Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
iwonka1077 wrote:i jak wsio ok????
płodzik ma 7,5 cm, nt 1 mm więc dużo poniżej normy bo dla nas norma była do 2,8mm. Wszystkie organy na miejscu
zapytałam o płeć i pani powiedziała, że na 100% dopiero na połówkowym nam powie ale pokazała nam dwie kreseczki, które jej zdaniem są wargami sromowymi i siusiaka z całą pewnością w tym momencie nie ma
Justinka, Amy, Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:Są, byłam, kupiłam
Ale często są wyprzedane.
no i tanie to jest jak barszcz
ale pewnie będę w trakcie zmieniać
Edit. a weź zobacz czy w składzie tego palmersa jest parafina jak możesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:15
-
shimmer_lip wrote:Ja sobie ziaję mamma mia kupiłam bo wszystkie moje ciężarne znajome tego używały i chwaliły
-
shimmer_lip wrote:Tak
płodzik ma 7,5 cm, nt 1 mm więc dużo poniżej normy bo dla nas norma była do 2,8mm. Wszystkie organy na miejscu
zapytałam o płeć i pani powiedziała, że na 100% dopiero na połówkowym nam powie ale pokazała nam dwie kreseczki, które jej zdaniem są wargami sromowymi i siusiaka z całą pewnością w tym momencie nie ma
he super mi mowila ze za bardzo jeszcze nie widac pewnie to kwestia ulozenia dziecko a moje uparte i nie chcialo sie nijak przekręcić -
shimmer_lip wrote:Ja sobie ziaję mamma mia kupiłam bo wszystkie moje ciężarne znajome tego używały i chwaliły
Edit. a weź zobacz czy w składzie tego palmersa jest parafina jak możesz.
ja palmers uzywalam w poprzedniej ciąży roztepow nie mam nigdzie, mi ze stanow siostra polecila a potem przez net zamaialam ale anie ze sa w rosmanie musze sie przejsc i kupic:) -
martafr wrote:dobre są też babydream z rossmana, balsam i olejek do ciała,balsam do kapieli, bratowa przy 3 ciążach używała tylko tego i żadnego rozstępu a sporo przytyła, ja tez używam , do tego tak subtelnie pachnie ale pewnie itak to zalezy od naszych prezyspozycji
martafr lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:ja kupiłam bio oil i chociaż tani nie jest, to bardzo wydajny, wiec ok. Nawet od czasu do czasu twarz nim sobie smaruję na noc, super nawilża!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:22
-
iwonka1077 wrote:he super mi mowila ze za bardzo jeszcze nie widac pewnie to kwestia ulozenia dziecko a moje uparte i nie chcialo sie nijak przekręcić
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
Ja przez całą ciążę z synem używałam Perfecta na rozstępy. Niestety dwa tygodnie przed porodem i tak mi się porobily. Bardzo szybko się wybielily i nie są bardzo widoczne. Teraz używam tylko oliwki z Hippa i skóra jest super elastyczna. Może kupie tego Palmersa i będę stosować na zmianę z oliwka....
-
Ja kupiłam oliwkę z rosmanna co ją tak wszyscy polecają ale jednak oliwki to nie dla mnie niestety. Konsystencja mi nie odpowiada. Teraz kończę sexy mamę z Bielendy i jest spoko, mogę polecić. Ale ja jestem maniakiem kosmetycznym i nie ma opcji żebym za każdym razem nie kupiła czegoś nowego do wypróbowania
shimmer_lip, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka1501 wrote:Ja przez całą ciążę z synem używałam Perfecta na rozstępy. Niestety dwa tygodnie przed porodem i tak mi się porobily. Bardzo szybko się wybielily i nie są bardzo widoczne. Teraz używam tylko oliwki z Hippa i skóra jest super elastyczna. Może kupie tego Palmersa i będę stosować na zmianę z oliwka....
chyba będę jej używać dla malucha właśnie
a po tą serię dla mam z rossmana też się muszę wybrać bo też jest fajna bardzo i fajne ma składy
-
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Ja kupiłam oliwkę z rosmanna co ją tak wszyscy polecają ale jednak oliwki to nie dla mnie niestety. Konsystencja mi nie odpowiada. Teraz kończę sexy mamę z Bielendy i jest spoko, mogę polecić. Ale ja jestem maniakiem kosmetycznym i nie ma opcji żebym za każdym razem nie kupiła czegoś nowego do wypróbowania
może spróbuj oleju kokosowego bo on jest konsystencji masła i wchłania się do matu a jak Ci nie podpasuje to zjesz,tak czy tak pójdzie na zdrowie -
shimmer_lip wrote:W biooilu to na bank jest parafina a ja tego nie używam. Mi parafina zatyka pory, ogólnie uważam, że to jest wielka ściema pchanie jej do kosmetyków a jeśli one do tego kosztują sporo to mega kicha bo parafina jest bardzo tanim komponentem (pochodna ropy naftowej). Pchają ją też do prawie wszystkich kosmetyków dla dzieci niestety
To prawda.. a na naszej porodowce nie pozwalają używać żadnych balsamow i oliwek dla dzieci. Tylko czysta parafina. Kupiłam do szpitala ale w domu służy mi tylko do nablyszczania okapu
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
martafr wrote:fajnie się sprawdza olej kokosowy nierafinowany lub masło shea nierafinowane
może faktycznie będzie dobre dla brzucha
a swoją drogą to ja się wczoraj bardzo zdziwiłam, że dziecko jest tak niskow takim razie wszelkie bóle które kiedykolwiek czułam w brzuchu to zdecydowanie wina zaparć a nie dziecka
-
martafr wrote:mnie tak swędziała non stop jeszcze chyba tydzien temu i dostałam od siostry balsam z mocznikiem, mówię Ci jak ulga ale musi być min 10% tego mocznika najlepiej w aptece zapytać bo mój jest z zagranicy, wiem że jest w rossmanie Isany z podobnym składem za 5-6 zł
jest mega tłusty i gęsty i bieli mi skórę i klei się do pidżamy
ale jak pomaga to się będę męczyć