Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Liloe jestes dzis de best, padam ze smiechu
ja luknelam u mnie w jednym sklepie sa alles ale raptem 2 modele do wyboru takie bezowe
http://allegro.pl/caffe-latte-biustonosz-do-karmienia-alles-mama-80c-i4993286937.html
i takie
http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-mama-crema-alles-75c-bez-i5104010950.html
ale pocieszajace jest ze w sklepie cena znosna do 80zl
nie mierzylam jeszcze ale mocno usztywniane nie sa maja taka gabeczke jak te staniki z h&M do karmienia co to dziewczyny kupowaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:33
Fasia, liloe lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Golą, golą. Z tego co widziałam, to rutynowo, muszą po swojemu, nawet jak się jest ogolonym. Ale że tak powiem golą tylko górę. Nie wiem dlaczego, ale pewnie im tak wygodniej.
Dali mi Franka, ale dopiero jak go zbadali, obmyli i pomierzyli. Mężowi pokazali w inkubatorze na korytarzu. Nie mógl kangurować, ze względu na wcześniactwo. No i chyba też ten zakaz odwiedzin ze względu na grypę.
Z tego co mówiła położna SR to golą wtedy jak jest potrzeba nacięcia przy porodzie SN. Nie wiem natomiast jak przy cc. No ale widac że mimo wszystko muszę się tego spodziewać
Mąż jak usłyszał, że po cc jeśli wszystko z małym będzie dobrze może go kangurować przez godzinkę czy dwie to się wzruszył)) nie wiedział, że ojciec też może jeśli matka ma cesarkę
)
-
Ida wrote:Mnie nie. czasem zaciągnie, ale generalnie już na 3 dzień można normalnie chodzić. Najgorzej pierwszy raz wstać w łóżka. Później już z górki. No, jeszcze tylko ten dren
-
Fasia wrote:Z tego co mówiła położna SR to golą wtedy jak jest potrzeba nacięcia przy porodzie SN. Nie wiem natomiast jak przy cc. No ale widac że mimo wszystko muszę się tego spodziewać
Mąż jak usłyszał, że po cc jeśli wszystko z małym będzie dobrze może go kangurować przez godzinkę czy dwie to się wzruszył)) nie wiedział, że ojciec też może jeśli matka ma cesarkę
)
) potem zmierzyc zwazyc i tam juz byl maz,pozniej na sali juz to normalnie mi ja dali
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobotka ja bobra trymeruję, więc roboty dużo z tym nie ma, a wolę być gotowa. Co jak sytuacja mnie zaskoczy np na mieście (od 20.03 zacznę wychodzić z domu, jupi!)? Lubię mieć poczucie, że nawet jak będzie trzeba jechać na szybko (zielone wody np tfu tfu tfu) to wyglądam jak człowiek tu i tam
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:mi chyba pokazali tylko( chyba ze nie pamietam ze trzymalam
) potem zmierzyc zwazyc i tam juz byl maz,pozniej na sali juz to normalnie mi ja dali
U nas po cc pokazują dziecko mamie na chwilkę (tak mówili na SR) i jeśli z dzieciem jest wszystko dobrze to przewożą na oddział gdzie tatuś może kangurować dzieciaczka) mój jest zachwycony tą informacją i ma nadzieje, że dotrwam do terminu i, że Julek urodzi się w pełni sprawny
)))
IDA mnie ten dren przerażaIda lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Fasia - ja mówię o goleniu do cc, że robią rutynowo. Do sn to nie wiem, ale pewnie nie. Tak, jak dziecko jest donoszone to można kangurować. U nas to był wcześniak więc nie pozwolili, choc po pierwszych badaniach wszystko było ok.
Iwonka - no dren na krew sączącą się z rany pooperacyjnej. Jakieś 10-15 cm wgłąb brzuchaI zbiorniczek z krwią na wierzchu.
A cewnik swoją drogąNo i kroplówki
Fasia no mozliwe ze tylko mi pokazali bo serio nie pamietamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:43
-
Nadrobiłam was jakoś
Fasia jeśli będziesz kupować stanik inny niż z Alles to zwróć uwagę, aby nie miał po odpięciu miseczki takiego trójkąta w koło piersi, bo on bardzo sprzyja zapaleniu piersi.
Co do urlopu tacierzyńskiego, to tak naprawdę dobra wolą pracodawcy. Mój mąż przy Gabi w piątek złożył wniosek, a w poniedziałek już był na urlopie. Teraz musiał już w lutym poinformować tak mniej więcej, kiedy będzie szedłWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:54
Fasia lubi tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:U nas w szpiatlu do sn nie gola, położna mówiłam że w razie konieczności nacięcia t o tylko ten kawałeczek gdzie będzie cieła. A jak z cc to jeszcze nie wiem bo nie mieliśmy jeszcze...
i wyjodynowane chyba
-
nick nieaktualnySorka Kochane, zniknęłam bo musiałam się ogarnąć na wizytę. Podczytywałam i polubiłam, jak to któraś z Was mówiła jak gó...no w przeręblu się tu kręciłam
Wizyta git, morfologia dalej wzór, siki też. Szyjka zamknięta na 3 spustyMiki na nietoperza grzeczny synek.
Idę nadrobić te 2 godzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:50
iwonka1077, sylvia007, Fasia, maggie86, Aguś86, CzaryMary, Eweliśka, MartaAlvi, mimka84, liloe, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość
-
Liloe aleś pocisnęła z tą kawą
hahaha rzeczywiście
hehe oby nie było takiej potrzeby jechać nigdzie na szybko:D
kuźwa siedzę ze słoikiem masła orzechowego między nogami:) może się nie wyleje;)
łyżeczka poszła w ruch:P
zaraz spadam do sklepu ale nie wiem po co:P
moja młoda zażyczyła sobie nektarynki ale gdzie ja je teraz kukra znajdę jak pod nosem tylko delikatesy centrum:P
Aguś86 lubi tę wiadomość