X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładnie :)

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:43

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A czy branie dodatkowo asmagu nie zaszkodzi jeśli w witaminach też jest magnez zawarty? Bo właśnie sprawdziłam że w moich jest go trochę, ale to chyba za mało bo też mam takie trzepotania serducha od jakiegoś czasu.

A ile masz tego magnezu ? Bo zazwyczaj jest go bardzo mało jakieś 20-30% dziennego zapotrzebowania. U kobiety w ciązy zapotrzebowanie na magnez bardzo wzrasta także wg mnie można spokojnie brać sobie asmag. Ja mam ten czysty bez wit.B6 bo jej mam dużo w moich witaminach. Poza tym jest tu kilka dziewczyn które też łykają :) zawsze możesz się skonsultować ze swoim lekarzem, ja zaczęłam brać na własną rękę. Na opakowaniu napisali 4x3 tabletki, a ja biorę 2x2

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Na następnej wizycie powiedz swojemu lekarzowi o tym coś ci doradzi ja miałam magnez pic ale moj powiedział ze mam nie pic bo jak biorę jedną tabletkę to nie 10 o i tyle taki mówi ze mam się nie faszerowac niczym wystarczy ze zdrowo jemy ooo:)u mnie w witaminkach magnezu jest 150 mg wystarczajaco :)

dzienne zapotrzebowania kobiety w ciąży wzrasta do 350-400mg na dobę, ja się wolę suplementować tym bardziej, że mi pomaga i na kołatanie serca, na bezsenność i na twardnienie i bóle brzucha

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:08

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Wow, śweitna, szkoda że u mnie nie ma miejsca na takie cudeńka.
    Ja powiem ci ze tez miejsca nie mam za bardzo :) na przyszły rok zmienimy na dom z ogrodem a to wynajmiemy komuś mieszkanie bo chcemy je kupic i czekamy na wycenę od Landlorda

• Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    50mg (13% dziennego zapotrzebowania)

No to malutko, wydaje mi się że jak weźmiesz np 2x1 tabletka to na pewno nie zaszkodzi. Ja jak pisałam biorę 2x2 tabletki. Zresztą sama zobaczysz czy pomaga. U mnie przeszło naprawdę po dwóch dniach brania. Najbardziej mi bezsenność dokuczała i bóle brzucha. ROBOTKA napisała, że w szpitalu bodajże jej zalecili asmag więc i ja spróbowałam :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No to malutko, wydaje mi się że jak weźmiesz np 2x1 tabletka to na pewno nie zaszkodzi. Ja jak pisałam biorę 2x2 tabletki. Zresztą sama zobaczysz czy pomaga. U mnie przeszło naprawdę po dwóch dniach brania. Najbardziej mi bezsenność dokuczała i bóle brzucha. ROBOTKA napisała, że w szpitalu bodajże jej zalecili asmag więc i ja spróbowałam :)
    No to chyba spróbuję, bo szczególnie wieczorem to trzepotanie jest denerwujące, jak się już położę i chcę zasnąć.

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

W ChPL Asmagu piszą, że do 12 tabl./ dobę . Tyle nie polecam ale 2x1 albo 2x2 to naprawdę nie dużo, więc spokojnie.

mimka84 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez a ciąża

Zalecana dobowa dawka to 300 i 350 mg (dla kobiety i mężczyzny), podczas gdy dla kobiet w ciąży i matek karmiących wynosi ona od 350 do 450 mg!
    Szczególnie kobiety ciężarne potrzebują większych ilości tego pierwiastka, przy czym najbardziej jest on potrzebny w trzecim trymestrze, kiedy o deficyt najłatwiej. Zalecana dobowa dawka to 300 i 350 mg (dla kobiety i mężczyzny), podczas gdy dla kobiet w ciąży i matek karmiących wynosi ona według różnych zaleceń od 350 do 450 mg! Zwiększone zapotrzebowanie wynika z potrzeb płodu, który akumuluje magnez w ilości 8 mg dziennie. Ilość ta zwiększa się jeszcze podczas karmienia, aby osiągnąć średnio aż 25 mg. Niedobory tego pierwiastka sprzyjają przedwczesnym porodom i rodzeniu się dzieci o zbyt małej masie ciała, mogą także niekorzystnie wpływać na dziecko już po jego urodzeniu.

Źródła magnezu

Istnieje szeroka gama produktów bogatych w magnez, co sprawia, że nietrudno jest wybrać spośród nich te, które lubimy. Ponadto, ułatwia to zaopatrzenie się w ten ważny pierwiastek w każdych warunkach, o każdej porze roku. Magnez można więc znaleźć w dużych ilościach chociażby w kaszy gryczanej, kukurydzy, fasoli, grochu, soi, kakao, gorzkiej czekoladzie, orzechach i migdałach. 100 gramów produktów zawiera średnio następujące ilości magnezu: kakao – 440 miligramów, słonecznik – 350 do 420, soja – 250, kasza gryczana – 220, fasola – 160, orzechy oraz migdały – do 130, groch – 120, warzywa świeże – do 30, pieczywo razowe – 20 do 80, pieczywo pszenne białe i natka pietruszki – 20 miligramów.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tabletki wystarczy 150 plus z jedzenia bo ja jem duzo warzyw i kaszy ryżu i fasole szparagową także starczy .no panik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od trzeciego zacznę pic magnez :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że poki nie masz takich objwów jak my to bez przesady. Kilogramy tabletek też nie są dobre, nie dajmy się zwariować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:17

Krysti, Angela89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy dopasowuje tabletki do siebie, jak wiesz że zapotrzebowanie jest pokrywane w jedzeniu to nie trzeba się suplementować. Moja dieta jest uboga, jakiś apetyt słaby więc wole łykać tabletki jeśli czuję, że coś jest nie tak a one pomagają :)

Ale się objadłam winogronami z ogródka od teścia :D mniam! do tego koktajl z banana i kefiru, a to zagryzłam batonem Mars :D :D

mimka84, martafr, Krysti lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Myślę, że poki nie masz takich objwów jak my to bez przesady. Kilogramy tabletek też nie są dobre, nie dajmy się zwariować .
    A firmy farmaceutyczne zarabiają kasę.No ktos musi ich wspomagać

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bób gotuje bo mam ochotę mm w Polskim sklepie kupiłam woreczek :) dobre ze ten polski jest sklep tu bo bym nie miała co jesc :)a Szkockie żarcie nie zbyt ciekawe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:59

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    OOOO niee bób - mąż nazywa mnie latem bobowym potworem - uwielbiam moge jeść co wieczór teraz już u nas nie ma świeżego :( ostatnio widziałam pół kg za 10 zł myślałam że ślepa jestem :) Smacznego :)
    Haha tu tez juz ostatnie przywieźli z Polski :/ ja to uwielbiam jak do BAbci jeździłam do BIeszczad w wakacje to zawsze bób był babcia pole z bobem miała niestety gdy babcia zmarła wójek zlikwidował i zasadził ziemniaki ;)kukurydzę gotowaną tez jem często tu w Szkocji jest cały czas :) wcinam po dwie kolby moj mówi ze ja jestem kukurydziara haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyłam sklep na alegro kod mi przyszedł aktywujący i sprzedam ciuchy te co mam a mam w dobrym stanie szkoda by leżały wiec je sprzedam a po ciązy kupie nowe i pasujące zapewne moda się zmieni :) i dupa przytyje napewno wiec doszłam do wniosku z moim ze sprzedam stare i kupie po urodzeniu nowe :) a ja o ciuchy dbam i naprawdę śliczne . Dobry pomysł mi mój zarzucił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:59

Krysti, Fasia, liloe lubią tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ