X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek ślub na Pradze Polnoc,a wesele nad Zegrzem :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mi spadła do wagi sprzed ciazy,czyli -1,5 kg mam,chyba z emocji albo maluszek ciągnie ze mnie :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No w ciązy mi tak odwaliło :) i jednej i drugiej ;)

Szczerze Ci powiem, że teraz zdecydowanie mniej jem słodyczy. Ale przez te tony owoców, litr kakao i jogurty owocowe to ciężko się dziwić :) ewentualnie jak robie jakieś omlety na słodko lub ciasto upieke bo tak to tez nie za bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Szczerze Ci powiem, że teraz zdecydowanie mniej jem słodyczy. Ale przez te tony owoców, litr kakao i jogurty owocowe to ciężko się dziwić :) ewentualnie jak robie jakieś omlety na słodko lub ciasto upieke bo tak to tez nie za bardzo
    A mnie całkowicie odrzuciło - jogurtów nie zjem bo słodkie, soków nie piję bo słodkie, szczególnie te kubusie -fuj. Drożdżówkę jakoś wepchnę w siebie ale jak już się zacznie trawić to odpokutuje mdłościami :( kakao bym mogła pić ale niezbyt słodkie :) owoce - okej uwielbiam, kiwi, grapefruit, pomarańcz, cytrynę :D ananas też bym chyba mogła zjeść, ale po nim też robi mi się niedobrze. Co do placków domowych - raczej nic nie piekę bo nie mam na nic ochoty, ale jak pomyślę o kremówce to slinę zbieram z brody :P

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :)
    kiedy ja tu pisałam-już nie pamietam :)

wczoraj miałam wizytę:)
    maluch ma 8,5 cm :) termin waha się ciągle od 8-10.04 ale to się i tak zmieni pewnie jeszcze nie raz:)
    NT u mnie wyniosła 1.5mm lekarka powiedziała że wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby robić dalszych badać genetycznych.
    mam liczne bakterie w pochwie i morduje się teraz z jakimiś globulkami... i saszetkami do picia.
    ogólnie waga na ostatniej wizycie pokazywała 53,7 a wczoraj 52,4 także schudłam:) mąż się smiał w poczekalni że pewnie z 4 kg przytyłam.. :D aa tu go zaskoczyłam:)
    borykam się teraz z niskim ciśnieniem.. wczoraj miałam u lekarki 100/60 przyjechałam do domu wypiłam słabą kawę i po kawie mialam 97/69 także wcale nie lepsze i dzis z rana tez niskie.. dlatego mnie głowa boli calymi dniami czasami to zawroty mam..
    co do płci pani doktor powiedziała że za wcześnie dlatego nie naciskałam może na następnej się dowiem :) najważniejsze ze moja perełka jest zdrowiutka :) :)
    buziaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:25

Amy, Krysti, KasiaKwiatek, martafr, Justinka lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Witajcie mamuśki :)
    kiedy ja tu pisałam-już nie pamietam :)

wczoraj miałam wizytę:)
    maluch ma 8,5 cm :) termin waha się ciągle od 8-10.04 ale to się i tak zmieni pewnie jeszcze nie raz:)
    NT u mnie wyniosła 1.5mm lekarka powiedziała że wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby robić dalszych badać genetycznych.
    mam liczne bakterie w pochwie i morduje się teraz z jakimiś globulkami... i saszetkami do picia.
    ogólnie waga na ostatniej wizycie pokazywała 53,7 a wczoraj 52,4 także schudłam:) mąż się smiał w poczekalni że pewnie z 4 kg przytyłam.. :D aa tu go zaskoczyłam:)
    borykam się teraz z niskim ciśnieniem.. wczoraj miałam u lekarki 100/60 przyjechałam do domu wypiłam słabą kawę i po kawie mialam 97/69 także wcale nie lepsze i dzis z rana tez niskie.. dlatego mnie głowa boli calymi dniami czasami to zawroty mam..
    co do płci pani doktor powiedziała że za wcześnie dlatego nie naciskałam może na następnej się dowiem :) najważniejsze ze moja perełka jest zdrowiutka :) :)
    buziaki :*
    Hej millita :) super wieści kochana dzidzia spora twoja rośnie pięknie:) pewnie ze jak wyniki ok to nie potrzeba robič innych to tylko stres ,niskie masz ciśnienie ja tez mam niskie a wcześniej walczyłam z wysokim :) pozdrawiam ciepło i udzielaj się częściej bedzie miło im więcej nas tym lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:36

Militta110816 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz posprzatalam ładnie w domciu po odkurzalam podłogi pomyłam w kuchni powycieralam graty i do szafek pochwalam to mi sie podoba teraz leze sobie i eklerka zjadam i herbatą zurawinową zapiłam,czekam na wolną łazienkę bo moj pierwszy się wbił haha ale byłam w łazience u niego i pomarudzilam jak to ja :)) on prysznic bierze a ja mrucze :) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A mnie całkowicie odrzuciło - jogurtów nie zjem bo słodkie, soków nie piję bo słodkie, szczególnie te kubusie -fuj. Drożdżówkę jakoś wepchnę w siebie ale jak już się zacznie trawić to odpokutuje mdłościami :( kakao bym mogła pić ale niezbyt słodkie :) owoce - okej uwielbiam, kiwi, grapefruit, pomarańcz, cytrynę :D ananas też bym chyba mogła zjeść, ale po nim też robi mi się niedobrze. Co do placków domowych - raczej nic nie piekę bo nie mam na nic ochoty, ale jak pomyślę o kremówce to slinę zbieram z brody :P
    Współczuje ci naprawdę ze nie możesz jesc , napewno bedzie dobrze musisz sama się uporać z tym i zacząć jesc mało ale zdrowo to ci się polepszy a jak juz sobie pomyślisz ze zdrowie jest ważne to tym bardZiej powinno cię zmobilizować do działania . Więc trzymam kciuki i mam nadzieje ze za niedługo amy napiszesz ze swietnie jesz i ze masz w końcu apetyt .Musisz byc silna pamiętaj :) :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta no coraz bliżej jesteśmy siebie :D mój Kochany z Pragi Północ jest, straszny patriota lokalny z niego :) teraz mieszkamy na Białołęce, na Tarcho :)
    życzę Wam cudownego ślubu, dobrej zabawy i koniecznie fotki daj po wszystkim
    no i mam nadzieję, że w środę o 17 się spotkamy na warsztatach, ja będę na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam fajnie niektóre z tych samych miejscowości super ,moze kiedyś zrobimy zlot Kwietnóweczek :) i spodkamy się na wypadzie :) z dzieciaczkami ja mogę wszędzie dojechać dla mnie to nie problem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 12:01

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    tak tak wczoraj miała ślub Psotka:)

oj dziewczyny jak dobrze wiedzieć że wizyty przebiegły super:)

Krysti Ty miałaś wpadkę u dentysty a ja z odbiorem córki!!!
    mąż zawiózł ją do koleżanki i sam pojechał na trening, a ja po powrocie z pracy miałam ją odebrać i co? dobijam się do jakiegoś domu, psy szczekają, jakiś pijaczek wyszedł no i mówię że ja po Majkę!!
    a on oczy na mnie i poszedł po jakąś kumatą osobę....i wtedy skumałam że nie jestem tam gdzie być powinnam!! aaaaleeee mi było głupio, totalne zaćmienie umysłu:P
    no ale wybrnęłam i zapytałam tej babeczki o adres tej dziewczynki i trafiłam ufff.

mi sie dziś nie zbyt dobrze spało, do tego zakupiłam w rossmanie soczewki i się okazuje że chyba nie dla mnie, z tej samej firmy co zawsze ale jakieś niewygodne;/ no i 50zł pójdzie się paść na łąkę;/
    Robotka to miałaś tez wesoło wczoraj Hahaha :))

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam wczoraj w Rossmannie bo widziałam w gazetce że 1 z Pampersa Premium Care są po 37 zł 78szt i zachodze szukam i szukam a tam pusto wszystko wybrane :D poszłam zapytać kogoś czy jeszcze są i przynieśli mi z magazynu to wziełam 3 paczki :) mogłam więcej wziąć :( a i chusteczki z Pampersa 6 opakowań za 25 zł :)
    musze szukać takich promocji bo tak to po 56 zł są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 12:13

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pierwsze objawy zaniku logicznego myślenia czyt. brak mózgu.

Nalałam sobie wrzącego rosołu do miski, po czym nabrałam łyżkę i chlup do buzi, żeby sprawdzić czy dobry. Oczywiście wspominać nie muszę że poparzyłam język i całą jamę ustną? ;P

Cierp ciało jak głupie :P

Angela89, Krysti, Robotka1, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    byłam wczoraj w Rossmannie bo widziałam w gazetce że 1 z Pampersa Premium Care są po 37 zł 78szt i zachodze szukam i szukam a tam pusto wszystko wybrane :D poszłam zapytać kogoś czy jeszcze są i przynieśli mi z magazynu to wziełam 3 paczki :) mogłam więcej wziąć :( a i chusteczki z Pampersa 6 opakowań za 25 zł :)
    musze szukać takich promocji bo tak to po 56 zł są :)
    To trafiłaś na promocje ja zacznę tez kupować powoli choć najpierw muszę zakupić komodę dla dzidzi bym mogła lokować rzeczy i składać ale nie pali mi się większy zakup bede robic w grudniu pod koniec .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:59

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mam pierwsze objawy zaniku logicznego myślenia czyt. brak mózgu.

Nalałam sobie wrzącego rosołu do miski, po czym nabrałam łyżkę i chlup do buzi, żeby sprawdzić czy dobry. Oczywiście wspominać nie muszę że poparzyłam język i całą jamę ustną? ;P

Cierp ciało jak głupie :P
    Nieźle Amy widze ze nie tylko ja mam tak z tą pamięcią a juz nie mówię o wczorajszym dentyscie porażka :/mózg nam wyparowuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 12:25

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A dużo zabiera tego nam mózgu ?:)
    Zaczynam się bać i co najgorsze że dopiero on do nas wraca po 6 miesiącach po porodzie :D
    6 miesięcy PO??!! nie żartuj :) nie wiem jak to wytrzymam, w sumie dopiero mi zaczęło odwalać, więc jeszcze pół roku niespodzianek i kolejne pół po porodzie ;) więc za rok o tej porze znów stanę się sobą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Nieźle Amy widze ze nie tylko ja mam tak z tą pamiecią
    u mnie to nie problemy z pamięcią tylko co gorsza nie łączenie faktów, ewentualnie brak logicznego myślenia
    kipiący na gazie rosół lądujący w buzi= poparzenie.. nie wiem na co liczyłam na cud? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    u mnie to nie problemy z pamięcią tylko co gorsza nie łączenie faktów, ewentualnie brak logicznego myślenia
    kipiący na gazie rosół lądujący w buzi= poparzenie.. nie wiem na co liczyłam na cud? :P
    Ah jej napewno boli współczuje .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam czasem chwilowe zaćmienia, brak koncentracji i logicznego myślenia, z pamięcią czasem też...zapominam o spotkaniach, umawiam kilka rzeczy na raz, idę po zakupy i wracam z zupełnie czym innych niż potrzebowałam...eh
    może to odpływ krwi z mózgu do macicy? :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 12:30

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ