Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justinka wrote:Ja tylko na sek
Ja tworzyłam tą listę -
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nYSftDDfBnZXPO4kBPFgrB0PYN73u98Qcs0w0YdPd34/edit?usp=sharing
nie mam pojęcia dlaczego część z Was ma problem, udostępniłam wszystko dla wszystkich...
Jak coś mogę podesłać plik, lub też można skopiować z linka - o ile Tobie się otwiera...
Niestety jest to samo. Przerywa skrypt.Dziwne to. Jak możesz to podeślij na maila, będę kombinować.
[email protected]
Ja też będę puszczać muzyczkę, ale trochę później.
Fasia, a jak często puszczałaś muzyczkę córze? -
nick nieaktualnyAmy wrote:U mnie to wygląda inaczej, płacąc 800 zł położna jest przy tobie od momentu rozpoczęcia akcji porodowej do urodzenia dziecka, a nie tylko 3 godziny
Oczywiście ja też jestem zdania że nie powinno się im płacić dodatkowych pieniędzy za coś co mają robić, dlatego to jest tylko możliwość zapłaty za wybraną położnąa ogólnie cały personel powinien traktować nas "po ludzku" bez fochów, bo za to mają płacone. Nie rozumiem dlaczego w prywatnych szpitalach wszystko jest na wysokim poziomie a na nfz już nie.. skoro lekarz na nfztu u mnie w szpitalu i tak zarabia średnio 15 tys plus dyżury. Lekarz bez specjlizacji z 2 letnim stażem zarabia na rękę 6400 PLN, plus dużury. Więc to nie są małe pieniądze.. a mimo wszystko ich podejście do pacjentów woła o pomstę do nieba..
moja babcia miesiąc temu miała operację usuwania guzów, bardzo ciężka operacja i nie usunęli jej wszystkiego bo by nie przeżyła operacji a dzień po te wredne pielęgniarki zaczęły ją dręczyć, kobieta ledwie żyła i nic jej nie pomagały tylko krzyczały nawet jak nie mogły pobrać krwi z żyły,jakby to była wina babci, szkoda słów,niemiłe, niesympatyczne, nastawione jak na wojnę, nie wiem czy one są szkolone w tych szkołach na takie suki??? taka osoba powinna być miła, cierpliwa, opiekuńcza,wspierająca,pomocna bo w większości przypadków człowiek przebywa w szpitalu cierpiąc, nie rozumiem tego podejścia
-
mimka84 wrote:Moja mama nie miała i myślałam, że mnie też się uda, ale smarowałam się mimo to, a tu pod koniec 8 miesiąca tak mnie wywaliło że pamiętam jak siedziałam w łazience i ryczałam, dosłownie w ciągu jednego dnia.
ja sie obawiam ze bede miala rozstepy mimo wszystko...moje cialo ma tendencje do takuch rzeczy.. mam juz pare malych rozstepow przez odchudzanie..
-
nick nieaktualny
-
Rozstepy to chyba kwestia genów, ja przytylam 25 kilo w poprzedniej ciazy i nie mam ani jednego rozstępu, a stosowalam tylko oliwke dla dzieci. Moja siostra przytyla 30 i tez rozstepow brak, obie wrocilysmy do swojej wagi na szczescie:D
mimka84, Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:ja sie obawiam ze bede miala rozstepy mimo wszystko...
moje cialo ma tendencje do takuch rzeczy.. mam juz pare malych rozstepow przez odchudzanie..
-
Lali wrote:Rozstepy to chyba kwestia genów, ja przytylam 25 kilo w poprzedniej ciazy i nie mam ani jednego rozstępu, a stosowalam tylko oliwke dla dzieci. Moja siostra przytyla 30 i tez rozstepow brak, obie wrocilysmy do swojej wagi na szczescie:D
Zazdroszcze!! -
Krysti wrote:Szczuple dziewczyny są bardziej narazone na roztępy ale bez obaw jak dobrze zadbasz o cialo to nie powinno byc .
staram siesmaruje bio-oil i balsamem na zmiane .. chce troche bardziej aktywnie tez spedzac czas.. na basen chce chodzic ale poki rana mi sie nie zagoi to nie moge ;/ grr
-
mantissa wrote:Niestety jest to samo. Przerywa skrypt.
Dziwne to. Jak możesz to podeślij na maila, będę kombinować.
[email protected]
Ja też będę puszczać muzyczkę, ale trochę później.
Fasia, a jak często puszczałaś muzyczkę córze?Krysti lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Szczuple dziewczyny są bardziej narazone na roztępy ale bez obaw jak dobrze zadbasz o cialo to nie powinno byc .
No, to tak nie do końca. Znam dziewczyny, któe uczciwie smarowały i nawilżały a rozstępy i tak się pojawiły, np. dopiero pod koniec ciąży, kiedy podczas spania brzuch się naciąga z jednej strony. Ja w liceum schudłam 8 kg, wcale nie jakoś szybko, bo nie odchudzałam się, samo tak wyszło i mi się dość spore na pośladkach zrobiły. Więc nie wiem czy teraz ich uniknę. Raczej ciężko.
Sylvia, możliwe, że to da ciebie. Wybacz. Pomotało mi się.
Dziewczyny, a tak w temacie położnych, czytacie taki blog: polozna.blog.pl Babeczka super pisze i wiele się można dowiedzieć, także z komentarzy.
Ja też myślałam o wynajęciu położnej, ale ten koszt mnie jednak przeraża. Mam nadzieję, że trafię jakieś w porządku. A powiedzcie jak to jest z pielęgniarkami środowiskowymi? Takimi co przychodzą do domu i sprawdzają jak sobie radzisz z maluchem? Bo coś o tym słyszałam, ale nie wiem czy tak rzeczywiscie jest... -
liloe wrote:Bambi85 - tak, jestem z Poznania i zamierzam rodzić na Polnej
No ja mam podobne plany. Co prawda szpitale kliniczne nigdy mnie nie zachęcały, a znam je dosyć dobrze, no ale cóż... mam z tego szpitala lekarza, poza tym tak jak mówisz, w razie czego jest dobra neonatologia. Widzę, że jesteś dwa tygodnie do przodu więc pewnie będę ciekawa relacji : ).liloe lubi tę wiadomość
-
mantissa wrote:No, to tak nie do końca. Znam dziewczyny, któe uczciwie smarowały i nawilżały a rozstępy i tak się pojawiły, np. dopiero pod koniec ciąży, kiedy podczas spania brzuch się naciąga z jednej strony. Ja w liceum schudłam 8 kg, wcale nie jakoś szybko, bo nie odchudzałam się, samo tak wyszło i mi się dość spore na pośladkach zrobiły. Więc nie wiem czy teraz ich uniknę. Raczej ciężko.
Sylvia, możliwe, że to da ciebie. Wybacz. Pomotało mi się.
Dziewczyny, a tak w temacie położnych, czytacie taki blog: polozna.blog.pl Babeczka super pisze i wiele się można dowiedzieć, także z komentarzy.
Ja też myślałam o wynajęciu położnej, ale ten koszt mnie jednak przeraża. Mam nadzieję, że trafię jakieś w porządku. A powiedzcie jak to jest z pielęgniarkami środowiskowymi? Takimi co przychodzą do domu i sprawdzają jak sobie radzisz z maluchem? Bo coś o tym słyszałam, ale nie wiem czy tak rzeczywiscie jest... -
Mantissa przychodzą położne, ale ją nie jestem z tego zachwycona. U mnie była taka młoda i w sumie obejrzała dziecko i poszła, śle podobno niektóre potrafią się czepiać. Gdzieś słyszałam, że można odmówić. Ją bym wolała pojechać z dzieckiem do przychodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:54
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:staram sie
smaruje bio-oil i balsamem na zmiane .. chce troche bardziej aktywnie tez spedzac czas.. na basen chce chodzic ale poki rana mi sie nie zagoi to nie moge ;/ grr
i bio oil się smaruje równiez