X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie temat wyprawki do szpitala totalnie przeraża bo myślę wtedy o tym, że będę musiała JA iść do szpitala i spędzić tam parę dni to mi się płakać chce :( Nigdy w życiu nie leżałam w szpitalu :( Co prawda cała ginekologia przechodzi teraz remont generalny i może skończą przed moim porodem (bo to co się tam działo to masakra) ale jestem tym absolutnie i totalnie przerażona

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Mnie temat wyprawki do szpitala totalnie przeraża bo myślę wtedy o tym, że będę musiała JA iść do szpitala i spędzić tam parę dni to mi się płakać chce :( Nigdy w życiu nie leżałam w szpitalu :( Co prawda cała ginekologia przechodzi teraz remont generalny i może skończą przed moim porodem (bo to co się tam działo to masakra) ale jestem tym absolutnie i totalnie przerażona
    Ja nienawidzę szpitali, jak tam trafiam to wyję bez przerwy. Jak poszłam w ciąży do szpitala z powodu dużych obrzęków w 39 tyg. w poniedziałek, to już wieczorem powiedziałam, że jeśli nie wywołają mi porodu następnego dnia to się wypiszę na żądanie. Na szczęście następnego dnia Pani ordynator tak mnie " dogłębnie przebadała", że przebiła mi pęcherz owodniowy i już nie mieli wyjścia musieli mi wywołać poród

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej
    u mnie tsres przedslubny. Taanca pierwszego juz sie chyba nei nauczymy. Trenowalismy ladna choreografie ale nei damy rady :/
    Cycki mnei znowu zaczely bolec :)
    I gardlo :(

Moim zdaniem testu PAPPa nie warto robic w zadnym wypadku. Ja nie robilam nawet przeziarnosci. Co mi da ta wiedza?
    Dla mnie to i to warto robić bez wzgledu na wszystko ,a wiesz czemu bo gdyby dzidzia miala wade to mozna temu zapobiec w lonie matki .Teraz są takie metody leczenia wyspecializowane kliniki ze warto robić .Przeziernosc jest obowiązkowa tu u nas W uk.Testy Pappa refundowane na NHS z czego nie wudać tu chorych dzieci .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK to ja Cię pocieszę:) dla mnie 3 dni po porodzie które spędziłam w szpitalu były najpiękniejszym czasem jaki mogłam spędzić w szpitalu:)
    spokój, cisza, opieka pod ręką:) rodzina w odwiedzinkach:) na prawdę nie martw się:) to Twój czas dla Ciebie i dla dziecka:)

MALINKA ale spacerówka w mutsy starczy Ci na max 2 latka. znajomi mają i już planują kupić inną.
    ojej to super że się dobrze o nim wypowiadasz:) plus dla mnie:)
    ja się musze do kraka ruszyć żeby zbadać ten mutsy bo tez tego ani rusz z podjęciem decyzji:)
    koleżanka kupiła wystawową gondolkę i dała coś koło 900zł za nóweczkę:) bez spacerówki:D

PS. ile macie wzrostu? Ty i mąż MALINKO>:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:34

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiatr taki ze glowe urywa strach z domu wychidzic w koncu tu wyspa :)sztormy czasem takie są ze ah jej , mam nadzieje ze daleko dzis nie będe musiala isc do sklepu ;) ide kupie dziś grubszą czapke :D

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Krysti to jak u Ciebie takie wiatry to Twój powóz dla dzidzia musi być porządny:D
    a kiedy idziesz oglądać wybrany model?

Krysiu Psotka już pisała o tym ale chodziło o to że przy przezierności karkowej wychodzą choroby których nie da się też leczyć w łonie matki, takie np jak DOWN? nie jestem pewna ale chyba o takie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ADK to ja Cię pocieszę:) dla mnie 3 dni po porodzie które spędziłam w szpitalu były najpiękniejszym czasem jaki mogłam spędzić w szpitalu:)
    spokój, cisza, opieka pod ręką:) rodzina w odwiedzinkach:) na prawdę nie martw się:) to Twój czas dla Ciebie i dla dziecka:)

Wiesz, bo człowiek się nasłucha o tych chamskich pielęgniarkach, tragicznych warunkach lokalowych, traktach porodowych gdzie rodzić 5 kobiet oddzielonych parawanami a potem siedzisz na oddziale w ciasnym pokoju z trzema innymi mamami i trójką dzieci, które każde płacze w innym terminie, u każdej pani przynajmniej dwoje odwiedzających, okna szczelnie pozamykane, udusić się można, a w tym tłumie jeszcze każą ci bez gaci chodzić i idąc do łazienki, która oczywiście jest,na korytarzu z wkładką poporodową po nogach ci się leje krew. To tylko moje spostrzeżenia z jednych odwiedzin. Wiem, że strasznie negatywne ale takie to na mnie złe wrażenie zrobiło że teraz mam traume okropną. A potem ogląda się "Porodówkę" na TLC i myśli, kurcze dlaczego w Polsce tak nie można, że każda kobieta ma osobną salę z jednym łóżkiem, własną łazienką i znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie albo jakiekolwiek znieczulenie bo w większości szpitali w Polsce nie ma nic.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ale mi wystarczy na max dwa lata spacerówka potem planujemy kupić inną spacerówkę więc dla mnie to nie problem,tym bardziej że Mutsy można sprzedać za 1000 potem :D
    Ja mam 169 wzr a mąż 170 ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:45

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:17

Krysti lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Wiesz, bo człowiek się nasłucha o tych chamskich pielęgniarkach, tragicznych warunkach lokalowych, traktach porodowych gdzie rodzić 5 kobiet oddzielonych parawanami a potem siedzisz na oddziale w ciasnym pokoju z trzema innymi mamami i trójką dzieci, które każde płacze w innym terminie, u każdej pani przynajmniej dwoje odwiedzających, okna szczelnie pozamykane, udusić się można, a w tym tłumie jeszcze każą ci bez gaci chodzić i idąc do łazienki, która oczywiście jest,na korytarzu z wkładką poporodową po nogach ci się leje krew. To tylko moje spostrzeżenia z jednych odwiedzin. Wiem, że strasznie negatywne ale takie to na mnie złe wrażenie zrobiło że teraz mam traume okropną. A potem ogląda się "Porodówkę" na TLC i myśli, kurcze dlaczego w Polsce tak nie można, że każda kobieta ma osobną salę z jednym łóżkiem, własną łazienką i znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie albo jakiekolwiek znieczulenie bo w większości szpitali w Polsce nie ma nic.
    W większości muszę się z Tobą zgodzić, no oprócz tej krwi cieknącej po nogach, bo możesz sobie założyć majtki jednorazowe ;-) U mnie na sali było 7 kobiet i 7 płaczących noworodków, ale odwiedziny odbywają się na korytarzu, aby nie przeszkadzać innym Paniom. Powiem wam, że ja byłam tak zdegustowana odziałem poporodowym, że miałam myśl, żeby następne dziecko urodzić w prywatnej klinice, zapłacić i mieć komfort. Niestety najbliższa klinika jest w Warszawie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:46

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk u Nas w prywatnej klinice Salve sn -3 tyś, cc 3.5
    My planujemy rodzić w prywatnym szpitalu na NFZ http://www.medeor.pl/porod-nfz
    Liloe możesz wybrać wersję z pompowanymi kołami,nie ma problemu
    http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-Urban-Nomad-gondola-spacerowka-/285

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:49

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk hehe rozbawiłąś mnie z tymi wkładkami i chodzeniem bez gaci, bo faktycznie tak jest! To jest paranoja, że wrzeszczą na ciebie jak masz majtki, masakra jakaś, a jak nie masz to idziesz jak ten pingwin i dosłownie krew po nogach :p
    Na szczeście ja rodziłam w zimie i akurat była "mała epidemia" grypy i tylko ojców wpuszczano na oddział, tak więc był spokój.
    Na szczęście coraz więcej oddziałów się remontuje i warunki są już całkiem niezłe.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    W większości muszę się z Tobą zgodzić, no oprócz tej krwi cieknącej po nogach, bo możesz sobie założyć majtki jednorazowe ;-) U mnie na sali było 7 kobiet i 7 płaczących noworodków, ale odwiedziny odbywają się na korytarzu, aby nie przeszkadzać innym Paniom. Powiem wam, że ja byłam tak zdegustowana odziałem poporodowym, że miałam myśl, żeby następne dziecko urodzić w prywatnej klinice, zapłacić i mieć komfort. Niestety najbliższa klinika jest w Warszawie :-(

Wiem, że są majtki jednorazowe ale ta Pani idąca do toalety właśnie z tą krwią dobiła mnie już totalnie i to chyba bardziej mi chodziło o jej samopoczucie. W tym tłumie ludzi nie miała ani odrobiny prywatności. Jak bym miała możliwość to bym rodziła w prywatnym szpitalu ale w najbliższej okolicy takiego brak a nie będę ryzykować wyjazdu do Wrocławia 70km "autostradą", która przynajmniej raz dziennie się korkuje.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    o Krysti to jak u Ciebie takie wiatry to Twój powóz dla dzidzia musi być porządny:D
    a kiedy idziesz oglądać wybrany model?

Krysiu Psotka już pisała o tym ale chodziło o to że przy przezierności karkowej wychodzą choroby których nie da się też leczyć w łonie matki, takie np jak DOWN? nie jestem pewna ale chyba o takie
    Za dwa miesiące robocia;) ide ogladać moze tu w uk kupie moze w pl jak bede w grudniu:)robocia mi chodzilo o wady serduszka nie zespól Downa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten patrzalam wózek teraz , http://naforum.zapodaj.net/thumbs/032543ebfb1e.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten też patrzałam ;) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b58851ff7d7.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten , http://naforum.zapodaj.net/thumbs/caa86e934469.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w lózku jeszcze haha jajecznice zrobie sobie zaraz;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle wózków jest ze będzie problem z wyborem .

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tyle wózków jest ze będzie problem z wyborem .

No ja już dwa razy myślałam, że podjęłam decyzję w sprawie wózka ale co raz to jakieś wątpliwości albo jakiś ciekawy zobaczę na ulicy i muszę zaczynać wszystko od nowa :D

Angela89, Krysti lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ