X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam po co :P Poszłam na normalną wizytę, lekarka stwierdziła, że szyjka przepuszcza jeden palec i powiedziała, że może trochę wszystko przyspieszy, no i odkleiła ten biegun. W sumie bardzo nie bolało, także nie miałam jej tego za złe, myślałam, że rzeczywiście to sprowokuje jakieś skurcze bo od razu zaczął mnie boleć brzuch, ale po jakimś czasie przestał

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENa wysłałam zaproszenie do przyjaciółek na priv:) napisz mi swoje dane wsensie imię nazwisko to Cię znajdę:) procedura jest taka że najpierw muszę Cię dodać do swoich znajomych a potem do grupy naszej:) mam nadzieję że Ci to nie będzie przeszkadzało.
    dziś tego nie zrobię bo lecę do męża się przytulić ale jutro jak najbardziej:)

buziaki dla wszystkich i dobrej nocy:D

lena90, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena90 wrote:
    Też się zastanawiam po co :P Poszłam na normalną wizytę, lekarka stwierdziła, że szyjka przepuszcza jeden palec i powiedziała, że może trochę wszystko przyspieszy, no i odkleiła ten biegun. W sumie bardzo nie bolało, także nie miałam jej tego za złe, myślałam, że rzeczywiście to sprowokuje jakieś skurcze bo od razu zaczął mnie boleć brzuch, ale po jakimś czasie przestał
    O to juz wiem ze sie na to nie zgodze skoro to nic szczegolnego nie wnosi :P
    jezzcze popytam przed o skutecznosc wszystkich metod i co jest najlepsze i na cos sie zdecyduje. Ale pewnie na jednej metodzie sie nie skonczy :P okej ide moczyc doope :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kąpieli. Wydaje mi się, że o wiele łatwiej szło mi golenie nóg dwa dni temu, bo dziś mi brzuch bardzo przeszkadzał. Ale co kogo pytam czy męża czy mamy to nie są w stanie stwierdzić czy mam niżej brzuch :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś szacun za golenie nóg co dwa dni. :)
    Ja to raz na dwa tygodnie krzaki ogarniam. Jak mnie złapie szybko i intensywnie to będę mieć przesrane.

Aguś86, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Krysti to jest pod postacią kapsułek. W aptece do kupienia.
    Ja wiem ale tu jest w tabletkach i w płynie tez :D to w tabsach sobie kupic !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:12

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kup w kapsulkach do lykania ;-) olej do picia jeszcze jakies mdlosci spowoduje albo co ;-)
    A ile mg wskazane

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki kupie troszke drogi ale moj mowi ze tez sobie bedzie brał to :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbfc43363ee5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:18

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Aguś szacun za golenie nóg co dwa dni. :)
    Ja to raz na dwa tygodnie krzaki ogarniam. Jak mnie złapie szybko i intensywnie to będę mieć przesrane.
    No tak od dwóch tygodni bardziej się przykladam ;) Wcześniej golilam co 4-5 dni, ale wiem z doświadczenia, że po porodzie pewnie ze 2 tygodnie nie będę golić, wiec wolę teraz golić często, żeby na poród mieć gotowe :P Ale nie ukrywam, że coraz ciężej, a dziś to już wybitnie ciężko szło. Nie wiem czy następnym razem nie wykorzystam już męża :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiolka pomaga w szybszym skracaniu szyjki, ze akcja szybciej porodową postepuje,szyjka niby bardziej elastyczna i mozna ciecia uniknac .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic i bobra ogolić trza byc gotowym wrazie w :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam za te wszystkie specyfiki :P

Amy_, Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się gole cała co dwa dni.

Aguś86, Krysti lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja Was podziwiam za te wszystkie specyfiki :P
    hehehe ja tez :P ja mam seks na wyciagniecie reki i jakos tez nie szczegolnie korzystam :P nie mowiac juz o jakis wiesiolkach czy ananasach :P

Wariatki :P

Anka1501, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj lykam 2 kapsulki wiesiolka. Dowcipnie to jakos się nie mogę w ciąży przełamać ;) Lykalam też wiesiolka jak chciałam zajść w pierwszą ciążę, bo pomaga na śluz plodny i pamiętam, że wtedy faktycznie była widoczna poprawa ;)
    Idę spać kobietki! Spokojnej nocy :*

Krysti, iwonka1077 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A ile mg wskazane
    Ja mam ten http://www.doz.pl/apteka/p49679-Oeparol_Femina_kapsulki_60_szt

Idę się myć i oglądać jakiś film na tvn ;) poza tym może jak umyję zęby to już niczego dziś nie wchłonę :D

maggie86, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    hehehe ja tez :P ja mam seks na wyciagniecie reki i jakos tez nie szczegolnie korzystam :P nie mowiac juz o jakis wiesiolkach czy ananasach :P

Wariatki :P

A propo seksu... Jak mój wróci to będę mogła go dopaść?? z takim rozwarciem to chyba nie bardzo?

Ewelcia, maggie86, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a co Ci szkodzi

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja z wieczora :)

1. Krysti chyba dzisiaj napomknęłaś coś o peelingu do ciała? Polecam ze zwykłej kawy sypanej. Zalej wrzątkiem, poczekaj chwilę aż namięknie i opadną na dno fusy, odlej wodę, dodaj oliwy z oliwek albo jaką tam masz i odrobinę żelu pod prysznic. Szał ciał i ten zapach! To mój ulubiony domowy peeling :) Nie masuj tylko za bardzo brzucha i uprzedź faceta żeby nie właził do łazienki bo niestety wygląda się jakby w kupie umazanym :P Ale skóra rewelka po nim :)

2. Ustronianka witaj :)

3. Natt, Fasia, ADK, MartaAlwi - sesje cudo :* chyba nikogo nie pominęłam?

4. Amy - w szpitalu u mnie jest taka procedura że na dobę zakładają ten balonik i patrzą co się dzieje. Jeśli szyjka nie poszła to czekają kolejną i wtedy każą dużo spacerować, dopiero w 3 dobie podają Oxy. Ja bym chyba wybrała ten balonik bo nasłuchałam się jak dziewczyny po tej oxy mordę darły i te co rodziły już drugi czy trzeci raz to mówiły że naturalne skurcze od tych po oxy to pikuś. W każdym razie każda mówiła że po oxy to znieczulenie mus bo skurcze są wiadomo hard :P

5. A u nas dzisiaj cały dzien skurczowy :P Rano iste szaleństwo na ktg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcec2907cfff.jpg
    po południu już pelota od skurczy nie działała więc takie pikusie się pisały po 20-30, ale czuję że spina mnie dalej, a że przy weekendzie wiadomo lekarze dyżurujący mają wszystko w dupie to i skurcze olali :P Wpadła tylko położna na chwilę teraz i pyta "i jak? kurczymy się dalej?" Mówię że tak, ale wciąż znośnie... uśmiechnęła się i mówi... "budzić nas jak coś :)" to tyle z życia szpitalnego :)

6. Anka szybciej urodzisz :) Będzie mąż, będzie opieka nad małym... dawaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:58

Amy_, maggie86, Agusiek89, KasiaKwiatek, lysinka, Gosha, Krysti, mantissa, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Anka a co Ci szkodzi

Tzn myślę o jakiejś ewentualnej infekcji czy cos ;)

‹‹ 3909 3910 3911 3912 3913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ