X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ładny brzuszek, prawie jak mój, tylko na moim są niestety rozstępy z poprzedniej ciąży...

ja mam nadzieje ze u mnie za wiele tych rozspetow sie nie pojawi :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ja tylko na sek
    Ja tworzyłam tą listę -
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nYSftDDfBnZXPO4kBPFgrB0PYN73u98Qcs0w0YdPd34/edit?usp=sharing

nie mam pojęcia dlaczego część z Was ma problem, udostępniłam wszystko dla wszystkich...
    Jak coś mogę podesłać plik, lub też można skopiować z linka - o ile Tobie się otwiera...

Niestety jest to samo. Przerywa skrypt. :( Dziwne to. Jak możesz to podeślij na maila, będę kombinować. :) [email protected]

Ja też będę puszczać muzyczkę, ale trochę później. :)

Fasia, a jak często puszczałaś muzyczkę córze? :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:15

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    U mnie to wygląda inaczej, płacąc 800 zł położna jest przy tobie od momentu rozpoczęcia akcji porodowej do urodzenia dziecka, a nie tylko 3 godziny :)
    Oczywiście ja też jestem zdania że nie powinno się im płacić dodatkowych pieniędzy za coś co mają robić, dlatego to jest tylko możliwość zapłaty za wybraną położną :) a ogólnie cały personel powinien traktować nas "po ludzku" bez fochów, bo za to mają płacone. Nie rozumiem dlaczego w prywatnych szpitalach wszystko jest na wysokim poziomie a na nfz już nie.. skoro lekarz na nfztu u mnie w szpitalu i tak zarabia średnio 15 tys plus dyżury. Lekarz bez specjlizacji z 2 letnim stażem zarabia na rękę 6400 PLN, plus dużury. Więc to nie są małe pieniądze.. a mimo wszystko ich podejście do pacjentów woła o pomstę do nieba..

moja babcia miesiąc temu miała operację usuwania guzów, bardzo ciężka operacja i nie usunęli jej wszystkiego bo by nie przeżyła operacji a dzień po te wredne pielęgniarki zaczęły ją dręczyć, kobieta ledwie żyła i nic jej nie pomagały tylko krzyczały nawet jak nie mogły pobrać krwi z żyły,jakby to była wina babci, szkoda słów,niemiłe, niesympatyczne, nastawione jak na wojnę, nie wiem czy one są szkolone w tych szkołach na takie suki??? taka osoba powinna być miła, cierpliwa, opiekuńcza,wspierająca,pomocna bo w większości przypadków człowiek przebywa w szpitalu cierpiąc, nie rozumiem tego podejścia

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:15

martafr lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Moja mama nie miała i myślałam, że mnie też się uda, ale smarowałam się mimo to, a tu pod koniec 8 miesiąca tak mnie wywaliło że pamiętam jak siedziałam w łazience i ryczałam, dosłownie w ciągu jednego dnia.

ja sie obawiam ze bede miala rozstepy mimo wszystko...:( moje cialo ma tendencje do takuch rzeczy.. mam juz pare malych rozstepow przez odchudzanie..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:18

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:16

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstepy to chyba kwestia genów, ja przytylam 25 kilo w poprzedniej ciazy i nie mam ani jednego rozstępu, a stosowalam tylko oliwke dla dzieci. Moja siostra przytyla 30 i tez rozstepow brak, obie wrocilysmy do swojej wagi na szczescie:D

mimka84, Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    ja sie obawiam ze bede miala rozstepy mimo wszystko...:( moje cialo ma tendencje do takuch rzeczy.. mam juz pare malych rozstepow przez odchudzanie..
    Szczuple dziewczyny są bardziej narazone na roztępy ale bez obaw jak dobrze zadbasz o cialo to nie powinno byc .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Rozstepy to chyba kwestia genów, ja przytylam 25 kilo w poprzedniej ciazy i nie mam ani jednego rozstępu, a stosowalam tylko oliwke dla dzieci. Moja siostra przytyla 30 i tez rozstepow brak, obie wrocilysmy do swojej wagi na szczescie:D

Zazdroszcze!! :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:16

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Szczuple dziewczyny są bardziej narazone na roztępy ale bez obaw jak dobrze zadbasz o cialo to nie powinno byc .

staram sie :) smaruje bio-oil i balsamem na zmiane .. chce troche bardziej aktywnie tez spedzac czas.. na basen chce chodzic ale poki rana mi sie nie zagoi to nie moge ;/ grr

l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Niestety jest to samo. Przerywa skrypt. :( Dziwne to. Jak możesz to podeślij na maila, będę kombinować. :) [email protected]

Ja też będę puszczać muzyczkę, ale trochę później. :)

Fasia, a jak często puszczałaś muzyczkę córze? :)
    To pytanie to chyba do mnie, bo ja pisałam o puszczania córce muzyki, a więc tak od połowy ciąży prawie codziennie i o podobnej porze, tuż przed zaśnięcie moim :-)

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu mnie dzidzius smyrał. To takie subtelne, ale od razu wiem że to on.

Rudzia, mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

No, to tak nie do końca. Znam dziewczyny, któe uczciwie smarowały i nawilżały a rozstępy i tak się pojawiły, np. dopiero pod koniec ciąży, kiedy podczas spania brzuch się naciąga z jednej strony. Ja w liceum schudłam 8 kg, wcale nie jakoś szybko, bo nie odchudzałam się, samo tak wyszło i mi się dość spore na pośladkach zrobiły. Więc nie wiem czy teraz ich uniknę. Raczej ciężko.

Sylvia, możliwe, że to da ciebie. Wybacz. Pomotało mi się. :)

Dziewczyny, a tak w temacie położnych, czytacie taki blog: polozna.blog.pl Babeczka super pisze i wiele się można dowiedzieć, także z komentarzy. :)
    Ja też myślałam o wynajęciu położnej, ale ten koszt mnie jednak przeraża. Mam nadzieję, że trafię jakieś w porządku. A powiedzcie jak to jest z pielęgniarkami środowiskowymi? Takimi co przychodzą do domu i sprawdzają jak sobie radzisz z maluchem? Bo coś o tym słyszałam, ale nie wiem czy tak rzeczywiscie jest...

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Bambi85 - tak, jestem z Poznania i zamierzam rodzić na Polnej :)

No ja mam podobne plany. Co prawda szpitale kliniczne nigdy mnie nie zachęcały, a znam je dosyć dobrze, no ale cóż... mam z tego szpitala lekarza, poza tym tak jak mówisz, w razie czego jest dobra neonatologia. Widzę, że jesteś dwa tygodnie do przodu więc pewnie będę ciekawa relacji : ).

liloe lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    No, to tak nie do końca. Znam dziewczyny, któe uczciwie smarowały i nawilżały a rozstępy i tak się pojawiły, np. dopiero pod koniec ciąży, kiedy podczas spania brzuch się naciąga z jednej strony. Ja w liceum schudłam 8 kg, wcale nie jakoś szybko, bo nie odchudzałam się, samo tak wyszło i mi się dość spore na pośladkach zrobiły. Więc nie wiem czy teraz ich uniknę. Raczej ciężko.

Sylvia, możliwe, że to da ciebie. Wybacz. Pomotało mi się. :)

Dziewczyny, a tak w temacie położnych, czytacie taki blog: polozna.blog.pl Babeczka super pisze i wiele się można dowiedzieć, także z komentarzy. :)
    Ja też myślałam o wynajęciu położnej, ale ten koszt mnie jednak przeraża. Mam nadzieję, że trafię jakieś w porządku. A powiedzcie jak to jest z pielęgniarkami środowiskowymi? Takimi co przychodzą do domu i sprawdzają jak sobie radzisz z maluchem? Bo coś o tym słyszałam, ale nie wiem czy tak rzeczywiscie jest...
    Tak, pielęgniarka przychodzi z Twojej przychodni (u mnie była 3 razy), w pierwszym tygodniu po porodzie, a potem jakoś po kolejnych dwóch i na końcu po miesiącu, ale nie wiem czy dobrze pamiętam. Ogląda krocze, patrzy jak karmisz, w razie czego służy radą, do mnie przychodziła bardzo sympatyczna i za każdym razem umawiała się najpierw telefonicznie.

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa przychodzą położne, ale ją nie jestem z tego zachwycona. U mnie była taka młoda i w sumie obejrzała dziecko i poszła, śle podobno niektóre potrafią się czepiać. Gdzieś słyszałam, że można odmówić. Ją bym wolała pojechać z dzieckiem do przychodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:54

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    staram sie :) smaruje bio-oil i balsamem na zmiane .. chce troche bardziej aktywnie tez spedzac czas.. na basen chce chodzic ale poki rana mi sie nie zagoi to nie moge ;/ grr
    Ja na basen tez juz zaczne :) i bio oil się smaruje równiez ;)

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ