X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta trzymam kciuki! Pogoda jak na zamówienie :)
    gdzie ślub i wesele?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis taka pogoda piękna u nas ze za miasto trzeba jechac super jest :)moj juz psa wziol na podworko i do sklepu poszedl po buleczki krason :))mmmm

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U nas mozna jak najbardziej Robotka tu jest inaczej ,:)
    o to super macie:) u nas niestety tak nie ma, więc raczej musimy zaufać takiej na którą trafimy:)

HWESTA trzymaj się:D relaksuj i spędzaj miło czas przed tym ważnym momentem:)

ANGELA super zdjęcia:) widze że serduszko ślicznie bije:)

mnie też zawsze łapie za oddech w pierwszych sekundach usg jak lekarz dopiero szuka malucha:)

AMY na anemię jeśli się nie myle bierze się dodatkowo żelazo oraz pije soki z buraków:D
    może jakieś soki przecierowe byś sobie zapodała? warzywne.

dziewczyny mnie tak swędzą piersi że to jest nie do wytrzymania, a każda próba ich podrapania kończy się popękanymi krwinkami....ja tego nie ogarniam.
    pozatym nie czuję się ciążowo :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, tak właśnie ja bym wolała mięso jeść ale ja mam takie wyniki które potwierdzają mój brak apetytu.. Muszę poczekać na wizytę u lekarza, bo mam inne parametry też nieprawidłowe takie jak : erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, limfocyty i jakiś granul.kwadochłonne - to poniżej normy i neurofile powyżej normy. Więc nie wiem czy samo żelazo mi wystarczy na takie wyniki. Muszę poczekać do czwartku :) ja z pokarmów nic w siebie nie wcisnę bo robi mi się niedobrze.. tzn nie że nie jem nic, ale jem tylko to co nie powoduje u mnie mdlości.. i zazwyczaj się do jedzenia zmuszam... jakby nie dziecko to pewnie nic bym nie tknęła. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wczoraj siedząc w pociągu nie mogłam się napatrzec na brzuch :) szkoda tylko, że jak stoje to taki nie jest... a i ubrania w poprzeczne paski pięknie podreślają ciąże ;D

u mnie waga ruszyła o ile można to tak nazwać. Dzisiaj rano 68,1 kg.
    przed ciążą 66.6 :) więc już 1.5 kg :) a czuje jakby mi z 5 gdzieś zalegało..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 17:32

KasiaKwiatek, Robotka1, Angela89, Rudzia, sylvia007, Justinka lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:) piekny dzien na wesele kto by pomyslal w pazdzierniku:D zycze wszystkiego najlepszego i powodzenia Hwesta!

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj lenia! Mąż poszedł do pracy niestety, ja miałam się wziąć za sprzątanie i tak jakoś od godziny nie mogę się zebrać :(

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja mam tylko 1kg na plusie a brzuch ogromny ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee Amy to ja ważę teraz 66 a jestem na pewno większa od Ciebie. Ty wyglądasz zgrabnie i masz pewnie zamiast tłuszczyku kupę mięśni:)

ale powiem Ci że z tą anemią nie ciekawie bo o ile do tej pory dzidziuś sobie radził z Twoich zapasów to teraz jego zapotrzebowanie na witaminy wzrasta i będzie ciągną z Ciebie co może skutkować tym choćby że Ci zęby zaczną lecieć, to nie żart, koleżance po ciąży wyskoczyły dziury, były słabe i nawet jeden się ruszał!
    musisz się za siebie zabrać kochana, nie mów że Cię jeszcze tak te mdłości trzymają....kurcze to nie ciekawie brzmi,
    a sałatki warzywne? jakieś rybki, a witaminy bierzesz regularnie?

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny mnie tak swędzą piersi że to jest nie do wytrzymania, a każda próba ich podrapania kończy się popękanymi krwinkami....ja tego nie ogarniam.
    pozatym nie czuję się ciążowo :P[/QUOTE]

Koniecznie smaruj miejsca, które swędzą balsamem lub kremem na rozstępy. Jeśli swędzi to jest skóra przesuszona i mogą pojawić się rozstępy.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o tym żeby nie pic herbaty z sokiem malinowym, tylko takim prawdziwym domowym? Uslyszalam katem ucha w tramwaju ale nie doslyszalam jaki ma to wplyw na ciaze

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupa mięśni to była jak ćwiczyłam ;D powoli oblewam się tłuszczem tym nic nierobieniem. u mnie może nie widać tych prawie 70 kg, (chociaż ja już czuję) bo mam 175 cm i jakoś się rozchodzi, ale po schodach już "ciężko" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A slyszalyscie o tym żeby nie pic herbaty z sokiem malinowym, tylko takim prawdziwym domowym? Uslyszalam katem ucha w tramwaju ale nie doslyszalam jaki ma to wplyw na ciaze

nie gadaj :P ja piję od kąd jestem w ciąży. nie wypije inaczej herbaty ;) jeszcze wciskam pół cytryny :P

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja też soczkow od mamy nawiozlam teraz jestem przeziebiona i namietnie pije aa tu takie informacje, tak to jest z podsluchiwaniem:D nie doslyszy się wszystkiego :p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:59

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Robotka ma rację. Mięso, buraki i warzywa zielone koniecznie jedz bo będzie źle. Zęby i włosy można stracić. Ja kiedyś też miałam anemię . Kiedyś w liceum zaslablam i pogotowie mnie zabrało :/ tak mnie trzymalo dość długo. Dopiero jak zaczęliśmy się starać o dziecko zmieniłam całe swoje odżywianie. Morfologia teraz zawsze wychodzi idealna.

Krysti lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    pozatym nie czuję się ciążowo :P

Koniecznie smaruj miejsca, które swędzą balsamem lub kremem na rozstępy. Jeśli swędzi to jest skóra przesuszona i mogą pojawić się rozstępy.[/QUOTE]

dzięki Ania, kurcze smaruję i to dużą ilością a one zazwyczaj swędzą w nocy. i wieczorem....są takie delikatne jak nigdy.
    kiedyś mi sie śniło że mialam wielkiego pryszcza na piersi i go wygniatałam a jak się obudziłam to w tym miejscu miałam jakby malinkę-czyli przez sen się drapałam;/
    mam nadzieję że to minie bo nawet sie mocniej dotknąć nie mogę;/

E tam, musiały byśmy nieźle dużo tego soku z malin wypić żeby coś się stało moim zdaniem.

dobra idę sobie kupić soczek jednodniowy z marchewki

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A slyszalyscie o tym żeby nie pic herbaty z sokiem malinowym, tylko takim prawdziwym domowym? katem ucha w tramwaju ale nie doslyszalam jaki ma to wplyw na ciaze
    E tam to tylko z lisci malin herbate nie mozna, tak soki czy tam inne mozna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:55

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy Robotka ma rację. Mięso, buraki i warzywa zielone koniecznie jedz bo będzie źle. Zęby i włosy można stracić. Ja kiedyś też miałam anemię . Kiedyś w liceum zaslablam i pogotowie mnie zabrało :/ tak mnie trzymalo dość długo. Dopiero jak zaczęliśmy się starać o dziecko zmieniłam całe swoje odżywianie. Morfologia teraz zawsze wychodzi idealna.

włosów już nei mam połowy.... tragedia jakaś. Z anemią walczę od gimnazjum więc to dla mnie norma, ale włosy nigdy mi nie leciały więc trochę winę zwalam na hormony, bo tak mi powiedziała pani mg w aptece :) nic na razie nie łykam z leków, chcę poczekać do czwartku do wizyty u ginekologa żeby coś polecił. warzywa spoko, jem, ale widocznie to za mało.. mięsa jem minimum, bo po prostu mam mdłości jak je widzę i czuję - szczególnie białe mięso.. może powinnam zacząć jeść wołowine...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajmy się zwariować... Wielu rzeczy jeść nie wolno. Ale myślę, że wszystko z umiarem nie zaszkodzi. Ja w ciąży z Alanem namiętnie jadłam tuńczyka a dopiero po porodzie się dowiedziałam, że tuńczyka w ciąży nie można... Długo karmilam piersią (20 mcy) to na początku uwazalam co jem. Żadnego kalafiora, cebuli, cytrusów, nic ostrego.... Ale potem jadłam wszystko na co miałam ochotę a na szczęście syn nigdy nie miał kolki. Nigdy go jeszcze brzuszek nie bolal :)

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ