X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dobrze, że jeszcze nie wyszłam :) Boże drogi normalnie serce mi stanęło :) Dzięki za sprostowanie bo ja jeszcze nie rodziłam i ogólnie to sobie wyobraziłam trochę tak jak na filmach gdzie weterynarz wkłada rękę po łokieć krowie :) Ja to jednak mam już to ciążowe zgąbczenie mózgu :D

Podobno w ciąży mózg się kurczy ale wraca do pierwotnego rozmiaru 6 miesięcy po porodzie. Także spokojnie, wszystko kiedyś wróci do normy :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Nam polożna w szkole rodzenia opowiadała historię która wydarzyła się w 2010r. Dziewczyna przyszła na porodowkę z 4usg z których wynikało, że urodzi dziewczynkę, po kilku godzinach urodził się chłopiec, no ok pomyłka na usg. Czekają na łożysko ale ono się nie rodzi, więc polożna wkłada rękę, żeby zobaczyć co się dzieje, a tam glówka. Więc miała mieć dziewczyna jedno dziecko, a urodziła bliźniaki chłopca i dziewczynkę.

Nie wierzę! o jaaa, mega! Kurcze, wszystcy wróżyli mi bliźniaki, nawet gin powiedziała, że mam duży brzuszek jak byłam w 2 mc i sugerowała ciążę mnogą. Na USG widać było jedno Maleństwo. Oj żeby nie było niespodzianki :P

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mnie wczoraj naszło na czytanie o poradach i tam jedna dziewczyna pisała że lekarz włożył rękę i wyciągał łożysko bo nie mogła go urodzić, dosłownie skrobał ręką to łożysko i bolało niemiłosiernie, mąż się śmieje że mi internet odetnie jak będę tak wyszukiwała takie historie a to było ua ovu
    No to już rzeźnia. Straszne!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie rzeźnia tylko taka prawda:) myślicie że jak wam się zrobi rozwarcie na 10cm (no weźcie linijkę i sobie sprawdźcie) to niby co?:)
    tym bardziej że jak Sylvia opowiada, jedno dziecko już wyszło, więc jaki problem wsadzić rękę?:)
    życie kochane,życie....
    ja nie wiem czy mi ktoś wkładał rękę czy nie bo nie pamiętam ale wydaje mi się że aby przebić np pęcherz płodowy no to trochę tej ręki trzeba wsadzić:)

a co do wyciągania łożyska, no zdarza się że się całkiem nie odklei i aby nie kroić od razu pacjentki właśnie próbuje się je wyciągnąć ręką:)

ale nie martwcie się wszystko po porodzie powinno wrócić do normy jeśli ćwiczycie mięśnie kegla:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ślub na przyszły rok w Czerwcu :) Chrzciny będą w Szkocji tu Polski ksiądz jest :) rodzina tu przyleci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz się pogodzilam z tym rodzeniem juz mnie nic nie wystraszy jak ma boleć to będzie i tyle takie zycie tak nas Bóg stworzył :) są znieczulenia itp takze się wytrzyma .Mam siostry i kazda dobrze wspomina poród z czego się ciesze ze mam wsparcie w rodzinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się salatki ojadlam warzywnej najlepsza w świecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze mi brzuch rośnie bardziej jest juz okrągly taki wyraźisty i wysoko ,czuje ze pępek mi wyjdzie na wierzch chiciaz dalej jest wklęsniety, lini nie mam ciemnej mizliwe ze nie będe miala kto wie.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa z tym lozyskiem. Tez nie mogłam urodzić łożyska. Położna powiedziała, że powinno wyjść w ciągu 15 minut po dziecku. Mi przez 45 minut nie wychodziło i dostałam oxytocyne i dwie położne mi brzuch ugniataly ale nikt mnie nie skrobal. Wolano juz lekarza do cesarki ale nagle się ruszyło i łożysko urodziłam.

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dziwna sprawa z tym lozyskiem. Tez nie mogłam urodzić łożyska. Położna powiedziała, że powinno wyjść w ciągu 15 minut po dziecku. Mi przez 45 minut nie wychodziło i dostałam oxytocyne i dwie położne mi brzuch ugniataly ale nikt mnie nie skrobal. Wolano juz lekarza do cesarki ale nagle się ruszyło i łożysko urodziłam.
    No to super ze wyszlo ,nieraz tak jest ze jak dzidzia wyjdzie to łozysko zaraz wychodzi :) taka galareta wiem bo widzialam u starszej siostry jak rodzila lekarz trzymał .

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dlatego napisałam, że to rzeźnia. Mi się wydaje, że takich rzeczy to już się nie praktykuje

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś brzuch nie rośnie jeszcze, w ogóle coraz subtelniejsze te typowe dolegliwosci ciążowe . Mam nadzieje, że z dzidzią mimo to wszystko w porządku. A do wizyty jeszcze 2 tygodnie, jak ja wytrzymam :(?

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:17

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w łózku:) haha a co mi tam relaxx :)zaraz do mamci zadzwonie sobie pogadam ;) moja mama jak raz telefonu dziennie odemnie nie odbierze to by święto Bylooo:) haha

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI spokojnie:) mi też się wydaje że mój brzuch się zatrzymał:)
    a dolegliwości ciążowe mam nijakie w sumie:)
    u mnie nawet więcej niż dwa tygodnie ale dam radę:)
    ostatnio było dobrze to i kolejnym razem będzie:)

KRYSTI ja tez nie mam lini na brzuszku:)
    pępek schowany jeszcze choć już bardziej taki wyraźny:)

właśnie zjadłam kanapeczki z serem żółtym, szynką pomidorem i sałatą lodową:) a przegryzłam to winogronami jasnymi i ciemnymi:)

teraz woooodyyyyy :)

liloe, Krysti, Justinka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    A mnie jakoś brzuch nie rośnie jeszcze, w ogóle coraz subtelniejsze te typowe dolegliwosci ciążowe . Mam nadzieje, że z dzidzią mimo to wszystko w porządku. A do wizyty jeszcze 2 tygodnie, jak ja wytrzymam :(?
    Urośnie ci ze nie bedziesz wiedzieć sama kiedy ja w lustro nie patrzalam dlugo i na brzuch uwagi nie zwracalam ale wczoraj tak patrze o matko moj tez mówi ze mnie wypycha do przodu :)i się cieszy do pracy jedzie potrafi jeszcze przed pracą 20 smsów wyslac i na face time pogadać czy się dobrze czuje :) dziś mnie zaskoczył bo powiedzial ze wszystko co robi to dla mnie i dzidziuśia naszego aż się poplakalam ze szczescia ze on taki kochany facet no gory by mi przeniósl , :) ah jej

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Zarzucam temat - kurtka zimowa. Jakieś typy?
    No właśnie dzisiaj nad tym myślałam skąd by sobie tutaj sprawić jakiś zgrabny "namiocik" zimowy; bo w sumie to zimowe miesiące wypadną nam już z konkretnymi brzuchami ( no zakładając że m,oj zacznie rosnąć :/). Happy mum madość ładne płaszczyki/ kutreczki- coś by się wybrało. Ceny takie średnie jak na jedną zimę - to jest minus. Ale w sumie chcialabym jakoś wyglądać ...

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    BAMBI spokojnie:) mi też się wydaje że mój brzuch się zatrzymał:)
    a dolegliwości ciążowe mam nijakie w sumie:)
    u mnie nawet więcej niż dwa tygodnie ale dam radę:)
    ostatnio było dobrze to i kolejnym razem będzie:)

KRYSTI ja tez nie mam lini na brzuszku:)
    pępek schowany jeszcze choć już bardziej taki wyraźny:)

właśnie zjadłam kanapeczki z serem żółtym, szynką pomidorem i sałatą lodową:) a przegryzłam to winogronami jasnymi i ciemnymi:)

teraz woooodyyyyy :)
    No z tą lonią roznie choc powinna się pokazac moze nie bedziemy miec niektore babki nie mają :)Robocia na zdrówko ja salatka warzywna :) haha i woda tak się ojadlam oh .Mnie zaczyna ssać od czterech dni jak nie zjem dluzej to muszę cos zjesc szybko :D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, macie rację brzuchy nam urosną, a do kolejnych wizyt tez jakoś razem doczekamy :).

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnei linia się pojawiła ale teraz gdzieś zaginęła w akcji

Ostatnio czuje pleśń cokolwiek bym nie jadła. jakaś masakra. Teraz mi woda nie smakuje bo wyczuwam jakis posmak minerałów...boże czym mnei jeszcze zaskoczy ta ciąża ;)

martafr lubi tę wiadomość

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ