X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A ja mam uczulenie na masło shea i aż mi się po nim skóra łuszczy :-(
    O masz :( No niestety to tak jest, że nie każdemu wszystko pasuje. Ja bardzo lubię naturalne kosmetyki. Jak Ci shea nie pasuje to spróbuj kokosa albo avocado :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek toleruje tylko balsam Nivea Baby wiec oliwke z Hippa wzięłam dla siebie i balsam tez. Bardzo je lubię :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym palmersie:

"Działanie przeciwrozstepowe ma polegać na natłuszczeniu ok jest. Szkoda że natłuszczenie okraszone PEG parabenami i jak dla mnie niedopuszczalnym Diazolidinyl Urea czyli pochodną formaldehydu. Nie polecam w ciąży."

http://www.srokao.pl/2012/07/analiza-kosmetyki-palmers.html

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER kiedy byłaś na wizycie gdzie lekarka sugerowała dziewczynkę??:)
    wpisać Cię na listę jako znającą płeć czy czekamy do połówkowego??:)

AMY no to mamy podobne zdanie co do rodzin i wyprawiania imprez:)
    a nie prościej po prostu zrobić chrzciny tam gdzie mieszkacie? zresztą to oczywiste:) popatrzcie, cały maj nie zrobimy chrzcin bo są komunie:) zostaje albo bardzo wcześnie w kwietniu w co watpię albo czwrwiec:)
    my wybieramy początek czerwca żeby było już cieplutko:) choć myślę że na kwiecień nikt się nie zdecyduje:)

ja używam mama mia z ziajki i babybream oliwki z rossmana:) oba fajne:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    SHIMMER kiedy byłaś na wizycie gdzie lekarka sugerowała dziewczynkę??:)
    wpisać Cię na listę jako znającą płeć czy czekamy do połówkowego??:)

a nie prościej po prostu zrobić chrzciny tam gdzie mieszkacie? zresztą to oczywiste:) popatrzcie, cały maj nie zrobimy chrzcin bo są komunie:) zostaje albo bardzo wcześnie w kwietniu w co watpię albo czwrwiec:)
    my wybieramy początek czerwca żeby było już cieplutko:) choć myślę że na kwiecień nikt się nie zdecyduje:)

ja używam mama mia z ziajki i babybream oliwki z rossmana:) oba fajne:)
    Wczoraj byłam :) zapytałam i siusiaka nie ma jeszcze na bank a jest coś co przypomina wargi sromowe :)
    Jeszcze nie wpisuj :) czekamy do połówkowego :) ja się nie znam ale może jeszcze weźmie i urośnie ten siusior :)

Robotka1, Klaudia90, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:59

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki to czekamy:) w sumie wolałabym wspisywać właśnie jak już będzie pewne:)

a swoją drogą ostatnio zaczęło mnie przerażać to że tak często lekarze mylą się co do płci i np rodzi się chłopczyk zamiast dziewczynki;)

pokój dla maluszka musi być mega neutralny;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    U mnie było wesele - wiadomo robi się u Pani Młodej :P ale chrziny zrobiliśmy w Krakowie tu gdzie mieszkamy... jedni dziadkowie mają 55km, drudzy 120km i co przyjechali, nie chciałam chrzcić gdzie indziej, bo jak już co to wiadomo u moich rodziców, ale byłaby pewnie afera że ślub u mnie i chrzciny też, więc z mężem stwierdziliśmy że najlepiej jak zrobimy u siebie :)
    Co do chrzcin my chyba końcem maja, pierwsza niedziela czerwca, chce właśnie aby była już lepsza pogoda :) my w przyszłym roku na szczęście nie mamy nigdzie komunii [chyba ;)] po za tym jeśli wszystko będzie dobrze chcieliśmy się wybrać początkiem czerwca nad morze, a lepiej aby było po chrzcinach :)
    Syna chrzciliśmy 03.03.2013 fajna data się trafiła ;) u nas chrzciny są zazwyczaj w 1. niedziele miesiąca... wiadomo są jakieś odstępstwa, ale to pojedyncze przypadki :)

Krysti lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobry dzień dziewczyny :) Ja z pół godziny temu dopiero otworzyłam oczy, wszystko przez męża bo rano dopiero ze służby szedł a ja lubię się wtulić i spać z nim więc skorzystałam z okazji :)

a ja zastanawiam się nad kupnem tego http://allegro.pl/szal-komin-do-karmienia-z-kieszonka-l-xl-11-wzorow-i4644835359.html któraś używała może i chętnie sie podzieli opinią lub takową słyszała?
    Właśnie tak mam zamiar się osłaniać podczas karmienia na ulicy czy w parku ale sprawdzałam i równie dobrze sprawdza się do tego zwykły komin, taki który masz w szafie :) Tu dziewczyna o tym mówi i pokazuje co i jak robi :)
    https://www.youtube.com/watch?v=URps06s14v0&list=UUNuKsz0_FInmwhkMYV8DF3Q

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobry dzień dziewczyny :) Ja z pół godziny temu dopiero otworzyłam oczy, wszystko przez męża bo rano dopiero ze służby szedł a ja lubię się wtulić i spać z nim więc skorzystałam z okazji :)

a ja zastanawiam się nad kupnem tego http://allegro.pl/szal-komin-do-karmienia-z-kieszonka-l-xl-11-wzorow-i4644835359.html któraś używała może i chętnie sie podzieli opinią lub takową słyszała?

Ile ja bym dała za taki długi poranek spędzony w łóżeczku w objęciach męża mmm... ;)

Fajna sprawa tak szal, pierwszy raz widzę ;) Bardzo praktyczne cacko

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Nasza sytuacja mieszkaniowa, jest na etapie kupowania meiszkania/domu więc ja z mężem tak wędrujemy, jak on pracuję to zostaje na noc u swoich rodziców a jak ma wolne przyjeżdża do mnei, ja weekedny spędzam u niego tak samo jak jestem na zwolnieniu lub chorobowym. Po urodzeniu chcemy coś kupić i się w końcu ogarnąć, dlatego chrzciny mnie przerażają.. u nas będą dopiero pod koniec lipca, jak całą rodzina będzie w Polsce :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    O tym palmersie:

"Działanie przeciwrozstepowe ma polegać na natłuszczeniu ok jest. Szkoda że natłuszczenie okraszone PEG parabenami i jak dla mnie niedopuszczalnym Diazolidinyl Urea czyli pochodną formaldehydu. Nie polecam w ciąży."

http://www.srokao.pl/2012/07/analiza-kosmetyki-palmers.html

Przeczytaj komentarze ostatnie z września tego roku pod tym wpisem. Palmers zmienił skład i podobno już jest okej - przynajmniej jeśli chodzi o balsam przeciw rozstępom.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    oki to czekamy:) w sumie wolałabym wspisywać właśnie jak już będzie pewne:)

a swoją drogą ostatnio zaczęło mnie przerażać to że tak często lekarze mylą się co do płci i np rodzi się chłopczyk zamiast dziewczynki;)

pokój dla maluszka musi być mega neutralny;)
    Nam polożna w szkole rodzenia opowiadała historię która wydarzyła się w 2010r. Dziewczyna przyszła na porodowkę z 4usg z których wynikało, że urodzi dziewczynkę, po kilku godzinach urodził się chłopiec, no ok pomyłka na usg. Czekają na łożysko ale ono się nie rodzi, więc polożna wkłada rękę, żeby zobaczyć co się dzieje, a tam glówka. Więc miała mieć dziewczyna jedno dziecko, a urodziła bliźniaki chłopca i dziewczynkę.

Fasia, Justinka, Robotka1, Anka1501 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Przeczytaj komentarze ostatnie z września tego roku pod tym wpisem. Palmers zmienił skład i podobno już jest okej - przynajmniej jeśli chodzi o balsam przeciw rozstępom.
    O widzisz, nie wczytywałam się dalej jak to znalazłam :)

Masz rację :) ale znaczy, że trzeba przed kupnem sprawdzać skład bo piszą też, ze zdarzają się stare :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:00

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny ten szal:) w sumie mogłabym sobie uszyć:D z moimi zdolnościami manualnymi:D
    choć ja mam w planie zakrywać pierś pieluszką:) nie wiem czy będę się chciała w komin bawić tym bardziej że niebawem zrobi się ciepło i gorąco:) ale praktyczna rzecz na pewno:) tylko nie wiem czy nie traktowana już jako bajer:)

ojj Amy to rozumiem Twoje roztargnienie.
    może akurat uda się coś kupić przed porodem i już na swoim sobie chrzcinki zrobicie. czego Ci życzę bo sama nie chciałabym mieć tego typu dylematu:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Nam polożna w szkole rodzenia opowiadała historię która wydarzyła się w 2010r. Dziewczyna przyszła na porodowkę z 4usg z których wynikało, że urodzi dziewczynkę, po kilku godzinach urodził się chłopiec, no ok pomyłka na usg. Czekają na łożysko ale ono się nie rodzi, więc polożna wkłada rękę, żeby zobaczyć co się dzieje, a tam glówka. Więc miała mieć dziewczyna jedno dziecko, a urodziła bliźniaki chłopca i dziewczynkę.

aaaaa!!!! co za historia!!! :D:D nooo taka niespodzianka to aż dziw że nic nikt nie zauważyl:) wolałabym sama takiej uniknąć:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    I z tego wszystkiego najbardziej mnie przeraziło "położna wkłada rękę" :( Ja nie wiem jak ja to przeżyję??? Całą rękę??? Jezusie :(
    Idę z psem na siku z wrażenia :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    aaaaa!!!! co za historia!!! :D:D nooo taka niespodzianka to aż dziw że nic nikt nie zauważyl:) wolałabym sama takiej uniknąć:D
    No właśnie nawet na każdym usg było to samo dziecko, bo już na trzech była podana płeć, że dziewczynka. Ja też bym nie chciała takiej niespodzianki!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    I z tego wszystkiego najbardziej mnie przeraziło "położna wkłada rękę" :( Ja nie wiem jak ja to przeżyję??? Całą rękę??? Jezusie :(
    Idę z psem na siku z wrażenia :)
    Nie no nie całą :-) przepraszam Shimmer, że Cię przeraziłam, to były tylko 2 palce :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Nie no nie całą :-) przepraszam Shimmer, że Cię przeraziłam, to były tylko 2 palce :-)
    Dobrze, że jeszcze nie wyszłam :) Boże drogi normalnie serce mi stanęło :) Dzięki za sprostowanie bo ja jeszcze nie rodziłam i ogólnie to sobie wyobraziłam trochę tak jak na filmach gdzie weterynarz wkłada rękę po łokieć krowie :) Ja to jednak mam już to ciążowe zgąbczenie mózgu :D

Amy, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ