Martynka czy Julek, jak się wszystko układa to ok. Ale codziennie zajmować się takimi skrajnymi wcześniakami, czy chorymi maluchami to mi też by psychika siadła :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie maggie, te opary to u mnie hihihihi.

maggie86, haneczka lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:42

mimka84, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    :D :D :D

Nie, jeszcze nie dostałam :D cierpliwy ze mnie człowiek, nie??? :D
    generalnie wiem tylko tyle, ze się szyje bo ja zamawiałam u niej kocyk do fotelika taki z wycięciami na pasy i w zeszłym tygodniu mnie prosiła o wymiary tych wycięć :D ale od tamtej pory cisza :D
    Oj cierpliwa i to bardzo! Ja już bym chciała! ale jeszcze poczekam, ponoć jakiś jeden materiał ma dojść jutro i może wtedy zacznie szyć, więc przy dobrych wiatrach w przyszłym tygodniu może będę miała... ciekawe...

Jedynie na allegro zamówiłam prześcieradła, bo ona policzyła mi za jedno 40 zł.. a ja znalazłam za 17 zł... więc mam dwa w cenie jednego no i wczoraj przyszły, więc jak wypiorę to bez ochraniacza czy tej falbanki się obejdzie ;) bez jej kocyka też bo mam dwa inne :) ale mimo wszystko ciekawość mnie zżera :) No nic jak skończy Twoje to może zacznie moje ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Nie maggie, te opary to u mnie hihihihi.
    wiedziałam że coś popitole, Ty też zawsze w dobrym humorze:)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    wiedziałam że coś popitole, Ty też zawsze w dobrym humorze:)
    Z tym to różnie, zależy od sąsiada :P

maggie86, haneczka, Fasia lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka współczuję ci tego bólu ogromnie. Pewnie bardziej jest meczący właśnie psychicznie bo nie wiesz co się dzieje :(

Dziękuję za postawienie do pionu! Właśnie o to mi chodziło. Już mi lepiej. Kupiłam po drodze do domu nowe, świeże paski, bo moje blisko już były terminu ważności, zmierzyłam na starych potem przekalibrowałam na nowe wynik bardzo podobny w granicach błędu jaki mój glukometr dopuszcza więc już mi spokojniej :)

Wczoraj na szkole rodzenia umieliśmy I fazę porodu i położna bardzo mocno podkreślała to jak nastawienie psychiczne kobiety jest ważne i że może nawet doprowadzić do zakończenia porodu przez cc więc ja od dzisiaj codziennie przed spaniem będę ćwiczyć oddech i nastawiać się pozytywnie. Moze ktoś do mnie dołączy? :D

shimmer_lip, KasiaKwiatek, haneczka, Ulka84, lysinka, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 3393 3394 3395 3396 3397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ