X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka gratulacje,
    Wercia na pewno wilga bo odgłosy na YT znalazłam :)
    Dobra zmykam miłej niedzieli kochane :)

weronika86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka gratulacje!!! :)

I KASIAK gratulacje donoszonej ciazy! :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja wam powiem, że gdybym jeszcze kiedykolwiek miała rodzić, to choćby nie wiem co na wywołanie już się nie zgodzę, hardcorowe porody nie są dla mnie ;-)
    Właśnie dlatego dlatego ja tym razem czekam do ostatniej chwili jak już wątpliwości mieć nie będę :-D
    Przy pierwszym pojechałam w sumie ok bo skurcze były co 9 minut, ale standardowo dostałam oxy, bolało jak skueczysyn ale po 4 godzinach młoda była. Przy drugim niby matka doświadczona a jak pojechałam ze skurczami co 7 minut i rozwarciem na 2cm to wzięły i po 3 godzinach siadły... Nie podawali mi oxy bo armagedon był na porodówce, sierpniowa burza i w sumie 14 porodów... Zostałam 2 dni na patologii i dopiero potem ruszyło...
    Teraz jak przyjadą skurczybyki włażę do wanny, biorę nospę i jak nie przejdzie to dopiero pojadę.
    A najlepiej by było jakby odeszły czop i wody wtedy wątpliwości by nie było :-D :-P

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia u Ciebie coś się rusza czy nadal cisza?

• liwi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    3 dni ma dopiero z piersi trochę leci jak nacisne mały zasypia przeważnie po karmieniu tylko często się budzi i znowu chce:)

Ola no to spokojnie, przystawiaj jak najczęściej. Ja miałam poranione sutki i strasznie mnie bolały i dawałam młodą dokarmić zeby chociaż te dwie godziny dać im odsapnąć. Pokarmu będzie więcej, spokojnie. Dużo wody pij.

Mimka gratuluje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 11:23

Ola89 lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimika gratulacje :)
    Nic Lecę do kościoła dziś niedziela palmowa :))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamusi;-)
    U mnie dzisiaj troszkę spojojniej, skurczy mniej...ale Amy nie pociesze cię bo ją takie skurcze z cholernym bólem mialam 4 dni a teraz dupa....
    .
    Donoszonym gratulacje i czekam z niecierpliwością na swoje donoszenie. Tak bym chciała żeby maluchy już nie musialy leżeć w inkubatorze...

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobry plan masz :-) Ja nawet w zeszycie ze szkoły rodzenia mam napisane, żeby właśnie nospę wziąć i do wanny :-) mój poród trwał 3 godziny od podpięcia oxy, ale to najbardziej bolesne 3 godziny w moim życiu, wolałabym trochę wolniej, żeby to wszystko przebiegło i spokojniej, bo czułam się jak w amoku przez taką szybką akcję, no i odbiło się to na Nince- złamany obojczyk i krwawienie dokomorowe I stopnia :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Mimka gratuluje synka:)

Hwesta gratki wyjścia ze szpitala z Alicją:)

Kasia Tobie gratulacje donoszenia pisklaczka:) Ja pojechałam po odejsciu wód i co też mi małpy dały oxy przy 6 cm rozwarcia,do tego czasu nie bolało a skurcze były i pisały się,po oxy był hardcore,nie chciało im się chyba do rana ze mną siedzieć czy co??

Klaudia miała piękny naturalny poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 11:29

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAK wlasnie cisza caly czas.. chociaz teraz zlapal mnie silny bol brzucha i zrobil sie twardy bardzo ale moze juz za dlugo leze w lozku.. zaraz wstaje.. termin mam na czwartek takze jeszcze wszystko sie moze zdarzyć :) mi pewnie odejda w nocy wofy i w ten sposob sie zscznie :P bo ogolnir nir mam jskid skurczy

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tą oxy to oni podpinają mam wrażenie jako standard...troszkę bez zastanowienia i seryjnie. Przynajmniej kiedyś tak było. Właśnie mam nadzieję, że trochę się to zmieniło dzięki Hweście, rodzę w tym samym szpitalu. Wiadomo idzie sprawniej i szybciej ale boli jak skur... Mam nadzieję, że rzeczywiście jest różnica, bo oba porody przeszłam z kroplowką i teraz zamierzam porównać czy mniej będzie bolało :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 11:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia i dobrze bo się nie męczysz... No to czekamy spokojnie :-D

Jeeeny przeczytałam swojego posta powyżej... Wychodzi, że ogólnie TO MAM NADZIEJĘ NADZIEJĘ hihihi

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam zupełnie bez oxy i znieczulenia za pierwszym razem i teraz w planie porodu, że zanim poradzą oxy to chcę spróbować naturalnie rozkręcić poród. Co do znieczulenia to zzo u nas brak, więc jakby co to piszę się na gaz ;)

Sylwia współczuję przeżyć i mam nadzieję, że z Ninką już wszystko dobrze.
    W wolnej chwili napisz jak działa cewnik foleya, bo wczoraj Amy pytala, a żadna z nas nie miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 11:45

KasiaKwiatek, Amy_ lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :) trzeba być pozytywnie nastawionym podobno to polowa sukcesu :) mój synek jest chyba najgłośniejszy na oddziale zabrali go na badania to go słychać wszędzie :D

KasiaKwiatek, liwi, Ida, Krysti, weronika86, Nadzieja84, maggie86 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta bys się pochwalila malą kruszynką ,zdiątko wstawila ksiezniczki malej <3 bo zesmy nie widzieli jeszcze twojej Alicji bylo by milo .Super ze wychodzicie :)

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie skurcze atakowaly wczoraj bol w pipie nie z tej ziemi nasilający az na plecy promieniowal :) cos zaczyna się dziac wiecej wydzieliny z pochwy :) nic czekam w nocy cisza byla jak spac poszlam takze luzik .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy z tymi suwaczkami waszych nie widze moj widze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:15

• lysinka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Kluska pisała, co u niej zdecydowali ?

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakwiatek gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka gratulacje synuśia <3 <3

‹‹ 3917 3918 3919 3920 3921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ