X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ładny brzuszek, prawie jak mój, tylko na moim są niestety rozstępy z poprzedniej ciąży...

ja mam nadzieje ze u mnie za wiele tych rozspetow sie nie pojawi :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ja tylko na sek
    Ja tworzyłam tą listę -
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nYSftDDfBnZXPO4kBPFgrB0PYN73u98Qcs0w0YdPd34/edit?usp=sharing

nie mam pojęcia dlaczego część z Was ma problem, udostępniłam wszystko dla wszystkich...
    Jak coś mogę podesłać plik, lub też można skopiować z linka - o ile Tobie się otwiera...

Niestety jest to samo. Przerywa skrypt. :( Dziwne to. Jak możesz to podeślij na maila, będę kombinować. :) [email protected]

Ja też będę puszczać muzyczkę, ale trochę później. :)

Fasia, a jak często puszczałaś muzyczkę córze? :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:15

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    U mnie to wygląda inaczej, płacąc 800 zł położna jest przy tobie od momentu rozpoczęcia akcji porodowej do urodzenia dziecka, a nie tylko 3 godziny :)
    Oczywiście ja też jestem zdania że nie powinno się im płacić dodatkowych pieniędzy za coś co mają robić, dlatego to jest tylko możliwość zapłaty za wybraną położną :) a ogólnie cały personel powinien traktować nas "po ludzku" bez fochów, bo za to mają płacone. Nie rozumiem dlaczego w prywatnych szpitalach wszystko jest na wysokim poziomie a na nfz już nie.. skoro lekarz na nfztu u mnie w szpitalu i tak zarabia średnio 15 tys plus dyżury. Lekarz bez specjlizacji z 2 letnim stażem zarabia na rękę 6400 PLN, plus dużury. Więc to nie są małe pieniądze.. a mimo wszystko ich podejście do pacjentów woła o pomstę do nieba..

moja babcia miesiąc temu miała operację usuwania guzów, bardzo ciężka operacja i nie usunęli jej wszystkiego bo by nie przeżyła operacji a dzień po te wredne pielęgniarki zaczęły ją dręczyć, kobieta ledwie żyła i nic jej nie pomagały tylko krzyczały nawet jak nie mogły pobrać krwi z żyły,jakby to była wina babci, szkoda słów,niemiłe, niesympatyczne, nastawione jak na wojnę, nie wiem czy one są szkolone w tych szkołach na takie suki??? taka osoba powinna być miła, cierpliwa, opiekuńcza,wspierająca,pomocna bo w większości przypadków człowiek przebywa w szpitalu cierpiąc, nie rozumiem tego podejścia

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:15

martafr lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Moja mama nie miała i myślałam, że mnie też się uda, ale smarowałam się mimo to, a tu pod koniec 8 miesiąca tak mnie wywaliło że pamiętam jak siedziałam w łazience i ryczałam, dosłownie w ciągu jednego dnia.

ja sie obawiam ze bede miala rozstepy mimo wszystko...:( moje cialo ma tendencje do takuch rzeczy.. mam juz pare malych rozstepow przez odchudzanie..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:18

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:16

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstepy to chyba kwestia genów, ja przytylam 25 kilo w poprzedniej ciazy i nie mam ani jednego rozstępu, a stosowalam tylko oliwke dla dzieci. Moja siostra przytyla 30 i tez rozstepow brak, obie wrocilysmy do swojej wagi na szczescie:D

mimka84, Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    ja sie obawiam ze bede miala rozstepy mimo wszystko...:( moje cialo ma tendencje do takuch rzeczy.. mam juz pare malych rozstepow przez odchudzanie..
    Szczuple dziewczyny są bardziej narazone na roztępy ale bez obaw jak dobrze zadbasz o cialo to nie powinno byc .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Rozstepy to chyba kwestia genów, ja przytylam 25 kilo w poprzedniej ciazy i nie mam ani jednego rozstępu, a stosowalam tylko oliwke dla dzieci. Moja siostra przytyla 30 i tez rozstepow brak, obie wrocilysmy do swojej wagi na szczescie:D

Zazdroszcze!! :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:16

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Szczuple dziewczyny są bardziej narazone na roztępy ale bez obaw jak dobrze zadbasz o cialo to nie powinno byc .

staram sie :) smaruje bio-oil i balsamem na zmiane .. chce troche bardziej aktywnie tez spedzac czas.. na basen chce chodzic ale poki rana mi sie nie zagoi to nie moge ;/ grr

l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Niestety jest to samo. Przerywa skrypt. :( Dziwne to. Jak możesz to podeślij na maila, będę kombinować. :) [email protected]

Ja też będę puszczać muzyczkę, ale trochę później. :)

Fasia, a jak często puszczałaś muzyczkę córze? :)
    To pytanie to chyba do mnie, bo ja pisałam o puszczania córce muzyki, a więc tak od połowy ciąży prawie codziennie i o podobnej porze, tuż przed zaśnięcie moim :-)

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu mnie dzidzius smyrał. To takie subtelne, ale od razu wiem że to on.

Rudzia, mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

No, to tak nie do końca. Znam dziewczyny, któe uczciwie smarowały i nawilżały a rozstępy i tak się pojawiły, np. dopiero pod koniec ciąży, kiedy podczas spania brzuch się naciąga z jednej strony. Ja w liceum schudłam 8 kg, wcale nie jakoś szybko, bo nie odchudzałam się, samo tak wyszło i mi się dość spore na pośladkach zrobiły. Więc nie wiem czy teraz ich uniknę. Raczej ciężko.

Sylvia, możliwe, że to da ciebie. Wybacz. Pomotało mi się. :)

Dziewczyny, a tak w temacie położnych, czytacie taki blog: polozna.blog.pl Babeczka super pisze i wiele się można dowiedzieć, także z komentarzy. :)
    Ja też myślałam o wynajęciu położnej, ale ten koszt mnie jednak przeraża. Mam nadzieję, że trafię jakieś w porządku. A powiedzcie jak to jest z pielęgniarkami środowiskowymi? Takimi co przychodzą do domu i sprawdzają jak sobie radzisz z maluchem? Bo coś o tym słyszałam, ale nie wiem czy tak rzeczywiscie jest...

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Bambi85 - tak, jestem z Poznania i zamierzam rodzić na Polnej :)

No ja mam podobne plany. Co prawda szpitale kliniczne nigdy mnie nie zachęcały, a znam je dosyć dobrze, no ale cóż... mam z tego szpitala lekarza, poza tym tak jak mówisz, w razie czego jest dobra neonatologia. Widzę, że jesteś dwa tygodnie do przodu więc pewnie będę ciekawa relacji : ).

liloe lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    No, to tak nie do końca. Znam dziewczyny, któe uczciwie smarowały i nawilżały a rozstępy i tak się pojawiły, np. dopiero pod koniec ciąży, kiedy podczas spania brzuch się naciąga z jednej strony. Ja w liceum schudłam 8 kg, wcale nie jakoś szybko, bo nie odchudzałam się, samo tak wyszło i mi się dość spore na pośladkach zrobiły. Więc nie wiem czy teraz ich uniknę. Raczej ciężko.

Sylvia, możliwe, że to da ciebie. Wybacz. Pomotało mi się. :)

Dziewczyny, a tak w temacie położnych, czytacie taki blog: polozna.blog.pl Babeczka super pisze i wiele się można dowiedzieć, także z komentarzy. :)
    Ja też myślałam o wynajęciu położnej, ale ten koszt mnie jednak przeraża. Mam nadzieję, że trafię jakieś w porządku. A powiedzcie jak to jest z pielęgniarkami środowiskowymi? Takimi co przychodzą do domu i sprawdzają jak sobie radzisz z maluchem? Bo coś o tym słyszałam, ale nie wiem czy tak rzeczywiscie jest...
    Tak, pielęgniarka przychodzi z Twojej przychodni (u mnie była 3 razy), w pierwszym tygodniu po porodzie, a potem jakoś po kolejnych dwóch i na końcu po miesiącu, ale nie wiem czy dobrze pamiętam. Ogląda krocze, patrzy jak karmisz, w razie czego służy radą, do mnie przychodziła bardzo sympatyczna i za każdym razem umawiała się najpierw telefonicznie.

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa przychodzą położne, ale ją nie jestem z tego zachwycona. U mnie była taka młoda i w sumie obejrzała dziecko i poszła, śle podobno niektóre potrafią się czepiać. Gdzieś słyszałam, że można odmówić. Ją bym wolała pojechać z dzieckiem do przychodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:54

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    staram sie :) smaruje bio-oil i balsamem na zmiane .. chce troche bardziej aktywnie tez spedzac czas.. na basen chce chodzic ale poki rana mi sie nie zagoi to nie moge ;/ grr
    Ja na basen tez juz zaczne :) i bio oil się smaruje równiez ;)

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ