X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładnie :)

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:43

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A czy branie dodatkowo asmagu nie zaszkodzi jeśli w witaminach też jest magnez zawarty? Bo właśnie sprawdziłam że w moich jest go trochę, ale to chyba za mało bo też mam takie trzepotania serducha od jakiegoś czasu.

A ile masz tego magnezu ? Bo zazwyczaj jest go bardzo mało jakieś 20-30% dziennego zapotrzebowania. U kobiety w ciązy zapotrzebowanie na magnez bardzo wzrasta także wg mnie można spokojnie brać sobie asmag. Ja mam ten czysty bez wit.B6 bo jej mam dużo w moich witaminach. Poza tym jest tu kilka dziewczyn które też łykają :) zawsze możesz się skonsultować ze swoim lekarzem, ja zaczęłam brać na własną rękę. Na opakowaniu napisali 4x3 tabletki, a ja biorę 2x2

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Na następnej wizycie powiedz swojemu lekarzowi o tym coś ci doradzi ja miałam magnez pic ale moj powiedział ze mam nie pic bo jak biorę jedną tabletkę to nie 10 o i tyle taki mówi ze mam się nie faszerowac niczym wystarczy ze zdrowo jemy ooo:)u mnie w witaminkach magnezu jest 150 mg wystarczajaco :)

dzienne zapotrzebowania kobiety w ciąży wzrasta do 350-400mg na dobę, ja się wolę suplementować tym bardziej, że mi pomaga i na kołatanie serca, na bezsenność i na twardnienie i bóle brzucha

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:08

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Wow, śweitna, szkoda że u mnie nie ma miejsca na takie cudeńka.
    Ja powiem ci ze tez miejsca nie mam za bardzo :) na przyszły rok zmienimy na dom z ogrodem a to wynajmiemy komuś mieszkanie bo chcemy je kupic i czekamy na wycenę od Landlorda

• Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    50mg (13% dziennego zapotrzebowania)

No to malutko, wydaje mi się że jak weźmiesz np 2x1 tabletka to na pewno nie zaszkodzi. Ja jak pisałam biorę 2x2 tabletki. Zresztą sama zobaczysz czy pomaga. U mnie przeszło naprawdę po dwóch dniach brania. Najbardziej mi bezsenność dokuczała i bóle brzucha. ROBOTKA napisała, że w szpitalu bodajże jej zalecili asmag więc i ja spróbowałam :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No to malutko, wydaje mi się że jak weźmiesz np 2x1 tabletka to na pewno nie zaszkodzi. Ja jak pisałam biorę 2x2 tabletki. Zresztą sama zobaczysz czy pomaga. U mnie przeszło naprawdę po dwóch dniach brania. Najbardziej mi bezsenność dokuczała i bóle brzucha. ROBOTKA napisała, że w szpitalu bodajże jej zalecili asmag więc i ja spróbowałam :)
    No to chyba spróbuję, bo szczególnie wieczorem to trzepotanie jest denerwujące, jak się już położę i chcę zasnąć.

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

W ChPL Asmagu piszą, że do 12 tabl./ dobę . Tyle nie polecam ale 2x1 albo 2x2 to naprawdę nie dużo, więc spokojnie.

mimka84 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez a ciąża

Zalecana dobowa dawka to 300 i 350 mg (dla kobiety i mężczyzny), podczas gdy dla kobiet w ciąży i matek karmiących wynosi ona od 350 do 450 mg!
    Szczególnie kobiety ciężarne potrzebują większych ilości tego pierwiastka, przy czym najbardziej jest on potrzebny w trzecim trymestrze, kiedy o deficyt najłatwiej. Zalecana dobowa dawka to 300 i 350 mg (dla kobiety i mężczyzny), podczas gdy dla kobiet w ciąży i matek karmiących wynosi ona według różnych zaleceń od 350 do 450 mg! Zwiększone zapotrzebowanie wynika z potrzeb płodu, który akumuluje magnez w ilości 8 mg dziennie. Ilość ta zwiększa się jeszcze podczas karmienia, aby osiągnąć średnio aż 25 mg. Niedobory tego pierwiastka sprzyjają przedwczesnym porodom i rodzeniu się dzieci o zbyt małej masie ciała, mogą także niekorzystnie wpływać na dziecko już po jego urodzeniu.

Źródła magnezu

Istnieje szeroka gama produktów bogatych w magnez, co sprawia, że nietrudno jest wybrać spośród nich te, które lubimy. Ponadto, ułatwia to zaopatrzenie się w ten ważny pierwiastek w każdych warunkach, o każdej porze roku. Magnez można więc znaleźć w dużych ilościach chociażby w kaszy gryczanej, kukurydzy, fasoli, grochu, soi, kakao, gorzkiej czekoladzie, orzechach i migdałach. 100 gramów produktów zawiera średnio następujące ilości magnezu: kakao – 440 miligramów, słonecznik – 350 do 420, soja – 250, kasza gryczana – 220, fasola – 160, orzechy oraz migdały – do 130, groch – 120, warzywa świeże – do 30, pieczywo razowe – 20 do 80, pieczywo pszenne białe i natka pietruszki – 20 miligramów.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tabletki wystarczy 150 plus z jedzenia bo ja jem duzo warzyw i kaszy ryżu i fasole szparagową także starczy .no panik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od trzeciego zacznę pic magnez :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że poki nie masz takich objwów jak my to bez przesady. Kilogramy tabletek też nie są dobre, nie dajmy się zwariować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:17

Krysti, Angela89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy dopasowuje tabletki do siebie, jak wiesz że zapotrzebowanie jest pokrywane w jedzeniu to nie trzeba się suplementować. Moja dieta jest uboga, jakiś apetyt słaby więc wole łykać tabletki jeśli czuję, że coś jest nie tak a one pomagają :)

Ale się objadłam winogronami z ogródka od teścia :D mniam! do tego koktajl z banana i kefiru, a to zagryzłam batonem Mars :D :D

mimka84, martafr, Krysti lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Myślę, że poki nie masz takich objwów jak my to bez przesady. Kilogramy tabletek też nie są dobre, nie dajmy się zwariować .
    A firmy farmaceutyczne zarabiają kasę.No ktos musi ich wspomagać

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bób gotuje bo mam ochotę mm w Polskim sklepie kupiłam woreczek :) dobre ze ten polski jest sklep tu bo bym nie miała co jesc :)a Szkockie żarcie nie zbyt ciekawe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:59

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    OOOO niee bób - mąż nazywa mnie latem bobowym potworem - uwielbiam moge jeść co wieczór teraz już u nas nie ma świeżego :( ostatnio widziałam pół kg za 10 zł myślałam że ślepa jestem :) Smacznego :)
    Haha tu tez juz ostatnie przywieźli z Polski :/ ja to uwielbiam jak do BAbci jeździłam do BIeszczad w wakacje to zawsze bób był babcia pole z bobem miała niestety gdy babcia zmarła wójek zlikwidował i zasadził ziemniaki ;)kukurydzę gotowaną tez jem często tu w Szkocji jest cały czas :) wcinam po dwie kolby moj mówi ze ja jestem kukurydziara haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyłam sklep na alegro kod mi przyszedł aktywujący i sprzedam ciuchy te co mam a mam w dobrym stanie szkoda by leżały wiec je sprzedam a po ciązy kupie nowe i pasujące zapewne moda się zmieni :) i dupa przytyje napewno wiec doszłam do wniosku z moim ze sprzedam stare i kupie po urodzeniu nowe :) a ja o ciuchy dbam i naprawdę śliczne . Dobry pomysł mi mój zarzucił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:59

Krysti, Fasia, liloe lubią tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ