X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie temat wyprawki do szpitala totalnie przeraża bo myślę wtedy o tym, że będę musiała JA iść do szpitala i spędzić tam parę dni to mi się płakać chce :( Nigdy w życiu nie leżałam w szpitalu :( Co prawda cała ginekologia przechodzi teraz remont generalny i może skończą przed moim porodem (bo to co się tam działo to masakra) ale jestem tym absolutnie i totalnie przerażona

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Mnie temat wyprawki do szpitala totalnie przeraża bo myślę wtedy o tym, że będę musiała JA iść do szpitala i spędzić tam parę dni to mi się płakać chce :( Nigdy w życiu nie leżałam w szpitalu :( Co prawda cała ginekologia przechodzi teraz remont generalny i może skończą przed moim porodem (bo to co się tam działo to masakra) ale jestem tym absolutnie i totalnie przerażona
    Ja nienawidzę szpitali, jak tam trafiam to wyję bez przerwy. Jak poszłam w ciąży do szpitala z powodu dużych obrzęków w 39 tyg. w poniedziałek, to już wieczorem powiedziałam, że jeśli nie wywołają mi porodu następnego dnia to się wypiszę na żądanie. Na szczęście następnego dnia Pani ordynator tak mnie " dogłębnie przebadała", że przebiła mi pęcherz owodniowy i już nie mieli wyjścia musieli mi wywołać poród

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej
    u mnie tsres przedslubny. Taanca pierwszego juz sie chyba nei nauczymy. Trenowalismy ladna choreografie ale nei damy rady :/
    Cycki mnei znowu zaczely bolec :)
    I gardlo :(

Moim zdaniem testu PAPPa nie warto robic w zadnym wypadku. Ja nie robilam nawet przeziarnosci. Co mi da ta wiedza?
    Dla mnie to i to warto robić bez wzgledu na wszystko ,a wiesz czemu bo gdyby dzidzia miala wade to mozna temu zapobiec w lonie matki .Teraz są takie metody leczenia wyspecializowane kliniki ze warto robić .Przeziernosc jest obowiązkowa tu u nas W uk.Testy Pappa refundowane na NHS z czego nie wudać tu chorych dzieci .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK to ja Cię pocieszę:) dla mnie 3 dni po porodzie które spędziłam w szpitalu były najpiękniejszym czasem jaki mogłam spędzić w szpitalu:)
    spokój, cisza, opieka pod ręką:) rodzina w odwiedzinkach:) na prawdę nie martw się:) to Twój czas dla Ciebie i dla dziecka:)

MALINKA ale spacerówka w mutsy starczy Ci na max 2 latka. znajomi mają i już planują kupić inną.
    ojej to super że się dobrze o nim wypowiadasz:) plus dla mnie:)
    ja się musze do kraka ruszyć żeby zbadać ten mutsy bo tez tego ani rusz z podjęciem decyzji:)
    koleżanka kupiła wystawową gondolkę i dała coś koło 900zł za nóweczkę:) bez spacerówki:D

PS. ile macie wzrostu? Ty i mąż MALINKO>:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:34

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiatr taki ze glowe urywa strach z domu wychidzic w koncu tu wyspa :)sztormy czasem takie są ze ah jej , mam nadzieje ze daleko dzis nie będe musiala isc do sklepu ;) ide kupie dziś grubszą czapke :D

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Krysti to jak u Ciebie takie wiatry to Twój powóz dla dzidzia musi być porządny:D
    a kiedy idziesz oglądać wybrany model?

Krysiu Psotka już pisała o tym ale chodziło o to że przy przezierności karkowej wychodzą choroby których nie da się też leczyć w łonie matki, takie np jak DOWN? nie jestem pewna ale chyba o takie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ADK to ja Cię pocieszę:) dla mnie 3 dni po porodzie które spędziłam w szpitalu były najpiękniejszym czasem jaki mogłam spędzić w szpitalu:)
    spokój, cisza, opieka pod ręką:) rodzina w odwiedzinkach:) na prawdę nie martw się:) to Twój czas dla Ciebie i dla dziecka:)

Wiesz, bo człowiek się nasłucha o tych chamskich pielęgniarkach, tragicznych warunkach lokalowych, traktach porodowych gdzie rodzić 5 kobiet oddzielonych parawanami a potem siedzisz na oddziale w ciasnym pokoju z trzema innymi mamami i trójką dzieci, które każde płacze w innym terminie, u każdej pani przynajmniej dwoje odwiedzających, okna szczelnie pozamykane, udusić się można, a w tym tłumie jeszcze każą ci bez gaci chodzić i idąc do łazienki, która oczywiście jest,na korytarzu z wkładką poporodową po nogach ci się leje krew. To tylko moje spostrzeżenia z jednych odwiedzin. Wiem, że strasznie negatywne ale takie to na mnie złe wrażenie zrobiło że teraz mam traume okropną. A potem ogląda się "Porodówkę" na TLC i myśli, kurcze dlaczego w Polsce tak nie można, że każda kobieta ma osobną salę z jednym łóżkiem, własną łazienką i znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie albo jakiekolwiek znieczulenie bo w większości szpitali w Polsce nie ma nic.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ale mi wystarczy na max dwa lata spacerówka potem planujemy kupić inną spacerówkę więc dla mnie to nie problem,tym bardziej że Mutsy można sprzedać za 1000 potem :D
    Ja mam 169 wzr a mąż 170 ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:45

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:17

Krysti lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Wiesz, bo człowiek się nasłucha o tych chamskich pielęgniarkach, tragicznych warunkach lokalowych, traktach porodowych gdzie rodzić 5 kobiet oddzielonych parawanami a potem siedzisz na oddziale w ciasnym pokoju z trzema innymi mamami i trójką dzieci, które każde płacze w innym terminie, u każdej pani przynajmniej dwoje odwiedzających, okna szczelnie pozamykane, udusić się można, a w tym tłumie jeszcze każą ci bez gaci chodzić i idąc do łazienki, która oczywiście jest,na korytarzu z wkładką poporodową po nogach ci się leje krew. To tylko moje spostrzeżenia z jednych odwiedzin. Wiem, że strasznie negatywne ale takie to na mnie złe wrażenie zrobiło że teraz mam traume okropną. A potem ogląda się "Porodówkę" na TLC i myśli, kurcze dlaczego w Polsce tak nie można, że każda kobieta ma osobną salę z jednym łóżkiem, własną łazienką i znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie albo jakiekolwiek znieczulenie bo w większości szpitali w Polsce nie ma nic.
    W większości muszę się z Tobą zgodzić, no oprócz tej krwi cieknącej po nogach, bo możesz sobie założyć majtki jednorazowe ;-) U mnie na sali było 7 kobiet i 7 płaczących noworodków, ale odwiedziny odbywają się na korytarzu, aby nie przeszkadzać innym Paniom. Powiem wam, że ja byłam tak zdegustowana odziałem poporodowym, że miałam myśl, żeby następne dziecko urodzić w prywatnej klinice, zapłacić i mieć komfort. Niestety najbliższa klinika jest w Warszawie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:46

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk u Nas w prywatnej klinice Salve sn -3 tyś, cc 3.5
    My planujemy rodzić w prywatnym szpitalu na NFZ http://www.medeor.pl/porod-nfz
    Liloe możesz wybrać wersję z pompowanymi kołami,nie ma problemu
    http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-Urban-Nomad-gondola-spacerowka-/285

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:49

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk hehe rozbawiłąś mnie z tymi wkładkami i chodzeniem bez gaci, bo faktycznie tak jest! To jest paranoja, że wrzeszczą na ciebie jak masz majtki, masakra jakaś, a jak nie masz to idziesz jak ten pingwin i dosłownie krew po nogach :p
    Na szczeście ja rodziłam w zimie i akurat była "mała epidemia" grypy i tylko ojców wpuszczano na oddział, tak więc był spokój.
    Na szczęście coraz więcej oddziałów się remontuje i warunki są już całkiem niezłe.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    W większości muszę się z Tobą zgodzić, no oprócz tej krwi cieknącej po nogach, bo możesz sobie założyć majtki jednorazowe ;-) U mnie na sali było 7 kobiet i 7 płaczących noworodków, ale odwiedziny odbywają się na korytarzu, aby nie przeszkadzać innym Paniom. Powiem wam, że ja byłam tak zdegustowana odziałem poporodowym, że miałam myśl, żeby następne dziecko urodzić w prywatnej klinice, zapłacić i mieć komfort. Niestety najbliższa klinika jest w Warszawie :-(

Wiem, że są majtki jednorazowe ale ta Pani idąca do toalety właśnie z tą krwią dobiła mnie już totalnie i to chyba bardziej mi chodziło o jej samopoczucie. W tym tłumie ludzi nie miała ani odrobiny prywatności. Jak bym miała możliwość to bym rodziła w prywatnym szpitalu ale w najbliższej okolicy takiego brak a nie będę ryzykować wyjazdu do Wrocławia 70km "autostradą", która przynajmniej raz dziennie się korkuje.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    o Krysti to jak u Ciebie takie wiatry to Twój powóz dla dzidzia musi być porządny:D
    a kiedy idziesz oglądać wybrany model?

Krysiu Psotka już pisała o tym ale chodziło o to że przy przezierności karkowej wychodzą choroby których nie da się też leczyć w łonie matki, takie np jak DOWN? nie jestem pewna ale chyba o takie
    Za dwa miesiące robocia;) ide ogladać moze tu w uk kupie moze w pl jak bede w grudniu:)robocia mi chodzilo o wady serduszka nie zespól Downa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten patrzalam wózek teraz , http://naforum.zapodaj.net/thumbs/032543ebfb1e.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten też patrzałam ;) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b58851ff7d7.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten , http://naforum.zapodaj.net/thumbs/caa86e934469.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w lózku jeszcze haha jajecznice zrobie sobie zaraz;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle wózków jest ze będzie problem z wyborem .

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tyle wózków jest ze będzie problem z wyborem .

No ja już dwa razy myślałam, że podjęłam decyzję w sprawie wózka ale co raz to jakieś wątpliwości albo jakiś ciekawy zobaczę na ulicy i muszę zaczynać wszystko od nowa :D

Angela89, Krysti lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ