X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dziewczyny, czy wy też tak czasami macie, że was tak jakby zatyka w klatce piersiowej i ciężej się oddycha. Ja tak mam chwilami. Żebym jeszcze po przeziębieniu była, to bym pomyślała, że nie doleczyłam czy coś ale zdrowiutka jestem. Wyczytałam tu: http://babyonline.pl/10-dziwnych-dolegliwosci-w-ciazy,dolegliwosci-w-ciazy-artykul,5438,r1p1.html że to niby normalne, ale jestem ciekawa czy któraś z was też tak ma.

Ja miałam takie uczucie od samego początku. Nie potrafię nawet tego nazwać. Tak jakby na chwilę brakowało mi tchu, a później oddech wracał a z nim takie dziwne uczucie w klatce, jakby kołatanie serca ... Wszystko zniknęło odkąd zaczęłam łykać magnez. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale u mnie się sprawdziło, a trwało to tygodniami ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo wszystkie w sumie piszecie, że na usg wyszło, że dzidzia jest starsza niż jakbyście liczyły od OM. U mnie na początku wyszło, że ciąża młodsza o tydzień, później że dzień starsza, a na ostatnim usg gdzie sprawdzaliśmy NT wyszło, że zamiast 12t1d to jest 11t3d ... i jak słuchaliśmy serduszka dosłownie na kilka sekund to ono tak bardzo wolniutko biło ... jak oglądam filmiki na youtube to te serduszka tak szybciutko biją .. nie mierzyła nam lekarka szybkości bicia więc nie wiem czy było w normie .. no i teraz się martwię, że może coś jest nie tak, że dzidzia mała bo miała 5cm i że młodsza .. może źle się rozwija ? albo co :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja miałam takie uczucie od samego początku. Nie potrafię nawet tego nazwać. Tak jakby na chwilę brakowało mi tchu, a później oddech wracał a z nim takie dziwne uczucie w klatce, jakby kołatanie serca ... Wszystko zniknęło odkąd zaczęłam łykać magnez. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale u mnie się sprawdziło, a trwało to tygodniami ..
    Ja mam dokładnie tak jak piszesz.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz tak mialam jak by mi tlenu braklo ale wzielam glębsze oddechy i przeszlo cisnienie niskie spowalnia tętno i serduszko :) czesciej pomieszczenie wietrzyć trzeba ja okno otworzylam też .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej dzidzi serce szybko pikało i równomiernie ,Fasia u ciebie tez wszystko dobrze jest nic się nie martw .

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny, bo wszystkie w sumie piszecie, że na usg wyszło, że dzidzia jest starsza niż jakbyście liczyły od OM. U mnie na początku wyszło, że ciąża młodsza o tydzień, później że dzień starsza, a na ostatnim usg gdzie sprawdzaliśmy NT wyszło, że zamiast 12t1d to jest 11t3d ... i jak słuchaliśmy serduszka dosłownie na kilka sekund to ono tak bardzo wolniutko biło ... jak oglądam filmiki na youtube to te serduszka tak szybciutko biją .. nie mierzyła nam lekarka szybkości bicia więc nie wiem czy było w normie .. no i teraz się martwię, że może coś jest nie tak, że dzidzia mała bo miała 5cm i że młodsza .. może źle się rozwija ? albo co :(

Szybkość bicia serduszka powinna być uwzględniona podczas genetycznego badania USG (FHR). W pierwszym trymestrze ciąży powinno wynosić ok 150-170 uderzeń na minutę. FASIA, gdyby było coś nie tak na pewno dr by coś wspomniał i zalecił kolejne badania ;) nie przejmuj się

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja mam dokładnie tak jak piszesz.

Pytałaś może lekarza co to może być? Ja miałam spytać swoją ale tak jak napisałam - odkąd zaczęłam łykac asmag 2x2 wszystko przeszło, ani razu mi się od tamtej pory nie zdarzyło ..

Krysti to nie chodzi o brak tlenu i wietrzenie pokoju. To bardziej jak kołatanie serca, że aż Ci klatkę do środka wciska. Nie do opisania, przynajmniej mnie słów brakuje :) ale pokój trzeba wietrzyć żeby głowa nie bolała :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Szybkość bicia serduszka powinna być uwzględniona podczas genetycznego badania USG (FHR). W pierwszym trymestrze ciąży powinno wynosić ok 150-170 uderzeń na minutę. FASIA, gdyby było coś nie tak na pewno dr by coś wspomniał i zalecił kolejne badania ;) nie przejmuj się

No właśnie ona nie podała szybkości bicia serca :( troszkę mnie to zmartwiło ale chyba masz rację, że gdyby coś było nie tak to by powiedziała. Nie podeszłam do tego w ten sposób :)

Ja naprawdę do końca ciąży chyba zeświruję :P bez Was to już bym leżała na psychiatrii :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Pytałaś może lekarza co to może być? Ja miałam spytać swoją ale tak jak napisałam - odkąd zaczęłam łykac asmag 2x2 wszystko przeszło, ani razu mi się od tamtej pory nie zdarzyło ..

Krysti to nie chodzi o brak tlenu i wietrzenie pokoju. To bardziej jak kołatanie serca, że aż Ci klatkę do środka wciska. Nie do opisania, przynajmniej mnie słów brakuje :) ale pokój trzeba wietrzyć żeby głowa nie bolała :)
    A serce badalaś swoje ja palpitacje kiedys mialam straszne serce malo z klatki mi nie wyskoczylo po 15 min tak naskoczylo jak by się zatrzymalo i od tamtej pory mam problem z cisnieniem tętniczym naszczescie rok kuracji tabletkami i urelulowalo się .

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

To przez zwiększenie ilości krwi w naszym organizmie i zmiany hormonalne

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dziewczyny, czy wy też tak czasami macie, że was tak jakby zatyka w klatce piersiowej i ciężej się oddycha. Ja tak mam chwilami. Żebym jeszcze po przeziębieniu była, to bym pomyślała, że nie doleczyłam czy coś ale zdrowiutka jestem. Wyczytałam tu: http://babyonline.pl/10-dziwnych-dolegliwosci-w-ciazy,dolegliwosci-w-ciazy-artykul,5438,r1p1.html że to niby normalne, ale jestem ciekawa czy któraś z was też tak ma.

Ja mam czasami tak że mi aż tchu zabraknie przy mówieniu. No i pomaga mi takie mocne sapnięcie. Wiecie taki głęboki oddech biorę i szybko wydycham aż z takim sapnięciem i mi jakos lepiej na chwilę. Tylko mąż się ze mnie śmieje, że sapie jak stara baba :) cwaniaczek!

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti serca nigdy nie badałam ale też nigdy nie miałam z nim problemów. Także myślę, że to kwestia ciąży i zwiększonego przepływu krwi tak jak pisze SYLVIA także się nie martwię :) no i magnez pomógł :)

ADK też tak często robię i pomaga :) mnie dodatkowo zatykają zatoki, ogólnie oddycham tylko przez usta więc jak jem lub z kimś rozmawiam to się mega szybko męczę jakbym biegała :/ to jest strasznie denerwujące .. ale taki duuuży wdech pomaga :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja mam czasami tak że mi aż tchu zabraknie przy mówieniu. No i pomaga mi takie mocne sapnięcie. Wiecie taki głęboki oddech biorę i szybko wydycham aż z takim sapnięciem i mi jakos lepiej na chwilę. Tylko mąż się ze mnie śmieje, że sapie jak stara baba :) cwaniaczek!
    Taka faceci się śmieją haha :) ale jak by to ich spotkało to by inaczej patrzyli i panikowali ;) ja z moim o 3 w nocy pojechałam na emergency kiedyś bo go coś zakuo lekko zbadali serce wszystko okazało się ze ma nadwyręzony mięsień haha i przypomina sobie w szpitalu ze dźwignął w pracy się ,mowie następny raz uważaj bo po nocach do szpitala wozić cie nie bede:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:33

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:43

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A czy branie dodatkowo asmagu nie zaszkodzi jeśli w witaminach też jest magnez zawarty? Bo właśnie sprawdziłam że w moich jest go trochę, ale to chyba za mało bo też mam takie trzepotania serducha od jakiegoś czasu.
    Na następnej wizycie powiedz swojemu lekarzowi o tym coś ci doradzi ja miałam magnez pic ale moj powiedział ze mam nie pic bo jak biorę jedną tabletkę to nie 10 o i tyle taki mówi ze mam się nie faszerowac niczym wystarczy ze zdrowo jemy ooo:)u mnie w witaminkach magnezu jest 150 mg wystarczajaco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:49

mimka84 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle że kołatanie serca związane są z samą ciążą i zmianami hormonalnymi w jej przebiegu. Magnez na kolatania serca jak najbardziej pomaga. Też czasem mam takie uczucie nieprzyjemne kołatania serca, tzn wcześniej było bardziej uciążliwe, teraz też czasami mam ale jakby mniej. Muszę bardziej regularnie brać magnez bo do tej pory to jak mi się przypomniało. Trzeba jeszcze pamiętać, że kołatania mogą wynikać z nadczynności tarczycy ( a ta niestety lubi wariować w ciąży), więc warto sprawdzić tsh jak się ma takie dolegliwości, jak wynik ok to wiązałabym z ciązą.

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie z tarczycą moze byc słyszałam właśnie ze dziewczyny nigdy z tarczycą problemów nie miały a w ciazy dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:52

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A czy branie dodatkowo asmagu nie zaszkodzi jeśli w witaminach też jest magnez zawarty? Bo właśnie sprawdziłam że w moich jest go trochę, ale to chyba za mało bo też mam takie trzepotania serducha od jakiegoś czasu.

Myślę że nie jest tak łatwo przedawkować magnez, pogadaj oczywiście o tym ze swoim lekarzem, ale 2x 1 tabl. magnezu jeśli masz objawy kołatania serducha dodatkowo to nie jest duża dwaka naprawdę.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No faktycznie z tarczycą moze byc słyszałam właśnie ze dziewczyny nigdy z tarczycą problemów nie miały a w ciazy dopiero
    No właśnie...ja to w ogóle mam chyba małą obsesję na tym punkcie :P, już kiedyś tu się zaliłam. A konsekewncje niedoczynności albo nadczynności w ciązy potrafią być bardzo poważne.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    No właśnie...ja to w ogóle mam chyba małą obsesję na tym punkcie :P, już kiedyś tu się zaliłam. A konsekewncje niedoczynności albo nadczynności w ciązy potrafią być bardzo poważne.
    Ja wiem o tym tarczycą to nie żarty ja sie sporo naczytałam jak dziewczyny miały problemy ze az głowa mnie zaczęła bolec :/ patrzcie jaką kule sobie postawiłam na przedpokoju haha moj jak wlazł do domu to mu się spodobało :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/08861b3add73.jpg

KasiaKwiatek, martafr, Lali lubią tę wiadomość

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ