X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Tzn myślę o jakiejś ewentualnej infekcji czy cos ;)
    A to nie znaju

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no ja tez unikam jak ognia przez to czop mi poszedl w tamta sobote to juz w ogole sie cykam :P

Ewlcia dziekuje za info :) jestem coraz bardziej przekonana do tego cewnika F. :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka infekcja dajcie sobie na luz :) Ewentualnie z prezerwatywą jak bardzo się boicie. Ja bym swojego teraz wytarmosiła ale gdzie? W szpitalu?

Dzisiaj np założyli dziewczynie cewnik przy rozwarciu na jeden palec. Pochodziła z nim do wieczora, jeszcze zdążyła kolację zjeść i zabrali ją na badanie... rozwarcie ponad 5 cm, pół godziny i po bólu :) Bez znieczulenia niestety bo nie zdążyła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 22:04

maggie86, Justinka, Amy_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia pisała że jej odszedł czop i po przytulała się z mężem a na drugi dzień przytulała już Ninkę:)

Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prezerwatywa? to już wolę wcale :P

Nie wiem ale jak nie ma czopa a rozwarcie 5cm to trzeba uważać. Musze się gina zapytać

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jaka infekcja dajcie sobie na luz :) Ewentualnie z prezerwatywą jak bardzo się boicie. Ja bym swojego teraz wytarmosiła ale gdzie? W szpitalu?
    ja mam już zapowiedziane że jak następnym razem mąż przyjedzie to nie ma że ciąża czy połóg czy co innego, przetrzepie mnie w każdą możliwą stronę tak że przez tydzień na du..ie nie usiądę, oby

Anka1501, Ewelcia, mantissa, KasiaKwiatek, MartaAlvi, weronika86, Fasia, CzaryMary, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka jak jestescie zdrowi to na co uważać, by porodu nie wywołać czasem??

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    ja mam już zapowiedziane że jak następnym razem mąż przyjedzie to nie ma że ciąża czy połóg czy co innego, przetrzepie mnie w każdą możliwą stronę tak że przez tydzień na du..ie nie usiądę, oby

Tez mi się to marzy :P

maggie86 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odszedł czop wczoraj... dziś rano się seksiliśmy i co nadal w dwupaku :P już nie wspomnę ile dziś się nachodziłam... więc reguły nie ma ;)

Amy_ lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Anka jak jestescie zdrowi to na co uważać, by porodu nie wywołać czasem??

Nie no chodzi mi o zakażenia jakieś bo czytałam ze nie wskazane w takiej sytuacji. Czop juz nie chroni przed infekcja a niestety są dość częste w ciąży

weronika86 lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy nie załapałam wirusa jelitowki od Poli :( mam okropne mdlosci, boli mnie brzuch, kreci mi sie w glowie :( dwojke zaliczylam trzy razy. Jak zaczne wymiotowac z tym wielkim brzuchem to sie pochlastam chyba :( Mala rusza sie delikatnie, chyba wyczuwa, ze cos jest nie tak. Jak mnie zlapie porzadnie to moge pic smecte??

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno czytałam lutówki i marcówki czego to one nie kombinowały by urodzić a te dzieciaczki sobie wyjdą kiedy będą chciały i mają gdzieś te gimnastyki.

Lali trzymaj się, Pola chyba szybko to przeszła to może i Ciebie szybko pusci, pij i nie odwodnij się,przefiltruj organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 22:24

Lali, Amy_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Lali przerypane !

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie a tobie kości tez strzelały :)

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali w czwartek dziewczyna na IP była z objawami jelitówki to zostawili w szpitalu. Uważaj na siebie, duużo pij.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży wszystko robiłam, żeby już urodzić i nic to nie dało. Dopiero 8 oxy ruszyła poród.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin jasno powiedział ze jak czop odpadnie to sex tylko w gumce lub wogole. Nie ma juz wiekszej bariery ochronnej dla maluszka, latwo o infekcje.

Ktoś pisał o rodzeniu łożyska... Ja pierdzuele pisałam wam moja historie? Przy pierwszym to jak Kacper wyszedł to tylko jakis napielam mięśnie (a nie jest to proste bo hak dzidzia wychodzi to skurcze mijają i organizm odpoczywa) i łożysko wyplusknelo. A teraz... Bita godzine. polozna mi cały czas masowala brzuch i nic :( w koncu przyszła gin i mi reke włożyła tak głęboko ze ja czułam w brzuchu prawie i wyciągnęła. Masakra... Człowiek po porodzie cieszy sie ze po wszystkim a tu takie atrakcje ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali elektrolity pij może.

maggie86, Lali, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Maggie a tobie kości tez strzelały :)
    mnie strzelają i bez ciąży, jak w nocy wstawałam na siku nawet przed ciążą to mąż się budził tak mi głośno "szczykało", nie zauważyłam by mocniej w ciąży więc to chyba u mnie zwykła starość

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha no właśnie tego zakażenia się obawiam.

A z lozyskiem miałam to samo w poprzedniej ciąży.

‹‹ 3910 3911 3912 3913 3914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ