X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    To pytanie to chyba do mnie, bo ja pisałam o puszczania córce muzyki, a więc tak od połowy ciąży prawie codziennie i o podobnej porze, tuż przed zaśnięcie moim :-)
    Hahaaaaaa:))mi ostatnio tezcsię pomylilo i zaraz szybko zmienilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,mam za sobą szalony dzień przed slubem,cały zalatany. Nadrobie forum w niedziele dopiero,bo jutro od rana przygotowania :) aleeez mnie plecy bola,juz lezakuje :) martafr ja też nie wiem do końca gdzie rodzic,ale myśle, że padnie na inflancka z położna oplacona dodatkowo :)

martafr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykuj się szykuj jutro twoj dzień napewno piękna pogoda bedzie :) i ślicznie bedziesz wygladac ,odpoczywaj buzki:***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:14

hwesta lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Tak, pielęgniarka przychodzi z Twojej przychodni (u mnie była 3 razy), w pierwszym tygodniu po porodzie, a potem jakoś po kolejnych dwóch i na końcu po miesiącu, ale nie wiem czy dobrze pamiętam. Ogląda krocze, patrzy jak karmisz, w razie czego służy radą, do mnie przychodziła bardzo sympatyczna i za każdym razem umawiała się najpierw telefonicznie.

Z mojej przychodni? Tylko nie to. :( U mnie w przychodni do której należę jest taka niemiła położna, że brak słów. Na dodatek wiekowa już i wszystko robi z łaską. :(

hwesta, wszystkiego najlepszego na jutro! :)

hwesta lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w uk przychodzi co dziennie pezez pierwsze dwa tyg trzy tyg do domu sprawdza malego mierzy warzy i patrzy jak się karmi i takie tam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadlyscie ananasa w ciązy .

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny jadlyscie ananasa w ciązy .
    Jadłam, nic mi nie było, a dlaczego?

relgh371djw8agni.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadlam bo nie miałam okazji. A co? Jakieś przeciwwskazania są?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poczytałam, niektórzy lekarze nie zalecają bo niby ananas może spowodować poronienie.

relgh371djw8agni.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam wziąć apap bo mi glowa peka. Czy Angela pisala po wizycie? Bo moze przeoczyłam. Ida dawno sie nie odzywala co?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie niby nie mozna jesc ananasa a ja tam zjadlam troszke .angela nic nie pisala jeszcze mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze bo się martwie o nią .no ida tez dawno się nie odzywala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 22:04

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No wlasnie niby nie mozna jesc ananasa a ja tam zjadlam troszke .angela nic nie pisala jeszcze .
    Ja ze 2 tygodnie temu zjadłam dość dużo, bo taki pyszny był, pojęcia nie miałam, że może być szkodliwy.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja ze 2 tygodnie temu zjadłam dość dużo, bo taki pyszny był, pojęcia nie miałam, że może być szkodliwy.
    Powiem ci ze ja tak samo wiesz zjadlam i sobie zobaczyc chcialam a tu nie zalecają lekarze triszke mozna zjesc ale nie jesc caly czas .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze uwazajcie na ananasy i na to co się je i jaki owoc ja juz bede sprawdzać raczej ,mango tez nie zalecają.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Powiem ci ze ja tak samo wiesz zjadlam i sobie zobaczyc chcialam a tu nie zalecają lekarze triszke mozna zjesc ale nie jesc caly czas .
    Może przeżyjemy haha, ja pamiętam że mój mąż wymiękł bo mu język wyżarło (on tak zawsze ma po ananasie), a ja sobie pozwoliłam i jeszcze na drugi dzień dokończyłam, czyli zjadłam więcej niż połowę na pewno.

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:02

mimka84, Justinka, Krysti, martafr, Lali, sylvia007, KasiaKwiatek, Amy, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ananasy choć pyszne niestety w wielu przypadkach są niewskazane, reagują źle z różnymi lekami no i pamiętam jak koledze po przeszczepie nerki lekarz kazał unikać stanowczo

• Lali Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie w ciazy objadalam mandarynkami i pilam litry wody z cytryna, jak po porodzie poszlam do dentystki to mnie pytala czy pracuje w jakims laboratorium i czy trzymalam w buzi pipetke z kwasem:D masakra mialam wyżłobione takie rowki w zebach przy dziaslach, kupe kasy stracilam na leczenie, a teraz znowu zaczynam z mandarynkami a wode to tylko z cytryna pije.

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh to kamień z serca :) super wiesci kochana ,odpoczywaj pewnie :)

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ