X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my od wczoraj już w domku :) ale ulga moc normalnie funkcjonować :) maly jest tak grzeczny ciągle by jadł i spał :) ja dostalam strasznego nawały pokarmu także karmimy się piersią praktycznie cały czas bo mój glodomor się domaga :)

Gratuluje nowych dzieciaczkow :)

maggie86, weronika86, CzaryMary, liwi, Eweliśka, sylvia007, Agusiek89, Justinka, Gosha, Lali, Fasia, KasiaKwiatek, Angela89, Murraya, lysinka, mf, Nadzieja84, mimka84 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wpłynęło mi ubezpieczenie za urodzenie Ninki i pobyt w szpitalu z pzu. Wniosek złożyłam w poniedziałek, szybcy są :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 12:33

weronika86, liwi, maggie86, Eweliśka, Justinka, Gosha, Lali, KasiaKwiatek, Angela89, Murraya, mf lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olus super ze juz w domku!!! karm karm glodomorka :-)

Ola89 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Właśnie wpłynęło mi ubezpieczenie za urodzenie Ninki i pobyt w szpitalu z pzu. Wniosek złożyła e poniedziałek, szybcy są :-)
    no ekspresowo! i gitarka :-) ja dostalam juz dzisiaj macierzynskie a powinno byc 18ego...chiwam co moje i sie nie przyznaje nikomu :-)hehhee

sylvia007, Eweliśka, Justinka, Gosha, KasiaKwiatek, mf lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem Liwi co Ci poradzić, u nas tak było na początku, mały rzucał się na cyca jak wariat, był az niespokojny, ja starałam się go po prostu uspokoić, głaskałam po główce, po raczce, cos tam mu cichutko nuciłam żeby się wyciszył i wtedy jakos tak spokojniej zaczynał ssać, nie jest to jakaś fachowa porada, nigdzie nie znalazłam info jak sprawić by te nasze głodomory tak sie nie niecierpliwiły, jedyne co to że trzeba przystawiac częściej ale my przystawialismy się wtedy co 2h więc chyba często

Ola juppii juz w domku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 12:35

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Hej.

Kurde się wyspać nie moge. Trzeba się przyzwyczaić. ;-)

My dziś w nocy przeżyliśmy mały horror. Mała się obudziła, nakarmiłam ją, odbeknełam, położyłam i zasneła. Zazwyczaj budze męża jak wychodze ale sobie pomyślałam że tak fajnie spią a ja tylko siku ie to się nic nie stanie. No i poszłam, ze dwie minuty mnie nie było wracam a mała cała czerwona, oddychać nie może. Cały nos i buźka zawalona mlekiem. Widze, ze chciałaby oddychać ale nie ma jak. Boże jak się trzesłam. Całe szczęście ze mamy fride. Ciągneliśmy jej z tego nosa przez pięć minut, ale wyciągneliśmy na szczęście chyba wszytsko.
    Jakbyśmy nie mieli tj fridy to ja nie wiem co by było.
    Oczywiście mała zaraz zasneła bo się spłakała strasznie, ale my już mieliśmy po spaniu. Ciągle sprawdzałam czy oddycha. :-(

Gratuluje kolejnym mamusiom i trzymam kciuki za rodzące.
    Boziu liwi dzidzie trzymaj dluzej na rączkach albo na bok poluz zawsze po jedzeniu wrazie w gdyby się jej nie ulalo za duzo .tak trzeba ja to bede Ignasia przy sobie trzymac na brzuszku klasc lozeczka chyba rzadko bede uzywac :/ boje się znam przypadek jeden z mojej miejscowosci tragedia tez dziecko dziewczyna polozyla fo lozeczka i rano się budzą dziecko nie oddycha smierc lozeczkowa masakra

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary, zapominałam dodać,że jak nie zadziała to przyjdę z reklamacją :P

sylvia007, CzaryMary, weronika86, Murraya lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ona zawsze jest bardzo głodna :-)

A jakieś rady na za szybkie jedzenie? Bo jak ona się rzuci na cycka to by w całości połkneła. Ssie jak wariatka aż momentami zapomina że trzeba oddychać.
    Prawie za każdym razem gdzieś mi się zapowietrzy jak ją karmie a później właśnie jej się beka pół godziny. A jak jej się nie beknie to ulewa.
    Ją bym poleciła karmienie w taki sposób, żeby główka była nad piersią (leżała na piersi) żeby grawitacja jej nie pomagała :-)

maggie86, liwi, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia a ty nie mozesz isc na maternity alowance ! Tak jak ja

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją bym poleciła karmienie w taki sposób, żeby główka była nad piersią (leżała na piersi) żeby grawitacja jej nie pomagała :-)
    nie ma to jak doświadczona mamusia:)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    no ekspresowo! i gitarka :-) ja dostalam juz dzisiaj macierzynskie a powinno byc 18ego...chiwam co moje i sie nie przyznaje nikomu :-)hehhee
    Ja się naczytałam, że za pobyt w szpitalu nie dostanę kasy, bo poród był naturalny, ale dostałam i się cieszę, bo to 600 zł dodatkowe :-)

weronika86, Eweliśka, maggie86, Justinka, Gosha, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    nie ma to jak doświadczona mamusia:)
    Ja przy Gabi to wypróbowałam, bo jadła jak opętana i przez to się krztusiła :-P

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

A jak to zrobić? Wystarczy że będe ją tak trzymac ze głowka bedzie wyzej czy jest na to jakaś specjalna pozycja?

Kurde ja teraz mam rozmiar E i strasznie mi ciężko coś kombinowac bo te cycki są wszędzie.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wercia a ty nie mozesz isc na maternity alowance ! Tak jak ja
    tak to wlasnie to jest, bo jako self employment tylko to przysluguje

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A jak to zrobić? Wystarczy że będe ją tak trzymac ze głowka bedzie wyzej czy jest na to jakaś specjalna pozycja?

Kurde ja teraz mam rozmiar E i strasznie mi ciężko coś kombinowac bo te cycki są wszędzie.
    Ja mam rozmiar G :-( teraz. A co do pozycji to ja siadam oparta w pozycji półleżącej i tak przystawiam.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sylvia, spróbuje.
    Wyczytałam ze można jeszcze laktatorem troche mleka upuścić więc spróbuje teraz i zobaczymy.

sylvia007 lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mam to samo. Jestem teraz pryszczata jak nastolatka. Mam nadzieję że hormony się uspokoja w końcu.
    bratowa mnie nie pocieszyła twierdząc że przez cały okres karmienia tak miała a karmiła trochę ponad rok,mam nadzieję że nie u każdego tak samo to przebiega

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:41

• mantissa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Też muszę coś pokombinowac. U mnie Juli nie je lapczywie ale szybko , bo mu mleko dosłownie sika do buzi i pije szybko żeby nadążyć. Teraz też, pił 8 minut, polezal dosłownie 3 sekundy i chlust, nie zdążyłam go odbić. ;(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 4034 4035 4036 4037 4038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ