X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jakiś gorszy czas ostatnio, jest mi smutno albo mam mega wkurwa na zmianę. Jeszcze wszystko się tak dziadowo układa u mnie :( nie mogę się doczekać 24.03, kiedy będę już spokojniejsza i mam nadzieję, że te fazy mi miną. Do tego śpi mi się coraz gorzej. Jeszcze dzisiaj wyjeżdżamy na wesele do brata męża, a ja najchętniej zostałabym w domu z kotem. Mam nadzieję, że jutro wykrzesam z siebie więcej radości :(

Chętnie wzięłabym kąpiel, ale ja uznaję tylko mega gorącą wodę, muszę być czerwona, więc na razie sobie darowałam.

Shimmer pieseczek super :) też musiałam go szukać na zdjęciu :D

Lwica mój kot też upodobał sobie fotelik :)

Ide dalej się pakować na wyjazd.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jakos sie ogarnelam, chociaz latwo nie bylo, spadam wiec powoli na wizyte, trzymajcie kciuki ciotki

CzaryMary, Fasia, Aguś86, MartaAlvi, lysinka, Jaga, iwonka1077, haneczka, maggie86, misia83, Amy_, liloe, KasiaKwiatek, Agusiek89, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walka wygrana. Ale po niej bolą mnie plecy, nogi i kark, masakra :P

iwonka1077, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wyrzutów sumienia mieć nie bede.
    Marta ubawiłam się po pachy.

Shimmer u mnie nie ma możliwości na sterylne warunki , bo mam psa i kocice. Wychodzę z założenia ze nie mozna ograniczać drobnoustrojów dzieciom. Śmieję się do dzisiaj jak złapałam mpją już uśpioną co prawda sunie zjadającą z jednego talerza z moim Marcelem zupe pomidorową. Umawiali się chyba we dwoje bo ja się zawsze cieszyłam ze młodemu ta zupa tak bardzo smakuje a on psa łyżką karmił w stylu jedna dla ciebie trzy dla mnie :DDDDDDDDD
    Zjadanie chrupek z psem , czy lizanie lizaków na spółke norma. Zresztą mieszkam na wsi , syn kamienie z piaskownicy wylizywał do czysta i żyje.
    I cieszy mnie , że coraz więcej matek zaprzestaje chuchania i dmuchania na dzieci bo to nic dobrego z tego nie wynikało.
    Jeszcze , żeby były takie chętne do szczepienia dzieciątek to byłabym prze szczęśliwa.

lysinka, maggie86, MartaAlvi, Fasia, haneczka, KasiaKwiatek, Agusiek89, Robotka1 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W
    A teraz wybaczcie, idę na lipcówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:03

haneczka, Amy_, CzaryMary, KasiaKwiatek, Agusiek89, Angela89, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:06

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooooo Mimka tylko nie szalej za bardzo bo jak się dobrze rozbujasz to jeszcze się na piątek trzynastego załapiesz. :D

Wyobraźcie sobie jakby tak naszą Amy wpuścić na lipcówki z tą jej niewyparzoną... :D :D :D :D :D :D

Fasia, haneczka, mimka84, Ewelcia, KasiaKwiatek, Agusiek89, Angela89, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    maggie - kąpałaś już bobasa??
    był ogarniany raz w szpitalu ale też nie chciałam by robili to od razu a teraz planujemy go wykapać jutro, wiadomo że przy przewijaniu pupke podmywam dużym wacikiem moczonym w wodzie i mydełku naturalnym,no i buźke też a tak to robie tak jak mi położne radziły, że dopóki nie zacznie sie przemieszczanie lub upały i pocenie to 1-2 razy w tyg wystarczy, zobaczę jak to u nas będzie z czasem wyglądało, niby nastawiałam się na codzienne kapiele ale widzę że to póki co niepotrzebne, nie wiem ale taki bobas sam z siebie ślicznie pachnie albo ja jakaś szurnięta jestem, jak rozmyślałam głośno przy mamie że chyba sobie pępuszek zatrzymam jak odpadnie to mi rzuciła tekst: czy pierwszą obesraną pieluchę tez sobie zostawiłam,ze spojrzeniem jak na wariatkę

CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łysinka, na samą myśl o weselu z takim dużym brzuszkiem straciłabym humor, bo teraz ledwo się ruszam, więc nuda, bo z tańców nici. Życzę Ci lepszego samopoczucia, wytrwałości i nie zmuszaj się do niczego :) Jakby co, uciekaj! :*

Ja też czekam do 24.04. :) Czyli co? Do zobaczenia w Trzebnicy po 37 tygodniu! :)

lysinka lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Shimmer ja też mam z zestawu 3w1 i jest super. Jak Miki będzie miał 9 kg przesiadam go do nowego, który kupimy :)
    znaczy się ty też się na matkę nie nadajesz :P

haneczka, Fasia, CzaryMary, misia83, liloe, KasiaKwiatek, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 07:52

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja mam swój pępek na pamiątkę do dzisiaj. Siostra też i dla swojej córki też zostawiła. :) Nic w tym dziwnego :)

maggie86, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy hello :D

Amy_ lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ej, ja mam swój pępek na pamiątkę do dzisiaj. Siostra też i dla swojej córki też zostawiła. :) Nic w tym dziwnego :)
    moja mama ma swoje przekonania i cięty jezyk a ja i tak całe życie robię swoje;)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie - dzięki za odpowiedz :) Jutro zapytam się jak Wam poszło :)
    A co do pępka to moi rodzice zostawiali:) Moim to się nawet pies bawił:) hahaha blee
    ja też zostawię :)

maggie86, haneczka lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy hello :D
    <3
    jak tam bożenka? :D
    łyso jej? :D niech ci teraz ktoś masaż zrobi za te figury łazienkowe :P

CzaryMary, mimka84, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dostał czkawki. Czy ja zawsze muszę ją czuć w ..dupie ? :)

Zbieram się - jadę po oryginał Dżi-Bi-Esa i zawieźć zwolnienie do roboty. Może jakaś pizzzzza po drodze?? To juz nasze ostatnie "samotne" podrygi :)

natt, Aguś86, mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary a nie powiedziałaś mężowi że czop Ci odszedł 3 tygodnie temu? :D ciekawe jaka wtedy była by mina :P

Aguś86, CzaryMary lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Mary a nie powiedziałaś mężowi że czop Ci odszedł 3 tygodnie temu? :D ciekawe jaka wtedy była by mina :P

heheh zwątpił by we wszystko :)

jakos sie ostatnio zaczal stresować. Ostatnio nóg dokladnie nie wytarłam po kapieli i widze ze sie gapi wielkimi gałami na te kropelki spływające po moich udach, ale nic nie mówi. Więc widząc jego minę nawet go nie straszyłam tylko od razu wyjaśniłam że się nie wytarłam i że to nie wody płodowe.Nie będę go wkręcać bo widze ze sie chlopak przejmuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 15:24

Amy_, mimka84, Fasia, lysinka lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcówki so mega :P ktoś czytał od początku bo nie wiem czy mam dalej szukać rozrywki?

a kiedyś czytałam też wrześniówki ale jak doszło do tematów "przestałam rzygać - to na pewno coś złego!!!" "rzygam - więc na pewno wszystko z dzidzią okej" to aż z litości dla siebie przestałąm je czytać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 15:27

haneczka, KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3515 3516 3517 3518 3519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ