X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja nie spis juz od 5 starego czasu. Koszmar jakiś bo usnelam dobrze po północy. Głową mnie cos boli. Za oknem mgła jak cholera.
    Kilka kciuki zaciśnięte.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kwietniowki :)
    Mimka trzymam kciuki!
    Hwesta cieszę się, że dziś wychodzicie. Nie ma jak w domku :)
    Ja też już nie mogę spać. Coś czuję, że przez kilka dni ta zmiana czasu nie będzie mi służyć póki się nie przyzwyczaje ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:53

Ida lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słońce świeci ptaszki pięknie śpiewają za oknem, a w nocy taki ptaszek śpiewał że wydawało się że gwiżdże a nie cwierka, aż się córcia obudziła i się mnie pyta co to za odgłosy hihi

weronika86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) napewno Was nie nadrobie mój Wojtus zrobił się strasznie absorbujacy :) a ja mam chyba to słynne baby blues cały czas mi się wydaje ze nie wiem co z nim robić ze mu krzywdę zrobić jeszcze mam chyba malo pokarmu i nie wiem czy mały się najada wczoraj dali mi mleko sztuczne żeby go podkarmic ale ja chce karmić piersią nie wie wiem czy mu to dawać jeszcze stresuje się tym CRP jutro ma badanie oby tylko spadło. Wyjsciowo miał poziom 28 dostał dwa antybiotyki wiec mam nadzieje ze będzie dobrze.

A może którąś z Was tez miała malo pokarmu i znacie jakieś sposoby?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D :-D :-D
    Zaciesz mam...bo się DONOSILIŚMY... 37 TYDZIEŃ SKOŃCZONY!!! Hurrrrra :-D :-D :-D

Hwesta super, teraz do domku i same radosne chwile, śliczne łóżeczko, ciuszki, wozeczek i spacerek :-)

Mimka tradycyjnie GO GO MATKA!!!

Lali obserwuj i jakby co ip, z jelitowką nie ma żartów pod koniec ciąży...

weronika86, Lali, Eweliśka, adk_1989, Anka1501, Justinka, Ida, Fasia, maggie86, Rudzia, mf, Aguś86, Amy_, lysinka, MartaAlvi, Robotka1, Gosha, Agusiek89, Krysti, mantissa, Nadzieja84, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 herbatki laktacyjne są, mi w aptece babka bardzo polecała homeopatyczny RICINUS COMMUNIS 5CH 2x dziennie po 5 granulek, ale sama jeszcze tego nie użyłam a w poprzednich ciążach pokarmu miałam dużo od 3 doby. A najważniejsze duuuużo pić, woda kolo Ciebie cały czas i jedz koniecznie! Zaraz nawał będzie więc poleci ciurkiem, spokojnie. A jak mały śpi znaczy źle nie jest, na początku nie potrzebują takie maluchy dużo jedzenia na prawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 08:59

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA CONNNGGTAAAATULEJSZYNNNN MATKA!
    miki ugotowany :D
    sorki,ze sie nie odzywalam ale mialam mnostwo roboty..chcialam zrobic jak najwiecej zeby sie te pieprzone skurcze ruszyly i dupa...pojawiaja sie mega mocne dopiero jak sie poloze :/ strasznie piecze mnie w szyjce..i to tyle z przedporodowych relacji :D czyli kupa wielka :D
    AMY JESZCZE NIE URODZILAS? hehehehehehehe zarcik, wiesz,ze cie kocham :D
    a faska gdzie? pewnie dalej ucieka przed gosciem z amy snu :D zgabczenie mamy juz wszystkie :D
    zostal ktos jeszcze niedonoszony?oprocz blizniaczej mamusi?
    mimka trzymaj sie mala, trzymamy kciukasy!
    hwesta super,ze do domciu..zawsze to domek :)
    wczoraj przelecialm tematy pobierznie..duzo byla o chrzcie...no wiecie-my nie chcrzcimy..choc nasz stanislaw byl jeszcze chcrzczony..mial ok 2 miesiecy jak dobrze pamietam...rodzice i babka mnie zmusili hihehee

KasiaKwiatek, Eweliśka, Amy_ lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa cos sie z belly dzieje, nie wyswietla mi suwaczkow tylko linki do nich? tez tak macie?
    dziewczyny z rozwarciami..sorki pytanie z typu bravo girl..heheh czujecie te rozwarcie jak chodzicie? kurwa jestem pewna ze czuje ze sie cos tam rozszerzylo :/

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ola89 herbatki laktacyjne są, mi w aptece babka bardzo polecała homeopatyczny RICINUS COMMUNIS 5CH 2x dziennie po 5 granulek, ale sama jeszcze tego nie użyłam a w poprzednich ciążach pokarmu miałam dużo od 3 doby. A najważniejsze duuuużo pić, woda kolo Ciebie cały czas i jedz koniecznie! Zaraz nawał będzie więc poleci ciurkiem, spokojnie. A jak mały śpi znaczy źle nie jest, na początku nie potrzebują takie maluchy dużo jedzenia na prawdę.
    kasak a na laktacje z tych domowych? bo ja nie mam dostepu do tych polskich..krysti pisala ze u siebie cos znalazla dla matek karmiacych ale w mojej dziurze sie nie spodziewam tego znalezc

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa znalazlam ze kminek pomaga w laktacji! stylumuje produkcje mleka, reguluje cukier we krwi, pomaga zrzucic wage po ciazy

mam artykul tylko po angielsku jak cosik

http://www.themothermagazine.co.uk/9-simple-ways-to-boost-your-breast-milk-supply/

edit: kasia i slynne siemie lniane tez :D
    ejjjjjjj wiecie ze scudlam w 5 dni o 0,6kg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 09:09

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera też mi się nie wyświetlają,coś belly daje ciała znowu...może za zmianą czasu nie nadążyli :-D

Mój K jest ateistą, ja słabo praktykującą chrześcijanką, chrzest to ukłon dla dziadków...nam korona nie spadnie, spokój w rodzinie będzie, chrzestni szczęśliwi :-) moje dziewczyny ochrzszczone i po komuniach więc lecimy po tradycji. Potem i tak sami zdecydują. Moja kochana trójeczka :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Wera ja nie stosowałam w sumie nic poza herbatkami i to kilka razy bo pamiętam, że one ohydne były :-P raz czy gwa wypiłam karmi... A tak to po prostu duuuużo piłam wody i leciało ze mnie...jak z dojarki. Wystarczy, że zapłakała to z obu cycków :-D wkładki szły w sporych ilościach.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Wera też mi się nie wyświetlają,coś belly daje ciała znowu...może za zmianą czasu nie nadążyli :-D

Mój K jest ateistą, ja słabo praktykującą chrześcijanką, chrzest to ukłon dla dziadków...nam korona nie spadnie, spokój w rodzinie będzie, chrzestni szczęśliwi :-) moje dziewczyny ochrzszczone i po komuniach więc lecimy po tradycji. Potem i tak sami zdecydują. Moja kochana trójeczka :-D
    pewnie,zawsze to tradycja..ja rowniez uleglam babci mojej..jej strasznie zalezalo a nie mialam serca odmowic...teraz jestesmy daaalleeeko i juz nie musimy :D tak jak kiedys pisalam, my stasiowi nie narzucamy nic...chce miec choinke na boze narodzenie to ma i tyle...to jego wybor...ale ani nie lazimy z nim do synagogi ani bron boze nie byl obrzezywany..serce by mi peklo :D zostawiam to dla niego..do wyboru..chociaz on strasnzie kopiuje ojca i widze ze pyta o sprawy religijne zeby mu sie przypodobac...se tez sposoba znalazl :/

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:59

weronika86, KasiaKwiatek, Lali, Justinka, Anka1501, iwonka1077, Aguś86, lysinka, Gosha, Agusiek89, Ewelcia, Krysti, mantissa, Nadzieja84, Angela89 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Wiesz co Wera ja nie stosowałam w sumie nic poza herbatkami i to kilka razy bo pamiętam, że one ohydne były :-P raz czy gwa wypiłam karmi... A tak to po prostu duuuużo piłam wody i leciało ze mnie...jak z dojarki. Wystarczy, że zapłakała to z obu cycków :-D wkładki szły w sporych ilościach.
    z tego co pamietam to tez u mnie to wystarczalo...ja nawet jak bez staniora schylalam sie to ciurkiem lecialo :D juz ze 2 godz po porodzie dostalam tekiego mleka..ale w ciagu 2 godzin wypilam chyba z 10l wody...no wychlalabym caly staw jakby dali :D strasznie chcialo mi sie pic!
    edit: tez sie teraz juz zaczelo..mleko nie leci ale strasznie duzo pije..kaska wiesz ze mi waga leci? tak chyba moze byc przed porodem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 09:18

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A ja muszę znów się pochwalić. Mój Fran jadł o 20, 23.30, 3 i o 8.30. Chyba wszystko powoli się normuje :) No i od 2 dni karmienia nie częściej niż co 2,5-3 godziny, choć co 2,5 rzadko. Między posiłkami śpi, aktywny jest tak może ze 2 godziny dziennie w sumie. Na razie mam Aniołka :)
    no cudownie :D
    mnie najbardziej przeraza czas od roczku do dwoch :D hehehe

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    z tego co pamietam to tez u mnie to wystarczalo...ja nawet jak bez staniora schylalam sie to ciurkiem lecialo :D juz ze 2 godz przed porodem dostalam tekiego mleka..ale w ciagu 2 godzin wypilam chyba z 10l wody...no wychlalabym caly staw jakby dali :D strasznie chcialo mi sie pic!
    edit: tez sie teraz juz zaczelo..mleko nie leci ale strasznie duzo pije..kaska wiesz ze mi waga leci? tak chyba moze byc przed porodem ?
    Podobno właśnie może tak być z tą wagą. U mnie nie leci ale ewidentnie się zatrzymała od 2 tygodni.
    Ja to z butlą wody w ręce cały czas po porodzie. Jak karmiłam to musiałam kolo siebie mieć bo inaczej susza :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida gratki aniołeczka :-D oj chciałabym żeby Miki tak spał, karmić mogę te parę razy spoko, ale te kilka godzin ciągłego snu i człowiek od razu żyje :-D

Ida lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dziecko bardzo mało pokarmu potrzebuje. Pij bardzo dużo i przystawiaj często do piersi a szybko laktacja ruszy :)

weronika86, Ola89, maggie86, Agusiek89, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 3912 3913 3914 3915 3916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ