X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prorokowania terminu moja gin też przegięła i nie powiem strasznie mnie to teraz wkurza bo wg niej powinnam urodzić najpóźniej w zeszłym tygodniu... a co lepsze przy wystawianiu L4 taka była tego pewna że chciała dać do 26.03 ale poprosiłam aby chociaż do 30.04... i co i gó.no... jak byłam w czwartek dała do 10.04 a jak zapytałam czy do wtedy na pewno urodzę zapewniała że tak, no ciekawa jestem... bo ja już mniej jestem pewna... wg OM mam termin na 12.04, ale wiem że OWU miałam wcześniej to raz, a dwa wszystkie usg od początku pokazywały 5.04 jak nie wcześniej.. pozostaje czekać :) w końcu mamy 'barany' w brzuchach hehe więc uparcie tam siedzą :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Młoda Damo, ja właśnie dlatego stosuje tą dietę dla karmiacych, co by chociaż na początku uniknąć jakichś komplikacji. Wg mojej tabelki żółty ser jest zakazany.
    poki matka dobrze toleruje to nie powinno byc problemu..alergie pokarmowe sa bardzo rzadkie zaraz po soozyciu...raczej by brzusio bolal albo inne sensacje ale nie wysypka. wysypki mozna sie soodziewac po cytrusach, truskawkach... ser zolty? a wiesz dlaczego?

shimmer_lip lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ser wpierdzielam i u nas nic się nie dzieje, ale jem bo w szpitalu też dostawałam. I codziennie zupa mleczna. Więc myślałam, ze można.

weronika86, Aguś86, mantissa, shimmer_lip, sylvia007, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie IDA :) jakbys chciala tak napisać jak to wygląda u Ciebie ;]

Ja wrociwszy ze szpitala jadłam tak:
    jogurt z ziarnami + pol banana
    biszkopty
    chleb ciemny z serem ale to tylko dwa razy po jednej kromce
    jajecznica z dwóch jaj na masle +pomidor bez skórki raz jadłam
    płatki kukurydzane niby bez glutenu z mlekiem 1,5% dwa razy na sniadanie
    rosol z makaronem
    kluski
    mieso z kuraka z piekarnika
    jablko surowe potarte 2x
    sok jablkowy tymbark
    sok marchewkowy
    herbata malinowa raz
    dwa razy kawa zbozowa

Nawet nie piszcie,ze bardzo malo ostatnio jadlam bo sama nie wiem co moge ,ciezko mi cokolwiek robic ehh ;///

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:34

Ida lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Z tego co pamiętam zakrapiają 3 razy oczka, a później wkładają do oczka taki drucik, żeby dzidzia nie zamykała. Łzy mi same leciały jak nato patrzyłam :(
    Dokładnie , mała płakała a ja z nią. Za miesiąc kontrola i później za 3 i powtórka z rozrywki.

• liwi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zjadłaś to ja bym sobie tylko tego pomidora darowała a tak to wydaje mi się ze ok.

weronika86 lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MD może to uczulenie na krem , balsam coś do kapieli ??

A wygląda mi to na potówki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:46

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosujemy tylko linomag na cialko i kapiemy tak jak kazala polozna w emolium,bo ma sucha skore schodzi mu.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy czy gin bedzie miał racje .. ale nawet na wizyte mnie połozna nie zapisała tego 13 kwietnia bo doktor tak powiedział , ze jezeli dotrwam to mam przyjść o której mi się podoba bo jak mnie zapisze a nie przyjde to miejsce przepadnie ...

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak mnie dzis zajebiscie boli krzyz podbrzusze klucia sa od soboty te bole ale dzis to juz mocniejsze.. Tak mnie kluje od pepka w dol i ten okropny bol w krzyzu jakby mi ktos go lamal.. Chodzić juz nie moge bo tak ciągnie w dol i kluje.. Brzuch robi sie twardy ale ja nie mogę wyczuc skurczy bo on non stop jest twardy.. Nie wiem czy to juz normalne na koncowce nie wiem co sie dzieje.. Od 3 tyg były te bole ale co pare dni a teraz sa o wiele mocniejsze i ciagna sie od soboty... :-(

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:16

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Najgorzej jak ktoś nie zapyta, tylko po prostu zapuka do drzwi. Nie otwierać? Wygonić?

To już bezczelne trochę. W takim wypadku, wysłałabym męża do drzwi, a sama zamknęłabym się w pokoju i kazała powiedzieć, że śpimy, cokolwiek... I że to nie najlepszy moment na odwiedziny.

Albo bym wyszła dosłownie na chwilkę i znów się schowała np. pod pretekstem karmienia. Wiem, że to trudne. Sama mam nadzieję uniknąć takich konfrontacji, ale nie chciałabym robić czegokolwiek wbrew sobie, bo taka frustracja narasta, a stres nie sprzyja niczemu, ani opiece nad dzieckiem, ani karmieniu

Eh, dlaczego ludzie nie mogą mieć wyczucia tak po prostu?

• ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dobrych wieści to krew okey , GBS ujemny , jedynie bakterie w moczu i musze znowu coś na M wypić ;p nie pamiętam nazwy

adk_1989, Aguś86, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to byla akcja ja pitole straz ja z psem na rękach spierdzielalam w dymie na korytarzu szook buzie musialam zakryc kurtką

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Haneczka, łatwo się mówi być asertywnym, ale ciężko najbliższej rodzinie powiedzieć żeby nie przyjeżdżali, kiedy nasze stosunki sa bardzo dobre a oni sami też bardzo czekali na wnuka. Staram się zrozumieć także drugą stronę.
    Co innego gdybym miała wredną teściową czy złe stosunki z rodzicami. A tak jest mi przykro że musialabym pozbawiać ich pierwszego kontaktu z wnukiem.

Ja nie mówię o pozbawianiu kontaktu z wnukiem :), tylko o ograniczeniu np. czasu odwiedzin, dnia odwiedzin. I nie będę miała problemu, by powiedzieć to najbliższym, bo nie mam złych zamiarów. I uważam, że powinni uszanować to, że np. ja czuję się nie na siłach, albo dziecko nie jest gotowe na takie eskapady.

A pisząc o frustracjach odnoszę się do wypowiedzi dziewczyn, które są zestresowane potencjalnym narzucaniem się przez innych lub opowiadają faktyczne sytuacje jakie miały miejsce i swoje negatywne emocje. Też się tego boję i dlatego z góry zakładam, że wolę być asertywna niż później się frustrować.

A z bliskimi to tak jest, że trudno im powiedzieć w twarz co się myśli, żeby ich nie urazić. Obcemu to bym się nawet nie zastanawiała, żeby odmówić. Ale bliskie osoby czasem dla własnej korzyści wykorzystują ten fakt i nie można dać sobie wejść na głowę. Moja teściowa już się jara wnuczkiem, że go wycałuje. Już się do szpitala wybierała. Ale powiedziałam delikatnie, że w szpitalu nie chcę odwiedzin, bo nie będę na siłach przyjmować gości, że jak wrócimy do domu to damy znać, kiedy będziemy gotowi na krótkie odwiedziny z naciskiem na krótkie. :) A ten tekst o wycałowaniu obróciłam w żart, że biedne dziecko będzie miało traumę, jak te wszystkie w filmach nad którymi się ciotki ślinią i tarmoszą :P I akurat dotarło do teściowej co miałam na myśli. A ona jest jajcara, więc się nie pogniewała.

Tak czy siak powodzenia w byciu w zgodzie z własnym sumieniem :) Ja po fakcie powiem, czy mi się udało i ile było ofiar. :P

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:16

haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Z tego co pamiętam zakrapiają 3 razy oczka, a później wkładają do oczka taki drucik, żeby dzidzia nie zamykała. Łzy mi same leciały jak nato patrzyłam :(

O matko. Muszę się przygotować psychicznie. :) Wysłałabym chłopa, ale wtedy już chyba w pracy będzie. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti masakra z tym pożarem :/ Dobrze, że dzięki Waszej czujności udało się go ugasić.
    Młoda Damo wg mnie dieta ok. Ja właśnie w pierwsze dni jadłam rosół (tyle że kurczaka wrzucam bez skóry, bo nie lubię tłuszczu :P) i bułki z żółtym i białym serem i było ok. Z tego to ewentualnie pomidor może uczulic choć i tak mało prawdopodobne. Może to jednak potowki?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tuż to, ja z karmieniem też mam zamiar się zamykać. Nie będę się wkurzać na to, jak siostra, czy mama wejdą, ale żadne chłopy. Zwróć uwagę, bo szkoda życia na nerwy. :)

I zuch mąż :) Zawsze lepiej jak to on podpada mamusi, a nie my teściowej :D

Ida lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti :(( Dobrze, że szybko zareagowaliście. Współczuję takiego stresu

‹‹ 3941 3942 3943 3944 3945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ