X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    i jak wsio ok????
    Tak :) płodzik ma 7,5 cm, nt 1 mm więc dużo poniżej normy bo dla nas norma była do 2,8mm. Wszystkie organy na miejscu :) zapytałam o płeć i pani powiedziała, że na 100% dopiero na połówkowym nam powie ale pokazała nam dwie kreseczki, które jej zdaniem są wargami sromowymi i siusiaka z całą pewnością w tym momencie nie ma :)

Justinka, Amy, Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, ja też bym wolałą zrobić po swojemu ale muszę uszanować wszystkich... męża rodzina super, ale ta odległość spowoduje, że jak zrobimy u męża w miejscowości chrzicny tak jak nasz ślub, to moi dziadkowie nie przyjadą, jak na wesele..

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Są, byłam, kupiłam :D Ale często są wyprzedane.
    Ja sobie ziaję mamma mia kupiłam bo wszystkie moje ciężarne znajome tego używały i chwaliły :) no i tanie to jest jak barszcz :) ale pewnie będę w trakcie zmieniać :)
    Edit. a weź zobacz czy w składzie tego palmersa jest parafina jak możesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:15

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja sobie ziaję mamma mia kupiłam bo wszystkie moje ciężarne znajome tego używały i chwaliły :) no i tanie to jest jak barszcz :) ale pewnie będę w trakcie zmieniać :)
    ja kupiłam bio oil i chociaż tani nie jest, to bardzo wydajny, wiec ok. Nawet od czasu do czasu twarz nim sobie smaruję na noc, super nawilża!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Tak :) płodzik ma 7,5 cm, nt 1 mm więc dużo poniżej normy bo dla nas norma była do 2,8mm. Wszystkie organy na miejscu :) zapytałam o płeć i pani powiedziała, że na 100% dopiero na połówkowym nam powie ale pokazała nam dwie kreseczki, które jej zdaniem są wargami sromowymi i siusiaka z całą pewnością w tym momencie nie ma :)

he super mi mowila ze za bardzo jeszcze nie widac pewnie to kwestia ulozenia dziecko a moje uparte i nie chcialo sie nijak przekręcić:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Edit. a weź zobacz czy w składzie tego palmersa jest parafina jak możesz.

ja palmers uzywalam w poprzedniej ciąży roztepow nie mam nigdzie, mi ze stanow siostra polecila a potem przez net zamaialam ale anie ze sa w rosmanie musze sie przejsc i kupic:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    dobre są też babydream z rossmana, balsam i olejek do ciała,balsam do kapieli, bratowa przy 3 ciążach używała tylko tego i żadnego rozstępu a sporo przytyła, ja tez używam , do tego tak subtelnie pachnie ale pewnie itak to zalezy od naszych prezyspozycji
    Mi w poprzedniej ciąży ten zapach się bardzo podobał, a teraz to średnio, ale używam czasami, zwłaszcza jak sobie peeling na brzuszek zrobię, to wtedy super się wchłania.

martafr lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    ja kupiłam bio oil i chociaż tani nie jest, to bardzo wydajny, wiec ok. Nawet od czasu do czasu twarz nim sobie smaruję na noc, super nawilża!!!
    W biooilu to na bank jest parafina a ja tego nie używam. Mi parafina zatyka pory, ogólnie uważam, że to jest wielka ściema pchanie jej do kosmetyków a jeśli one do tego kosztują sporo to mega kicha bo parafina jest bardzo tanim komponentem (pochodna ropy naftowej). Pchają ją też do prawie wszystkich kosmetyków dla dzieci niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:22

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    he super mi mowila ze za bardzo jeszcze nie widac pewnie to kwestia ulozenia dziecko a moje uparte i nie chcialo sie nijak przekręcić:)
    Moje spało na początku badania a potem zasłaniało buzię a dupkę pokazało całą :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całą ciążę z synem używałam Perfecta na rozstępy. Niestety dwa tygodnie przed porodem i tak mi się porobily. Bardzo szybko się wybielily i nie są bardzo widoczne. Teraz używam tylko oliwki z Hippa i skóra jest super elastyczna. Może kupie tego Palmersa i będę stosować na zmianę z oliwka....

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam oliwkę z rosmanna co ją tak wszyscy polecają ale jednak oliwki to nie dla mnie niestety. Konsystencja mi nie odpowiada. Teraz kończę sexy mamę z Bielendy i jest spoko, mogę polecić. Ale ja jestem maniakiem kosmetycznym i nie ma opcji żebym za każdym razem nie kupiła czegoś nowego do wypróbowania :)

shimmer_lip, iwonka1077 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie się sprawdza olej kokosowy nierafinowany lub masło shea nierafinowane

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pozniej jak juz wiekszy brzuch mialam wtedy strasznie skora swedzi to na zmiane palmers i oliwka bo inaczej sie nie dało:)i to 2-3 razy dziennie...

Krysti lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja przez całą ciążę z synem używałam Perfecta na rozstępy. Niestety dwa tygodnie przed porodem i tak mi się porobily. Bardzo szybko się wybielily i nie są bardzo widoczne. Teraz używam tylko oliwki z Hippa i skóra jest super elastyczna. Może kupie tego Palmersa i będę stosować na zmianę z oliwka....
    Oliwka Hipp jest super :) chyba będę jej używać dla malucha właśnie :) a po tą serię dla mam z rossmana też się muszę wybrać bo też jest fajna bardzo i fajne ma składy :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja kupiłam oliwkę z rosmanna co ją tak wszyscy polecają ale jednak oliwki to nie dla mnie niestety. Konsystencja mi nie odpowiada. Teraz kończę sexy mamę z Bielendy i jest spoko, mogę polecić. Ale ja jestem maniakiem kosmetycznym i nie ma opcji żebym za każdym razem nie kupiła czegoś nowego do wypróbowania :)

może spróbuj oleju kokosowego bo on jest konsystencji masła i wchłania się do matu a jak Ci nie podpasuje to zjesz,tak czy tak pójdzie na zdrowie

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    W biooilu to na bank jest parafina a ja tego nie używam. Mi parafina zatyka pory, ogólnie uważam, że to jest wielka ściema pchanie jej do kosmetyków a jeśli one do tego kosztują sporo to mega kicha bo parafina jest bardzo tanim komponentem (pochodna ropy naftowej). Pchają ją też do prawie wszystkich kosmetyków dla dzieci niestety :(

To prawda.. a na naszej porodowce nie pozwalają używać żadnych balsamow i oliwek dla dzieci. Tylko czysta parafina. Kupiłam do szpitala ale w domu służy mi tylko do nablyszczania okapu :D

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja zmykam dziewczynki obowiazki wzywaja:)
    wy tu tyle nie drukujcie bo pozniej musze 10 stron czytać;)hehe

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    fajnie się sprawdza olej kokosowy nierafinowany lub masło shea nierafinowane
    Mam masło shea i bardzo lubię :) może faktycznie będzie dobre dla brzucha :)

a swoją drogą to ja się wczoraj bardzo zdziwiłam, że dziecko jest tak nisko :) w takim razie wszelkie bóle które kiedykolwiek czułam w brzuchu to zdecydowanie wina zaparć a nie dziecka :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Mam masło shea i bardzo lubię :) może faktycznie będzie dobre dla brzucha :))
    A ja mam uczulenie na masło shea i aż mi się po nim skóra łuszczy :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mnie tak swędziała non stop jeszcze chyba tydzien temu i dostałam od siostry balsam z mocznikiem, mówię Ci jak ulga ale musi być min 10% tego mocznika najlepiej w aptece zapytać bo mój jest z zagranicy, wiem że jest w rossmanie Isany z podobnym składem za 5-6 zł
    Mam ten z Isany i on się u mnie okropnie wchłania :( jest mega tłusty i gęsty i bieli mi skórę i klei się do pidżamy :( ale jak pomaga to się będę męczyć :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ