Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hwesta wrote:Ida dziękuje za porade, kurde cos slabo sie trzymam, generalnie robie wszystko przy malej sama, bo maz sie boi zmienic jej pampersa, ubrac itd. , wychodzi codziennie do biura, ale to tez rozumiem,ze musi w koncu pracuje, musze sie ogarnac, bo jak on wychodzi to ja placze
nie wiem nad czym, to chyba hormony. Niedlugo pomysle o fryzjerze i kosmetyczce, tylko jeszcze troche dojde do siebie.
Dziewczyny,czy jak wychodze z domu- jutro pierwszy raz na zdjecie szwow i maz zostaje z małą, to mam odciagnac pokarm i im zostawic (nie bedzie mnie ok 2-3 h) ? A pozniej maz po prostu delikatnie go podgrzeje wstawiajac butelke do cieplej wody i tyle? Czy lepiej jak bedzie glodna niech zrobi jej mm ? -
sylvia007 wrote:Dziewczyny mam pytanie do orientujących się, ile takie półtora tygodniowe dziecko zjada podczas jednego karmienia mamusiowego mleka. Muszę dzisiaj zostawić Ninke na jakąś godzinę z mężem i nie wiem ile im mleka zostawić. Ściągnęłam 110 mm i nie wiem czy to wystarczy cz nie?!
-
nick nieaktualnyJa wcale malej nie daje mm, dostala 2 albo 3 razy w szpitalu jak nie chciala jesc, teraz nie wiem ile zjada, ale oproznica czasem nawet dwie piersi i usypia dopiero jak jest najedzona. Dzisiaj musialam odciagnac po karmieniu z jednej piersi, bo mała juz nie chciala a mi z niej cieklo, to zostalo 40 ml mleka w niej jeszcze , ale odciagalam krotko.
-
hwesta wrote:Ida dziękuje za porade, kurde cos slabo sie trzymam, generalnie robie wszystko przy malej sama, bo maz sie boi zmienic jej pampersa, ubrac itd. , wychodzi codziennie do biura, ale to tez rozumiem,ze musi w koncu pracuje, musze sie ogarnac, bo jak on wychodzi to ja placze
nie wiem nad czym, to chyba hormony. Niedlugo pomysle o fryzjerze i kosmetyczce, tylko jeszcze troche dojde do siebie.
Dziewczyny,czy jak wychodze z domu- jutro pierwszy raz na zdjecie szwow i maz zostaje z małą, to mam odciagnac pokarm i im zostawic (nie bedzie mnie ok 2-3 h) ? A pozniej maz po prostu delikatnie go podgrzeje wstawiajac butelke do cieplej wody i tyle? Czy lepiej jak bedzie glodna niech zrobi jej mm ?po mm w szpitalu mojej Nince zawsze się ulewało , po moim nigdy
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Dziewczyny mam pytanie do orientujących się, ile takie półtora tygodniowe dziecko zjada podczas jednego karmienia mamusiowego mleka. Muszę dzisiaj zostawić Ninke na jakąś godzinę z mężem i nie wiem ile im mleka zostawić. Ściągnęłam 110 mm i nie wiem czy to wystarczy cz nie?!
W szpitalu powiedzieli mi ze doba x 10. I tak do 10 doby. Czyli np. Jeśli dziecko ma 8 dni to x 10 = 80 ml.sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:Dziewczyny mam pytanie do orientujących się, ile takie półtora tygodniowe dziecko zjada podczas jednego karmienia mamusiowego mleka. Muszę dzisiaj zostawić Ninke na jakąś godzinę z mężem i nie wiem ile im mleka zostawić. Ściągnęłam 110 mm i nie wiem czy to wystarczy cz nie?!
Zależy od dziecka, ale wg mnie powinno starczyć. Moja Zuzia to piła po 30-40, no ale wcześniak -
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:chyba starczy na puszkach z mlekiem mm jest napisane ze od 90 ml chyba sie zaczyna wiec tyle co masz to powinno byc ok
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:To ja też o coś zapytam. Koleżanka mi poradziła zebym kupiła sobie puszkę mm bo mówi, że jej się ze dwa razy zdarzyło, że syn zwymiotował wszystko co zjadł, cycki puste a mały krzyczał z głodu
możliwe to?
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:To ja też o coś zapytam. Koleżanka mi poradziła zebym kupiła sobie puszkę mm bo mówi, że jej się ze dwa razy zdarzyło, że syn zwymiotował wszystko co zjadł, cycki puste a mały krzyczał z głodu
możliwe to?
Ja mam kupioną paczkę mm początkowego. Z Zuzią nie miałam, a też potrzebowałam jak przyjechaliśmy i było latanie po mleko i jeszcze czytanie instrukcji przygotowania, bo my jeszcze zieloni byliśmy przy pierwszym dzieckuMyślę, że jak kupisz to nie zginie, bo przez pół roku nawet jak piersią będziesz karmić to wykorzystasz.
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Tylko właśnie się zastanawiam czy tego maminego to więcej dzieć nie wypija?! Najwyżej zrobię jeszcze jedno posiedzenie z laktatorem