X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę Psotka, to uchodowałaś takiego małego "spaślaczka" jak ja :) Ja się już powoli godzę z cesarką.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ja zamierzam zrobić czarno-białe kostki z papieru i pokazywać Julinkowi albo powiesić nad łóżeczkiem. Bo też właśnie szukałam o tych zabawkach. Ale to dopiero jak zacznie śledzić wzrokiem czego niestety jeszcze nie robi, aż się martwię czy może coś nie tak z jego oczkami. I jeszcze ten okulista dziś odwołany. :(

I na kiedy wizyte masz przełożoną ?Co do śledzenia lekarz mi mówiła że w naszym przypadku będzie to później bo jest wcześniakiem. I jeszcze lekarz mi powiedziała że aby dowiedzieć się czy ma jakaś wadę możemy dopiero za około pół roku jak nie roku. Wtedy robią takie badanie jak nam dorosłym. U nas na badaniu sprawdzała czy nie ma retinopatii odpukać wszystko ok.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    O proszę Psotka, to uchodowałaś takiego małego "spaślaczka" jak ja :) Ja się już powoli godzę z cesarką.

a ile twoj juz ma? A cesarke masz zaplanowana czy myslisz ze poprostu w trakcie o tym zdecyduja?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czy któraś z Was wie, jakie zabawki stosować u naszych maluszków? One są jeszcze wszystkie bardzo małe i na zwykle grzechotki czy zabawki nie reagują jeszcze. Ale wiem, że można zrobić jakieś np z filcu, typu obrazki, w kolorach kontrastowych, głównie czarno-białe. Ma któraś coś takiego albo widziała któraś?

Ja kiedys widziałam do łóżeczka taką wkładke czarno-białą ale za cholere nie moge znaleśc. Całe allegro przejżałam ostatnio.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    I na kiedy wizyte masz przełożoną ?Co do śledzenia lekarz mi mówiła że w naszym przypadku będzie to później bo jest wcześniakiem. I jeszcze lekarz mi powiedziała że aby dowiedzieć się czy ma jakaś wadę możemy dopiero za około pół roku jak nie roku. Wtedy robią takie badanie jak nam dorosłym. U nas na badaniu sprawdzała czy nie ma retinopatii odpukać wszystko ok.

Mają dziś dzwonić na kiedy, bo nie wiadomo do kiedy lekarka na chorobowym. U nas będą dno oka badać, nie wiem czy to to samo.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mają dziś dzwonić na kiedy, bo nie wiadomo do kiedy lekarka na chorobowym. U nas będą dno oka badać, nie wiem czy to to samo.
    To samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to zabawek to widziałam na allegro o to http://allegro.pl/karuzela-czarno-biala-rozwoj-intelektualny-i5220113521.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:44

Ida lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

O takie coś to bym zrobiła.
    Znalazłam jeszcze książeczki oczami maluszka.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia się odzywała dziś ?

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ANGELA :P pisalam skurcze w nocy ustaly niestety ald sie nie zalamuje tylko dzialam :P

Jestem juz po wizycie u poloznej.. w nastepny piatek mam usg (jesli do tego czasu nie urodze  ) tylko maja zadzwonic na ktora godzine sie wstawic  ohh mam nadzieje ze do niedzieli Mala sie wypcha na swiat ! Ogolnie sie obrocila wczesniej miala plecki po lewej stronie i nozki po prawej a dzis jest na odwrot ! Wczoraj jeszcze czulam kopy po prawej stronie a dzis faktyczbie juz po lewej i spodziewalam sie tego ze tak wymaca Ja polozna ogolnie humor jakos mam dobry  i weszlam do domu na 4 pietro po schodach a co :P

Angela89, Gosha, malinka1984, lysinka, weronika86, maggie86, Justinka, Eweliśka, Murraya, Agusiek89, CzaryMary, Fasia, mf lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tragedia, wybaczcie ale bece dzisiaj cicnutko...zle sie czuje, jest mi zle, jestem zmeczona i senna i jakas placzliwa bez powodu...mam nadzieje ze orzejdzie :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    a ile twoj juz ma? A cesarke masz zaplanowana czy myslisz ze poprostu w trakcie o tym zdecyduja?

Dokładnie tydzień temu 3800 ale myślę, że lekarz trochę zawyżył bo sam sobie po wymiarach to wymyślił, sprzęt był tak stary że nie obliczał nawet wagi automatycznie. Dzisiaj idę to skontrolować na lepszym sprzęcie. Myślę, że cesarka jest już w moim przypadku raczej pewna bo oprócz wagi na ten moment występuje jeszcze u nas niewspółmierność brakowa (głowa mniejsza od brzuszka) i może się okazać że główka przejdzie gładko a barki i brzuszek utknie. Z tym że z tego co do tej pory mówił mój lekarz nie będziemy robić cesarki na chłodno czyli że się umówimy na datę i godzinę ale będziemy czekać aż maluch sam będzie chciał wyjść, zrobi się lekkie rozwarcie, trochę skurcze go pomęczą żeby jednak wydzieliła się jakaś tam dawka hormonów a maluch dostał sygnał że będziemy wychodzić i musi się przygotować. Jednak co z tego tak naprawdę wyjdzie to nie ma kompletnie żadnego pojęcia i nie powiem że mnie to trochę stresuje. Że pojadę na porodówe i jakiś ambitny lekarz stwierdzi że dam radę urodzić 4500 dziecko z wielką głową.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za gratki :) Myjcie lazienki :) U nas ok. Pijemy sobie mleczko. Czuje sie lepiej niz po 1 porodzie. Pozdrowienia!

Gosha, MartaAlvi, Rudzia, maggie86, Angela89, haneczka, Jaga, Eweliśka, Justinka, lysinka, Lali, Murraya, Agusiek89, Ida, iwonka1077, KasiaKwiatek, sylvia007, Bambi85, Militta110816, weronika86, shimmer_lip, Nadzieja84, CzaryMary, Fasia, mf, mantissa lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERA popłacz sobie kochana... Cała ciaze masz duzo na głowie, prawdziwa matka Polka z Ciebie, do tego dom na głowie, praca, nie wspomnę ile przeszłaś nerwów z teściowa, nowym domem itp. To akumulacja wszystkiego przez 9 miesięcy... Wiec płacz, a ja tulę :* potem będziesz super szczęśliwa, hormony opadną, córeczka w ramionach... Czekają Cie same dobre chwile, a poki co narzekaj, płacz bo masz do tego prawo :)

Angela89, maggie86, lysinka, Murraya, KasiaKwiatek, MartaAlvi, weronika86, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakać mi sie chce
    Właśnie wróciłam od położnej i ta nie mogła znaleźć głowy dziecka i powiedziała ze prawdopodobnie sie przekręcił i siedzi na dupce:(
    3tygodnie temu jego głowa już była w kanale i powiedziała ze nie ma bata żeby fiknął a teraz fiknął..
    Była inna położna której ja nigdy nie miałam i ona nie mogła znaleźć i ta przytaknęła ze tez nie ..
    Kurwa 2dni do terminu a teraz one kombinują co tu zrobić :(
    Wysłała zawiadomowieniw na szybkie USG a tam jej mówią ze dopiero we wtorek... Wykończyć sie idzie z ta opieka w UK :(((

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czy któraś z Was wie, jakie zabawki stosować u naszych maluszków? One są jeszcze wszystkie bardzo małe i na zwykle grzechotki czy zabawki nie reagują jeszcze. Ale wiem, że można zrobić jakieś np z filcu, typu obrazki, w kolorach kontrastowych, głównie czarno-białe. Ma któraś coś takiego albo widziała któraś?

Ida ja mam takie na łóżeczko zawieszkę jak masz bouncer biało-czarne... Zrobię fotkę to ci pokaze o co mi chodzi jest właśnie dla niemowlaków:))
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30e316220529.jpg

Druga strona
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abf16c55e72e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:48

Justinka, maggie86, lysinka, Eweliśka, Ida, Murraya, weronika86, Angela89, Gosha, mf lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:43

• Lali Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica to nie ciekawa sytuacja :( jednak w pl jest o niebo lepiej jesli chodzi o opieke, co ejsli zacznie sie porod? Zrobia w szpitalu usg??

Agus bardzo sie ciesze, ze sie dobrze czujesz :) ucaluj syneczka! Przerazilam sie troche, ze te bole pachwin zwiastuja porod tuz tuz :P
    Fasia sie odzywala? Dobrze pamietam, ze miala dzis wizyte?

Aguś86 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida w tym sklepie jest kilka ciekawych propozycji, ja kupiłam od nich mate dwustronną i karuzelke

http://www.fabrykawafelkow.pl/73-zabawki-czarno-biale-dla-niemowlat#

Ida lubi tę wiadomość

‹‹ 4036 4037 4038 4039 4040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ