X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek porównując Twoje i moje zdjęcie to wyraźnie widać, że mój dzidziuś ma ciasno w moim brzuszku ;P

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na tym genetycznym tak zrobila zdjecia chyba z zazdrosci takie brzydkie widzialam fajniejsze ulozenie dziecka to nie robila ,zazdrosna widac byla ze my szczesliwi nieraz tak jest trafisz na jebniętą .Chyba za zycze sobie by mi inna pani robila usg bo moj mówi ze nawet za mocno uciskala mi brzuch co mu się nie spodobalo ,zmienie powiem ze chcem by mi ta pani pierwsza robila co pierwsze usg mi zrobila no taka babka sympatyczna nadaje się do tego usg . Jak nie prywatną klinike wybiore .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    o ja Krysti ale talencisko:D
    No takie cuda robi z piasku szook :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już też po wizycie :):):) mega szczęśliwa, dzidziol spał chyba bo nie chciał współpracować i musiałam bujać się żeby się profilem ustawił. Ale dało rade :) przezierność 1,6 crl ok 67 mm nie pamiętam dokładnie, prawdopodobnie dziewczynka bo jajek nie było widać, ale możliwe, że pępowina przykryła :P więc za 4 tyg się okaże. Jak to dziecko będzie takie spokojne po urodzeniu to będzie szok :P Wszystkie narządy oki i mam piękne zdjęcie z profilu. Wg usg 13t 4d czyli w sumie ciągle tak samo, te parę dni już nie będę zmieniać suwaczka. Gin się śmiała, że ja jak pierworódka, nic po mnie nie widać ;)

Eweliśka, KasiaKwiatek, Krysti, Robotka1, Amy, MartaAlvi, Justinka, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Robotka wiem ale fajnie,że ze wskazaniem dał nadzieję :D

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    wiem Robotka wiem ale fajnie,że ze wskazaniem dał nadzieję :D

aa ja sie boje że mi da nadzieje na usg nakupuję sukienek a potem okaże sie chłopak:P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka dałam większe już, teraz lepiej widać? :)
    Eweliśka ja kupiłam już troszkę ciuszków, ale wszystkie uniwersalne, lubię beże, kremy i błękity...no i żaby więc spoko, co się nie okaże będą dobre :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 14:16

Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluje chłopaczka :) znaczy się że mój lekarz już widział na osatniej wizycie płeć :D ale zawaliłam :D już bym 3 tygodnie miała świadomośc kto we mnie meiszka :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    No i ja już też po wizycie :):):) mega szczęśliwa, dzidziol spał chyba bo nie chciał współpracować i musiałam bujać się żeby się profilem ustawił. Ale dało rade :) przezierność 1,6 crl ok 67 mm nie pamiętam dokładnie, prawdopodobnie dziewczynka bo jajek nie było widać, ale możliwe, że pępowina przykryła :P więc za 4 tyg się okaże. Jak to dziecko będzie takie spokojne po urodzeniu to będzie szok :P Wszystkie narządy oki i mam piękne zdjęcie z profilu. Wg usg 13t 4d czyli w sumie ciągle tak samo, te parę dni już nie będę zmieniać suwaczka. Gin się śmiała, że ja jak pierworódka, nic po mnie nie widać ;)
    Super kochana :) moje tez takie spokojne bylo ze musialam ruszac brzuszkiem :) mówią ze jak matka spokojna to i dziecko :)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Robotka dałam większe już, teraz lepiej widać? :)
    Eweliśka ja kupiłam już troszkę ciuszków, ale wszystkie uniwersalne, lubię beże, kremy i błękity...no i żaby więc spoko, co się nie okaże będą dobre :D

najwyżej się powymieniamy na forum jak ktoś sie z nie wstrzeli z kolorkami:)

KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko buzią coś tam mlaskało, i ręce trzymało na głowie tak jakby jakieś kłopotki miało :P się uśmiałyśmy z gin. :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha gratuluję również dobrych wieści i najprawdopodobniej córy :D

Agucha lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też już na L4:( wczoraj zaczęło mnie rozkładać przyziębienie, więc stwierdziłam że lepiej wyleżeć w domu niż faszerować sie potem antybiotykiem. Z przeziębieniem chyba był fałszywy alarm bo chyba przechodzi za to głowa mi pęka:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim dziewczynom dobrych wiadomości z usg:)

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha gratulacje, uff odetchnęłyśmy obie,co ? :)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    W ogóle nie będziemy chrzcić dziecka. Co prawda będę musiała stoczyć nie małą batalię z teściową ale już jestem na to psychicznie nastawiona. Z brakiem ślubu kościelnego sobie poradziła to i z brakiem chrzcin sobie poradzi. Co nie znaczy, że nie zorganizujemy dla dziecka uroczystości na której "przedstawimy" je rodzinie.

ADK, u mnie prawdopodobnie tak samo, bo mój TŻ jest ateistą i stwierdził, że dziecko ma samo zdecydować i jeśli będzie chciało, to się je ochrzci. Ma samo podjąć decyzję. W sumie trochę się z tym zgadzam, kuzynka też dwie córy chrzciła przed samą Komunią i problemu nie było. A wielkiej fety to ja nie potrzebuję wcale. Tylko ciekawe co na to najbliższa rodzina...

U mnie już kreskę na brzuszku trochę widać, ale bladziochem nie jestem, więc się spodziewałam. A brodawki mi pociemniały niesamowicie. :P

Ja mam nadzieję, że na następnym usg, po 22.10 już się dowiem czy chłopak czy dziewuszka. Kuzynka miała taką sytuację, że całą ciążę usg wskazywało na chłopca a urodziła się dziewczynka. I bądź tu mądry. :P Ale to było 9 lat temu, więc może teraz sprzęt już trochę lepszy jest a i lekarze doświadczenie mają większe. :P

Gratuluję wszystkim dobrych wieści. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje na usg tez paluszka przy buźce trzymalo haha:) lece kobietki milego popoludnia zyczę :):**

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek tak szczerze to bylam prawie ze pewna, że wszystko jest ok :) ale wiadomo odetchnęłam :) i w ogóle fajnie popatrzeć co tam się dzieje w brzuszku :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodząc 2 lata temu była pewna, że nosi dziewczynke i była strasznie szczęśliwa, nakupowała sukieneczek itp. a tu przy porodzie chłopak :P a prowadzącym ciąże był ordynator! :P tak więc jak widać wszystko jest możliwe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czułam, że jest ok ale dzisiaj od rana o niczym innym nie mogłam myśleć i nerwy były, ledwo dałam radę dojechać samochodem do szpitala na badanie :)

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ