X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta trzymam kciuki! Pogoda jak na zamówienie :)
    gdzie ślub i wesele?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis taka pogoda piękna u nas ze za miasto trzeba jechac super jest :)moj juz psa wziol na podworko i do sklepu poszedl po buleczki krason :))mmmm

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U nas mozna jak najbardziej Robotka tu jest inaczej ,:)
    o to super macie:) u nas niestety tak nie ma, więc raczej musimy zaufać takiej na którą trafimy:)

HWESTA trzymaj się:D relaksuj i spędzaj miło czas przed tym ważnym momentem:)

ANGELA super zdjęcia:) widze że serduszko ślicznie bije:)

mnie też zawsze łapie za oddech w pierwszych sekundach usg jak lekarz dopiero szuka malucha:)

AMY na anemię jeśli się nie myle bierze się dodatkowo żelazo oraz pije soki z buraków:D
    może jakieś soki przecierowe byś sobie zapodała? warzywne.

dziewczyny mnie tak swędzą piersi że to jest nie do wytrzymania, a każda próba ich podrapania kończy się popękanymi krwinkami....ja tego nie ogarniam.
    pozatym nie czuję się ciążowo :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, tak właśnie ja bym wolała mięso jeść ale ja mam takie wyniki które potwierdzają mój brak apetytu.. Muszę poczekać na wizytę u lekarza, bo mam inne parametry też nieprawidłowe takie jak : erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, limfocyty i jakiś granul.kwadochłonne - to poniżej normy i neurofile powyżej normy. Więc nie wiem czy samo żelazo mi wystarczy na takie wyniki. Muszę poczekać do czwartku :) ja z pokarmów nic w siebie nie wcisnę bo robi mi się niedobrze.. tzn nie że nie jem nic, ale jem tylko to co nie powoduje u mnie mdlości.. i zazwyczaj się do jedzenia zmuszam... jakby nie dziecko to pewnie nic bym nie tknęła. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wczoraj siedząc w pociągu nie mogłam się napatrzec na brzuch :) szkoda tylko, że jak stoje to taki nie jest... a i ubrania w poprzeczne paski pięknie podreślają ciąże ;D

u mnie waga ruszyła o ile można to tak nazwać. Dzisiaj rano 68,1 kg.
    przed ciążą 66.6 :) więc już 1.5 kg :) a czuje jakby mi z 5 gdzieś zalegało..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 17:32

KasiaKwiatek, Robotka1, Angela89, Rudzia, sylvia007, Justinka lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:) piekny dzien na wesele kto by pomyslal w pazdzierniku:D zycze wszystkiego najlepszego i powodzenia Hwesta!

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj lenia! Mąż poszedł do pracy niestety, ja miałam się wziąć za sprzątanie i tak jakoś od godziny nie mogę się zebrać :(

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja mam tylko 1kg na plusie a brzuch ogromny ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee Amy to ja ważę teraz 66 a jestem na pewno większa od Ciebie. Ty wyglądasz zgrabnie i masz pewnie zamiast tłuszczyku kupę mięśni:)

ale powiem Ci że z tą anemią nie ciekawie bo o ile do tej pory dzidziuś sobie radził z Twoich zapasów to teraz jego zapotrzebowanie na witaminy wzrasta i będzie ciągną z Ciebie co może skutkować tym choćby że Ci zęby zaczną lecieć, to nie żart, koleżance po ciąży wyskoczyły dziury, były słabe i nawet jeden się ruszał!
    musisz się za siebie zabrać kochana, nie mów że Cię jeszcze tak te mdłości trzymają....kurcze to nie ciekawie brzmi,
    a sałatki warzywne? jakieś rybki, a witaminy bierzesz regularnie?

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny mnie tak swędzą piersi że to jest nie do wytrzymania, a każda próba ich podrapania kończy się popękanymi krwinkami....ja tego nie ogarniam.
    pozatym nie czuję się ciążowo :P[/QUOTE]

Koniecznie smaruj miejsca, które swędzą balsamem lub kremem na rozstępy. Jeśli swędzi to jest skóra przesuszona i mogą pojawić się rozstępy.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o tym żeby nie pic herbaty z sokiem malinowym, tylko takim prawdziwym domowym? Uslyszalam katem ucha w tramwaju ale nie doslyszalam jaki ma to wplyw na ciaze

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupa mięśni to była jak ćwiczyłam ;D powoli oblewam się tłuszczem tym nic nierobieniem. u mnie może nie widać tych prawie 70 kg, (chociaż ja już czuję) bo mam 175 cm i jakoś się rozchodzi, ale po schodach już "ciężko" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A slyszalyscie o tym żeby nie pic herbaty z sokiem malinowym, tylko takim prawdziwym domowym? Uslyszalam katem ucha w tramwaju ale nie doslyszalam jaki ma to wplyw na ciaze

nie gadaj :P ja piję od kąd jestem w ciąży. nie wypije inaczej herbaty ;) jeszcze wciskam pół cytryny :P

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja też soczkow od mamy nawiozlam teraz jestem przeziebiona i namietnie pije aa tu takie informacje, tak to jest z podsluchiwaniem:D nie doslyszy się wszystkiego :p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:59

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Robotka ma rację. Mięso, buraki i warzywa zielone koniecznie jedz bo będzie źle. Zęby i włosy można stracić. Ja kiedyś też miałam anemię . Kiedyś w liceum zaslablam i pogotowie mnie zabrało :/ tak mnie trzymalo dość długo. Dopiero jak zaczęliśmy się starać o dziecko zmieniłam całe swoje odżywianie. Morfologia teraz zawsze wychodzi idealna.

Krysti lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    pozatym nie czuję się ciążowo :P

Koniecznie smaruj miejsca, które swędzą balsamem lub kremem na rozstępy. Jeśli swędzi to jest skóra przesuszona i mogą pojawić się rozstępy.[/QUOTE]

dzięki Ania, kurcze smaruję i to dużą ilością a one zazwyczaj swędzą w nocy. i wieczorem....są takie delikatne jak nigdy.
    kiedyś mi sie śniło że mialam wielkiego pryszcza na piersi i go wygniatałam a jak się obudziłam to w tym miejscu miałam jakby malinkę-czyli przez sen się drapałam;/
    mam nadzieję że to minie bo nawet sie mocniej dotknąć nie mogę;/

E tam, musiały byśmy nieźle dużo tego soku z malin wypić żeby coś się stało moim zdaniem.

dobra idę sobie kupić soczek jednodniowy z marchewki

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A slyszalyscie o tym żeby nie pic herbaty z sokiem malinowym, tylko takim prawdziwym domowym? katem ucha w tramwaju ale nie doslyszalam jaki ma to wplyw na ciaze
    E tam to tylko z lisci malin herbate nie mozna, tak soki czy tam inne mozna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:55

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy Robotka ma rację. Mięso, buraki i warzywa zielone koniecznie jedz bo będzie źle. Zęby i włosy można stracić. Ja kiedyś też miałam anemię . Kiedyś w liceum zaslablam i pogotowie mnie zabrało :/ tak mnie trzymalo dość długo. Dopiero jak zaczęliśmy się starać o dziecko zmieniłam całe swoje odżywianie. Morfologia teraz zawsze wychodzi idealna.

włosów już nei mam połowy.... tragedia jakaś. Z anemią walczę od gimnazjum więc to dla mnie norma, ale włosy nigdy mi nie leciały więc trochę winę zwalam na hormony, bo tak mi powiedziała pani mg w aptece :) nic na razie nie łykam z leków, chcę poczekać do czwartku do wizyty u ginekologa żeby coś polecił. warzywa spoko, jem, ale widocznie to za mało.. mięsa jem minimum, bo po prostu mam mdłości jak je widzę i czuję - szczególnie białe mięso.. może powinnam zacząć jeść wołowine...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajmy się zwariować... Wielu rzeczy jeść nie wolno. Ale myślę, że wszystko z umiarem nie zaszkodzi. Ja w ciąży z Alanem namiętnie jadłam tuńczyka a dopiero po porodzie się dowiedziałam, że tuńczyka w ciąży nie można... Długo karmilam piersią (20 mcy) to na początku uwazalam co jem. Żadnego kalafiora, cebuli, cytrusów, nic ostrego.... Ale potem jadłam wszystko na co miałam ochotę a na szczęście syn nigdy nie miał kolki. Nigdy go jeszcze brzuszek nie bolal :)

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ