X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no IWONKA co ja poradze, zawsze wszedzie ciagnie tego laptopa, mam nadzieje ze chociaz na porodowce nie bedzie nam towarzyszyl laptop :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:49

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety teraz to już tak będzie , że co chwilę ktoś będzie pytał. U mnie też już się zaczęło. Non stop ktoś dzwoni , pisze i pyta.
    Dziś nawet mąż mnie wkurzył bo wstawałam w nocy na siku a jak pewnie wiecie wcale to nie takie łatwe w środku nocy wyleźć z wyra jak się ma rozmiar foki no i przez moje sapanie nawet nie usłyszałam, że się obudził i słyszę za moimi plecami 'co się dzieje?!' Noszzzzz kuuuuuuurwa ! Wystraszyłam się tak, że o mało co w gacie się nie posikałam. :/

KasiaKwiatek, mf, Murraya, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Trudno, do wtorku musze wytrzymać z wizytą :/ może nic niepokojącego się nie wydarzy
    ojj szkoda mi Cie ze nie masz jak zorganizowac tej opieki dla synka i jeszcze mężą nie ma, ojjj zycie czasem denerwuje :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaalllee się złaziłam. Ten oddział na którym musiałam zanieść GBS to na jakiś końcu świata! Nawet nie wiedziałam, że nasz szpital ma taki wielki teren :/ potem jeszcze do pracy z L4, no wypompowana jestem ale przynajmniej po wysiłku fizycznym z psychą lepiej :)

Powoli się oswajam z cesarką, muszę jeszcze ogarnąć tylko karmienie. Jest możliwość przystawienia do piersi w ciągu 2h od porodu skoro będę musiała leżeć na płasko? Jakie macie mamusie z tym doświadczenie. Może będę mogła się jakoś położyć na boku żeby go przystawiać, oczywiście z pomocą kogoś bliskiego. Jeśl ktoś coś na ten temat wie to bardzo proszę o podzielenie się wiedzą, to mi bardzo pomoże z pogodzeniem się z sytuacją :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Niestety teraz to już tak będzie , że co chwilę ktoś będzie pytał. U mnie też już się zaczęło. Non stop ktoś dzwoni , pisze i pyta.
    Dziś nawet mąż mnie wkurzył bo wstawałam w nocy na siku a jak pewnie wiecie wcale to nie takie łatwe w środku nocy wyleźć z wyra jak się ma rozmiar foki no i przez moje sapanie nawet nie usłyszałam, że się obudził i słyszę za moimi plecami 'co się dzieje?!' Noszzzzz kuuuuuuurwa ! Wystraszyłam się tak, że o mało co w gacie się nie posikałam. :/

I jak byś się posikała to mąż by pewnie już torbę łapał i Cię na Ip wiózł bo pomyślał by że to wody :)

Fasia, mf lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Kasia bo jest spory, to mały żarłok:) no i zdjęcie z bliska
    a na zdjeciach z bliska dzieci się wieksze wydaja dopiero u nas na rekach widac róznice :)

maggie86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka może ma papier toaletowy na laptopie;)

No dobra póki pogoda ładna idziemy spacerkiem do mojej babci,zjemy obiadek, posiedzimy,pa.

Bambi85, iwonka1077, Eweliśka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Aaalllee się złaziłam. Ten oddział na którym musiałam zanieść GBS to na jakiś końcu świata! Nawet nie wiedziałam, że nasz szpital ma taki wielki teren :/ potem jeszcze do pracy z L4, no wypompowana jestem ale przynajmniej po wysiłku fizycznym z psychą lepiej :)

Powoli się oswajam z cesarką, muszę jeszcze ogarnąć tylko karmienie. Jest możliwość przystawienia do piersi w ciągu 2h od porodu skoro będę musiała leżeć na płasko? Jakie macie mamusie z tym doświadczenie. Może będę mogła się jakoś położyć na boku żeby go przystawiać, oczywiście z pomocą kogoś bliskiego. Jeśl ktoś coś na ten temat wie to bardzo proszę o podzielenie się wiedzą, to mi bardzo pomoże z pogodzeniem się z sytuacją :)

Jest taka pozycja do karmienia że kładziesz dziecko na siebie ( nie wiem jak się sprawdza) ale mówili o niej w SR i widziałam jak pani karmiła w ten sposób w szpitalu.

adk_1989 lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no IWONKA co ja poradze, zawsze wszedzie ciagnie tego laptopa, mam nadzieje ze chociaz na porodowce nie bedzie nam towarzyszyl laptop :p
    hehe :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    I jak byś się posikała to mąż by pewnie już torbę łapał i Cię na Ip wiózł bo pomyślał by że to wody :)

Dostałby kopa w zad. :D Jakimś cudem bym uniosła nogę i mu zasadziła. :D :D :D

Angela89, iwonka1077, KasiaKwiatek, weronika86, maggie86 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Natt u mnie to samo ale sie juz przyzywyczail do mojego stekania i nie reaguje :) się śmieję ze jak faktycznie zaczne rodzic to tez nie zareaguje i radz se babo sama :)

natt lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj nawet jak sie przekrecam w nocy z boku na bok pyta sie czy wszystko ok, mam nadzieje ze przy dziecku tez bedzie tak czujnnie spal i wstawal . Ale nawet mnie to nie denerwuje, zlewam. Tesciowa i mama tez codziennie dzwonia tak niby pogadac ;)... tez zlewam.
    Dobra ciotki, ide pod prysznic w koncu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:56

iwonka1077, natt, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK tak jak Angela pisze na lezaco wtedy się przystawia, ale ci powiem ze ja po cesarce tylko raz przystawilam mala nie chciala jesc bo taki maluch jeszcze opity wodami plodowymi i niekoniecznie bedzie chcial jesc jeszcze takze sie nie przejmuj na zapas :) bedzie dobrze :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    moj nawet jak sie przekrecam w nocy z boku na bok pyta sie czy wszystko ok, mam nadzieje ze przy dziecku tez bedzie tak czujnnie spal i wstawal . Ale nawet mnie to nie denerwuje, zlewam. Tesciowa i mama tez codziennie dzwonia tak niby pogadac ;)... tez zlewam.
    Dobra ciotki, ide pod prysznic w koncu.
    u mnie tesciowa dyplomatycznie tylko sie pyta czy dobrze sie czuje :)

Bambi85, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi u nas to samo, mój z laptopem nawet do kibla co mnie irytuje strasznie. Dobrze, że u nas każdy ma swój bo bym go udusila chyba :D

Bambi85, Krysti, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mimka się coś odzywała ? Czy wieczorkiem jej sms napisać ?

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej serduszka
    Widzę , że nie tylko ja mam wkurwa ostatnimi czasy na wszystko. Wczoraj byłam w Łodzi oddałam krewe i wymazy, 200 zł pękło. Wróciłam wieczorem oczywiście z przygodami bo autobus którym jechałam został zatrzymamy przez policyje i nie chcieli nas puścic dalej. Dobrze ze to kilka km od domu więc mąz przyjechał po mnie. W nocy wstałam raz siknąć i rano ledwo z wyra wyszła. Brzuch twardy jak kamien od rana , mała daje popalić , ledwie się człapie i modle się zebym wytrzymała do środy chociaż bo dzisiaj samochód oddaliśmy do mechanika.

Amy spoko luz normalne , że każdy pyta a nikt się nie zastanowi ze to jest wkurwiające. Mnie się pytają o to kiedy co i jak od jakiś 3 miechów bo wszyscy myśleli ze ja rodze na Boże Narodzenie.

Hwesta Ola gratuuuuuuuulace.

Wera super domek.

Justinesta gratki bo napewno jesteś już po i odpoczywasz.

Ania a nie możesz iść z synem na wizyte? Wiesz weż mu coś do zajęcia i na ktg moze z tobą iść a na wizycie to popros położną zeby na niego zerknęła. Przecież to też człowiek a jak nie ona to moze jakaś kobitka co będzie tam siedziała by na niego zerknęła. Szkoda wizyty , nie trwa ona przecież niewiadomo ile. Ja bym tak zrobiła.

mf, weronika86, maggie86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi 'tak niby pogadać...' :D hahaha skąd ja to znam. :D

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK tez mialam problem z ta cesarka, zeby sie przekonac, z reszta bylo to tym trudniejsze ze bylam przy paru takich operacjach ... ale teraz juz sie z tym oswoilam i jest jakos latwiej, chociaz dalej sie boje

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka chyba wczoraj sie odzwyala ale pewna nie jestem :)

Angela89 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 3873 3874 3875 3876 3877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ