X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Projector kupilam Ignaśiowi żabke :) <3 na poleczke dam kolo lozeczka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb25a99cc835.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ef3d2e1d165.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a47f69c85219.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a3d7291256f.jpg
    W lazience robilam foty ale zrobie jeszcze w nocy w pokoju :) na suficie gwiazdki i księzyce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:45

weronika86, maggie86, haneczka, mantissa, Lwica, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam nad tym, jak będę musiała karmić w plenerze, albo w miejscu publicznym, jak to zrobię? Nie mam pomysłu. Niby można zasłonić się chustą, ale najpierw trzeba wyciągnąć cycka...
    Pieluszke zarzucisz na dziecko i luz ,ja tak bede robic nie bede chusty kupowac specialnie do karmienia na co pieluszka idealna znam duzo dziewczun co tak robiły :)koszulki na ramiàczkach i koszule odpinaną i tak bede chodzic by bylo latwo cyca wystawic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:50

weronika86, maggie86, maggie86, Gosha, Ida, Robotka1, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti super projektor, tez o czyms takim myslalam ale to na pozniej, kolo 6 miesiecy dooiero...
    a o chuscie do karmienia tez myslalam..ja tam sie nie wstydze :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:38

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    krysti super projektor, tez o czyms takim myslalam ale to na pozniej, kolo 6 miesiecy dooiero...
    a o chuscie do karmienia tez myslalam..ja tam sie nie wstydze :-)
    Fajny ja go bede puszczac jak Ignas wiekszy bedzie narazie nic nie bede mu niczym glowy zawracac nawet karuzeli do lozeczka nie kupuje .Ja tam tez się nie wstydze cyca wystawic ale wiesz jak to jest :)zawsze do centrum handlowego o do kibelka tam gdzie dzieci soę przebiera mozna nakarmic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Krysti - a jak sytuacja z pożarem?? dym też już wywietrzony??

Weronika, jakbym miała normalny rozmiar biustu, to może bym się nie wstydziła, ale mój mikro jakoś mnie dołuje...
    Jeszcze czuc spalenizne uhhh na korytarzu smrud jest:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi cisnienie skoczylo zobacze jak bedzie się utrzymywac to na Ip jade pogoda się zmienia jak w kalejdoskopie :/ juz chmury są i chujowo się czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 19:18

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy się namęczy biedna :|

A ze mnie się leje jak z wiadra, coraz mniej mlecznie, coraz bardziej przezroczyście, ale to chyba nie wody :) A z resztą mogłyby chlusnąć raz a porządnie.:P

Mąż skręca szafę na przedpokoju,doczekałam się:) Już nic miłego mnie więcej nie czeka, można rodzić :) No chyba, że słodkości na święta. Po porodzie zakazane.

A pytałyście się co na święta robimy. My z mężem jesteśmy na śniadanie zaproszeni do siostry i do teściów, więc nic szykować nie muszę, tym bardziej, że mam L4 :P Ale w środę będę z teściową piekła babeczki z kremem. Coś wspaniałego. Krucha babeczka na dnie, w środku przesłodki krem mleczno-maślany i na wierzchu przykryte cienką warstwą ciasta i tak pieczone. Uwielbiam je :) Będę lepić, chociaż ledwo palce zginam. ;)

natt lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:38

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie, nic sie nie zapowiada żebym rodziła, Lilka waży....3700g! Ale główka średniej wielkości wiec to jakieś pocieszenie;) kość udowa długa;) mam piękne zdj twarzy ;) taka moja kluseczka cała na tatę;)

natt, Justinka, weronika86, sylvia007, Robotka1, haneczka, Fasia, Krysti, lysinka, Murraya, Militta110816, MartaAlvi, mantissa, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:39

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Krysti - a jak sytuacja z pożarem?? dym też już wywietrzony??

Weronika, jakbym miała normalny rozmiar biustu, to może bym się nie wstydziła, ale mój mikro jakoś mnie dołuje...
    ja zawsze mialam kompleksy..chyba malo kobiet lubi swoj biust...mi sie whdaje ze moje wisza i wolalabym mniejsze ale maz mnie skutecznie wyleczyl :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ny wrzucisz fociaka?
    kurka amy wspolczune kochanie! urodzilanym za ciebie gdybym mogla :( oj biedulka....
    mf u mnie tez z nastrojami ciezko..od placzu po smiech...widac ze porod bliiisko! ja mam 9 dni do terminu...stasia urodzilam 5 dni po terminie ale nadal sie liczylo ze w 40tc...niby dzieci rodza sie podobnie choc widze po naszym forum ze niekoniecznie

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrrrrrr ale się wkurzyłam... jakoś niedawno tu pisałam o tym że chrzciny chce robić 10.05... w sumie bardziej chciałam 3.05 bo wtedy są w parafii chrzty, no ale bratowa nie może... no to ok załatwimy na 10.05 a dziś gadam ze szwagierką, a ona że wtedy nie może, w ogóle w maju jej nie pasuje, a najlepiej żeby jakoś w sierpniu robić... GRRR
    ja na to że po 1. chciałam jak będzie mała miała miesiąc dwa, a po 2. początkiem czerwca jedziemy nad morze i chciałabym żeby było po chrzcinach... po za tym kurcze nikt mi nie będzie dyktował terminów i chyba jak się wkurzę to powiem że są 3.05 i trudno jak ktoś nie może... akurat żadna z nich chrzestną nie będzie, więc luz...
    Też szwagierka wspomniała że fajnie jakbyśmy do teściów pojechali 16-17.05 bo ona wtedy będzie phhhhhii co jeszcze... [ona teraz mieszka pod granicą niemiecką więc tylko bywa na święta... ostatnio była w grudniu, teraz będzie dopiero w maju... ]

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    kurde Krysti - od czego to się zajęło?? niedopałek jakiś, czy jak?
    Niedopalek ktos rzucil peta od fajki z biurowca obok bo palą u nas na podworku a ci budowlancy co wyjebali roznosci z tej chaty podemną nie posprzatali tego syfu no i pozar madakra te dzwi z boku zaczely sie palic my mamy wejscie od chodnika z drugiej strony ale ten bok to schody gdyby się klatka schodowa zaczela palic wyjscia nie mam ewakuacja z drugiego pietra by byla ja pierdole moj mowi ze gasnice kupi na korytarz bo nawet gasnicy nie ma tu :/ mial w aucie tylkoto zurzul na babki auto .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:11

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gadalam z siostrą :) jako ze ona urodzi ok 5-6 miesięcy po mnie to chyba się wstrzymam z chrzcinami i zrobimy za jednym zamachem. W sumie nie głupi pomysł ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka rzeczywiście niefajnie, ją bym się też nie przejmowała i robiła chrzciny wtedy kiedy mi pasuje. Ją mam problem, bo zupełnie nie wiem kogo wziąć na chrzestnych :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju Amy ....
    ale jak to nie ma rozwarcia jak czytałam na forum ktoś mówił że ma 3cm?!
    ciekawe czy skurcze wyciszyli i co to w ogóle za skurcze....
    pewnie jest już tak zdołowana że tu do nas nie zaglądnie, i nie dziwię się, sama bym chyba do faktycznego porodu już się na forum nie udzieliła....
    masz ci los....

w takich właśnie chwilach cieszę się że nic mi nie dolega specjalnego.
    tzn dolega mi chyba wszystko adekwatnie do tygodnia ciąży ale nie unoszę tego do rangi zamartwiania się i problemu;)

a ja zrobiłam z córką dziś blok czekoladowy z herbatnikami:) na mleku w proszku:D smaki dzieciństwa mojego:)
    dupa mi strzeli pewnie niebawem ale co mi tam, po porodzie się skończy.

NY gratuluję wizyty:)
    moja w piątek ważyła 3400 i lekarz powiedział że mniej więcej tyle też będzie ważyć do porodu, dzieci kilka dni przed terminem już podobno tak nie rosną:)
    niech wazy ile chce, byle zdrowa wyszła:)

Justinka dziewczyny dobrze radzą, rób kiedy Tobie pasuje.
    ja czekałam przy starszej córce aż szwagierka z zagranicy wróci ale mi było obojętne kiedy ochrzczę.
    teraz chcę tak jak Ty, szybko, żeby dziecko było jeszcze malutkie, dużo spało i było grzeczne w miarę:) pamiętam ile się nalatałam przy 3 miesięcznym dziecku.
    u mnie problem z głowy bo prawie na 100% będę mieć tylko siostrę za chrzestną:D i mam w dupie co sobie reszta pomyśli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:14

sylvia007, Anka1501, Murraya, NY, MartaAlvi, Aguś86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dola tez lapie jakiegos jak nie pozar to pogoda wpizdu ide zaraz spac ,ale zobacze cisnienie jeszcze jak wysokie bedzie to na Ip jade .Smierdzi spalenizną na korytarzu porzygac się idzie :/

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak poszłam spac po południu to wam powiem co mi się śniło.
    tylko to będzie hard.
    naczytałam się tu na forum o tych spaczeniach odnośnie rodzin na wyspach i o tych kontrolach no i śni mi się tak....
    trzy kobiety leżą nagie rodzące na trakcie porodowym....ze skurczami....a za kratką stoją faceci którzy płacą za przyjemność właśnie z taka rodzącą kobietą!!!
    i nie ma zmiłuj, tra było brać kasę i działać bo położne zmuszały i mówiły że to taka norma-taki towar niespotykany....boshhh myślałam że umrę jak się przebudziłam:P

czy to może oznaczać że mi bije z okazji braku sexu?

haneczka, Murraya, sylvia007, liwi, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 3943 3944 3945 3946 3947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ