X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja się nie dziwie ze niektore z nas mają spadek formy psychicznej mnie tez lapie jakis dól normalnie :/
    Juz niedługo będziesz w euforii patrząc na Ignasia:)

Krysti lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniłam suwaczek :-) i dzięki temu uświadomiłam sobie, że to już tydzień odkąd moja Ninka jest na świecie!!!

Rudzia, maggie86, Bambi85, Ida, KasiaKwiatek, natt, Krysti, Angela89, Fasia, Eweliśka, Militta110816, iwonka1077, Jaga, lysinka, Ewelcia, Aguś86, Murraya, Justinka, Agusiek89, weronika86, Robotka1 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGGIE cudny, jak ogladam Wasze dzieciaczki juz chce miec swojego, z drugiej strony koncowka ciazy ( poza tym ze wiekszosc dnia leze) jest dla mnie laskawa, nic mi nie odkucza w zasadzie nie boli wiec moglabym tak jeszcze troche pochodzic...nie nadazysz za baba w ciazy. Motyw z drugiego zdjecia z laptopem i tata... wydaje mi sie bardzo prawdopodobny w wykonaniu mojego meza, ktory nawet do kibelka za przeproszeniem chodzi z laptopem

maggie86, iwonka1077 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi ja też jak patrzę na dzieciaczki nasze to chciałabym mieć Kacperka już po drugiej stronie brzuszka. Chciałabym tulić to nasze kochane,maleńkie cialko.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka aura dzisiaj. Bo mnie popier#/?!;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:36

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj tez glownie laptopa uzywa do pracy, rzadko ma czas na cos innego, alle mam nadzieje ze jak pojawi sie maly bedzie jakos ten czas dzielil. Ale tak mi sie skojarzylo po tej fotce. Wy jestescie w innej sytuacji bo Twoj bedzie musial na jakis czas wyjechac wiec korzysta na maxa, moj narazie nigdzie sie nie wybiera tzn mam nadzieje, bo czasem jego wyjazdy wychodza nagle z zaskoczenia.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Ninka sliczna jest <3

sylvia007 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno, do wtorku musze wytrzymać z wizytą :/ może nic niepokojącego się nie wydarzy

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magge synuś sliczny <3

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje, śliczna Nika :-D
    Maggie Twój chłopak normalnie wygląda jak spore niemowlę na tym pierwszym zdjęciu :-D

Amy nie wściekaj...każda ma dosyć, ciąży, pytań o termin, czy to już... Ehh no jeszcze chwilka...

Wera dom rewelacja. Bardzo ładnie wygląda, dużo miejsca. Kolejny fajny czas przed Wami :-D i super, że miasteczko bezpieczne

maggie86, sylvia007, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zdałam sobie sprawę, że jak nie urodzę do niedzieli to mi mąż łeb urwie... bo przez mnie i moje gadanie nie pójdzie na mecz Polska-Irlandia a syna jak nie ma tak nie ma. :D

Mikołajkuuuuu ratuj matkę, pliiiisssssssssss !

Anka1501, maggie86, Fasia, iwonka1077, lysinka, Aguś86, mf, Murraya, Agusiek89, weronika86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jak się czujesz?

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Bambi ja też jak patrzę na dzieciaczki nasze to chciałabym mieć Kacperka już po drugiej stronie brzuszka. Chciałabym tulić to nasze kochane,maleńkie cialko.
    no wiem Malinka wiem, tez z jednej strony juz nie moge sie doczekac, z reszta ja mam realne szanse do tygodnia ...zobaczymy po wizycie dzisiaj co ustale z doktorkiem. Ciebie tez pewnie lada dzien ruszy, z zaskoczenia

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no moj tez glownie laptopa uzywa do pracy, rzadko ma czas na cos innego, alle mam nadzieje ze jak pojawi sie maly bedzie jakos ten czas dzielil. Ale tak mi sie skojarzylo po tej fotce. Wy jestescie w innej sytuacji bo Twoj bedzie musial na jakis czas wyjechac wiec korzysta na maxa, moj narazie nigdzie sie nie wybiera tzn mam nadzieje, bo czasem jego wyjazdy wychodza nagle z zaskoczenia.
    zdziwić się można jaki człowiek przy dziecku robi się obrotny więc będzie ok, mój to by wszystko przy małym chciał robić jakby miał mleko w cyckach to by pewnie karmił ale to dlatego że nie będzie nas widywał za często przez najbliższe kilka miesięcy, co 2-3 tyg:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bo jest spory, to mały żarłok:) no i zdjęcie z bliska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:42

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:07

natt, maggie86, Angela89, Bambi85, Aguś86, KasiaKwiatek, mf, Murraya, Agusiek89, Krysti, weronika86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:07

maggie86, Bambi85 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybko zleci Maggie ten czas rozlaki , a potem juz bedziecie non stop razem w nowym domku. Mysle ze moj tez sie zaangazuje, patrzac jak mu teraz odbija i jakie ma plany. Tzn on marzy juz o takim etapie kilkulatka zeby mogl grac z nim w pilke i na rowerku uczyc jezdzic- bo ma pomysly co z takim dzieckiem mozna robic. Z noworodkiem to chyba w zyciu stycznosci nie mial, wiem ze sie obawia czy bedzie wiedzial co i jak robic, ale jestem pewna ze oszaleje na jego punkcie i szybko wszystkiego sie nauczy tzn nauczymy bo ja tez przeciez nie umiem :P, tylko teoretycznie sie orientuje, ale licze ze instynkt na mnie splynie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:44

maggie86, KasiaKwiatek, Fasia, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:51

maggie86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nasz też od pierwszych dni podnosi ostro główkę i też się zastanawiałam, czy to nie za wcześnie. Ale nie zabronię mu przecież :P

My po pierwszej wizycie u lekarza - okulisty. Niestety polska służba zdrowa ciągle rozczarowuje, musieliśmy czekać 2,5 godziny - najpierw rejestracja w mega kolejce, choć mieliśmy na skierowaniu termin i godzinę, później 3 razy kropienie oczek, później czekanie godzinę aż lekarka łaskawie zechce przyjść do gabinetu. Razem z nami kilka innych wcześniaków, aż się dziwiłam, że wszystkie takie spokojne, nie robiły alarmu przez tyle czasu.
    Badanie niestety nie obyło się bez krzyku, ale inaczej się nie da. Na szczęście wszystko w porządku, kolejna wizyta w maju.

Miło się zaskoczyłam, bo przed badaniem nie pozwolono karmić dziecka. W trakcie badania lekarka pokazała mi osobny, zaciemniony pokój i powiedziała, że od razu po badaniu mogę Małego nakarmić tam :)

No więc zaczął się u nas maraton lekarki - dziś okulista, w przyszłym tygodniu pediatra, w kolejnym też jakiś ale już nie pamiętam ze skierowań jaki :P I tak przez cały kwiecień i maj, a to pewnie nie koniec...

No niestety my się trochę nalatamy po lekarzach niż inne mamy. My już u pediatry byliśmy na 7 kwietnia idziemy się zaszczepić na gruźlice bo w szpitalu jej nie szczepili (brak odpowiedniej wagi) W poniedziałek idziemy na usg bioderek i tak w sumie do lipca ciągle jakiś lekarz. Po świętach muszę jeszcze neurologa prywatnie załatwić bo numerków nie ma do lipca a na tym mi najbardziej zależy aby to skontrolować jak najszybciej.

‹‹ 3872 3873 3874 3875 3876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ