X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na placki z kaszą Jaglaną. Kasza Jaglana ,marchewka ,cebula ,jajko,pietruszka zielona ,mąka . Kasze jaglaną ugotować zetrzec marchewke i cebule na tarce :) pietruszki zielonej dodac ja sypaną suszoną dalam ,jajko mąke by placki się nie rozwalały ,przyprawić do smaku pieprzem solą czy wegetą i smażyc ze śmietaną podawać :) Pychaaaa mozna tez mięso mielone podsmarxyć i do rzucić;) ja pierwszy raz je robilam rewelacja moj tez pojadl mówi ze jeszcze tak dobrych placków nie jadł :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po badaniu :)

Wszystko jest w porządku, test PAPPA+USG mówią, że ryzyko dla wszystkich trisomii jest <1:20 000 także super :)
    Dzidziuś śliczny, pokazywał nam jęzorek przez cały czas.
    Wszystkie parametry w normie, NT 1,8 CRL 62,18mm i data porodu na 18 kwietnia :)
    No i uwaga póki co, na 80%, dziewczynka :D Moja Natalka <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c76f38372ceb.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e9c6a7e583e.jpg

UFFFFFFF!

Krysti, KasiaKwiatek, Rudzia, Amy, Fasia, Lali, Justinka, Klaudia90, Robotka1 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do porodu to juz nastawiona jestem na najgorsze ze będzie pipa bolec nie stety taki urok ciązy i trza się z tym pogodzić ,Choć nie powiem kiedyś latwo mi się mówilo e poród to nić strasznego ale jak jestem w ciązy to dopiero do mnie dotarło co te moje kolezanki czuly gdy ja tak do nich mówilam:)) hahaha

hwesta, Lali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Jesteśmy po badaniu :)

Wszystko jest w porządku, test PAPPA+USG mówią, że ryzyko dla wszystkich trisomii jest <1:20 000 także super :)
    Dzidziuś śliczny, pokazywał nam jęzorek przez cały czas.
    Wszystkie parametry w normie, NT 1,8 CRL 62,18mm i data porodu na 18 kwietnia :)
    No i uwaga póki co, na 80%, dziewczynka :D Moja Natalka <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c76f38372ceb.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e9c6a7e583e.jpg

UFFFFFFF!
    Super wieści kochana :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi super, gratulacje babeczki zdrowej :D

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi super wieści i śliczny dzidziuś!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety powiem wam ciś tylko nie smiejcie się:D hahaha mialam na wizyte do dentysty dzis na 11,30 no i w domu zerklam na karteczke no faktycznie 11,30 wiec zabralam tylek i pojechalam do dentysty :) usiadlam w poczekalni zadowolona ze zaraz moja kolej a w recepcji szef calej kliniki dentystycznej do mnie hello krystina i ty masz dziś wizyte a ja tak z takim przekonaniem a on ale katriny nie ma dziś w pracy twojej dentystki a ja jak nie ma a on nie ma i mowi czekaj sprawdze twoją wizyte czy ty masz na dziś :) wiecie co kur.a jaki obciach wszyscy zaczeli się smiać :) bo mam wizyte na przyszly miesiąc na 10 go na 11,30 haha co mi się ujebało we łbie to nie mam pojecia :) mówię zobacze jeszcze raz w kartke faktycznie na przyszly miesiac fuck a ja juz myslalam ze jest listopad :/ hahaha no co podziękowalam i wyszlam z usmiechem na buzi :))hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 19:17

KasiaKwiatek, Amy, Lali, martafr lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    cześć dziewczyny :)
    Kupiłam właśnie na allegro nową poduszkę do spania z motherhood za 70zł + przesyłka :D czad ! W końcu może będę spać wygodnie ...
    Fasia przelicytowalaś mnie!!! ;-) ale z telefonu źle się licytuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 19:17

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Kobiety powiem wam ciś tylko nie smiejcie się:D hahaha mialam na wizyte do dentysty dzis na 11,30 no i w domu zerklam na karteczke no faktycznie 11,30 wiec zabralam tylek i pojechalam do dentysty :) usiadlam w poczekalni zadowolona ze zaraz moja kolej a w recepcji szef calej kliniki dentystycznej do mnie hello krystina i ty masz dziś wizyte a ja tak z rakim przekonaniem a on ale katriny nie ma dziś w pracy twojej dentystki a ja jak nie ma a on nie ma i mowi czekaj sprawdze twoją wizyte czy ty masz na dziś :) wiecie co kur.a jaki obciach wszyscy zaczeli się smiać :) bo mam wizyte na pezyszly miesiąc na 10 go na 11,30 haha ci mi się ujebało we łbie to nie mam pojecia :) mówię zobaczw jeszcze raz w kartke faktycznie na pezyszly miesiac fuck a ja juz myslalam ze jest lustopad :/ hahaha no co podziękowalam i wyszlam z usmiechem na buzi :))hahaha
    Hahhaa dobre.
    Gratuluję MartaAlvi pozytywnych wieści z badania.

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti no niemożliwa jesteś :D :D :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jej :) mojemu jak powiedzialam malo ze smiechu nie padł na podlogę:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Fasia przelicytowalaś mnie!!! ;-) ale z telefonu źle się licytuje

No coś Ty :D ale jaja :D no to nie wiem czy przepraszać czy nie hihi :)))

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    niestety ja też nie mam do tej listy dostępu dlatego postanowiłam zorganizować podstawową listę na pierwszej stronie naszego forum.
    tą listą co się nie chce otwierać zajmuje się Justinka:)

Robotka, kiedy mi właśnie ta lista z pierwszej strony nie działa. Nawet nie wiem, że jest jakaś druga. :P Chodziło mi o to, czy mogłabyś tą swoją podesłać np. w pliku .xls albo .xlsx czyli exelowy. Bo widzę, że większość z nas nie może cieszyć się z tabelki. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No coś Ty :D ale jaja :D no to nie wiem czy przepraszać czy nie hihi :)))
    Spoko, zgarnę następną!!! Tylko koniecznie napisz jak się sprawdza jak już dotrze do Ciebie, tak w ramach rekompensaty ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martus sliczna cora :)) super widac w 3d czy tam 4d ;) ciesze sie ze parametry rowniez w normie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czekamy na Angele i co za pare tyg polówkowe bedzię:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Boli was czasem tak dziwnie brzuch, tak obustronnie od środka i promieniuje do pachwin; moze to nawet nie ból tylko taki dyskomfort. Wcześniej czasem zdarzało mi się podobnie i przechodziło, tłumaczyłam sobie, że rośnie macica i wszystko się rozciąga, ale dzisiaj jakos wyjatkowo mnie to męczy.
    I w okolicy krzyzowej tylko nie mogę ustalć czy to bardziej wewnąrz czy po prostu kręgosłup ? Ma tak ktoś czy znowu jestem jakas dziwna ???
    Mnie w krzyzu bolalo sporo czasu bol ze az się schylic nie moglam ale brzuch mnie nie bolał .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:15

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Robotka, kiedy mi właśnie ta lista z pierwszej strony nie działa. Nawet nie wiem, że jest jakaś druga. :P Chodziło mi o to, czy mogłabyś tą swoją podesłać np. w pliku .xls albo .xlsx czyli exelowy. Bo widzę, że większość z nas nie może cieszyć się z tabelki. :(

Ja tylko na sek
    Ja tworzyłam tą listę -
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nYSftDDfBnZXPO4kBPFgrB0PYN73u98Qcs0w0YdPd34/edit?usp=sharing

nie mam pojęcia dlaczego część z Was ma problem, udostępniłam wszystko dla wszystkich...
    Jak coś mogę podesłać plik, lub też można skopiować z linka - o ile Tobie się otwiera...

Krysti lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Spoko, zgarnę następną!!! Tylko koniecznie napisz jak się sprawdza jak już dotrze do Ciebie, tak w ramach rekompensaty ;-)

Obiecuję :)

Lali lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ