Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O tym palmersie:
"Działanie przeciwrozstepowe ma polegać na natłuszczeniu ok jest. Szkoda że natłuszczenie okraszone PEG parabenami i jak dla mnie niedopuszczalnym Diazolidinyl Urea czyli pochodną formaldehydu. Nie polecam w ciąży."
http://www.srokao.pl/2012/07/analiza-kosmetyki-palmers.html -
SHIMMER kiedy byłaś na wizycie gdzie lekarka sugerowała dziewczynkę??
wpisać Cię na listę jako znającą płeć czy czekamy do połówkowego??
AMY no to mamy podobne zdanie co do rodzin i wyprawiania imprez:)
a nie prościej po prostu zrobić chrzciny tam gdzie mieszkacie? zresztą to oczywiste:) popatrzcie, cały maj nie zrobimy chrzcin bo są komunie:) zostaje albo bardzo wcześnie w kwietniu w co watpię albo czwrwiec:)
my wybieramy początek czerwca żeby było już cieplutko:) choć myślę że na kwiecień nikt się nie zdecyduje:)
ja używam mama mia z ziajki i babybream oliwki z rossmana:) oba fajne:) -
Robotka1 wrote:SHIMMER kiedy byłaś na wizycie gdzie lekarka sugerowała dziewczynkę??
wpisać Cię na listę jako znającą płeć czy czekamy do połówkowego??
a nie prościej po prostu zrobić chrzciny tam gdzie mieszkacie? zresztą to oczywiste:) popatrzcie, cały maj nie zrobimy chrzcin bo są komunie:) zostaje albo bardzo wcześnie w kwietniu w co watpię albo czwrwiec:)
my wybieramy początek czerwca żeby było już cieplutko:) choć myślę że na kwiecień nikt się nie zdecyduje:)
ja używam mama mia z ziajki i babybream oliwki z rossmana:) oba fajne:)zapytałam i siusiaka nie ma jeszcze na bank a jest coś co przypomina wargi sromowe
Jeszcze nie wpisujczekamy do połówkowego
ja się nie znam ale może jeszcze weźmie i urośnie ten siusior
Robotka1, Klaudia90, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
oki to czekamy:) w sumie wolałabym wspisywać właśnie jak już będzie pewne:)
a swoją drogą ostatnio zaczęło mnie przerażać to że tak często lekarze mylą się co do płci i np rodzi się chłopczyk zamiast dziewczynki;)
pokój dla maluszka musi być mega neutralny;) -
Robotka1 wrote:a nie prościej po prostu zrobić chrzciny tam gdzie mieszkacie? zresztą to oczywiste:) popatrzcie, cały maj nie zrobimy chrzcin bo są komunie:) zostaje albo bardzo wcześnie w kwietniu w co watpię albo czwrwiec:)
my wybieramy początek czerwca żeby było już cieplutko:) choć myślę że na kwiecień nikt się nie zdecyduje:)ale chrziny zrobiliśmy w Krakowie tu gdzie mieszkamy... jedni dziadkowie mają 55km, drudzy 120km i co przyjechali, nie chciałam chrzcić gdzie indziej, bo jak już co to wiadomo u moich rodziców, ale byłaby pewnie afera że ślub u mnie i chrzciny też, więc z mężem stwierdziliśmy że najlepiej jak zrobimy u siebie
Co do chrzcin my chyba końcem maja, pierwsza niedziela czerwca, chce właśnie aby była już lepsza pogodamy w przyszłym roku na szczęście nie mamy nigdzie komunii [chyba
] po za tym jeśli wszystko będzie dobrze chcieliśmy się wybrać początkiem czerwca nad morze, a lepiej aby było po chrzcinach
Syna chrzciliśmy 03.03.2013 fajna data się trafiłau nas chrzciny są zazwyczaj w 1. niedziele miesiąca... wiadomo są jakieś odstępstwa, ale to pojedyncze przypadki
Krysti lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Dobry dzień dziewczyny
Ja z pół godziny temu dopiero otworzyłam oczy, wszystko przez męża bo rano dopiero ze służby szedł a ja lubię się wtulić i spać z nim więc skorzystałam z okazji
a ja zastanawiam się nad kupnem tego http://allegro.pl/szal-komin-do-karmienia-z-kieszonka-l-xl-11-wzorow-i4644835359.html któraś używała może i chętnie sie podzieli opinią lub takową słyszała?Tu dziewczyna o tym mówi i pokazuje co i jak robi
https://www.youtube.com/watch?v=URps06s14v0&list=UUNuKsz0_FInmwhkMYV8DF3Q -
Angela89 wrote:Dobry dzień dziewczyny
Ja z pół godziny temu dopiero otworzyłam oczy, wszystko przez męża bo rano dopiero ze służby szedł a ja lubię się wtulić i spać z nim więc skorzystałam z okazji
a ja zastanawiam się nad kupnem tego http://allegro.pl/szal-komin-do-karmienia-z-kieszonka-l-xl-11-wzorow-i4644835359.html któraś używała może i chętnie sie podzieli opinią lub takową słyszała?
Ile ja bym dała za taki długi poranek spędzony w łóżeczku w objęciach męża mmm...
Fajna sprawa tak szal, pierwszy raz widzęBardzo praktyczne cacko
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:
Nasza sytuacja mieszkaniowa, jest na etapie kupowania meiszkania/domu więc ja z mężem tak wędrujemy, jak on pracuję to zostaje na noc u swoich rodziców a jak ma wolne przyjeżdża do mnei, ja weekedny spędzam u niego tak samo jak jestem na zwolnieniu lub chorobowym. Po urodzeniu chcemy coś kupić i się w końcu ogarnąć, dlatego chrzciny mnie przerażają.. u nas będą dopiero pod koniec lipca, jak całą rodzina będzie w Polsce -
shimmer_lip wrote:O tym palmersie:
"Działanie przeciwrozstepowe ma polegać na natłuszczeniu ok jest. Szkoda że natłuszczenie okraszone PEG parabenami i jak dla mnie niedopuszczalnym Diazolidinyl Urea czyli pochodną formaldehydu. Nie polecam w ciąży."
http://www.srokao.pl/2012/07/analiza-kosmetyki-palmers.html
Przeczytaj komentarze ostatnie z września tego roku pod tym wpisem. Palmers zmienił skład i podobno już jest okej - przynajmniej jeśli chodzi o balsam przeciw rozstępom. -
Robotka1 wrote:oki to czekamy:) w sumie wolałabym wspisywać właśnie jak już będzie pewne:)
a swoją drogą ostatnio zaczęło mnie przerażać to że tak często lekarze mylą się co do płci i np rodzi się chłopczyk zamiast dziewczynki;)
pokój dla maluszka musi być mega neutralny;)Fasia, Justinka, Robotka1, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Przeczytaj komentarze ostatnie z września tego roku pod tym wpisem. Palmers zmienił skład i podobno już jest okej - przynajmniej jeśli chodzi o balsam przeciw rozstępom.
Masz racjęale znaczy, że trzeba przed kupnem sprawdzać skład bo piszą też, ze zdarzają się stare
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:00
-
fajny ten szal:) w sumie mogłabym sobie uszyć
z moimi zdolnościami manualnymi:D
choć ja mam w planie zakrywać pierś pieluszkąnie wiem czy będę się chciała w komin bawić tym bardziej że niebawem zrobi się ciepło i gorąco:) ale praktyczna rzecz na pewno:) tylko nie wiem czy nie traktowana już jako bajer:)
ojj Amy to rozumiem Twoje roztargnienie.
może akurat uda się coś kupić przed porodem i już na swoim sobie chrzcinki zrobicie. czego Ci życzę bo sama nie chciałabym mieć tego typu dylematu:)Amy lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Nam polożna w szkole rodzenia opowiadała historię która wydarzyła się w 2010r. Dziewczyna przyszła na porodowkę z 4usg z których wynikało, że urodzi dziewczynkę, po kilku godzinach urodził się chłopiec, no ok pomyłka na usg. Czekają na łożysko ale ono się nie rodzi, więc polożna wkłada rękę, żeby zobaczyć co się dzieje, a tam glówka. Więc miała mieć dziewczyna jedno dziecko, a urodziła bliźniaki chłopca i dziewczynkę.
aaaaa!!!! co za historia!!!:D nooo taka niespodzianka to aż dziw że nic nikt nie zauważyl:) wolałabym sama takiej uniknąć
-
sylvia007 wrote:Nam polożna w szkole rodzenia opowiadała historię która wydarzyła się w 2010r. Dziewczyna przyszła na porodowkę z 4usg z których wynikało, że urodzi dziewczynkę, po kilku godzinach urodził się chłopiec, no ok pomyłka na usg. Czekają na łożysko ale ono się nie rodzi, więc polożna wkłada rękę, żeby zobaczyć co się dzieje, a tam glówka. Więc miała mieć dziewczyna jedno dziecko, a urodziła bliźniaki chłopca i dziewczynkę.
Ja nie wiem jak ja to przeżyję??? Całą rękę??? Jezusie
Idę z psem na siku z wrażeniaRobotka1 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:aaaaa!!!! co za historia!!!
:D nooo taka niespodzianka to aż dziw że nic nikt nie zauważyl:) wolałabym sama takiej uniknąć
-
shimmer_lip wrote:I z tego wszystkiego najbardziej mnie przeraziło "położna wkłada rękę"
Ja nie wiem jak ja to przeżyję??? Całą rękę??? Jezusie
Idę z psem na siku z wrażeniaprzepraszam Shimmer, że Cię przeraziłam, to były tylko 2 palce
-
sylvia007 wrote:Nie no nie całą
przepraszam Shimmer, że Cię przeraziłam, to były tylko 2 palce
Boże drogi normalnie serce mi stanęło
Dzięki za sprostowanie bo ja jeszcze nie rodziłam i ogólnie to sobie wyobraziłam trochę tak jak na filmach gdzie weterynarz wkłada rękę po łokieć krowie
Ja to jednak mam już to ciążowe zgąbczenie mózgu
Amy, Fasia lubią tę wiadomość