Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyliloe wrote:A jak jest z bobrem do cc?
trend jest trendem. idę z trwałą ondulacją na bobrze
a tak serio to jadę tereskę trymerkiem. Jak się nie będzie podobało to daje im wolną rękę - niech się dzieje co chceprzed cc bede tak osrana ze strachu ze bedzie mi wszystko jedno jaki fryz bede miała na pipce
-
Ja przed ciążą myłam włosy codziennie, bo baaardzo szybko mi się przetłuszczają. Natomiast teraz jak zapuściłam grzywkę na tyle, że mogę sobie zrobić kucyka na czubku głowy, wlosy myję raz na 3-5 dni
i tak siedzę w domu więc mnie nikt nie ogląda także mam to w nosie
-
nick nieaktualny
Aguś86, lysinka, Fasia, Anka1501, MartaAlvi, Eweliśka, liloe, Murraya, sylvia007, Justinka, maggie86, KasiaKwiatek, Angela89, mf, weronika86, Agusiek89, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Dziewczyny, ratunku! Która wie czy urlop tacierzyński (te 2 tygodnie) trzeba zgłaszać wcześniej? Na ile wcześniej?
Mężowi powiedzieli w pracy, że trzeba go zgłosić 2 tygodnie wcześniej... Bez sensu to bo przecież nigdy nie wiadomo kiedy będzie poród. Teraz wychodzi na to za najwcześniej dopiero za 2 tygodnie mąż pobędzie z nami w domu...
Z tego co wiem to na 7 dni przed. A mąż nie ma możliwości żeby się dogadać z pracodawcą że złoży wniosek i od razu pójdzie na wolne ?
Mój ma właśnie taki plan, bo tak jak piszesz - skąd czlowiek ma wiedzieć kiedy urodzi ? Tylko szef mojego męża jest spoko więc pewnie problemów nie będzie -
Ida, wczoraj właśnie rozmawiałam o tym z meżem, czy już powiedział że w kwietniu będzie szedł na te 2 tygodnie...
Z tego co mi się wydawało, to chyba tydzień wcześniej trzeba powiedzieć?
Niech mąż sobie załatwi opiekę na Ciebie teraz i będzie mógł być z Wami bez żadnego ustalania wcześniejChyba 2 tygodnie też można wziać.
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Opieki na członka rodziny jest 14 dni, płatne 80 %; najlepiej dogadywać się z pracodawcą z tym ojcowskim. Jak się nie uda, to może niech mąż weźmie zwykły urlop, a ojcowski wykorzysta w wakacje, jak pracodawca taki przepisowy jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:23
CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Ida, wczoraj właśnie rozmawiałam o tym z meżem, czy już powiedział że w kwietniu będzie szedł na te 2 tygodnie...
Z tego co mi się wydawało, to chyba tydzień wcześniej trzeba powiedzieć?
Niech mąż sobie załatwi opiekę na Ciebie teraz i będzie mógł być z Wami bez żadnego ustalania wcześniejChyba 2 tygodnie też można wziać.
właśnie my mamy taki plan. Najpierw opieka na mnie. a tacierzyński wykorzystamy jakoś w wakacje.Aguś86, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Dziewczyny, ratunku! Która wie czy urlop tacierzyński (te 2 tygodnie) trzeba zgłaszać wcześniej? Na ile wcześniej?
Mężowi powiedzieli w pracy, że trzeba go zgłosić 2 tygodnie wcześniej... Bez sensu to bo przecież nigdy nie wiadomo kiedy będzie poród. Teraz wychodzi na to za najwcześniej dopiero za 2 tygodnie mąż pobędzie z nami w domu...
"Aby skorzystać z urlopu ojcowskiego, pracodawcy należy przedłożyć pisemny wniosek – warto się z nim pospieszyć, bowiem pracodawca nie może odrzucić wniosku o urlop ojcowski złożonego co najmniej 7 dni przed planowanym rozpoczęciem urlopu. Do wniosku pracownik powinien dołączyć skrócony akt urodzenia dziecka oraz oświadczenie, że urlop ojcowski przysługujący na dane dziecko nie został wcześniej wykorzystany. Na jego okres składaj się 14 dni kalendarzowe występujących bezpośrednio po sobie, w tym dni ustawowo wolne od pracy"
Urlop ojcowski to pełne 14 dni z weekendami, ciurkiem. Nie można go dzielić. Płatny jak normalny urlop wypoczynkowy. Można go wykorzystać w ciągu 12 miesięcy od dnia porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:11
CzaryMary, Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość