X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiegoś doła od wczoraj .. Tzn bardziej wewnętrzną obawę że zaraz urodzę :/ Widzę, że Julkowi jest już ciężko w moim mało pojemnym brzuchu, wierci się całymi dniami odpychając rączkami w lewej pachwinie i nóżkami pod prawymi żebrami. Czasem są to bardzo gwałtowne ruchy, że zaczynam panikować że coś mu się dzieje .. Dodatkowo od wczoraj ciągle podczas tych ruchów kłuje mnie w szyjce, jakby mi ktoś igły wkładał .. Boję się, że nie dotrwam do kwietnia. NIE CHCĘ RODZIĆ w marcu. Wiem, że to moje chcenie to nikogo nie interesuje .. Jakiś mam gorszy czas .. chciałabym ogarnąć pranie, prasowanie, porządkowanie ciuszków w komodzie, zakup koszyczków na komodę, spakowanie torby do szpitala jakoś na dniach, najlepiej do końca tygodnia ale mam takiego leeeeenia że szok! Poza tym trochę się boję cokolwiek robić żeby mi się akcja porodowa nie zaczęła. Do tego dochodzą nieprzespane noce. Ból w pachwinach .. wszystko jest na nie ..

To se pomarudziłam. Dziękuję za uwagę.

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn mieszkających w anglii albo do kogoś kto zamawiał coś kiedyś z tamtąd :) Zamawiam dziś wózek, niestety przesyłka z anglii ale nie wiem dokładnie skąd. Ile mniej więcej idzie taka paka?Nigdy nie zamawiałam ani nie dostałam nic z za granicy i nie wiem czego się spodziewać :) Narazie przeraził mnie koszt 140 zł no ale cóż :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy ja zamawiałam wielką pakę z rzeczami z Anglii, z tego co kojarzę to szło to jakieś 4 dni robocze

PeggySue lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mam jakiegoś doła od wczoraj .. Tzn bardziej wewnętrzną obawę że zaraz urodzę :/ Widzę, że Julkowi jest już ciężko w moim mało pojemnym brzuchu, wierci się całymi dniami odpychając rączkami w lewej pachwinie i nóżkami pod prawymi żebrami. Czasem są to bardzo gwałtowne ruchy, że zaczynam panikować że coś mu się dzieje .. Dodatkowo od wczoraj ciągle podczas tych ruchów kłuje mnie w szyjce, jakby mi ktoś igły wkładał .. Boję się, że nie dotrwam do kwietnia. NIE CHCĘ RODZIĆ w marcu. Wiem, że to moje chcenie to nikogo nie interesuje .. Jakiś mam gorszy czas .. chciałabym ogarnąć pranie, prasowanie, porządkowanie ciuszków w komodzie, zakup koszyczków na komodę, spakowanie torby do szpitala jakoś na dniach, najlepiej do końca tygodnia ale mam takiego leeeeenia że szok! Poza tym trochę się boję cokolwiek robić żeby mi się akcja porodowa nie zaczęła. Do tego dochodzą nieprzespane noce. Ból w pachwinach .. wszystko jest na nie ..

To se pomarudziłam. Dziękuję za uwagę.
    No mogę Ci dziś podać łapkę :(
    czekaj jak to było...
    FASIA weź Ty się ogarnij i nie wkręcaj sobie jakichś głupich myśli! :)
    Idź se makeup zrób czy co tam Ci humor poprawi :)

KasiaKwiatek, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko? ja myślałam, że z 2-3 tygodnie minimum i już się bałam, że urodzę a wózka nie będzie :) to super

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia spoko. Mój leży identycznie, cały czas z prawej strony, wypycha mi się na maksa pod żebrami i w płuca wali i przeponę. Kopie nogami po lewej i gmera rękami przy spojeniu. Głową tak mi czasem napiera na szyjkę, że kuje i boli niemiłosiernie... damy radę matka zobaczysz :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dalej ktoś usuwa posty :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przespałam i układam plan jakby tu bobra ogolić. :-P jeszcze mąż mi rzucił pytanie przed wyjściem do pracy: na którym piętrze jest porodówka!!! I jak ja mam mieć ciśnienie w normie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:18

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

Kasia Kwiatek myśli ze jak pousuwa posty to do 4000 str nie dobijemy :P

Agusiek89, KasiaKwiatek, CzaryMary, shimmer_lip, Aguś86, Fasia, sylvia007, maggie86, liloe, haneczka, lysinka, misia83, Amy_, Murraya, Gosha, Auro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Hmm podejrzewam, że to któraś co się zarzekła, że będzie rodzić na którejś ze stron i jak się zbliża to kasuje posty żeby odciągnąć to w czasie ... :)

Ja nieee

Anka1501, CzaryMary, shimmer_lip, sylvia007, Agusiek89, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Anka to samo pomyślałam i dementuje oszczerstwa i kolumnie

Anka1501, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystko jasne :D

KasiaKwiatek, maggie86, Fasia lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No mogę Ci dziś podać łapkę :(
    czekaj jak to było...
    FASIA weź Ty się ogarnij i nie wkręcaj sobie jakichś głupich myśli! :)
    Idź se makeup zrób czy co tam Ci humor poprawi :)

Buahahahha :D nic mi się nie chce robić ... a bobrem się muszę zająć, już po 13 ..

shimmer_lip lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha SHIMMER zrobimy sesję niebawem pościelowa:D

FASIA skąd wiesz że Julkowi jest nie wygodnie:D przecież on nie wie jak to jest jak nie jest się skrępowanym ruchowo:D całe życie się tam gniecie to na pewno jest mu dobrze:D

oj złe samopoczucia widzę że się udzielają, ja sobie dziś odkurzałam i szlochałam ale nie wiem o co :P

hahaha a niech kasują posty:P wolno im nie ?? :P

shimmer_lip, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hmm podejrzewam, że to któraś co się zarzekła, że będzie rodzić na którejś ze stron i jak się zbliża to kasuje posty żeby odciągnąć to w czasie ... :)

Ja nieee
    Ja na 3900 ale już powiedziałam, że jak tak napieprzacie w nocy to ja chromolę i nie rodzę :D i to nie ja usuwam :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a jak Ci się funkcjonuje na co dzień ? Chodzi mi o kondycję tzn czy możesz chodzić ? Bo ja ledwie wyjdę z domu to zaczyna mnie kłuć po lewej lub prawej stronie brzucha, ciągnie mnie w pachwinie, mam nogi ciężkie jak kamienie, brzuch jest już oooogromny .. Zjadę windą na parter, dojdę do samochodu pod blokiem i już mam dość :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA NIE USUWAM WARIATKI :)
    I też piedole nie rodzę przed 1.04 strony nie podaje bo to nie ma sensu z Wami ...

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zezarlam całą tutke mini eklerkow a teraz bym sobie pospala :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 16 marca rodzic ale postanowiłam przenosić i rodzę po świętach :p

KasiaKwiatek, Militta110816, Fasia, sylvia007, shimmer_lip, Agusiek89, lysinka, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia no słabo ... jak siedzę w domu oki, jak wyjdę to czlapie...w sklepie jak mnie czasem uciśnie to nie wiem czy się łapać za pipke czy kucac. Jak idę też mnie po bokach kuje jakbym kolke miała ale to ewidentnie Miki i macica. A na koniec 3 piętro po schodach...wchodzę na raty... a w sklepach nie mogę też stać w kolejce bo od razu mi słabo i pot mnie zlewa. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:29

‹‹ 3511 3512 3513 3514 3515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ