X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wiem, że trzeba zamoczyć ale jak na złość wczoraj mi ustało. Ale skoro już dostałam test to sprawdziłam :) Nie myślę, już nad tym skoro ustało, dziś też nic nie ma i zobaczę jutro jaki stan wód ;)

A, mi aż tyle nie leciało, żeby do czegoś złapać więc u Ciebie może faktycznie to wody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:23

haneczka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Werka jak tylko mi sie cos zacznie jade do szpitala :P, ja tam sie czuje prawie jak w domu :P. Chociaz w swieta wolalabymm nie rodzic ( z drugiej strony to jedyny ratunek dla mnie ), no bo przeciez planuje 8.04 :P.
    no chyba ze tak..mnie szpital zawsze stresowal ale po ogladnieciu tej porodwki tutaj bede sie czuc jak w domu :D ja mam termin na 8ego kwietnia :D

jesli chodzi o mnie to codziennie cos nowego...najpierw bole miesiaczkowe sporadycznie...z dnia na dzien coraz mocniejsze...poniej skurczybyki nieregularne...pozniej coraz mocniejsze i regularne....wczoraj regularne przez godzine rano..wieczorem regularne duzo bardziej bolesne i juz z mocnymi krzyzowymi...czulam jakby mialo mi zebra zmiazdzyc...teraz znow sie zaczely..jestem ciekawa jakie atrakcje mnie czekaja zanim prawdziwa akcja sie rozkreci...maz twierdzi ze wg niego tak lepiej bo pomalu sie przyzwuczajam..wzrasta prog bolu..w sumie brzmi to logicznie ale jest to denerwujace...
    jutro moja mama ma urodziny...46te..

Bambi85 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Wera, dzięki, u mnie bólowo od wczoraj, nie jak na @ po prostu pobolewa mnie brzuch. Skurczy nie ma a mogło by się już zacząć. Ostatnio miałam 1,5cm rozwarcia i jutro jadę na dyżur do lekarza sprawdzić czy to postępuje :) powiedział, że jeśli się tak dalej będzie rozkręcało no to wyjdziemy już w poniedziałek na śniadanie :) Mam nadzieję, bo coś skurcze nie chcą mnie nawiedzić a tak może coś pomogą i urodze :)
    kuzwa zazdraszaczam ze wiecie co jest z szyjka..jakbym wiedziala ze te bole od ponad tygodnia cos tam ruszaja to bylabym mega happy a tak kupa nic nie wiem :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamietam w pierwszej ciazy lezalam 4 dni w szpitalu bo spanikowalam ze mi wody leca...poszlo po nogawkach a ja panika w domu..mialam 17 lat wiec mozna mi to wybaczyc...okazalo sie ze mala sie tak ulozyla ze posilkalam sie nie czujac ze to stamtad leci..ale wstyd :D

haneczka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i strasznie mi sie pogorszyla cera...ja nawet jak dojrzewalam to nie miala pryszczy..1 pryszcz sie zdarza raz na rok..a teraz mam cala brode, policzek i czolo w bardzo bolesnych pryszczach..pewno hormonalne jakies...glowe musze myc codziennie bo tak strasznie sie tlusci...ewidentnie hormony

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taką ochote na świeżą bułke z dżemem a nie chce mi się dupy ruszyć do sklepu ;p

weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Robotka, powinnaś zacząć pobierać pensję za prowadzenie biura kwietniówek :) I lepiej pomyśl o zastępstwie na wypadek jakbyś sama zaczęła rodzić. :) No chyba, że zaczekasz na wszystkie. Jak marynarz na tonącym okręcie :D
    moim osobistym rzecznikiem jest SHIMMER :D myślę że nawet jakby sie coś zaczęło to ona przejmie dzielnie obowiązki forumowego biura kwietniówek:D

a ja się bardzo cieszę że nie męczą mnie bóle jakieś nie wiadomo jakiego pochodzenia.
    nie dość że dezorientują osobę w ciąży to jeszcze nic nie wnoszą oprócz niecierpliwości bo może to już....
    chcę tak jak z córką, ma odejść czop a potem mają się pojawić bóle które jak tu któraś napisała święte słowa-nie ma szans aby przeoczyć te najwłaściwsze:)

mnie na okres brzuch pobolewa już kilka dni i? i przedwczoraj na usg szyjka zamknięta i twarda:P

aaa i wczoraj zauważyłam wieczorem że moja przeźroczysta siara robi się żółta:P taka przeźroczysto żółta

shimmer_lip lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Kurde się wyspać nie moge. Trzeba się przyzwyczaić. ;-)

My dziś w nocy przeżyliśmy mały horror. Mała się obudziła, nakarmiłam ją, odbeknełam, położyłam i zasneła. Zazwyczaj budze męża jak wychodze ale sobie pomyślałam że tak fajnie spią a ja tylko siku ie to się nic nie stanie. No i poszłam, ze dwie minuty mnie nie było wracam a mała cała czerwona, oddychać nie może. Cały nos i buźka zawalona mlekiem. Widze, ze chciałaby oddychać ale nie ma jak. Boże jak się trzesłam. Całe szczęście ze mamy fride. Ciągneliśmy jej z tego nosa przez pięć minut, ale wyciągneliśmy na szczęście chyba wszytsko.
    Jakbyśmy nie mieli tj fridy to ja nie wiem co by było.
    Oczywiście mała zaraz zasneła bo się spłakała strasznie, ale my już mieliśmy po spaniu. Ciągle sprawdzałam czy oddycha. :-(

Gratuluje kolejnym mamusiom i trzymam kciuki za rodzące.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na kurierów może dzisiaj przyjdzie wózek ;p jeszcze dwa krzesła barowe do kuchni i dywan do pokoju :) fajnie by było żeby wszystko było przed swiętami

Eweliśka, maggie86 lubią tę wiadomość

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    kuzwa zazdraszaczam ze wiecie co jest z szyjka..jakbym wiedziala ze te bole od ponad tygodnia cos tam ruszaja to bylabym mega happy a tak kupa nic nie wiem :(

U mnie każdy ból zwiastował skracanie szyjki i powiększające się rozwarcie, co mi się coś działo i szłam na wizytę to było "widać" różnicę. Także może i u ciebie tak jest :) ja na twoim miejscu tego bym się trzymała, że te bolesne skurcze działają i potem będzie szybciej ;)
    Trzeba się pocieszać co nam zostało?

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Heli i Agusi :*

Snilo mi sie ze wody mi odeszly, obudzilam sie i patrze a tu nic nie ma.. :D
    Jutro wizyta mam nadzieje ze cos zrobi ze mna podejmie decyzję czy cc bo waga duza a u nas w szpitalu nie ma zzo.. :/ do wanny nie moge wejsc no gbs dodatni.. Jak mi powie ze sn z takim duzym dzieckiem to sie zaplacze na zywca.. Przy mojej budowie.. :/ mam nadzieje ze nie bd mi kazala czekac do terminu albo na wywolanie.. :/ chodze juz prawie miesiac z rozwarciem i bolami.. Eh..

Ide dziasla wyplukac szalwia bo mam strasznie spuchniete i mi krwawia..

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:39

weronika86 lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, no nadrabiam jeszcze naprodukowalyscie :D
    Gratulacje z okazji urodzin kolejnych dzidziusiow :) dla Heli i Agus86 :) :)

Gratulacje nowych tygodni, i tych donoszonych :)

U mnie nastroj z dupy ze tak powiem, stresa zaczynamm miec grrrrr przed jutrem pol nocy nie spalam ciekawe jak dzis bedzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:44

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Liwi, w 5takich sytuacjach przełożyć przez kolano brzuszkiem do dołu i głową w dół.

No mój mąż najpierw tak zrobił i to co miała w buźce wyleciało, tylko że miała strasznie zawalony nos taka flegmą jakby.
    Mój mąż ma kurs ratownika medycznego więc gdzieś tam w głowie mi siedziało, ze on wie co robic ale mimo wszytsko stresu się najadłam strasznie.

Plan na dziś powtórzyć zasady postępowania przy zadławieniach i zakrztuszeniach u noworodków.
    Mam nadzieje ze się to nie powtórzy.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko liwi ! Przezyliscie ogromny stres ale widzę ze zachowaliscie zimna krew. Współczuje.

Rozpakoujcie się laski. Z początkiem maja trzeba tu gubienie pociazowych kilogramów uskutecznic :-)

liwi, Eweliśka, haneczka, maggie86, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie mi szczegółowość, ale myślę, że to istotne. Płyn, który nałapałam rozwarstwił się na zupełnie przezroczysty i lekko mleczny. Więc ewidentnie wyło to coś wymieszanego. Nie udało mi się nanieść na test tylko tej przezroczystej frakcji, więc wynik może być trochę zakłamany.

Kolor jest brązowawy i wskazuje na pH lekko powyżej 5.
    Norma to do 4,5. Między 4,5 a 5 jest zakażenie bakteryjne. A powyżej 5 rzęsistek :D Płyn owodniowy ma ok 7.

Więc mój przypadek jest dziwny. Bo albo mam rzęsistka, albo płyny się zmieszały i dają nierówny wynik. :) Mam drugi test. Zrobię go przy następnej okazji. Może płyn będzie "czystszy"

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi tez bym sie zesrala ze strachu :( ida dobrze radzi...nalac jej prosze! :D
    ktos tu wspomnial o bulce z dzemem? zaraz zabije albo dupala skopie! nie moge bialego pieczywa :/ ale chyba raz zrobie sobie wyjatek i zrzuce to na osobe ktora podsunela mi takie sniadanie hie hie he :D
    peggysue no to sie trzymam tego ze bole cos tam jednak ruszaja :D
    militia jakie masz juz rozwarcie? napieraj na cc jesli tak bardzo sie boisz..
    robotka u ciebie ta ciaza jest podobna do pierwszej? u mnie calkiem odwrotnie..no ale pierwszy byl chlopak..pamietam tylko ze w pierwszej tkilka dni przed porodem byly zyganka..wiecej spalam i sie zaczelo z rano po nocnym seksie :D ale nie pamietam boli itd....

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wybaczcie mi szczegółowość, ale myślę, że to istotne. Płyn, który nałapałam rozwarstwił się na zupełnie przezroczysty i lekko mleczny. Więc ewidentnie wyło to coś wymieszanego. Nie udało mi się nanieść na test tylko tej przezroczystej frakcji, więc wynik może być trochę zakłamany.

Kolor jest brązowawy i wskazuje na pH lekko powyżej 5.
    Norma to do 4,5. Między 4,5 a 5 jest zakażenie bakteryjne. A powyżej 5 rzęsistek :D Płyn owodniowy ma ok 7.

Więc mój przypadek jest dziwny. Bo albo mam rzęsistka, albo płyny się zmieszały i dają nierówny wynik. :) Mam drugi test. Zrobię go przy następnej okazji. Może płyn będzie "czystszy"
    jaksie rozdzielilo to najprawdopodobniej sluz z CZYMS..tylko z czym?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cesarce - jak długo trwało u Was oczyszczanie się z tych odchodów popologowych ?

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:39

CzaryMary lubi tę wiadomość

‹‹ 4028 4029 4030 4031 4032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ