X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:40

Klaudia90, Aguś86, Gosha, mantissa, weronika86, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Wesołych Świat :)

Klaudia jakie sliczne zdjecie! :)

misia83 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam czy to ulewanie moze mieć związek z vit D i k, od kiedy ja bierze to sie zaczęło dziać

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kwietniówki :) Wesołych Świat,, szybkich i bezbolesnych porodow dla tych z brzuszkami i grzecznych maluszków dla rozpakowanych :)

Ankabsuper że mąż w domu :)

Fasia na moje oko to Julek skoro masz twarde tylko te gulki. Skurcze typowo porodowe bolą już jak na miesiączkę. Na początku delikatnie, później coraz więcej.

Hwesta może choć w nocy kladz Alę na boczku raz jednym, raz drugim. A przy okazji zapytaj pediatry o ewentualne konsekwencje dla bioderek. My Zuzie kladlismy i bylo wszystko ok :)

My po pierwszej nocy. Dosc ciężko było. Mały nakarmiony, niby już spał, odkladany do łóżeczka i płacz. Mąż po trzech godzinach walki wziął go do łóżka i dziecka nie było :P No i już trzy razy się cały osikal przy okazji przewijania. Ma czwarty komplet ciuszków od czasu wieczornej kąpieli. A że nasz "byk" ma 49 cm to topi się w 56 i w ruch poszły pozuziowe ciuszki na 50 w dużej mierze różowe ;) A uj tam nie będę na 2 tygodnie przecież kupować ciuszków na rozmiar 50 skoro mam :) Chyba mu nie przeszkadza :D A swoją drogą to Zuzia osikala nam się raptem kilka razy, a ten już tyle razy w tak krótkim czasie. Dziewczynki są chyba łatwiejsze do przewijania ;)

Dziewczyny jakie kupilyscie nianie elektroniczne i ile kosztowały? Ja chyba musze kupić, bo mamy piętro i jak wieczorkiem go poloze spać i pójdę na dol cos robić to się przyda. W dzień będzie cały czas na dole w kojcu przy mnie. Chcialabym taka ze sredniej polki cenowej bez zadnych tam monitorów oddechu i podgladu kamerki ;)

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Tak sie zastanawiam czy to ulewanie moze mieć związek z vit D i k, od kiedy ja bierze to sie zaczęło dziać

Wątpię, ulewanie wynika często z niedojrzałości albo z refluks-a. Przy ulewaniu najlepiej po odbiciu jeszcze trochę potrzymać dziecko w pionie aby wszystko ładnie się ułożyło. Jeżeli będzie się to często powtarzać to trzeba skonsultować się z pediatrą na temat zagęszczacza. Martynie zmniejszyli porcje dawali częściej i dawali jej zagęszczacz. Teraz jej nie zagęszczam i ulewanie nie jest tak częste jak w szpitalu.

Co do bioderek, my jesteśmy po usg a w szpitalu mała bardzo często kładli na boki. I również polecali kłaść ją tak w domu dla bezpieczeństwa - zwłaszcza w nocy. W dzień ją kładę na brzuszku na plecach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 12:45

hwesta, Anka1501 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja jej zmieniam boczki, w dzien ja bardziej piopisuje dzis i teraz ma jazdę po domu w wózku i sobie nie spi i gmera , nie wmuszalam w nia mleka i zobaczymy

• liwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja gdzieś słyszałam że jak masz te witaminy twist off to one mogą powodowac problemy brzuszkowe. Podobno lepsze sa witaminy w kropelkach w buteleczkach.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twist off

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, u nas też był ten problem. Przy odkładaniu dziecka do łóżeczka - płacz. SMOCZEK rozwiązał problem. Dziś Ninka przespała 5,5 godziny w swoim łóżeczku bez pobudki. Mimo iż byłam przeciwniczką smoczka, to teraz nie wyobrażam sobie nocy bez niego :)

mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Witajcie kwietniówki :) Wesołych Świat,, szybkich i bezbolesnych porodow dla tych z brzuszkami i grzecznych maluszków dla rozpakowanych :)

Ankabsuper że mąż w domu :)

Fasia na moje oko to Julek skoro masz twarde tylko te gulki. Skurcze typowo porodowe bolą już jak na miesiączkę. Na początku delikatnie, później coraz więcej.

Hwesta może choć w nocy kladz Alę na boczku raz jednym, raz drugim. A przy okazji zapytaj pediatry o ewentualne konsekwencje dla bioderek. My Zuzie kladlismy i bylo wszystko ok :)

My po pierwszej nocy. Dosc ciężko było. Mały nakarmiony, niby już spał, odkladany do łóżeczka i płacz. Mąż po trzech godzinach walki wziął go do łóżka i dziecka nie było :P No i już trzy razy się cały osikal przy okazji przewijania. Ma czwarty komplet ciuszków od czasu wieczornej kąpieli. A że nasz "byk" ma 49 cm to topi się w 56 i w ruch poszły pozuziowe ciuszki na 50 w dużej mierze różowe ;) A uj tam nie będę na 2 tygodnie przecież kupować ciuszków na rozmiar 50 skoro mam :) Chyba mu nie przeszkadza :D A swoją drogą to Zuzia osikala nam się raptem kilka razy, a ten już tyle razy w tak krótkim czasie. Dziewczynki są chyba łatwiejsze do przewijania ;)

Dziewczyny jakie kupilyscie nianie elektroniczne i ile kosztowały? Ja chyba musze kupić, bo mamy piętro i jak wieczorkiem go poloze spać i pójdę na dol cos robić to się przyda. W dzień będzie cały czas na dole w kojcu przy mnie. Chcialabym taka ze sredniej polki cenowej bez zadnych tam monitorów oddechu i podgladu kamerki ;)

My z ubrankami mamy problem taki sam tylko w drugą stronę - ciężko znaleźć coś w rozmiarze 50 w kolorach dziewczęcych - zazwyczaj są neutralne. Dziś poraz pierwszy w sumie Martynka wygląda jak dziewczynka.
    Co do spania wczoraj to nawet nie została położona w swoim łóżeczku. Jestem trochę zła zwłaszcza że w nocy się obudziłam i ją dotknęłam a ona zimne ma policzki na zawał prawie zeszłam, potrząsnęłam nią a ta jakby nic się przebudziła. Po prostu mocniej zasnęła. W swoim łóżeczku ma monitor oddechu który miał ją monitorować. Ale Martynka woli spać z nami - wtedy przesypia po 4,5 godziny bez problemu. W swoim łóżeczku to się kręci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 12:57

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja mam nianie z firmy Lorelli taka z rozowa anteną zobacz sobie w google zasieg ma na 400m.kosztuje ok 100zl na allegro.
    Ja sprawdzalam ja bedac na gorze a maz na dole i super slychac, szmer placz(akurat moj maz mowil).

Dzis wylecial ze mnie reszta czopu.. Zoltawy z grudka spora czegos białego mial chyba z 10cm.. Na sluz on nie wygladal nie mialam nigdy takiego.

Alee dzis dzien spiacy masakra

Uciekam wesołych świąt kochane :*

Aguś86 lubi tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta tak jak pisze Angela to raczej nie witaminy. Czy to twist off czy w buteleczce nie ma znaczenia bo to jest to samo tylko twist off są w odpowiednich porcjach. Myślę, że wmuszanie mleka było powodem, ewentualnie refluks. Z drugiej strony jak tyle ulewala to witaminy się nie zdążyły wchlonac.

Angela89 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia to na 100% Julek :D

mantissa, Fasia, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki w dniu mojego terminu a zarazem w rozpoczynającym się 41 tyg ;)

Jeszcze 3,5 tyg temu nie pomyślałabym że tyle dotrwam, zwłaszcza że wtedy gin dawała nam maks 1,5 tyg ;) no cóż, mam kolejnego małego uparciucha w brzuchu i kolejny raz potwierdziło się to że wcześniejsze problemy z szyjką nie oznaczają szybsze rozpakowanie się, oczywiście o ile na czas się zareaguje itd ;)
    Nawet pełnia na nas nie podziałała przespałam bez problemowo całą noc, to poprzednia była gorsza mocne skurcze + ból miesiączkowy co 4-5 min przez ponad 30 min... ale po prysznicu ustało :/ więc czekamy dalej...
    A co lepsze nic nie działa - sprzątanie, spacery, schody, seks, masaż sutków - hehe dziwne wszystko co ma pomóc jest na literę S :P

Fasia nieźle wygląda Twój brzusio jak Julek się wypina :) ja też coś podobnego mam, ale tak jak dziewczyny piszą, jeśli np pod tymi górkami masz nie napięty brzuch to nie skurcz... przepowiadające nie muszą być bolesne, ale to jest takie spinanie się całej macicy, czyli praktycznie cały brzuch jest twardy... natomiast jeśli chodzi o porodowe dochodzi na pewno ból, ale nie zawsze jest to ten miesiączkowy, ja miałam zdecydowanie krzyżowe... ten ból przyćmił mi wszystko inne... no i oczywiście skurcze porodowe są regularne i coraz częstsze...

Klaudia - słodka Ninka :)
    Anka - dobrze że mąż w domu :) teraz to na pewno ruszy, więc może lepiej jak się trochę zdrzemnie ;)

Bambi85, Anka1501, lysinka, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie światecznie. Wesołych Świąt dla wszystkich mamuś, tych w dwupakach i tych juz rozpakowanych.
    Znowu mam zaleglosci, odkad przestalam lezec nie moge za Wami nadazyc.
    Wiem ze sie martwiilyscie jak po wizycie w piatek, przepraszam ale po moim intensywnym dniu w piatek padlam na ryjek, wczoraj tez nie bylo lepiej i jakos do kompa nie bylo po drodze. Dzisiaj ta swoja wieksza aktywnosc ostatnio odczuwwam, wiec raczej kanapa bedzie moim przyjacielem, reszta mam nadzieje ogarnie sie sama :P.
    Fasia moim zdaniem to Julek. Te przepowaidacze nie musza bolec, tzn mnie nie bola ale jest takie jakby uczucie sciagnięcia i wtedy caly brzuch jest twardy, jak wyczuwasz miekkie miesjca to wypina sie dzidzius, moj tez tak czasamim robi i nie jest to przyjemne.
    HWESTA to ulewanie moze wynikac z niedojrzalosci p. pokarmowego, czesto zdarza sie noworodkom, z kazdym dniem powinno byc lepiej; kladzenie na boczku, noszenie w pionowej pozycji troszke dluzej niz do odbicia powinno pomc. Jak nie bedzie poprawy to tak jak Angela pisze trzeba bedzie pomyslec o zageszczaczu. Ale z tego co wiem to powszechny problem ktory powinien sam sie rozwiazac z czasem.
    aaa i zapomnialabym- Agusiek , Iwonka wielkie gratulacje mamuśki :).
    I cos mi mignelo ze Haneczka w szpitalu? co sie stalo?
    w ogole jeszcze jakies newsy ? rodzi ktos?
    Agus 86 pisalas, ze bylas zadowolona z pobuty na poloznictwie u Drewsa, ja raczej tez tam trafie, bo tam pracuje moj lekarz. Podziel sie w wolnej chwili (o ktore pewnie teraz ciezko, zdaje sobie sprawe) "wrazeniami"?? moze byc na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 13:17

mimka84, Angela89, Anka1501, Aguś86, Nadzieja84, KasiaKwiatek, iwonka1077 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:04

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka tak to jest z tymi ginekologami :) 5tyg temu mój mówił, że na dniach urodze a już max do 15marca :D jutro mam 40tyg 0dni a synkowi w brzuszku dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 13:24

Justinka, Bambi85, Aguś86, malinka1984, Murraya lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Justinka tak to jest z tymi ginekologami :) 5tyg temu mój mówił, że na dniach urodze a już max do 15marca :D jutro mam 40tyg 0dni a synkowi w brzuszku dobrze :)
    Wszystko nic, tylko to strasznie jest teraz denerwujące i żyje się w takim zawieszeniu :/ już nie wspomnę, że gdyby nie jej słowa wtedy to bym spokojnie siedziała, w końcu termin to termin, a tak to jakoś się stresuje że może coś z małą jest nie tak... bo wód mam w normie i nie jak na etap porodu, natomiast łożysko jest stare i gotowe jak i dziecko... ale coś czuje że będzie podobnie jak z synkiem... odejdą mi najpierw wody :/ no i może urodzę dzień po terminie ;) przynajmniej jem teraz jeszcze wszystko co mi przyjdzie do głowy, a co! ;)

malinka1984 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Aguś, u nas też był ten problem. Przy odkładaniu dziecka do łóżeczka - płacz. SMOCZEK rozwiązał problem. Dziś Ninka przespała 5,5 godziny w swoim łóżeczku bez pobudki. Mimo iż byłam przeciwniczką smoczka, to teraz nie wyobrażam sobie nocy bez niego :)
    Smoczek nie pomaga właśnie, bo odkładamy go ze smoczkiem ;) Ma silny odruch ssania i chyba mu jest potrzebny, bo Zuzia w ogóle nie chciała.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, takie zawieszenie jest dziwne ;) od 5 tygodni trwa "lada dzień" :D we wtorek termin wiec juz na bank długo nie pochodzę ;) mam nadzieję, że będzie tak jakoś przewiduje ciotka Mary i jutro odejdą mi wody :)

Justinka, malinka1984, KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość

‹‹ 4080 4081 4082 4083 4084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ