X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Fasia ja mialam cc i ledwo chodzilam tylko dzien pozniej, z dnia na dzien coraz lepiej a dzieciatko mialam juz nastepnego dnia po cc przy sobie i bez problemu dawalam rade, wiec ja cc polecam i bardzo dobrze wspominam:)
    Ja wlasnie czytam ze dziewczyny chwalą sobie CC bardzo ,a jak nacinają to tak by widać nie bylo teraz nie tną na srodku brzucha tylko z boku powyzej pochwy.

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś narazie nie boje się porodu będzie bolec bo musi ale minie szybko a trzymanie dzieciątka w rekach wynagrodzi wszystko

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja jakoś narazie nie boje się porodu będzie bolec bo musi ale minie szybko a trzymanie dzieciątka w rekach wynagrodzi wszystko
    Oo i to jest podejscie do sprawy tak chce slyszeć caly czas :)) moje siostry tez mówią ze nie mam czym się martwic :)

Ola89 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej w ogóle nie myśleć ze będzie źle będzie dobrze i tyle. Ja tam się juz nie mogę doczekać porodu i dziecka :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie boję porodu,wiem ze pierunsko będzie bolało ale jestem twarda dziolcha i ten ból ma swoje uzasadnienie :)

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję jak cholera. Mam niski próg bólu i nie wiem czy dam radę:(

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję i bać się będę :) panikować zacznę jak zaczną się skurcze. I tyle :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia 3 tyś w Salve to ful opcja http://www.salve.pl/Pakiet-porodowy-Mama-Comfort/Opis-pakietu,178,0,6
    misia83 ja krótko obcięta czarna z piłką koszykową z przodu :)

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEj adk_a tożto dantejskie sceny opisałaś. Faktem jest , że pobyt w szpitalu nie jest przyjemny ale da się przeżyć. W ciąży z młodym poszłam do szpitala 29 października a wyszłam 13 listopada.( Później wylądowaliśmy z synem 25 grudnia w CZMP i wyszliśmy 13 stycznia.)
    Co do warunków to w Madurowiczu może nie jest za pięknie ale naprawde solidnie. Zawsze trafi się na zołze ale nie wrzucałabym wszystkich do jednego worka. Co do lania się krwi po nogach, samej mi poleciało na podłoge jak kazali mi iść spacerować po cesarce. Oczyszczałam się i dobrze. Co do majtek z siateczki , jak zobaczył to mój ginekolog że coś takiego posiadam ( nie założyłam) to jak mi dał reprymendę to wywaliłam je do kosza. Powiedział , że tylko tymi gaciami krzywdę sobie zrobię.
    Malinka też zastanawiałam się nad Medeorem , moja siostra tam 2 lata temu rodziła i jest zachwycona. Ja nie wiem czy by mi się udało tam dostać to raz a dwa czy dałabym rade dojechać. Muszę zobaczyć ten szpital w Nowym Mieście i podjąć decyzje gdzie chce rodzić bo jbc muszę jakiegoś lekarza z tego szpitala ogarnąć.
    Krystii ja NIGDY WIĘCEJ NIE CHCE CESARKI , chce urodzić naturalnie. Kobiety po naturalnych funkcjonowały jakby nigdy nie rodziły , ja po 3 dniach błagałam o wyrwanie mi części brzucha.Dodatkowo , niestety ale tak jak mi powiedział lekarz to jest OPERACJA nie zabieg i jeśli nie ma innego wyjścia to CC ok ale jak masz możliwość porodu naturalnego to warto spróbować. Dla dziecka i dla samej siebie. ALe to tylko moje zdanie.

Fasia lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bolu nie boje, chce go nawet przezyc, chce wiedziec jak to jest. ALe wolalabym cc, ze wzgledu na mozliwe komplikacje przy sn :/.
    Ale z drugiej strony chcialabym szybko drugie dziecko wiec lepiej wtedy sn.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi no ni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:05

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA przy CC masz takie samo prawdopodobieństwo wystapienia komplikacji co przy SN;)

JAGA popieram Twoje nastawienie, po SN dochodzi się praktycznie od razu do siebie i ból porodowy mija wraz z przytuleniem dziecka.
    ale myśle że najlepiej to poczytać jakieś forum tu na belly odnośnie cc i sn. tam na pewno temat jest dokładnie przebadany:) sa zwolennicy cc i zwolennicy sn:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile kosztuje takie zzo?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka u mnie w szpitalu za darmo, rodzinny też za darmo, zresztą każda pacjentka ma osobną salę, a sama podejmuje decyzję czy chce mieć towarzystwo. Potem sale też są kameralne 2-osobowe każda z własną łazienką - to wszystko na nfz.
    Dlatego chcę zapłacić za położną, skoro ma to być jedyny wydatek :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Robotka u mnie w szpitalu za darmo, rodzinny też za darmo, zresztą każda pacjentka ma osobną salę, a sama podejmuje decyzję czy chce mieć towarzystwo. Potem sale też są kameralne 2-osobowe każda z własną łazienką - to wszystko na nfz.

No to jakiś totalny luksus! I jeszcze znieczulenie zzo od ręki. Zazdroszczę takiego szpitala pod ręką :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde zzo darmowe? a to w Pl możliwe?:D kurcze muszę dowiedzieć się jak to jest u mnie:)
    u mnie też rodzinny darmowy:) no i więcej mają jednoosobowych sal niż 2 osobowych:) może nie bedzie wysypu na kwiecień:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka u mnie szpitalu z tego co wiem ZZO też jest za darmo. Ale ja nie wiem gdzie mam rodzić ... mieszkam w Opolu i tu jest szpital położniczy. Moja lekarka przyjmuje w mieście 30km obok Opola tam też przyjmuje w szpitalu. No i mam dylemat ... czy rodzić u siebie czy rodzić tam gdzie jest mój lekarz prowadzący ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ten Twój szpital to marzenie, szkoda że takich placówek jest tak niewiele :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę rodzić w szpitalu na inflanckiej w warszawie, z tego co wiem to w wielu szpitalach te rzeczy są już darmowe, oczywiście co do warunków to zależy od lokalu i ich możliwości

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Robotka u mnie szpitalu z tego co wiem ZZO też jest za darmo. Ale ja nie wiem gdzie mam rodzić ... mieszkam w Opolu i tu jest szpital położniczy. Moja lekarka przyjmuje w mieście 30km obok Opola tam też przyjmuje w szpitalu. No i mam dylemat ... czy rodzić u siebie czy rodzić tam gdzie jest mój lekarz prowadzący ..
    ja to mam już dość tych wszystkich dylematów związanych z ciążą, planowaniem i przygotowaniem i w takich chwilach cieszę się ze choć ze szpitalem nie mam dylematu:) mimo że tam nie rodziłam, nie byłam i nic nie wiem o tym szpitalu więcej niż to co mi 2 koleżanki opowiedziały:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ