X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide kawe sobie zrobic :)

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ja to samo, już poprasowalam, ogarnęłam kuchnię i podłogi, dużo nie było bo wczoraj posprzątałam fest więc takie przetarcie. Dziś planuję jeszcze umyć okno w sypialni i kuchni.
    Ja też jeszcze spokój, nie wypatruję oznak porodu bo za wcześnie. Myślę, że będzie jak w poprzednich ciążach około terminu, nawet jeśli ciut wcześniej to o kilka dni nie tygodni. Obstawiam połowę kwietnia :-)

A Krysti Ty znowu zmiana :-D najpierw, że na pewno nie doczekasz, że pewnie marzec a teraz...po terminie :-D no ciekawa jestem jak to z Tobą będzie w rezultacie :-D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta spacerek sobie zrób nawet w kolo domu :)

hwesta lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi ma jutro cc.

Angela trzymam kciuki!!oby Was puscili do domku :)!!

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Lali ja to samo, już poprasowalam, ogarnęłam kuchnię i podłogi, dużo nie było bo wczoraj posprzątałam fest więc takie przetarcie. Dziś planuję jeszcze umyć okno w sypialni i kuchni.
    Ja też jeszcze spokój, nie wypatruję oznak porodu bo za wcześnie. Myślę, że będzie jak w poprzednich ciążach około terminu, nawet jeśli ciut wcześniej to o kilka dni nie tygodni. Obstawiam połowę kwietnia :-)

A Krysti Ty znowu zmiana :-D najpierw, że na pewno nie doczekasz, że pewnie marzec a teraz...po terminie :-D no ciekawa jestem jak to z Tobą będzie w rezultacie :-D
    Ja juz zwatpilam nr 10 przepadl mi wiec juz nie licze ze to marzec bedzie chyba ze niespodzianka bedzie :) sama ciekawa jestem .

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Liwi ma jutro cc.

Angela trzymam kciuki!!oby Was puscili do domku :)!!
    Aa jutro :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no i to wieści na niedzielę są :-D :-D :-D

Hwesta ale w terminie jak się masz stawić to już Ci powiedzieli, że będzie indukcja od razu? Może skontrolują, ktg zrobią i jeszcze dadzą czas na samoistny start porodu?

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta szybko by Was indukowali jeśli w terminie porodu.Mi powiedziała ginka że indukcja po tygodniu od TP.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow właśnie zapowiedzieli, że w połowie tygodnia nawet 18 stopni... Kwietniówki jest szansa, że nie użyjemy tych misików i kombinezonów :-D :-D :-D

Anka1501, weronika86, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moze tak ale ze względu na cukrzyce mam 4 być a nie tydzien po terminie. młoda mi sie przesunęła nisko w podbrzusze aż głupio ja czuje, chyba stanę na rękach to sie zsunie moze :p

malinka1984, KasiaKwiatek, maggie86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz teraz jak byłam dzieciaki wychodziły w takich pajacach misiowych pod kocami ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta to jak samo się u Ciebie nie rozkreci to pewnie sobie tam polezysz :( bo ta cukrzyca u Ciebie to taka mocno naciagana mi się wydaje wiec idukcji Ci raczej nie zrobią

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi nawet powiedzieli w szpitalu, ze mam dobre cukry, a mierzylam naprawde sumiennie i prawde podawalam.
    Dlatego wolalabym zeby sie samo rozkrecilo :) Ale juz mowie- bez presji, bo takie wkrecanie i czekanie jest meczace. Postaram sie troche bardziej aktywna byc, bo lezenie weszlo mi w krew ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta to ruszaj doopke z kanapy :P lezenie i czekanie jest strasznie męczące ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzis planuje wyciagnac meza na spacer gdzies w miejsce gdzie od razu jakies dobre zarcie bedzie :D on sie ze mnie smieje, ze moje zycie wokol jedzenia sie kreci :P

lysinka, maggie86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ania dzis planuje wyciagnac meza na spacer gdzies w miejsce gdzie od razu jakies dobre zarcie bedzie :D on sie ze mnie smieje, ze moje zycie wokol jedzenia sie kreci :P

Mój tez się śmiał, że jak jestem w ciąży to tylko myślę o jedzeniu i seksie :D

hwesta, lysinka, maggie86, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze to wszystko wroci do normy po porodzie i zaczne normalnie w spoleczenstwie funkcjonowac ;)

• lysinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w ten pochmurny dzień :) Obudziłam się z bólem głowy i ciężko mi się oddychało, nos zawalony bardziej niż zwykle. Też myślałam, że coś się działo w nocy, a tu cisza.

U mnie w domu wszystko robiła mama, ode mnie i od siostry nie wymagała niczego poza sprzątaniem własnych pokoi. Ja lubiłam jej pomagać, moja siostra nie, a tata uważał, że skoro nie robił czegoś całe życie, to teraz też nie będzie tego robił. Poza tym ogarnianie domu, to było według niego zajęcie kobiece. Jak mamy zabrakło, to też nie sprzątał, ja przyjeżdżałam i sprzątałam za niego. Moja mama od razu mi powiedziała, że popełniła błąd i żebym od razu ustaliła z moim podział obowiązków.

Kasia, Mila gratki kolejnego tygodnia :)

Młoda Damo dotrzecie się z Adasiem w sprawie karmienia, może jest w szpitalu doradca laktacyjny

Liwi będę trzymać kciuki, nie denerwuj się na zapas

Ja jestem pewna, że nie urodzę w marcu, jakoś dopiero po świętach pewnie :)

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wszystko w domu porobilam tylko podłogi umyje :) mojego nie ma więc dziś zrobię na obiad naleśniki albo ryż na mleku z jabkiem i cynamonem :P nie mogę się zdecydować :D

Murraya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wybrala nalesniki ;)

Aguś86 lubi tę wiadomość

‹‹ 3750 3751 3752 3753 3754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ