SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:37

weronika86, Murraya, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a jak w pracy? Załatwiłaś już te formalności? Wyliczyły Ci do kiedy macierzyński?
    Super, że Fran tak ładnie się unormował ze spankiem :-) wypoczęta mama od razu optymistycznie patrzy na świat :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha według mojego założenia jeszcze 3 powinny urodzić do wtorku :-D obstawialam 20 kwietniobobasków a już mamy 17!!!

Ida, weronika86, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie chodzę jak zombie. Masakra jak ta ciążą się różni od pierwszej :( no nic... Trzeba to przetrwać. Ale jak by mój juz wrócił to bym pojechała przy takiej akcja i pewnie potem bym zgodziła się na przebicie pęcherza bo jestem wykończona a przy takim rozwarciu to by się długo nie zastanawiali.

Może mi się uda na chwilę usnac po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:05

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospij Anka bidulko... Współczuję strasznie ale rozumiem czemu się wstrzymujesz... To pewne, że jakbyś pojechała to kilka godzin i po porodzie, z takim rozwarciem albo oxy albo przebicie pęcherza i chwila... Ale rozumiem, że czekasz na męża i żeby mały był zaopiekowany...
    Zobacz jak to psychika matki działa...inna już dawno by urodziła, Ty siłą woli wstrzymujesz...
    DZIELNA JESTES!!!!!

weronika86, Aguś86, Ewelcia, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od rana mam te przepowiadajace....ania tak strasznie ci wpolczuje ja mecze sie z tymi silnymi miesiaczkowymi( chociaz sama nie wiem czy to skurcze?) i strasznie niemila jestem dla kazdeho i rozdraznic mnie latwo...i strasznie piecze mnie w szyjce..bynajmniej w miejscu w ktorym mysle ze ona jest :D
    ktoras z mam rodzacych naturalnie miala tak? normalnie piecze jakbym miala peknac w srodku..dziwne...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida niech Ci policzą dokładnie, dodadzą te wakacyjne 56 dni a resztę najwyżej zwolnienie lekarskie na Ciebie albo małego. Nie ma sensu wracać i stresować się co z małym zrobić. No i szkoła musiałaby kombinować godziny dla Ciebie. Na pewno się uda :-D

Ida lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaska chyba tez zaczne brac ten wiesiolek, moze cos ruszy sie szybciej zamiast mnie meczyc? zazwyczaj mam te przepowiadajace najwczesniej kolo 10/11 ranoa teraz mecza od 6 :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wiadomo jak ma się zacząć to się zacznie, a jak ma jeszcze poczekać to pewnie nie wskoramy wiele.
    Ale wiesiolek jak Robotka pisała, kwasy omega, wspomaga funkcjonowanie organizmu, herbatka też, ja jeszcze piję siemię lniane, a od przyszłego tygodnia zaczynam wcinać świeżego ananasa :-P żadna z tych rzeczy nie zaszkodzi a może jakoś tam pomóc. Generalnie wzmacniają organizm więc git. Moja pani z apteki poleciła mi jeszcze homeopatyczne granulki arniki, mam już rozpisane jak brać, przed i po porodzie, bo wspomagają też gojenie i szybsze dojście do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:23

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na najgorszą robotę byś wróciła :-P rady, zebrania, podsumowania, a daj spokój bleeeeh trzeba od tego odpocząć :-)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Weronika wiadomo jak ma się zacząć to się zacznie, a jak ma jeszcze poczekać to pewnie nie wskoramy wiele.
    Ale wiesiolek jak Robotka pisała, kwasy omega, wspomaga funkcjonowanie organizmu, herbatka też, ja jeszcze piję siemię lniane, a od przyszłego tygodnia zaczynam wcinać świeżego ananasa :-P żadna z tych rzeczy nie zaszkodzi a może jakoś tam pomóc. Generalnie wzmacniają organizm więc git. Moja pani z apteki poleciła mi jeszcze homeopatyczne granulki arniki, mam już rozpisane jak brać, przed i po porodzie, bo wspomagają też gojenie i szybsze dojście do siebie.
    ja te herbatke pilam i bralam wiesiolek do wspomagania owulacji i sluzu polodnego wiec znam te specyfiki..do owulacji duzo nie pomogly ale moje problemy byly za rozlorzyste aby poskutkowalo...sluzu bylo na bank wiecej...sprobuje, nie zaszkodzi na pewno. ooo i siemie lniane..i siemi i hebrbatka z lisci maja fitoestrogeny wiec moze cos sie ruszy..tylko nie wiem czy siemie plus herbatki to nie bedzie zbyt dzo tych estrogenow?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile my mamy pedagogow na naszym watku? sporo nie? chyba z 5 dziewczyn?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie, wlasnie pierwszy raz z ciekawosci weszlam na majowki..maja juz tam 2 dzieciaczki! jedno z 25marca i drugie z 26ego marca :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszkę nas jest :-D
    Myślisz Wera że za dużo? Nawet takie wprowadzane w formie naturalnej? Przez tydzień do 3 tygodni? Nie wiem kurde... Ale jak nie będę chlać tej herby 3 razy dziennie to chyba ok?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    No troszkę nas jest :-D
    Myślisz Wera że za dużo? Nawet takie wprowadzane w formie naturalnej? Przez tydzień do 3 tygodni? Nie wiem kurde... Ale jak nie będę chlać tej herby 3 razy dziennie to chyba ok?
    wiesz jak ja sobie wywolywalam owulacje i wzielam dong quaia z herbatke gdzie oba maja estrogeny to sie zblokowalam tak ze musialam luteina wywolywac okres...i calkiem sie pokielbasilo..zreszta moje wykresy i notatki sa do wgladu na ovu jeszcze..robilam codzienne notatki przez 3 lata, dzien w dzien...nie wiem jak to ma sie do porodu..tu calkiem o cos innego chodzi wiec nie jestem pewna...ja zostane przy siemieniu i oleju z wiesiolka...z drugiej strony siemie ma podobne dzialanie sluzowe jak wiesiolek...herbata z malin dziala rozluzniajaca na narzady rodne..dzialania maja inne tylko maja te fitoestrogeny...cholerka wie...moze herbatke i siemie tylko...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze ze nie wiem co wybrac bo wszytskie 3 wydaja mi sie za duzo...sluzowe dzialanie, lekko estrogenne ma siemie i olej z wiesiola...rozkurczowe ma malina...zrobie tak.. przez tydzien malina i wiesiolek...jesli nic sie nie ruszy to dopiero dodam siemie :D
    edit albo nie :D wezme siemie i maline :D bo siemie ma dodatkowo kupeeee witamin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:50

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek ;) my jeszcze w dwupaku ;) wczoraj bylam u przyjaciol ( na 4 pietrze bez windy:D) i bylo tak wesolo, tak sie usmialismy, ze wrocilam do domku z wysokim poziomem endorfin i bylo mi tak blogo, spokojnie, radosnie ;) ciesze sie ze jeszcze przed proodem moglam sie tak rozluznic ;) tego mi bylo trzeba ;)

Jako, ze zostalo kilka dni do porodu, zakomunikowalismy rodzicom i tesciom ze na swieta nie zjawimy sie u nikogo tylko w domu siedzimy. Tesciowa oficjalnie bez kamuflazu okazala radosc ze nie musi robic swiąt i ze sobie w koncu odpocznie, po czym dzis sie dowiedzialam ze szwagierka z mezem i dzieckiem oraz tesciowie chca przyjechac w pn wielkanocny do nas czyli 4 dni po terminie. Wyobrazacie sobie? Jestem zdeterminowana jak nigdy by do tego czasu urodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 09:52

haneczka, Aguś86 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Dzien doberek ;) my jeszcze w dwupaku ;) wczoraj bylam u przyjaciol ( na 4 pietrze bez windy:D) i bylo tak wesolo, tak sie usmialismy, ze wrocilam do domku z wysokim poziomem endorfin i bylo mi tak blogo, spokojnie, radosnie ;) ciesze sie ze jeszcze przed proodem moglam sie tak rozluznic ;) tego mi bylo trzeba ;)

Jako, ze zostalo kilka dni do porodu, zakomunikowalismy rodzicom i tesciom ze na swieta nie zjawimy sie u nikogo tylko w domu siedzimy. Tesciowa oficjalnie bez kamuflazu okazala radosc ze nie musi robic swiąt i ze sobie w koncu odpocznie, po czym dzis sie dowiedzialam ze szwagierka z mezem i dzieckiem oraz tesciowie chca przyjechac w pn wielkanocny do nas czyli 4 dni po terminie. Wyobrazacie sobie? Jestem zdeterminowana jak nigdy by do tego czasu urodzic :)
    no to najlpeij rodzic teraz, bo jak urodzisz w weekend w swieta to watpie czy odwiedziny takiej gromady ludzi beda dla was dobre...jedynie co to frustracja narosnie i mozesz byc niemila...ja juz zapowiedzialam ze przez pierwsze 2-3tyg w domu nikogo!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3889 3890 3891 3892 3893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ