Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam po co :P Poszłam na normalną wizytę, lekarka stwierdziła, że szyjka przepuszcza jeden palec i powiedziała, że może trochę wszystko przyspieszy, no i odkleiła ten biegun. W sumie bardzo nie bolało, także nie miałam jej tego za złe, myślałam, że rzeczywiście to sprowokuje jakieś skurcze bo od razu zaczął mnie boleć brzuch, ale po jakimś czasie przestał

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENa wysłałam zaproszenie do przyjaciółek na priv:) napisz mi swoje dane wsensie imię nazwisko to Cię znajdę:) procedura jest taka że najpierw muszę Cię dodać do swoich znajomych a potem do grupy naszej:) mam nadzieję że Ci to nie będzie przeszkadzało.
    dziś tego nie zrobię bo lecę do męża się przytulić ale jutro jak najbardziej:)

buziaki dla wszystkich i dobrej nocy:D

lena90, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena90 wrote:
    Też się zastanawiam po co :P Poszłam na normalną wizytę, lekarka stwierdziła, że szyjka przepuszcza jeden palec i powiedziała, że może trochę wszystko przyspieszy, no i odkleiła ten biegun. W sumie bardzo nie bolało, także nie miałam jej tego za złe, myślałam, że rzeczywiście to sprowokuje jakieś skurcze bo od razu zaczął mnie boleć brzuch, ale po jakimś czasie przestał
    O to juz wiem ze sie na to nie zgodze skoro to nic szczegolnego nie wnosi :P
    jezzcze popytam przed o skutecznosc wszystkich metod i co jest najlepsze i na cos sie zdecyduje. Ale pewnie na jednej metodzie sie nie skonczy :P okej ide moczyc doope :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kąpieli. Wydaje mi się, że o wiele łatwiej szło mi golenie nóg dwa dni temu, bo dziś mi brzuch bardzo przeszkadzał. Ale co kogo pytam czy męża czy mamy to nie są w stanie stwierdzić czy mam niżej brzuch :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś szacun za golenie nóg co dwa dni. :)
    Ja to raz na dwa tygodnie krzaki ogarniam. Jak mnie złapie szybko i intensywnie to będę mieć przesrane.

Aguś86, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Krysti to jest pod postacią kapsułek. W aptece do kupienia.
    Ja wiem ale tu jest w tabletkach i w płynie tez :D to w tabsach sobie kupic !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:12

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kup w kapsulkach do lykania ;-) olej do picia jeszcze jakies mdlosci spowoduje albo co ;-)
    A ile mg wskazane

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki kupie troszke drogi ale moj mowi ze tez sobie bedzie brał to :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbfc43363ee5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:18

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Aguś szacun za golenie nóg co dwa dni. :)
    Ja to raz na dwa tygodnie krzaki ogarniam. Jak mnie złapie szybko i intensywnie to będę mieć przesrane.
    No tak od dwóch tygodni bardziej się przykladam ;) Wcześniej golilam co 4-5 dni, ale wiem z doświadczenia, że po porodzie pewnie ze 2 tygodnie nie będę golić, wiec wolę teraz golić często, żeby na poród mieć gotowe :P Ale nie ukrywam, że coraz ciężej, a dziś to już wybitnie ciężko szło. Nie wiem czy następnym razem nie wykorzystam już męża :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiolka pomaga w szybszym skracaniu szyjki, ze akcja szybciej porodową postepuje,szyjka niby bardziej elastyczna i mozna ciecia uniknac .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic i bobra ogolić trza byc gotowym wrazie w :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam za te wszystkie specyfiki :P

Amy_, nick nieaktualny, mantissa lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się gole cała co dwa dni.

Aguś86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja Was podziwiam za te wszystkie specyfiki :P
    hehehe ja tez :P ja mam seks na wyciagniecie reki i jakos tez nie szczegolnie korzystam :P nie mowiac juz o jakis wiesiolkach czy ananasach :P

Wariatki :P

Anka1501, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj lykam 2 kapsulki wiesiolka. Dowcipnie to jakos się nie mogę w ciąży przełamać ;) Lykalam też wiesiolka jak chciałam zajść w pierwszą ciążę, bo pomaga na śluz plodny i pamiętam, że wtedy faktycznie była widoczna poprawa ;)
    Idę spać kobietki! Spokojnej nocy :*

nick nieaktualny, iwonka1077 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A ile mg wskazane
    Ja mam ten http://www.doz.pl/apteka/p49679-Oeparol_Femina_kapsulki_60_szt

Idę się myć i oglądać jakiś film na tvn ;) poza tym może jak umyję zęby to już niczego dziś nie wchłonę :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    hehehe ja tez :P ja mam seks na wyciagniecie reki i jakos tez nie szczegolnie korzystam :P nie mowiac juz o jakis wiesiolkach czy ananasach :P

Wariatki :P

A propo seksu... Jak mój wróci to będę mogła go dopaść?? z takim rozwarciem to chyba nie bardzo?

Ewelcia, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a co Ci szkodzi

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja z wieczora :)

1. Krysti chyba dzisiaj napomknęłaś coś o peelingu do ciała? Polecam ze zwykłej kawy sypanej. Zalej wrzątkiem, poczekaj chwilę aż namięknie i opadną na dno fusy, odlej wodę, dodaj oliwy z oliwek albo jaką tam masz i odrobinę żelu pod prysznic. Szał ciał i ten zapach! To mój ulubiony domowy peeling :) Nie masuj tylko za bardzo brzucha i uprzedź faceta żeby nie właził do łazienki bo niestety wygląda się jakby w kupie umazanym :P Ale skóra rewelka po nim :)

2. Ustronianka witaj :)

3. Natt, Fasia, ADK, MartaAlwi - sesje cudo :* chyba nikogo nie pominęłam?

4. Amy - w szpitalu u mnie jest taka procedura że na dobę zakładają ten balonik i patrzą co się dzieje. Jeśli szyjka nie poszła to czekają kolejną i wtedy każą dużo spacerować, dopiero w 3 dobie podają Oxy. Ja bym chyba wybrała ten balonik bo nasłuchałam się jak dziewczyny po tej oxy mordę darły i te co rodziły już drugi czy trzeci raz to mówiły że naturalne skurcze od tych po oxy to pikuś. W każdym razie każda mówiła że po oxy to znieczulenie mus bo skurcze są wiadomo hard :P

5. A u nas dzisiaj cały dzien skurczowy :P Rano iste szaleństwo na ktg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcec2907cfff.jpg
    po południu już pelota od skurczy nie działała więc takie pikusie się pisały po 20-30, ale czuję że spina mnie dalej, a że przy weekendzie wiadomo lekarze dyżurujący mają wszystko w dupie to i skurcze olali :P Wpadła tylko położna na chwilę teraz i pyta "i jak? kurczymy się dalej?" Mówię że tak, ale wciąż znośnie... uśmiechnęła się i mówi... "budzić nas jak coś :)" to tyle z życia szpitalnego :)

6. Anka szybciej urodzisz :) Będzie mąż, będzie opieka nad małym... dawaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:58

Amy_, nick nieaktualny, Agusiek89, nick nieaktualny, lysinka, Gosha, nick nieaktualny, mantissa, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Anka a co Ci szkodzi

Tzn myślę o jakiejś ewentualnej infekcji czy cos ;)

‹‹ ‹ 3909 3910 3911 3912 3913 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ