X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szpital-inflancka.pl/site/standard-bloku-porodowego%EF%BB%BF

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    http://szpital-inflancka.pl/site/standard-bloku-porodowego%EF%BB%BF

Naprawdę super!

ZZO może i może być darmowe. Większym problem jest natomiast to czy w ogóle jest dostępne. W moim szpitalu jest gaz rozweselający i wanna porodowa, z której się nie korzysta bo nie ma położonej przetrenowanej w jej stosowaniu.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Naprawdę super!

ZZO może i może być darmowe. Większym problem jest natomiast to czy w ogóle jest dostępne. W moim szpitalu jest gaz rozweselający i wanna porodowa, z której się nie korzysta bo nie ma położonej przetrenowanej w jej stosowaniu.

eh no właśnie...nasze polskie realia...ale jest coraz lepiej
    mam nadzieję, że wszystkim nam udadzą się lekkie i miło wspominane porody :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhuuu zzo u mnie w szpitalu-bezpłatne!!!1 będę rozważać:D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Robotka...warto :D oj warto :D :D D

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    hihi Robotka...warto :D oj warto :D :D D
    no wiem wiem, tylko nieraz się słyszy że zzo zahamowało rozwój porodu....a tego bym nie chciała:)
    a z gazu korzystasz? będziesz korzystała?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie korzystałam i nie wiem czy będę, zdam się na położną i jej rady. u mnie po podaniu znieczulenia ja się odprężyłam bo wcześniej skurcze miała silne przez 3,5 godziny i byłam już nimi zmęczona, jak znieczulenie zadziałało ja spokojnie rozmawiałam z byłym mężem, położna kontrolowała co jakiś czas, odeszły wody a rozwarcie ruszyło tak, że po 1,5 godzinie córa była na świecie. Ja miałam siłę przeć bo wypoczęłam trochę i urodziła się w 3 partym skurczu :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany no to pokrzepiająca wizja:) i to podobno podaje się takie znieczulenie w ściśle określonym momencie prawda? kurcze muszę z moim chłopiskiem pogadać:) ale dla mnie to chyba będzie zbawienie:) zresztą sama zobaczę jak potoczy się początek:)
    ale patrząc na pierwszy poród i to jeszcze dawno temu może być równie ciężko.
    dodam że przy córce rozwarcie zatrzymało się na 9.5cm i nie chciało ruszyć, była wizja cc ale dali oxytocyne i poszło. wymordowałam się strasznie, choć potem z emocji nawet oka nie zmrużyłam:) a rodziłam całą noc:) 13 godzin...

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi podawali oksytocynę :/ podobno skurcze mocniejsze wtedy są, no ale za to szybko poszło i czasem po prostu trzeba...
    z tego co pamiętam to musi być więcej niż 4 cm rozwarcia i regularna akcja porodowa, a jak już jet 9 to nie podadzą :) więc trzeba się wstrzelić

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pierwsze strachy porodowe?! I tak nie mamy wyjscia wiec lepiej sie skupic na odpowiednim przygotowaniu do porodu niz strachu, wtedy pojdziemy pewniejsze:)

KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to na szczęście będą sprawdzać minimum co godzinę jak rozwarcie postępuję więc mam nadzieję że się wstrzelą własnie:)
    teraz muszę przewertować trochę internet i poczytać za i przeciw:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś z Was pisała, że wcina biały ser ze szczypiorkiem i rzodkiewką...no i zaraziła :D od kilku dni ja wcinam...mniam niedługo będę widziała na biało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie temat porodowy się rozkręcił. Mi się śmiać chce z samej siebie jak sobie przypomnę. Wydawało mi się, że skurcze przy 5 cm rozwarcia są silne :P biedna ja :P urodziłam sn bez znieczulenia, też 3 razy parłam, a poród trwał gdzieś 12h. Teraz już wiem,że znacznie później pojade na izbę i raczej zażądam czegoś znieczulającego choć trochę! :P
    Poszłam na poród jak na wojnę w bojowym nastawieniu. Hehe jakoś przeżyłam i nie chciałabym rodzić przez cc. Poród mimo wszystko to piękna chwila :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Juz pierwsze strachy porodowe?! I tak nie mamy wyjscia wiec lepiej sie skupic na odpowiednim przygotowaniu do porodu niz strachu, wtedy pojdziemy pewniejsze:)

Masz rację, że nie można się skupiać na strachu ale myślę, że przegadanie tematu i zapoznanie się z historiami dziewczyn dla których poród nie był traumą i jakąś totalną rzeźnią są pokrzepiające i dodające otuchy :)

Agucha, KASIAB lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, że piękna! ja oba wspominam bardzo dobrze i z sentymentem, były cięższe momenty ale po czasie wspomina się z łezką w oku, chciałabym aby teraz było tak samo!
    i podobnie jak Ty Agucha tym razem pojadę później, nie ma się co spieszyć, lepiej spokojnie w domu w rodzinnej atmosferze pobyć ile się da, a że do szpitala mam 15 minut samochodem to zdążę tak czy inaczej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:38

Agucha lubi tę wiadomość

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dawno nie pisałam ale czytam Was na bieżąco.

Miałam dziś usg genetyczne. 13.tydz 0dn. Lekarz nie zmierzył przezierności, stwierdził, że linia jest tak cienka, że nie trzeba,
    Spotkałyście się z czymś takim?
    Nie wiem czy nie iść gdzie indziej i powtórzyć usg. Wiem ,że niektóre z Was uważaja, że te badania nie są potrzebna ale ja będę spokojniejsza :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dawno nie pisałam ale czytam Was na bieżąco.

Miałam dziś usg genetyczne. 13.tydz 0dn. Lekarz nie zmierzył przezierności, stwierdził, że linia jest tak cienka, że nie trzeba,
    Spotkałyście się z czymś takim?
    Nie wiem czy nie iść gdzie indziej i powtórzyć usg. Wiem ,że niektóre z Was uważaja, że te badania nie są potrzebna ale ja będę spokojniejsza :)

Jeśli masz taką potrzebę to możesz iść ale jeśli lekrz powiedział , że jest linia cienka to raczej nie masz co się martwić. Oni to widzą i wiedzą. Doświadczenie mówi samo przez sie.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a mi właśnie położna ze szkoły rodzenia odpisała, że w tą sobotę ruszają zajęcia, że mam przychodzić z partnerem i że nigdy nie jest za wcześnie, teraz przynajmniej mam więcej siły i jestem bardziej mobilna, a wiedza może mi się przydać także teraz w czasie ciąży no i pomóc w przygotowaniu wyprawki, torby :D
    no to idziemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gdzie będziesz rodzic i chodzić na szkołę rodzenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital Inflancka, tam rodziłam dziewczyny moje, jest po rozbudowie, osobne, komfortowe sale i za nic nie trzeba płacić...rodziny poród, znieczulenie itd szkoła też refundowana

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ