X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziołszki dziołszki:) a ja jem słodkie! jak się tego cholerstwa wyzbyć!
    dziś kupiłam sobie kilka żelek na wagę i małe princeski i zjadłąm;/
    codziennie coś.
    muszę się tego pieroństwa oduczyć bo tak dobrze mi szło w pierwszym trymestrze;/

ok dziewczyny miłego popołudnia i do jutra:)

martafr lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka powodzenia u fryzjera :)) do jutra!
    Ja nie mam problemu ze słodkim ale z pryszczami na twarzy ! Boże jak ja wyglądam ...

Robotka1 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA jeśli mężowi się nie podoba ja bym nie ścinała na siłę:)
    mojemu to obojętne choc wolałabym usłyszeć żeby nie ścinać wtedy byłby problem z głowy:D
    no a tak to idę do tego fryzjera z mieszanymi uczuciami, może sam mi coś zaproponuje? kto wie:P
    jak jutro wpadnę w ciulowym nastroju to wiedzcie że przez włosy!!

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    no chciałabym a mąż powiedział że będzie musiał przyzwyczaić się do seksu z chłopcem ( drobinka ze mnie,164cm), naprawdę nie lubi krótkich fryzur tak jak ja nie trafie facetów z brzuszkami, ostatnio siostra ścięła na bardzo krótko,chłopięco to wytykają jej to z moim bratem non stop

Hmmm no to może jednak nie jest dobry pomysł skoro aż tak Mu to przeszkadza. Pewnie jakby mojemu się coś nie podobało to bym tego nie zrobiła ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka 1984 zrobiłam na obiad Twoje cukinie z bloga a jako że gotuję też dla chorej babci to zaniosłam jej i bardzo smakowało a mało co jej wchodzi bo bierze chemie i ciężko z tym jedzeniem u Niej także dzięki za inspirację

Robotka1, Justinka, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 ja mam geste,mialam juz boba kiedyś i super się czułam u fajnie się ukladal

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj poszłam do fryzjera, kolorek zrobić, bo już odrost był widoczny, a za tydzień na wesele idziemy ;) lekko podcięłam końcówki i pocieniowałam, różnicy nie widać hehe :) ale się przynajmniej zrelaksowałam 1,5h ;) Ja mam długie włosy za ramiona... i nie ścinam krócej, bo dla mnie wygoda jest to że mogę je wiązać i jest ok, często zaraz po umyciu zbiorę wszystkie do góry w niby koka i tak się suszą i nic z nimi nie robię i fryz gotowy ;) przy dziecku, nie ma czasu na siedzenie w łazience ;) po za tym łapią za włosy i ciągną ;)

Robotka powodzenia u fryzjera ;) może akurat coś fajnego doradzi :) do jutra!

Co do witamin i dużych dzieci, hmm pierwsze słyszę ;) w pierwszej ciąży brałam tylko kwas foliwy nic więcej i syn miał 3830 g i 57 cm ;) więc jak teraz zaczęłam brać femibion natal 2 plus to aż się boję, ale może pod 4kg nie podejdzie ;) zresztą ma być dziewczynka ;) a one są drobniejsze hehe :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    A ja wczoraj poszłam do fryzjera, kolorek zrobić, bo już odrost był widoczny, a za tydzień na wesele idziemy ;) lekko podcięłam końcówki i pocieniowałam, różnicy nie widać hehe :) ale się przynajmniej zrelaksowałam 1,5h ;) Ja mam długie włosy za ramiona... i nie ścinam krócej, bo dla mnie wygoda jest to że mogę je wiązać i jest ok, często zaraz po umyciu zbiorę wszystkie do góry w niby koka i tak się suszą i nic z nimi nie robię i fryz gotowy ;) przy dziecku, nie ma czasu na siedzenie w łazience ;) po za tym łapią za włosy i ciągną ;)

Robotka powodzenia u fryzjera ;) może akurat coś fajnego doradzi :) do jutra!

Co do witamin i dużych dzieci, hmm pierwsze słyszę ;) w pierwszej ciąży brałam tylko kwas foliwy nic więcej i syn miał 3830 g i 57 cm ;) więc jak teraz zaczęłam brać femibion natal 2 plus to aż się boję, ale może pod 4kg nie podejdzie ;) zresztą ma być dziewczynka ;) a one są drobniejsze hehe :)[/aUOTE]
    Ja mam włosy po pas :-) Niestety nie da się ich zostawić, żeby same się suszyły, ale jak nie chce mi się z nimi nic robić, to je po prostu zawiązuję. A ostatnio zauważyłam, że jakoś znacznie wolniej mi się przetłuszczaja co ma swój wielki plus!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wydaje się dziwne to z tymi witaminami, na masę urodzeniową dziecka wpływa wiele czynikow. A witaminy to nie to samo co hormony na których są hodowane wspomniane kurczki ;). Ale każdy robi jak uważa, ja stwierdziłam ze będę brać, w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie na witaminy i mikro, makroelementy. Ze wyniki ok to super, ale poza tym że nie mamy niedorwistości, rutynowo poziomów witamin i innych składników nie oznaczamy przecież, a też odpowoiadają za ważne rzeczy. Nawet wsród gnekologów mozna znlazc chyba rożne stanowiska co do witamin. Niektorzy np zalecają dodatkowo jeszcze suplementować wit D od II trymestru bo wg norm PTG w suplementach diety jest jej za mało. Zamierzam właśnie zapytać o wit D mojego gina. Kurcze ta ciąża to same dylematy .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie miałam długie włosy, no po Komunii mama mi ścięła, ale szybko odrosły i tak do tej pory. Podcinam sobie tylko końcówki z przyzwyczajenia. Jakoś brak mi odwagi na nową fryzurkę... Z resztą moje włosy nie są stworzone do żadnych bobów, pazurków itp. Teraz są długie i ciężkie - jakoś leżą, gdyby były krótkie to wyglądałabym jak jakiś szogun z puszem na głowie :P
    Chyba, że dzięki Wam zmienię zdanie :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    KasiaKwiatek, patrzę właśnie co na początek mogłabym zrobić ;) cos do sypialni chyba najlepiej... hmmm smigam do sklepu online z rzeczami do decoupage :)

Hwesta ja zaczęłam od bombek na Boże Narodzenie i skrzyneczek na biżuterię, zrobiłam też wieszaki do szafy-odświeżyłam te stare drewniane, teraz wiszą niepowtarzalne małe dziełka :D lustro i łóżko były później jak się wprawiałam.

Justinka, martafr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hehe nooo dziewczyny dlatego aż tak krótko nie chcę:) choć kusi mnie wygolony bok ale maleńko, tak że przy rozpuszczonych włosach by nie bylo widać:)
    teraz mam włosy po łopatki więc jak obetnę do ramion to szału nie zrobię a zawsze sobie coś odświeżę:)
    hehe ja się zawsze z grzywką nosiłam a teraz wydaje mi się żem za stara n grzywkę:P

Sylvia oczywiście że nie tylko witaminy ale one mają w dużej mierze na to wpływ.
    nie wiem czy dobrze to porównam ale to tak jak się kurom dale paszę:D albo innym zwierzętom:) niby tylko witaminy a tuczą:D
    Ja mialam dwa boki wygolone :) fajnie na początku a potem juz mi się znudzilo ,nie polecam mi juz wlosy odrosly na szczęscie :)ale strasznie to wyglada jak odrastają .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wagi d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sałatke warzywną robie:)) hihi ogorków kiszonych po jadlam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:32

Rudzia, malinka1984 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja sałatke warzywną robie:)) hihi ogorków kiszonych po jadlam ;)

Ja wlasnie wszamalam taka warzywna jak na swieta :D

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry syn urodził się z wagą 5400 na szczęście przez cc bo nie wiem jak by sie skonczyl poród sn z takim klopsem:) moja corka 3350:)

Krysti, Anka1501, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:15

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nareszcie dobrze spalam w nocy ;) córka mi się snila :D

Lali, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie nie ciazowe:) co macie na oknach w salonie czy pokoju dziennym? Szukam pomyslow bo to co mam to sie znudzilo, chcialabym teraz brazowe zaslony polaczone z jasnym niebieskim takim troszke turkusowym, macie w ogole cos na oknach czy preferujecie takie puste bez firan, bo teraz takie na czasie sa:P

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Mam pytanie nie ciazowe:) co macie na oknach w salonie czy pokoju dziennym? Szukam pomyslow bo to co mam to sie znudzilo, chcialabym teraz brazowe zaslony polaczone z jasnym niebieskim takim troszke turkusowym, macie w ogole cos na oknach czy preferujecie takie puste bez firan, bo teraz takie na czasie sa:P
    Ja mam ramki ze zdjęciami :) ostatnio miałam lampiony fajne takie szklane i chyba z powrotem je dam i mam zasłony fajne :) i planuje rolete do kupic do sypialni i do salonu ;)Franek nie lubie bo jakoś ciemno z nimi w mieszkaniu a tak mam widno fajnie :) w Polsce mam kaktusów każdy z innej parafi i nawet większość z palma de Majorka tato przywiózł szczepki maleńkie a teraz jakie piękne :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:26

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ