X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniosę się do położnej i środowiskowej ;)
    Ja o tym że można sobie opłacić położną dowiedziałam się będąc na patologii od innych kobiet, a nawet ich mężów... przy okazji dowiedziałam się która jest taka chwytliwa ;) ale niestety fundusze na to nam nie pozwalały i stwierdziłam co ma być to będzie... i co... w dniu porodu jadąc do szpitala [odeszły mi wody wcześniej] wiedziałam że mojej gin nie ma w szpitalu, ba nawet w mieście.. ale co się okazało będzie miała dyżur i będzie przy moim porodzie ta chwytliwa położna! jej jak się ucieszyłam, jakoś podniosło mnie to na duchu, nie powiem byłam z niej bardzo zadowolona, sympatyczna, pomocna i co lepsze mimo że skończyła później dyżur czekała aż urodzę!! powiedziała że jak dzidzia będzie na świecie wtedy może uznać dyżur za skończony :) mimo że na koniec porodu przyszedł lekarz to ona mi zszywała krocze... ale bez zarzutu, szybko się zagoiło, nic nie ciągnęło, nie bolało przez kolejne godziny, dni. Co lepsze miałam ją wybraną jako środowiskową, ponieważ poznałam ją osobiście na szkole rodzenia i od razu mi się 'spodobała' :)
    Nie wiem jak jest u Was... ja w sumie nie mam swojego lekarza rodzinnego w mieście, nie podlegam pod jako taką przychodnię.. wypełnia się wniosek o wyborze środowiskowej i ona Was nawiedza... u nas fakt była tylko raz jakoś 5 dni po porodzie, a później jeszcze raz, ale to dlatego że mieliśmy problem z małym i chcieliśmy się doradzić, napisałam do niej wieczorem, a następnego dnia rano przyszła :) teraz też ją wybiorę jeśli tylko będzie można :)

Krysti lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Może przeżyjemy haha, ja pamiętam że mój mąż wymiękł bo mu język wyżarło (on tak zawsze ma po ananasie), a ja sobie pozwoliłam i jeszcze na drugi dzień dokończyłam, czyli zjadłam więcej niż połowę na pewno.
    Przezyć przezyjemy :D jeszcze nikt od ananasa nóg nie wyciągnoł ja juz zagryzlam salatke zjadlam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Odniosę się do położnej i środowiskowej ;)
    Ja o tym że można sobie opłacić położną dowiedziałam się będąc na patologii od innych kobiet, a nawet ich mężów... przy okazji dowiedziałam się która jest taka chwytliwa ;) ale niestety fundusze na to nam nie pozwalały i stwierdziłam co ma być to będzie... i co... w dniu porodu jadąc do szpitala [odeszły mi wody wcześniej] wiedziałam że mojej gin nie ma w szpitalu, ba nawet w mieście.. ale co się okazało będzie miała dyżur i będzie przy moim porodzie ta chwytliwa położna! jej jak się ucieszyłam, jakoś podniosło mnie to na duchu, nie powiem byłam z niej bardzo zadowolona, sympatyczna, pomocna i co lepsze mimo że skończyła później dyżur czekała aż urodzę!! powiedziała że jak dzidzia będzie na świecie wtedy może uznać dyżur za skończony :) mimo że na koniec porodu przyszedł lekarz to ona mi zszywała krocze... ale bez zarzutu, szybko się zagoiło, nic nie ciągnęło, nie bolało przez kolejne godziny, dni. Co lepsze miałam ją wybraną jako środowiskową, ponieważ poznałam ją osobiście na szkole rodzenia i od razu mi się 'spodobała' :)
    Nie wiem jak jest u Was... ja w sumie nie mam swojego lekarza rodzinnego w mieście, nie podlegam pod jako taką przychodnię.. wypełnia się wniosek o wyborze środowiskowej i ona Was nawiedza... u nas fakt była tylko raz jakoś 5 dni po porodzie, a później jeszcze raz, ale to dlatego że mieliśmy problem z małym i chcieliśmy się doradzić, napisałam do niej wieczorem, a następnego dnia rano przyszła :) teraz też ją wybiorę jeśli tylko będzie można :)
    I super skoro byłaś zadowolona , ja tez chcem by była jedna położna przy mnie którą bardzo lubię :) moj tez bedzie przy mnie to mi siłę daje :)) super ze zes fajnie przeszła przez to i dobrze wspominasz az miło czytać to co piszesz jakie ty miałaś przeżycie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 23:47

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! wstałam jako pierwsza:) dla tych co biorą ślub dzisiaj i za niedługo powodzenia!!będzie pięknie:) a dla tych co akurat nie biorą ślubu polecam na weekend lekturę: http://www.siostraania.pl/

i korzystajmy ze słonka bo ma być pogoda!!

hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam o 2 w nocy ale myślę, nie będę się tu wynurzać o takiej godzinie :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja dzis calą noc spala jak suseł ,tak siedze i czytam wiadomosci sobie ,kiedyś chcialam wybrac się do Afryki ale juz tam nie pojade skoro panuje wirus ebola nie planuje wyjezdzać to jest nie bezpieczne .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA..KOCHANA .. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/084cf9c75241.jpg Drodzy Państwo Młodzi!!!
    Niechaj los Wam sprzyja, niosąc powodzenie.
    Idźcie przez życie z dobrocią w sercu, otoczeni ludźmi, których kochacie.
    Obdarzajcie się nawzajem nadzieją, miłością i radością.
    Niech słońce roztacza swój blask nad Wami w tym niezwykłym dniu i przez wszystkie dni Waszego życia.
    Niech weselne dzwony biją donośnie i radosnym echem brzmią w Waszych sercach.
    Jesteście dla siebie radością i smutkiem, słońcem i deszczem.
    Jesteście dla siebie podporą i dobrym słowem, ciszą i krzykiem na zawsze.
    Jesteście dla siebie przyjaciółmi i kochankami, myślą i uczynkiem. Jesteście dla siebie dniem i nocą,
    chwilą i nieskończonością.
    Jesteście dla siebie zawsze i niech tak będzie po wszystkie czasy …na zawsze.
    Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życzy KRISTI -KRYSTYNA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:16

KasiaKwiatek, martafr lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta! Powodzenia życzę! I wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. A wczoraj też chyba mieliśmy jakiś ślub, prawda? Ja jestem nieogarnięta ostatnio i niczego nie pamiętam.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak wczoraj miała ślub Psotka:)

oj dziewczyny jak dobrze wiedzieć że wizyty przebiegły super:)

Krysti Ty miałaś wpadkę u dentysty a ja z odbiorem córki!!!
    mąż zawiózł ją do koleżanki i sam pojechał na trening, a ja po powrocie z pracy miałam ją odebrać i co? dobijam się do jakiegoś domu, psy szczekają, jakiś pijaczek wyszedł no i mówię że ja po Majkę!!
    a on oczy na mnie i poszedł po jakąś kumatą osobę....i wtedy skumałam że nie jestem tam gdzie być powinnam!! aaaaleeee mi było głupio, totalne zaćmienie umysłu:P
    no ale wybrnęłam i zapytałam tej babeczki o adres tej dziewczynki i trafiłam ufff.

mi sie dziś nie zbyt dobrze spało, do tego zakupiłam w rossmanie soczewki i się okazuje że chyba nie dla mnie, z tej samej firmy co zawsze ale jakieś niewygodne;/ no i 50zł pójdzie się paść na łąkę;/

Amy, Krysti, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ale u nas nie można sobie wybrać położnej która jest przy porodzie:) no chyba że sobie ją opłacisz albo trafisz na jej dyżur:) a u was można sobie wybrać i zażyczyć??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Hwesta powodzenia dzisiaj! i pamiętaj nie stresuj się :) to najpiękniejszy dzień w waszym życiu (nie licząc przyjścia na świat naszych dzieci)! wszystkiego dobrego :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj robiłam badanie krwi i moczu już na nastepną wizytę.
    Mocz okej - ph znów 7 ;) więc waha się... pierwsze badanie pokazalo 8 pozniej było chyba 6 a teraz 7 :P

Morfologia jak zwykle z dupy :) anemia

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:02

Robotka1, Amy, Rudzia, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Krysti, Lali, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można się faktycznie wystraszyć.. od razu czarne myśli nam się do głowy pchają.. uwielbiam zdjęcia usg już taki mały człowiek się pokazuje :) poznaliście już wstępnie płeć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti ale u nas nie można sobie wybrać położnej która jest przy porodzie:) no chyba że sobie ją opłacisz albo trafisz na jej dyżur:) a u was można sobie wybrać i zażyczyć??
    U nas mozna jak najbardziej Robotka tu jest inaczej ,:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!! Kochane jesteście :) ja po porannym spa czekam na wizazystke :)

Krysti, martafr, KasiaKwiatek, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a ja wczoraj robiłam badanie krwi i moczu już na nastepną wizytę.
    Mocz okej - ph znów 7 ;) więc waha się... pierwsze badanie pokazalo 8 pozniej było chyba 6 a teraz 7 :P

Morfologia jak zwykle z dupy :) anemia
    Ja dziś Ph sprawdze sobie ile mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie brzuszek rozwiera leciutko normalnie bym się przeciągla czuje napięcie takie ciągniecie delikatne jak by rozwieralo mi brzusio .:)i kłucie dwa razy takie mialam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 gratuluję, piękne fotki :)
    ja też zrezygnowałam z testu pappa, wyniki mamy świetne, wszystko dobrze więc doszłam do wniosku, że nie potrzebna mi już wyliczana statystyka,poza tym i tak tej wiedzy jaka by nie była nie wykorzystałabym już w tej sytuacji do niczego...
    Dziecinka zdrowa, już ją kocham i tyle :D
    wczoraj dostałam od przyjaciółki rzeczy dla Groszka, ciuchów szafa, samych czapeczek z 15, nie mówiąc o śpioszkach, kaftanikach, bluzkach, body itd :D do tego dostałam 2 maty do zabawy, poduszkę do siedzenia poporodową (takie gniazdo) i do tego poduchę do spania!!! nie muszę kupować :D :D :D

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ