X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    tak to wlasnie to jest, bo jako self employment tylko to przysluguje
    A juz skladalas

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawialam z tesciowa... wszystko przywiezie lacznie z walowka na pozniej, zebym nie musiala sie meczyc i gotowac i w niedzilee po poludniu beda wracac :D. Ze ona wszystkim sie zajmie a ja musze odpoczywac. I tak niezrecznie bedzie ale troche mi lepiej, wiec moze nie bedzie tak zle i jakos to przetrwam :P. bo ona chyba chce dobrze.

weronika86, Eweliśka, Lali, Fasia, Justinka, Murraya, Gosha, maggie86, lysinka, mf lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    O kurcze. Ja planuję pół roku.
    ja mam w planach rok, no nic zniosę, zaszpachluję się i jakoś będzie

weronika86, Eweliśka, Ida, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    KRYSTI po jedzenie kłaść Ignasus na brzuszek to nie jest dobry pomysł matka... Zwróci Ci wszystko co zjadł.
    Krysti pisała że będzie trzymała małego u siebie na brzuchu po karmieniu , tak to przynajmniej zrozumiałam;)

weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A juz skladalas
    tak skladalam juz w styczniu tylko podalam date ze nie bedempracowac od 8ego kwietnia juz na pewno wiec dlategomdopiero wplacaja...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    tak skladalam juz w styczniu tylko podalam date ze nie bedempracowac od 8ego kwietnia juz na pewno wiec dlategomdopiero wplacaja...
    Aha no to super :)

• liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Też muszę coś pokombinowac. U mnie Juli nie je lapczywie ale szybko , bo mu mleko dosłownie sika do buzi i pije szybko żeby nadążyć. Teraz też, pił 8 minut, polezal dosłownie 3 sekundy i chlust, nie zdążyłam go odbić. ;(

Ja właśnie próbowałam i nie zakrztusiła się. Ale też odciągnełam laktatorek 10 ml zanim ją przystawiłam. Także troche wolniej leciało.
    U mnie też mleko dosłownie jej sika do buzi, nieraz wypluwa i jej całą twarz opryska.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi bedzie dobrze z butelki laktatorem ściągaj i dawaj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pępuszek odpadł we wtorek mojej młodej a dzis patrzę a on strupek ma i podkrwawia, jak dobrze ze położna dzis przychodzi... Miał dziec którejś z Was tak?

Ida lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej jeszcze nie odpadł.
    Hwesta położna zobaczy. Mam nadzieje, ze to nic nie szkodzi.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Przed wizytą u gina?
    Byłam u gin i dała nam zielone światło

maggie86, Ida, Justinka, Eweliśka, CzaryMary, lysinka, weronika86, mf, mimka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej w 5 dobie odpadł, wszystko było ok, ładnie sie goli a dzis ta zaschnięta krewka :(

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta nam położna mówiła że może tak być gdy pępuszek odpadnie, jak delikatnie krewka poleci to nic złego ale jak będzie wylatywała długo to do lekarza.Nie martw sie połozna przyjdzie i obejrzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Mojej w 5 dobie odpadł, wszystko było ok, ładnie sie goli a dzis ta zaschnięta krewka :(
    sorki chciałam polubić post Angeli i mi jak zwykle przeskoczyła strona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:08

• mantissa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja właśnie próbowałam i nie zakrztusiła się. Ale też odciągnełam laktatorek 10 ml zanim ją przystawiłam. Także troche wolniej leciało.
    U mnie też mleko dosłownie jej sika do buzi, nieraz wypluwa i jej całą twarz opryska.

No to mamy tak samo. Spróbuję też spuścić trochę przed karmieniem, ale jak dziecko się już denerwuje to ciężko. ;/ Krysti, pewnie, że można z butli ale najpierw trzeba innymi sposobami próbować jak dziecko z piersi ładnie ssie. :) Jakbym miała odciągac co 1,5h to bym oszalała.

Hwesta, to normalnie jest. Psikaj octeniseptem, poczakaj aż się trochę rozmiękczy i patyczkiem higienicznym dokładnie wyczyść całą krew, w środku też. :) Albo po kąpieli jak się od wody rozmiękczy. Kilka dni będzie pewnie tak krwawić a później przestanie.

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:42

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, nam pępuszek odpadł w nocy z soboty na niedzielę, codziennie przemywamy, a krewka w pępuszku jest do dziś. Położna była u nas rano i powiedziała, że to normalne :) Należy tylko czyścić te strupki

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:43

• mantissa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czy któraś z Was wie, jakie zabawki stosować u naszych maluszków? One są jeszcze wszystkie bardzo małe i na zwykle grzechotki czy zabawki nie reagują jeszcze. Ale wiem, że można zrobić jakieś np z filcu, typu obrazki, w kolorach kontrastowych, głównie czarno-białe. Ma któraś coś takiego albo widziała któraś?

Ja zamierzam zrobić czarno-białe kostki z papieru i pokazywać Julinkowi albo powiesić nad łóżeczkiem. Bo też właśnie szukałam o tych zabawkach. Ale to dopiero jak zacznie śledzić wzrokiem czego niestety jeszcze nie robi, aż się martwię czy może coś nie tak z jego oczkami. I jeszcze ten okulista dziś odwołany. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam wlasnie od ginekologa. Maly wazy juz 3500g! Mam nadzieje ze wyjdzie przed terminem bo jak nie to dobije na bank do 4kg! Lekarka powiedziala ze mam sie do kliniki zglosic za 2tyg zeby zaplanowac co zrobic...

Krysti, Lali, Murraya lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 4035 4036 4037 4038 4039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ