X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:37

weronika86, Murraya, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a jak w pracy? Załatwiłaś już te formalności? Wyliczyły Ci do kiedy macierzyński?
    Super, że Fran tak ładnie się unormował ze spankiem :-) wypoczęta mama od razu optymistycznie patrzy na świat :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha według mojego założenia jeszcze 3 powinny urodzić do wtorku :-D obstawialam 20 kwietniobobasków a już mamy 17!!!

Ida, weronika86, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie chodzę jak zombie. Masakra jak ta ciążą się różni od pierwszej :( no nic... Trzeba to przetrwać. Ale jak by mój juz wrócił to bym pojechała przy takiej akcja i pewnie potem bym zgodziła się na przebicie pęcherza bo jestem wykończona a przy takim rozwarciu to by się długo nie zastanawiali.

Może mi się uda na chwilę usnac po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:05

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospij Anka bidulko... Współczuję strasznie ale rozumiem czemu się wstrzymujesz... To pewne, że jakbyś pojechała to kilka godzin i po porodzie, z takim rozwarciem albo oxy albo przebicie pęcherza i chwila... Ale rozumiem, że czekasz na męża i żeby mały był zaopiekowany...
    Zobacz jak to psychika matki działa...inna już dawno by urodziła, Ty siłą woli wstrzymujesz...
    DZIELNA JESTES!!!!!

weronika86, Aguś86, Ewelcia, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od rana mam te przepowiadajace....ania tak strasznie ci wpolczuje ja mecze sie z tymi silnymi miesiaczkowymi( chociaz sama nie wiem czy to skurcze?) i strasznie niemila jestem dla kazdeho i rozdraznic mnie latwo...i strasznie piecze mnie w szyjce..bynajmniej w miejscu w ktorym mysle ze ona jest :D
    ktoras z mam rodzacych naturalnie miala tak? normalnie piecze jakbym miala peknac w srodku..dziwne...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida niech Ci policzą dokładnie, dodadzą te wakacyjne 56 dni a resztę najwyżej zwolnienie lekarskie na Ciebie albo małego. Nie ma sensu wracać i stresować się co z małym zrobić. No i szkoła musiałaby kombinować godziny dla Ciebie. Na pewno się uda :-D

Ida lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaska chyba tez zaczne brac ten wiesiolek, moze cos ruszy sie szybciej zamiast mnie meczyc? zazwyczaj mam te przepowiadajace najwczesniej kolo 10/11 ranoa teraz mecza od 6 :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wiadomo jak ma się zacząć to się zacznie, a jak ma jeszcze poczekać to pewnie nie wskoramy wiele.
    Ale wiesiolek jak Robotka pisała, kwasy omega, wspomaga funkcjonowanie organizmu, herbatka też, ja jeszcze piję siemię lniane, a od przyszłego tygodnia zaczynam wcinać świeżego ananasa :-P żadna z tych rzeczy nie zaszkodzi a może jakoś tam pomóc. Generalnie wzmacniają organizm więc git. Moja pani z apteki poleciła mi jeszcze homeopatyczne granulki arniki, mam już rozpisane jak brać, przed i po porodzie, bo wspomagają też gojenie i szybsze dojście do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:23

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na najgorszą robotę byś wróciła :-P rady, zebrania, podsumowania, a daj spokój bleeeeh trzeba od tego odpocząć :-)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Weronika wiadomo jak ma się zacząć to się zacznie, a jak ma jeszcze poczekać to pewnie nie wskoramy wiele.
    Ale wiesiolek jak Robotka pisała, kwasy omega, wspomaga funkcjonowanie organizmu, herbatka też, ja jeszcze piję siemię lniane, a od przyszłego tygodnia zaczynam wcinać świeżego ananasa :-P żadna z tych rzeczy nie zaszkodzi a może jakoś tam pomóc. Generalnie wzmacniają organizm więc git. Moja pani z apteki poleciła mi jeszcze homeopatyczne granulki arniki, mam już rozpisane jak brać, przed i po porodzie, bo wspomagają też gojenie i szybsze dojście do siebie.
    ja te herbatke pilam i bralam wiesiolek do wspomagania owulacji i sluzu polodnego wiec znam te specyfiki..do owulacji duzo nie pomogly ale moje problemy byly za rozlorzyste aby poskutkowalo...sluzu bylo na bank wiecej...sprobuje, nie zaszkodzi na pewno. ooo i siemie lniane..i siemi i hebrbatka z lisci maja fitoestrogeny wiec moze cos sie ruszy..tylko nie wiem czy siemie plus herbatki to nie bedzie zbyt dzo tych estrogenow?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile my mamy pedagogow na naszym watku? sporo nie? chyba z 5 dziewczyn?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie, wlasnie pierwszy raz z ciekawosci weszlam na majowki..maja juz tam 2 dzieciaczki! jedno z 25marca i drugie z 26ego marca :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszkę nas jest :-D
    Myślisz Wera że za dużo? Nawet takie wprowadzane w formie naturalnej? Przez tydzień do 3 tygodni? Nie wiem kurde... Ale jak nie będę chlać tej herby 3 razy dziennie to chyba ok?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    No troszkę nas jest :-D
    Myślisz Wera że za dużo? Nawet takie wprowadzane w formie naturalnej? Przez tydzień do 3 tygodni? Nie wiem kurde... Ale jak nie będę chlać tej herby 3 razy dziennie to chyba ok?
    wiesz jak ja sobie wywolywalam owulacje i wzielam dong quaia z herbatke gdzie oba maja estrogeny to sie zblokowalam tak ze musialam luteina wywolywac okres...i calkiem sie pokielbasilo..zreszta moje wykresy i notatki sa do wgladu na ovu jeszcze..robilam codzienne notatki przez 3 lata, dzien w dzien...nie wiem jak to ma sie do porodu..tu calkiem o cos innego chodzi wiec nie jestem pewna...ja zostane przy siemieniu i oleju z wiesiolka...z drugiej strony siemie ma podobne dzialanie sluzowe jak wiesiolek...herbata z malin dziala rozluzniajaca na narzady rodne..dzialania maja inne tylko maja te fitoestrogeny...cholerka wie...moze herbatke i siemie tylko...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze ze nie wiem co wybrac bo wszytskie 3 wydaja mi sie za duzo...sluzowe dzialanie, lekko estrogenne ma siemie i olej z wiesiola...rozkurczowe ma malina...zrobie tak.. przez tydzien malina i wiesiolek...jesli nic sie nie ruszy to dopiero dodam siemie :D
    edit albo nie :D wezme siemie i maline :D bo siemie ma dodatkowo kupeeee witamin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:50

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek ;) my jeszcze w dwupaku ;) wczoraj bylam u przyjaciol ( na 4 pietrze bez windy:D) i bylo tak wesolo, tak sie usmialismy, ze wrocilam do domku z wysokim poziomem endorfin i bylo mi tak blogo, spokojnie, radosnie ;) ciesze sie ze jeszcze przed proodem moglam sie tak rozluznic ;) tego mi bylo trzeba ;)

Jako, ze zostalo kilka dni do porodu, zakomunikowalismy rodzicom i tesciom ze na swieta nie zjawimy sie u nikogo tylko w domu siedzimy. Tesciowa oficjalnie bez kamuflazu okazala radosc ze nie musi robic swiąt i ze sobie w koncu odpocznie, po czym dzis sie dowiedzialam ze szwagierka z mezem i dzieckiem oraz tesciowie chca przyjechac w pn wielkanocny do nas czyli 4 dni po terminie. Wyobrazacie sobie? Jestem zdeterminowana jak nigdy by do tego czasu urodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:52

haneczka, Aguś86 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Dzien doberek ;) my jeszcze w dwupaku ;) wczoraj bylam u przyjaciol ( na 4 pietrze bez windy:D) i bylo tak wesolo, tak sie usmialismy, ze wrocilam do domku z wysokim poziomem endorfin i bylo mi tak blogo, spokojnie, radosnie ;) ciesze sie ze jeszcze przed proodem moglam sie tak rozluznic ;) tego mi bylo trzeba ;)

Jako, ze zostalo kilka dni do porodu, zakomunikowalismy rodzicom i tesciom ze na swieta nie zjawimy sie u nikogo tylko w domu siedzimy. Tesciowa oficjalnie bez kamuflazu okazala radosc ze nie musi robic swiąt i ze sobie w koncu odpocznie, po czym dzis sie dowiedzialam ze szwagierka z mezem i dzieckiem oraz tesciowie chca przyjechac w pn wielkanocny do nas czyli 4 dni po terminie. Wyobrazacie sobie? Jestem zdeterminowana jak nigdy by do tego czasu urodzic :)
    no to najlpeij rodzic teraz, bo jak urodzisz w weekend w swieta to watpie czy odwiedziny takiej gromady ludzi beda dla was dobre...jedynie co to frustracja narosnie i mozesz byc niemila...ja juz zapowiedzialam ze przez pierwsze 2-3tyg w domu nikogo!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3889 3890 3891 3892 3893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ