X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny jeśli lekarza nie martwi waga czy wymiary dziecka to czym Wy się przejmujecie ?? Olać to - małe, duże nie ważne - ważne aby było zdrowe! Jedne dzieci rodzą się ważąc 2 kg a inne 5 kg .. Ja w ogóle nie wiem nic o Julku..

Lubię bardzo :)

Fasia lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A tak moje psisko pilnuje każdej rzeczy Baśki do której ma dostęp :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6df821e79cae.jpg
    hahaha wiesz że w pierwszej chwili nie zobaczyłam psiny?:D ładnie się wkomponowała w kombinezonik :D

hehe FASIU n Shimmer ma rację:)

ja tez nie mam humoru ostatnio ale staram się jakoś funkcjonować
    jeszcze troszeczkę-dasz radę,nie zostało dużo:)

u mnie też już tak wyraźnie czuję kończyny mojego dziecka że aż się czasem dziwię, przy młodej tego nie było, ale za to były rytuały z akrobacjami o ustaonej godzinie, natomiast teraz jest odwrotnie:) ma charakterek ta moja gwiazda :D po mamusi :D

a ja mam dziś łazanki!!! własnie się gotuje makaron a farsz wykorzystam z ostatnich krokietów bo mi dużo zostało :D

mniam 100 lat nie jadłam łazanek:D

Klaudia jestem z Ciebie dumna:D

Fasia, Klaudia90, Murraya lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i druga kwestia odnośnie tego co pisze Fasia, że waga nie jest wyznacznikiem zdrowia :) Kazde dziecię jest inne :)

Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia dobrze mówi - polać jej :D Ja też ostatnie USG miałam na początku stycznia (28 tc) i to jeszcze po pytaniu czy wsio w porządku otrzymałam odpowiedź "jak się urodzi to będzie wiadomo" :P od tamtej pory tylko słucham serducha na wizytach. Nie przejmujcie się - małe jest piękne, najważniejsze zdrówko ;)

Fasia, lysinka lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A tak moje psisko pilnuje każdej rzeczy Baśki do której ma dostęp :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6df821e79cae.jpg

Myślałam, że to maskotka dla Baśki na wyjście ze szpitala :D

CzaryMary, Fasia, shimmer_lip, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Dziewczyny, że jeszcze troszkę i dzieciaczki będą z nami. Mi został dokładnie miesiąc do terminu wg OM :) Ogólnie jestem mega szczęśliwa, że dotrwałam prawie do 36tc a wróżono mi (jeszcze przed szwem) poród w lutym. Póki co dajemy radę z Julkiem :) chyba dołują mnie te ciężkie noce, coraz cięższe ciało, brak energii mimo ogromnych chęci aby coś zrobić. Dodatkowo coś mi się z palcami stało - rano są spuchnięte tzn tak mi się wydaje, bo jak probuję je zgiąć to nie mogę, czuję ogromny ból w palcach. teraz też tak mam - jak są wyprostowane to jest ok a przy zginaniu mega ból - to wina puchnięcia czy czegoś innego?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    shimmer ahhh jakie urocze stworzonko!! Co to za rasa??
    Maltańczyk :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, coś Was tam rano nadrobiłam, ale nie idzie dobrnąć ;)

Wpadłam Krystynko złożyć Ci życzenia urodzinowe ;) Spełnienia marzeń ;) zdrowego dzidziusia i szybkiego porodu ;) Radości z macierzyństwa i wsparcia męża ;) Buziaki :)

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nasza kotka juz na stałe wkomponowała sie do Nikosiowego fotelika samochodowego
    Dobrze ze mamy drugi schowany przed nia:)-czysty i wyprany

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22a0a192183a.jpg

Klaudia90, CzaryMary, shimmer_lip, KasiaKwiatek, Jaga, lysinka, MartaAlvi, mimka84, misia83, Amy_, Krysti, Murraya lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wina puchnięcia a raczej gronadzenia się wody ;p Ja tak mam od uhuhu :D dziś jak byłam na pobraniu krwi to znów babka się śmiała, jak starałam się zacisnąć pięści, żeby napompować krew :D

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, na deprechę najlepsza jest ROBOTA:D A lenistwo tylko pogłębia smutne odczucia. :) Przynajmniej ja tak mam. Już się dziś czułam jak zmokły pies w budzie, ale wzięłam się za porządki, obiad i pranie i od razu odżyłam. :)

Bierz się za szykowanie Julkowego królestwa i sama zobaczysz jak Ci się humor poprawi. :) A ciężko jest już chyba nam wszystkim. Ja w nocy czuję jakby mi ktoś siedział na brzuchu, taki ciężar, wstać się nie da, a ciągle czuję napieranie na pęcherz i te moje bóle. Mąż mnie ubiera, rozbiera, a wczoraj chciał stawać na miejscu dla niepełnosprawnych pod ZUSem :D

CzaryMary, KasiaKwiatek, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia dzięki, czyli jednak puchnięcie, bo już się bałam że coś mi się ze stawami dzieje :P

LWICA moja kotka śpi w łóżeczku i na przewijaku :D fotelik schowaliśmy, bo męża bardzo irytuje jak kot śpi w rzeczach Julka. Do łóżeczka włożyliśmy kocyk zeby pościeli nie zasierściła :D

Lwica lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka tylko mi ta robota nie służy. Nawet prasowanie ma dla mnie złe skutki .. Nie wolno mi odkurzać, myć podłóg, stać zbyt długo przy obiedzie lub myciu naczyń. Ogólnie to powinnam właśnie leżeć i odpoczywać ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na każdym wychodzi poniżej 2,5 kg ale cóż... Ja jako dorosła kobieta miałam 43-45 wiec w sumie czego sie spodziewać

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - wydaje mi się, że to od puchnięcia. Dzisiaj mam tak samo... :/ stopy jak golonki prosiaczka, dłonie - baloniki, usta - Pamela Anderson może się schować... O całkowitym zginaniu palców moge zapomnieć. ale nic to - Damy radę!! Kwietniówki są nie do zdarcia !!

powiem Wam jeszcze o smiesznej sytuacji z wczorajszego wieczoru.

Leżymy sobie z chłopem w wyrku. Ja nasmarowałam się balsamem i trochę poleciało mi na prześcieradło ( konsystencja balsamu taka żelowa) wstałam z łożka, umyć ręce, wracam - a mój mąż blady na twarzy - przypatruje się temu balsamowi na prześcieradle i mówi "kochanie, nie chce cie straszyć ale chyba odszedl ci czop" hahahahaha wariat !!

Lwica, Fasia, Robotka1, Aguś86, maggie86, natt, Justinka, hwesta, KasiaKwiatek, lysinka, haneczka, Agusiek89, MartaAlvi, Eklerka, mimka84, misia83, Amy_, mf, Ewelcia, Angela89, Murraya, Gosha, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah myślałam że tylko ja mam problem z noclegownią kota :D

Lwica Twój wygląda słodko:D

ja zamykam pokój małej bo ten drań jak tylko wyczuje uchylone drzwi to wskakuje do gondoli albo do łóżeczka i śpi:D

w gondoli wygląda prześmiesznie bo mam zabudowaną i położoną w łóżeczku:D czasem wchodzę do pokoju i wkładam tam rękę na czuja czy może go tam nie ma:D

FASIA opuchlizna:) u mnie też rano, przez dzień zdzierżę ale rano jest kosmicznie:D

Mary szacun dla męża że w ogóle zna takie słowo jak czop śluzowy i wie jak mniej więcej wygląda:P mój by pomyślał że kisiel rozlałam :D

dobra idę leżakować:)

bo niebawem trzeba się na wizytę zbierać:D na 15.55 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 14:02

Lwica, CzaryMary, Fasia, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Murraya lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary wyobraziłam sobie minę Twojego męża jak się wpatruje w ta galaretkę :D buahahahahha :D

CzaryMary lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Leżymy sobie z chłopem w wyrku. Ja nasmarowałam się balsamem i trochę poleciało mi na prześcieradło ( konsystencja balsamu taka żelowa) wstałam z łożka, umyć ręce, wracam - a mój mąż blady na twarzy - przypatruje się temu balsamowi na prześcieradle i mówi "kochanie, nie chce cie straszyć ale chyba odszedl ci czop" hahahahaha wariat !!

Ahh ci mężowie dobre:))
    Moj sobie kupił zegarek z licznikiem i gadżetami do liczenia skurczów:))

CzaryMary, Fasia, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mary wyobraziłam sobie minę Twojego męża jak się wpatruje w ta galaretkę :D buahahahahha :D

mi się go trochę szkoda zrobiło bo minę miał przerażoną. Jak mu powiedziałam, że przecież to balsam to nie wierzył i zaczął wąchać dla upewnienia :)

Lwica, Fasia, natt, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by był pewnie zielony i już stał przy drzwiach krzycząc że wychodzimy na porodówkę :D

CzaryMary, Lwica, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 3513 3514 3515 3516 3517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ