Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
rozmawialam z tesciowa... wszystko przywiezie lacznie z walowka na pozniej, zebym nie musiala sie meczyc i gotowac i w niedzilee po poludniu beda wracac
. Ze ona wszystkim sie zajmie a ja musze odpoczywac. I tak niezrecznie bedzie ale troche mi lepiej, wiec moze nie bedzie tak zle i jakos to przetrwam
. bo ona chyba chce dobrze.
weronika86, Eweliśka, Lali, Fasia, Justinka, Murraya, Gosha, maggie86, lysinka, mf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosha wrote:KRYSTI po jedzenie kłaść Ignasus na brzuszek to nie jest dobry pomysł matka... Zwróci Ci wszystko co zjadł.
weronika86, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mantissa wrote:Też muszę coś pokombinowac. U mnie Juli nie je lapczywie ale szybko , bo mu mleko dosłownie sika do buzi i pije szybko żeby nadążyć. Teraz też, pił 8 minut, polezal dosłownie 3 sekundy i chlust, nie zdążyłam go odbić. ;(
Ja właśnie próbowałam i nie zakrztusiła się. Ale też odciągnełam laktatorek 10 ml zanim ją przystawiłam. Także troche wolniej leciało.
U mnie też mleko dosłownie jej sika do buzi, nieraz wypluwa i jej całą twarz opryska. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHwesta nam położna mówiła że może tak być gdy pępuszek odpadnie, jak delikatnie krewka poleci to nic złego ale jak będzie wylatywała długo to do lekarza.Nie martw sie połozna przyjdzie i obejrzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:08
-
nick nieaktualny
-
liwi wrote:Ja właśnie próbowałam i nie zakrztusiła się. Ale też odciągnełam laktatorek 10 ml zanim ją przystawiłam. Także troche wolniej leciało.
U mnie też mleko dosłownie jej sika do buzi, nieraz wypluwa i jej całą twarz opryska.
No to mamy tak samo. Spróbuję też spuścić trochę przed karmieniem, ale jak dziecko się już denerwuje to ciężko. ;/ Krysti, pewnie, że można z butli ale najpierw trzeba innymi sposobami próbować jak dziecko z piersi ładnie ssie.Jakbym miała odciągac co 1,5h to bym oszalała.
Hwesta, to normalnie jest. Psikaj octeniseptem, poczakaj aż się trochę rozmiękczy i patyczkiem higienicznym dokładnie wyczyść całą krew, w środku też.Albo po kąpieli jak się od wody rozmiękczy. Kilka dni będzie pewnie tak krwawić a później przestanie.
KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Czy któraś z Was wie, jakie zabawki stosować u naszych maluszków? One są jeszcze wszystkie bardzo małe i na zwykle grzechotki czy zabawki nie reagują jeszcze. Ale wiem, że można zrobić jakieś np z filcu, typu obrazki, w kolorach kontrastowych, głównie czarno-białe. Ma któraś coś takiego albo widziała któraś?
Ja zamierzam zrobić czarno-białe kostki z papieru i pokazywać Julinkowi albo powiesić nad łóżeczkiem. Bo też właśnie szukałam o tych zabawkach. Ale to dopiero jak zacznie śledzić wzrokiem czego niestety jeszcze nie robi, aż się martwię czy może coś nie tak z jego oczkami. I jeszcze ten okulista dziś odwołany.
-
Ja wrocilam wlasnie od ginekologa. Maly wazy juz 3500g! Mam nadzieje ze wyjdzie przed terminem bo jak nie to dobije na bank do 4kg! Lekarka powiedziala ze mam sie do kliniki zglosic za 2tyg zeby zaplanowac co zrobic...
Krysti, Lali, Murraya lubią tę wiadomość