X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    i jak wsio ok????
    Tak :) płodzik ma 7,5 cm, nt 1 mm więc dużo poniżej normy bo dla nas norma była do 2,8mm. Wszystkie organy na miejscu :) zapytałam o płeć i pani powiedziała, że na 100% dopiero na połówkowym nam powie ale pokazała nam dwie kreseczki, które jej zdaniem są wargami sromowymi i siusiaka z całą pewnością w tym momencie nie ma :)

Justinka, Amy, Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, ja też bym wolałą zrobić po swojemu ale muszę uszanować wszystkich... męża rodzina super, ale ta odległość spowoduje, że jak zrobimy u męża w miejscowości chrzicny tak jak nasz ślub, to moi dziadkowie nie przyjadą, jak na wesele..

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Są, byłam, kupiłam :D Ale często są wyprzedane.
    Ja sobie ziaję mamma mia kupiłam bo wszystkie moje ciężarne znajome tego używały i chwaliły :) no i tanie to jest jak barszcz :) ale pewnie będę w trakcie zmieniać :)
    Edit. a weź zobacz czy w składzie tego palmersa jest parafina jak możesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:15

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja sobie ziaję mamma mia kupiłam bo wszystkie moje ciężarne znajome tego używały i chwaliły :) no i tanie to jest jak barszcz :) ale pewnie będę w trakcie zmieniać :)
    ja kupiłam bio oil i chociaż tani nie jest, to bardzo wydajny, wiec ok. Nawet od czasu do czasu twarz nim sobie smaruję na noc, super nawilża!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Tak :) płodzik ma 7,5 cm, nt 1 mm więc dużo poniżej normy bo dla nas norma była do 2,8mm. Wszystkie organy na miejscu :) zapytałam o płeć i pani powiedziała, że na 100% dopiero na połówkowym nam powie ale pokazała nam dwie kreseczki, które jej zdaniem są wargami sromowymi i siusiaka z całą pewnością w tym momencie nie ma :)

he super mi mowila ze za bardzo jeszcze nie widac pewnie to kwestia ulozenia dziecko a moje uparte i nie chcialo sie nijak przekręcić:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Edit. a weź zobacz czy w składzie tego palmersa jest parafina jak możesz.

ja palmers uzywalam w poprzedniej ciąży roztepow nie mam nigdzie, mi ze stanow siostra polecila a potem przez net zamaialam ale anie ze sa w rosmanie musze sie przejsc i kupic:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    dobre są też babydream z rossmana, balsam i olejek do ciała,balsam do kapieli, bratowa przy 3 ciążach używała tylko tego i żadnego rozstępu a sporo przytyła, ja tez używam , do tego tak subtelnie pachnie ale pewnie itak to zalezy od naszych prezyspozycji
    Mi w poprzedniej ciąży ten zapach się bardzo podobał, a teraz to średnio, ale używam czasami, zwłaszcza jak sobie peeling na brzuszek zrobię, to wtedy super się wchłania.

martafr lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    ja kupiłam bio oil i chociaż tani nie jest, to bardzo wydajny, wiec ok. Nawet od czasu do czasu twarz nim sobie smaruję na noc, super nawilża!!!
    W biooilu to na bank jest parafina a ja tego nie używam. Mi parafina zatyka pory, ogólnie uważam, że to jest wielka ściema pchanie jej do kosmetyków a jeśli one do tego kosztują sporo to mega kicha bo parafina jest bardzo tanim komponentem (pochodna ropy naftowej). Pchają ją też do prawie wszystkich kosmetyków dla dzieci niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:22

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    he super mi mowila ze za bardzo jeszcze nie widac pewnie to kwestia ulozenia dziecko a moje uparte i nie chcialo sie nijak przekręcić:)
    Moje spało na początku badania a potem zasłaniało buzię a dupkę pokazało całą :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całą ciążę z synem używałam Perfecta na rozstępy. Niestety dwa tygodnie przed porodem i tak mi się porobily. Bardzo szybko się wybielily i nie są bardzo widoczne. Teraz używam tylko oliwki z Hippa i skóra jest super elastyczna. Może kupie tego Palmersa i będę stosować na zmianę z oliwka....

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam oliwkę z rosmanna co ją tak wszyscy polecają ale jednak oliwki to nie dla mnie niestety. Konsystencja mi nie odpowiada. Teraz kończę sexy mamę z Bielendy i jest spoko, mogę polecić. Ale ja jestem maniakiem kosmetycznym i nie ma opcji żebym za każdym razem nie kupiła czegoś nowego do wypróbowania :)

shimmer_lip, iwonka1077 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie się sprawdza olej kokosowy nierafinowany lub masło shea nierafinowane

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pozniej jak juz wiekszy brzuch mialam wtedy strasznie skora swedzi to na zmiane palmers i oliwka bo inaczej sie nie dało:)i to 2-3 razy dziennie...

Krysti lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja przez całą ciążę z synem używałam Perfecta na rozstępy. Niestety dwa tygodnie przed porodem i tak mi się porobily. Bardzo szybko się wybielily i nie są bardzo widoczne. Teraz używam tylko oliwki z Hippa i skóra jest super elastyczna. Może kupie tego Palmersa i będę stosować na zmianę z oliwka....
    Oliwka Hipp jest super :) chyba będę jej używać dla malucha właśnie :) a po tą serię dla mam z rossmana też się muszę wybrać bo też jest fajna bardzo i fajne ma składy :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja kupiłam oliwkę z rosmanna co ją tak wszyscy polecają ale jednak oliwki to nie dla mnie niestety. Konsystencja mi nie odpowiada. Teraz kończę sexy mamę z Bielendy i jest spoko, mogę polecić. Ale ja jestem maniakiem kosmetycznym i nie ma opcji żebym za każdym razem nie kupiła czegoś nowego do wypróbowania :)

może spróbuj oleju kokosowego bo on jest konsystencji masła i wchłania się do matu a jak Ci nie podpasuje to zjesz,tak czy tak pójdzie na zdrowie

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    W biooilu to na bank jest parafina a ja tego nie używam. Mi parafina zatyka pory, ogólnie uważam, że to jest wielka ściema pchanie jej do kosmetyków a jeśli one do tego kosztują sporo to mega kicha bo parafina jest bardzo tanim komponentem (pochodna ropy naftowej). Pchają ją też do prawie wszystkich kosmetyków dla dzieci niestety :(

To prawda.. a na naszej porodowce nie pozwalają używać żadnych balsamow i oliwek dla dzieci. Tylko czysta parafina. Kupiłam do szpitala ale w domu służy mi tylko do nablyszczania okapu :D

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja zmykam dziewczynki obowiazki wzywaja:)
    wy tu tyle nie drukujcie bo pozniej musze 10 stron czytać;)hehe

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    fajnie się sprawdza olej kokosowy nierafinowany lub masło shea nierafinowane
    Mam masło shea i bardzo lubię :) może faktycznie będzie dobre dla brzucha :)

a swoją drogą to ja się wczoraj bardzo zdziwiłam, że dziecko jest tak nisko :) w takim razie wszelkie bóle które kiedykolwiek czułam w brzuchu to zdecydowanie wina zaparć a nie dziecka :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Mam masło shea i bardzo lubię :) może faktycznie będzie dobre dla brzucha :))
    A ja mam uczulenie na masło shea i aż mi się po nim skóra łuszczy :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mnie tak swędziała non stop jeszcze chyba tydzien temu i dostałam od siostry balsam z mocznikiem, mówię Ci jak ulga ale musi być min 10% tego mocznika najlepiej w aptece zapytać bo mój jest z zagranicy, wiem że jest w rossmanie Isany z podobnym składem za 5-6 zł
    Mam ten z Isany i on się u mnie okropnie wchłania :( jest mega tłusty i gęsty i bieli mi skórę i klei się do pidżamy :( ale jak pomaga to się będę męczyć :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ