X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurtke będe nosic rozpiętą gruby sweter szal i czapke nie zamierzam kupowac specialnie kurtek bo mam odzarupania to co mam a i tak więcej w domu jestem jak na Polu a na zakupy w auto i tyle ;)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:17

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie trochę łagodniejsze zimy Krysti - "trochę". A tu nie wiadomo czego się spodziewać, jak będzie taka jak zeszła to w porządku , ale jak będzie - 20 brrrrr to trzeba się jakoś lepiej ubrać. Ja ogólnie zmarzluch jestem :P.

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Zarzucam temat - kurtka zimowa. Jakieś typy?

No tu to mam poważny problem. Z uwagi na moje niestandardowe rozmiary :/ raczej nie uda mi się kupić odpowiedniej ciążówki. Raczej myślałam nad wykombinowaniem sobie samemu czegoś takiego:
    http://makemybellyfit.com/collections/frontpage/products/bellyfit-panel
    Bo kupiłam sobie w zeszłym roku świetną kurtkę a jedyna jaką znalazłam w odpowiednim dla mnie rozmiarze kurtka ciążowa kosztuje coś około 500 zł. Na 2-3 miesiące to raczej masakra
    Mam jeszcze nadzieję, że zima będzie łaskawa bo mam płaszcz o kroju takim w który się na pewno przez zimę jeszcze wcisnę (jest zapinany z boku a nie po środku i ma dużą zakładkę) najwyżej będę go związywać jakimś fajnym paseczkiem i pośmigam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:17

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije mleka duzo mleka cieplego jak trzy kubki dziennie nie wytrybie to nie ma dnia dla mnie :) wode pije tez i trzcsmak ma taki mmmmm ale ok pije wkladam do lodówki zimniejsza lepiej wchodzi :)wczoraj trzy lyki pepsi zimnej wzielam tak pragnelam moj mowi napij się jak potrzebujesz jak się dossalam wywalila bym cale sle mysle ograniczenie i tyle wzielam trzy grube az mi lepiej się zrobilo wow :)

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti dobry pomysł z niedopiętą kurtką, zresztą gdzie ja bede chodzić w zimie:) chyba tylko do kościoła i do auta głównie:)

myślałam tez żeby jakiś fajny ciucholand odwiedzić, ostatnio były super kurtki zimowe ale wydawało mi się że za wcześnie jeszcze:)

mam super nowy płaszczyk z tamtego roku ale lipa....pewnie się nie dopnę.... no zobaczymy:)

dziewczyny prze bardzo podoba mi się ta posciel do łóżeczka:D
    http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i4643492136.html

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    No ja w moją się nie zmieszczę na bank, w płaszcz jesienny dwurzędowy już się nie dopinam wieczorami. W Polsce bywają takie mrozy, że wolę móc zapiąć kurteczkę. W HappyMum są całkiem ładne z wypinaną wstawką ciążową. Po ciąży wstawkę wypinasz i masz normalną kurteczkę.

No własnie tez widziałam, całkiem pomysłowe .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez są fajne koce takie cieple :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    U Ciebie trochę łagodniejsze zimy Krysti - "trochę". A tu nie wiadomo czego się spodziewać, jak będzie taka jak zeszła to w porządku , ale jak będzie - 20 brrrrr to trzeba się jakoś lepiej ubrać. Ja ogólnie zmarzluch jestem :P.
    Tu tak zle nie ma ale sztormy kochana ze łeb urywa no i deszczu duzo potrafi lac tygodniem ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mleko z płatkami rano obowiązkowo:) a wiecie że ja całe życie śniadań w domu nie jadałam? dopiero w pracy koło 11-12 godziny;)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti dobry pomysł z niedopiętą kurtką, zresztą gdzie ja bede chodzić w zimie:) chyba tylko do kościoła i do auta głównie:)

myślałam tez żeby jakiś fajny ciucholand odwiedzić, ostatnio były super kurtki zimowe ale wydawało mi się że za wcześnie jeszcze:)

mam super nowy płaszczyk z tamtego roku ale lipa....pewnie się nie dopnę.... no zobaczymy:)

dziewczyny prze bardzo podoba mi się ta posciel do łóżeczka:D
    http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i4643492136.html
    Znam duzo babek co w ciazy w Polsce chodzily z rozpietymi kurtkami gruby sweter pod to top w spodnie by nie powiewalo po plecach szal gruby czapa i lazily fajnie sobie wygladaly :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że zima będzie mroźna ale krótka:) pamiętam z młodą w zimie chodziłam w polarze:) po prostu było mi gorąco:)
    podobno teraz będzie nam się temperatura ciała podnosiła więc jest szansa że zamienię się ze zmarzlucha w zimnoluba:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    u mleko z płatkami rano obowiązkowo:) a wiecie że ja całe życie śniadań w domu nie jadałam? dopiero w pracy koło 11-12 godziny;)
    Ja sniadań tez nie jadalam teraz jem o 5,30 rano dzien w dzień:) potem wstaje i jem znów .haha

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja sniadań tez nie jadalam teraz jem o 5,30 rano dzien w dzień:) potem wstaje i jem znów .haha
    haha no nie mów że Cię o tej godzinie głód budzi:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha no nie mów że Cię o tej godzinie głód budzi:D
    Ja i tak wstaje o tej dzien w dzień bo mojemu kanapki do pracy robie i ja mleko gotuje bo on tez rano mleko cacao lubi wypic ja mleko pije i jem chleb z dżemem no taki ten dzem dobry ze jem co dziennie :) no i witaminy biore o regularnej godz czyli 6 :)) dzien w dzien ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy się zegarki przestawia ?na czas zimowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wstać z tego wyrka bo się przykleje na caly Bozy dzień ;)a chce jeszcze zajsc do sklepu :)za dwie i pól godz moj juz w domku bedzie :)lubie z nim czas spedzać :) az lzej jak wczesniej w domu jest nie jestem sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:32

Robotka1 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja i tak wstaje o tej dzien w dzień bo mojemu kanapki do pracy robie i ja mleko gotuje bo on tez rano mleko cacao lubi wypic ja mleko pije i jem chleb z dżemem no taki ten dzem dobry ze jem co dziennie :) no i witaminy biore o regularnej godz czyli 6 :)) dzien w dzien ;)

E to ty dobra kobieta jesteś :) Ja mojemu nie robię śniadań do pracy a jak wychodzi to się przewracam na drugi bok. Czasem nawet nie wiem, że wyszedł. Ale ja sama chodzę do pracy a on wychodzi dużo wcześniej niż ja wstaję więc to może dlatego :)

Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój też jak wstaje to po 5 i ani mi się śni żeby wstawać:) w domu sobie coś wszamie na szybko bo on byle czego nie zje;) zdrowa dieta :)
    a w wojsku i tak jakieś śniadanie mają:)

ale lubię jak mamy np wolny weekend i sobie siadamy rano wszyscy przy stole albo na tarasie jak jest ciepło i wszystkie rzeczy wyciągamy do jedzenia na stół:) jest herbata w dzbanku:) jajka, paróweczki:)

no i lubię jak wracam z pracy zasiadam za stołem a mąż podaje obiad:D

Krysti, Eweliśka, Justinka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    E to ty dobra kobieta jesteś :) Ja mojemu nie robię śniadań do pracy a jak wychodzi to się przewracam na drugi bok. Czasem nawet nie wiem, że wyszedł. Ale ja sama chodzę do pracy a on wychodzi dużo wcześniej niż ja wstaję więc to może dlatego :)
    Wstaje wstaje i jeszcze w dzwiach buziaczek dzien w dzien zegnam go i macham ręką zyczę milej pracy :) to juz w tradycje się zmienilo raczej :)

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ